Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziolinka wrote:ale w takim razie owulacja musiałaby być nawet w 7-8 dniu cyklu!
cotton lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Dziewczyny dużo też zależy od lekarza jak dokładny robi pomiar. Moim zdaniem te pomiary są bardziej szacowane niż rzeczywiste.
Co do mdłości to moja siostra od początku ciąży do samego porodu wymiotowala codziennie. Kilka razy była z tego powodu hospitalizowana. W dwóch kolejnych ciążach było to samo. Wymioty całymi dniami. Mimo tego obie te ciąże straciła. Nie wiem od czego to zależy...
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
Witajcie. Czy mogę się do was dołączyć 😁
Termin mam wyznaczony na 07.01.2020
To moja pierwsza ciąża. Dużo radości ale i dużo stresów z racji złego samopoczucia. Mam nadzieję że z końcem pierwszego trymestru źle samopoczucie pujdzie precz 😊.arjot, Gagaga, Madziolinka, Iga66, okularnica91, Klio86, sasquacz, marie_marie22, dana222, MalinovaJa lubią tę wiadomość
19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
Rodzynka wrote:Witajcie. Czy mogę się do was dołączyć 😁
Termin mam wyznaczony na 07.01.2020
To moja pierwsza ciąża. Dużo radości ale i dużo stresów z racji złego samopoczucia. Mam nadzieję że z końcem pierwszego trymestru źle samopoczucie pujdzie precz 😊.Rodzynka lubi tę wiadomość
-
arjot wrote:Dziewczyny też macie problemy z cerą w ciąży? U mnie raz lepiej raz gorzej, dzisiaj wyglądam jak pizza, a w sobotę mamy wesele, aż mi się płakać chce 😭
Akurat w marcu mama ciągle pytala: kiedy będzie babcia. Juz mnie tak to denerwowało ze mówiłam : w grudniu po południu 😂 nie pomyliłam się o wiele:DSusieOne, Madziolinka lubią tę wiadomość
-
arjot wrote:Oj, on bardzo długu potrafi wytrzymać, czasem mi się wydaje, że nie ma żadnych potrzeb, nawet jak staraliśmy się o dziecko, to był problem, bo trzeba było przypominać. Całe szczęście dla mnie, że udało się w pierwszym cyklu 😂
Mam kuzynkę,która bardzo lubi seks,a dla jej męża raz na miesiąc jest wystarczająco. I jeszcze zbytnią namietnością i wyobraźnią nie grzeszy... -
Tinnera wrote:Macicy. 1.73cm
każdy lekarz ma swoje podejście ii zalecenia.. zawsze możesz podejść do innego ii zobaczyć co Ci powie..
Aa jeśli ufasz temu.. no to słuchaj się jego.. ii będzie ok.
Ja będąc w szpitalu przy skracającej się szyjce od ordynatora usłyszałam, że on by założył krążek aa mój ginekolog na to, że tryb oszczędny wystarczy..
Po tym pojechałam na konsultację do całkiem innego lekarza co ma bardzo dobre opinie jeśli ma się problemy jakieś w ciąży.. Ii on mi potwierdził to co powiedział mój lekarz.. że tryb oszczędny.. ii powiedział, że mój lekarz na tej chwilę zaleca wszystko ok.
Po tej konsultacji byłam spokojniejsza.. -
Madziolinka wrote:słuchaj ja mam większego i lekarz nawet nie kazał mi leżeć. Mam się po prostu nie męczyć
Ale masz plamienia krwawienia i Ci się odkleja?
Dwóch lekarzy mi powiedziało to samo. Oszczędzający tryb najlepiej jak najwięcej leżeć duphaston i luteina
"Troszkę Nas Jest.." -
ppieguskaa wrote:każdy lekarz ma swoje podejście ii zalecenia.. zawsze możesz podejść do innego ii zobaczyć co Ci powie..
Aa jeśli ufasz temu.. no to słuchaj się jego.. ii będzie ok.
Ja będąc w szpitalu przy skracającej się szyjce od ordynatora usłyszałam, że on by założył krążek aa mój ginekolog na to, że tryb oszczędny wystarczy..
Po tym pojechałam na konsultację do całkiem innego lekarza co ma bardzo dobre opinie jeśli ma się problemy jakieś w ciąży.. Ii on mi potwierdził to co powiedział mój lekarz.. że tryb oszczędny.. ii powiedział, że mój lekarz na tej chwilę zaleca wszystko ok.
Po tej konsultacji byłam spokojniejsza..
No to odważna jesteś bo ja też miałam niewydolność Szyjki i gdyby nie szew nie wytrwalabym do końca bo szyjka w zastraszającym tempie się skracała..
"Troszkę Nas Jest.." -
Tinnera wrote:No to odważna jesteś bo ja też miałam niewydolność Szyjki i gdyby nie szew nie wytrwalabym do końca bo szyjka w zastraszającym tempie się skracała..
Aa czy odważna.. hmm.. skonsultowałam to z innym lekarzem, potwierdził to co mówił mój ginekolog.. jakby mi zasugerował coś innego.. to bym wtedy pewnie posłuchała jego ii nawet bym zmieniła lekarza prowadzącego..
-
Dziewczyny, czy którąś z Was bolały może stawy na początku ciąży? Nie wiem czy to wina tarczycy, zmęczenia czy o co chodzi. Bolą mnie nadgarstki, kolana, kostki 😑 Nie wiem czy powinnam się martwić. Biorę mnóstwo leków (Prolutex, Lutinus, Estrofem, Clexane, Euthyrox...)9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
Tinnera wrote:Ale masz plamienia krwawienia i Ci się odkleja?
Dwóch lekarzy mi powiedziało to samo. Oszczędzający tryb najlepiej jak najwięcej leżeć duphaston i luteina
13.06 mam wizytę u swojego dr i zobaczymy,co tam się w środku dzieje. -
Tinnera,ja tez mam krwiaka na macicy 2.14cm. Czyli też wiekszy od Twojego, może to jakos Cię pocieszy. Musimy jakos przetrwac ten czas z nadzieja ze bedzie dobrze.
Mnie jest strasznie trudno ze muszę lezec a mam 2l córę,bo tak to bym sie nie martwila. Mam wreszcie czas na czytanie,sluchanie muzyki itp,skoro i tak muszę leżeć to szukam plusów
Madziolinka, a jak u Ciebie? Kiedy zostal wykryty krwiak? Podczas badan przypadkiem czy skarzylas sie na ból?
I jak w ogole Dziewczyny u Was sie to objawia? U mnie zero plamien/krwawien,jedynie bezowy śluz i jak chodzilam to mialam mega silne bóleWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 14:10
-
Madziolinka wrote:nie krwawię i dr powiedział,żebym wstrzymała się z przyjmowaniem Duphastonu ze względu na moje predyspozycje do zachorowania na depresję. Mam zacząć brać,jak się plamienia by zaczęły. O odklejaniu nic mi nie mówił.
13.06 mam wizytę u swojego dr i zobaczymy,co tam się w środku dzieje.
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Madziolinka wrote:nie krwawię i dr powiedział,żebym wstrzymała się z przyjmowaniem Duphastonu ze względu na moje predyspozycje do zachorowania na depresję. Mam zacząć brać,jak się plamienia by zaczęły. O odklejaniu nic mi nie mówił.
13.06 mam wizytę u swojego dr i zobaczymy,co tam się w środku dzieje.
Dlatego nie masz obaw do niepokoju..
Dziewczyny każdy przypadek jest inny wiadomo dlatego z góry nie ma co zakładać bo ty tak miałaś a ja tak.
Chyba hormony mi dziś skaczą..SusieOne lubi tę wiadomość
"Troszkę Nas Jest.."