X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Zakładam więc 😊
    Piszcie do mnie wiadomości to podam Wam link 😊
    Żeby do Ciebie napisać trzeba zaprosić Ciebie do przyjaciółek i potem będzie można? Jestem w tym ciemna:p

• Lula90 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mialam wczoraj bezowe plamienie i dosc mocny ból brzucha, więc troche sie wystraszyłam i postanowiłam pojechac gdzies na usg sprawdzic czy wszystko ok ( bo u mnie w szpitalu zawsze kładą na oddziale i chciałam tego uniknąć). Moja gin tego dnia nie przyjmowała, więc pojechałam do innego. Okazalo się, że plamienie z szyjki, a z dzidzią ok, więc się uspokoiłam. Jednak w domu spojrzałam na wydruk z usg (nie było zdjec tylko takie pomiary wydrukowane z systemu) a tam prócz wymiarów GS i CRL było podane NT.. Jestem w 9 tc.. To NT było niby 1.75mm.. Wiem, ze na tym etapie sie nie mierzy i nie wiem po co lekarz to zrobił, ale jesli rzeczywiscie byl taki pomiar to przeciez na 9tc to bardzo duzo :( dla 11tc śrenia to 1.2 mm. gin nic nie mówił na ten temat, a ja zaczęłam świrować :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 08:03

eh4cm4u.png
  • arjot Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Żeby do Ciebie napisać trzeba zaprosić Ciebie do przyjaciółek i potem będzie można? Jestem w tym ciemna:p

ja też nie umiem ;d

• Monkey Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Kurcze, chyba tak....
    Troche zamieszanie będzie

To może wyszukajcie grupę Noworoczne mamusie i napiszcie tutaj że wysłalyscie zaproszenie podając tylko inicjaly z konta fb 😊

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • arjot Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Kurcze, chyba tak....

To może wyszukajcie grupę Noworoczne mamusie i napiszcie tutaj że wysłalyscie zaproszenie podając tylko inicjaly z konta fb 😊

Wysłałam ;) jestem Justyna

Monkey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    chcesz iść na L4?
    Ania jesteś z Wawy?

Tak jestem z Warszawy

Chce iść na L4 ale dopiero od lipca i chce zgode ba trochę zmian w grafiku

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula90 wrote:
    Dziewczyny, mialam wczoraj bezowe plamienie i dosc mocny ból brzucha, więc troche sie wystraszyłam i postanowiłam pojechac gdzies na usg sprawdzic czy wszystko ok ( bo u mnie w szpitalu zawsze kładą na oddziale i chciałam tego uniknąć). Moja gin tego dnia nie przyjmowała, więc pojechałam do innego. Okazalo się, że plamienie z szyjki, a z dzidzią ok, więc się uspokoiłam. Jednak w domu spojrzałam na wydruk z usg (nie było zdjec tylko takie pomiary wydrukowane z systemu) a tam prócz wymiarów GS i CRL było podane NT.. Jestem w 9 tc.. To NT było niby 1.75mm.. Wiem, ze na tym etapie sie nie mierzy i nie wiem po co lekarz to zrobił, ale jesli rzeczywiscie byl taki pomiar to przeciez na 9tc to bardzo duzo :( dla 11tc śrenia to 1.2 mm. gin nic nie mówił na ten temat, a ja zaczęłam świrować :(

Myśle ze na tym etapie nie ma sensu na go patrzeć
    Wiem ze się łatwo mówię ale nie mierzy się NT w tym tygodniu

Dobrze ze ok jest z maluchem.

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Kurcze, chyba tak....

Wysłalam zaproszenie.. Mon

Monkey lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula90 wrote:
    Nie świruj 😊
    Na tym etapie NT się nie mierzy!

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • MalinovaJa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wysłałam. A. K 😊

Monkey lubi tę wiadomość

34bwdqk38tql3hvm.png

Syn-2013 Moja Wielka Miłość ❤
  • Paulinakrk Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie nie wyswietla taka grupa na fb

Paulinakrk
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinakrk wrote:
    A mi sie nie wyswietla taka grupa na fb

Noworoczne mamusie

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Ktoś ma dzisiaj wizytę? Bo nie wiem,czy trzymać kciuki ;-)
    Ja na 18:45 :)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam AT

Monkey lubi tę wiadomość

• Madziolinka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam - Magdalena :-)

Monkey lubi tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_lala wrote:
    Lotka bedziesz robić prenatalne? Gdzie? Mimo że nie jestem z gdanska chyba będę musiała je tam zrobić bo akurat w tym czasie tam będę
    Wiesz co ja robię u swojej gin prywatnie, ale ona nie ma tego certyfikatu. Nie robię pappa i innych tego typu dodatkowych badań

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam, moje injcjaly a s.c i jeszcze ryjek wysłał, jej inicjaly to n r :*

Monkey lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula90 wrote:
    głowa dziecka na tym etapie jest większa niż pozostała część ciała. Te proporcje ulegną zmianie w przeciągu najbliższych tygodni znacznie,więc teraz NT nie ma kompletnie żadnego znaczenia

Lula90 lubi tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam. Jagoda.

Monkey lubi tę wiadomość

• lotka1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wysłałam - Dorota :)

Monkey lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ