X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Myszko zdrowka dla was .
    Zabki jej nie ida ?

miała by aż takie silne objawy ? sama nie wiem, dziś idę na kontrolną wizytę z wynikami, jeśli wszystko wyjdzie ok a biegunka się nie poprawi to pewnie dostaniemy skierowanie do szpitala, tam pewnie od razu jej przejdzie po kroplówce, jeszcze pewnie dostanie jakiś antybiotyk przeciw odparzeniu bo strasznie jej się porobiły, rany z krwią :( aż płakać mi się chce jak to widzę, maść też nie pomogła a używaliśmy wszystkiego, krochmal do kąpieli na odparzenia, sudocrem, linomag, alantan plus, bephanten, mąka ziemniaczana) nic nie pomagało

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac koniecznie . Ciezko mi pow czy to od zabkow bo nie widze dziasel moze jej idzie kilka na raz . Niewiem naprawde .
    U nas katar sie pojawil . Nicola mi nie spala do 2 w nocy zasnela o 5wstala zasnela i o 8 juz na nogach :(

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja w ogóle przez ten głód w żołądku się nie wysypia - jak spała 12 godz tak teraz śpi 8 + 3 drzemki w dzień, dwie po godzinie, jedna dwugodzinna :( a zasypia koło 20 i wstaje koło 5:00

to jest takie dziwne, ale lekarze podejrzewają zatrucie bo od tej biegunki w ogóle nie odbija po jedzeniu, kupki są zielone, wystarczy że zje mleczko i już za 30 min mamy niespodziankę w pieluszce, nie ma co się dziwić przecież to jedzenie w ogóle do żołądka nie zdąży dojść, przelatuję jak przez sitko :(:(
    jutro mamy wstawić się na oddział, odezwę się już pewnie po szpitalu, lekarz potwierdził że diagnostyka potrwa z góra 3-7 dni :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa dobrze że to na 100% przejdzie tylko że za pomocą kroplówki, biedulek mój :(

• Joaśka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski

chwile mnie nie bylo a tu takie zle wiadomosci. Amelko wspolczuje tej 3 dniowki!!! co to wogole jest???? rany, skad to sie bierze ?
    Myszko przykro mi bardzo , ze sie tak meczycie:( oby wszystko bylo dobrze i szybko to sie skonczylo
    EWelka gratulacje zabkow, my dalej stoimy z dwoma:) wogole juz sama siada i skubana wspina sie :) i pierwsza do stania :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola budzi sie znow co jakis czas te zeby jej dokuczaja :( i widac je juz katar dostala oddychac nie moze .
    Jolaska super . Za chwile bedzie wszedzie :-D

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nowosci niciola nauczyla sie pic sama

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowani wyruszamy !!!!
    Damy znać po tym całym pobycie w szpitalu
    Trzymajcie kciuki za krótki pobyt, mam nadzieje że z biegunką nie trzymają długo

• amela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszeczka przykro mi :( mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i szybko wrócicie do domu!

Joasiu trzydniówka to wirus, praktycznie każde dzieckoto musi przejść :( nic z tym się nie robi jedynie trzeba zbijać temperaturę, my musieliśmy jechać do szpitala bo Nela wcześniej miała zapalenie dróg moczowych i musieliśmy sprawdzić czy to nie nawrót. Dziecko się męćzy trzy dni z wysoką gorączką a na końcu jest wysypka. Lekarka mi mówiła że rodzice często trafiają z dziecki do szpitala bo nie są w stanie zbić gorączki.

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane:)

masakra ta trzydniowka! niepotrzebnie tylko dzieciaczki sie mecza.
    Mungo a co tam u Was?

Ewela a mala pije z niekapka ?
    Milego dnia :)

mungo lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Jolasiu nie umiala pic bo go gryzla dawalam jej codziennie i z dnia na dzien zaczela z niego pic i trzymac :)

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ewelciu, patrzcie jak nasze dzieci ucza sie codzien cos nowego :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak . Czas leci jak szalony niewiem kiedy mi umyka . Zdecydowanie za szybko .
    Dzis nicola wstala rano i wola Tata . A tata od 8w pracy od 3 dni nie widzi go . On ja widzi jak spi . Musze niani poszukac bo bylo tak ze on zostawal z nicola . A teraz on calymi dniami pracuje wiec nie ma z kim jej zostawic .

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela krzyczy tata jak maz wraca z pracy :) to takie slodkie :)

Ewelina.Irl, Joaśka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po biegunce ani śladu, w poniedzialek albo we wtorek wychodzimy :) No i też mówimy Tata, raczkujemy, stoimy i podnosimy sie przy meblach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam :) u nas ok, troszkę nudno ale jakoś dajemy radę :) szpital strasznie dołuje, a jak na chwilę wyszłam i pojechałam do domu sie wykąpać to głowa o mało co mi nie pękła:( na szczęście jutro przychodzi lekarz i postanowi co dalej. Myślę że trzymać jej nie będą bo odparzenia prawie znikają jeszcze od 2 dni malutka robi normalne kupy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 12:26

• mungo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki :)
    dziękuję Joasiu, że o nas pamiętasz :)
    a u nas są dwa ząbki (dolne jedynki), Gosia od tygodnia pełza i jest jej wszędzie pełno- czołga się jak komandos i tylko kontaktów i kabli wypatruje, więc chyba będzie saperem :)
    w piątek byłyśmy na wizycie kontrolnej na 8 miesiąc i Gosia waży 8180kg, wiec generalnie wsio ok.
    a my szykujemy się do wakacji :) jedziemy za tydzień do Karwi ze znajomymi :)

biedne te maluszki jak chorują, stary się męczy, a co dopiero takie robaczki :(

buziaczki laseczki <3

Joaśka lubi tę wiadomość

1usadf9hyf2qs1an.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszeczka co u Was?? Juz w domu?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Mamy raczkowanie!!!!!

Ewelina.Irl, myszeczka lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mungo gratulacje kolejnych zabków!!!!!!!!!!!

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ