X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Zakładam więc 😊
    Piszcie do mnie wiadomości to podam Wam link 😊
    Żeby do Ciebie napisać trzeba zaprosić Ciebie do przyjaciółek i potem będzie można? Jestem w tym ciemna:p

• Lula90 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mialam wczoraj bezowe plamienie i dosc mocny ból brzucha, więc troche sie wystraszyłam i postanowiłam pojechac gdzies na usg sprawdzic czy wszystko ok ( bo u mnie w szpitalu zawsze kładą na oddziale i chciałam tego uniknąć). Moja gin tego dnia nie przyjmowała, więc pojechałam do innego. Okazalo się, że plamienie z szyjki, a z dzidzią ok, więc się uspokoiłam. Jednak w domu spojrzałam na wydruk z usg (nie było zdjec tylko takie pomiary wydrukowane z systemu) a tam prócz wymiarów GS i CRL było podane NT.. Jestem w 9 tc.. To NT było niby 1.75mm.. Wiem, ze na tym etapie sie nie mierzy i nie wiem po co lekarz to zrobił, ale jesli rzeczywiscie byl taki pomiar to przeciez na 9tc to bardzo duzo :( dla 11tc śrenia to 1.2 mm. gin nic nie mówił na ten temat, a ja zaczęłam świrować :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 08:03

eh4cm4u.png
  • arjot Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Żeby do Ciebie napisać trzeba zaprosić Ciebie do przyjaciółek i potem będzie można? Jestem w tym ciemna:p

ja też nie umiem ;d

• Monkey Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Kurcze, chyba tak....
    Troche zamieszanie będzie

To może wyszukajcie grupę Noworoczne mamusie i napiszcie tutaj że wysłalyscie zaproszenie podając tylko inicjaly z konta fb 😊

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • arjot Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Kurcze, chyba tak....

To może wyszukajcie grupę Noworoczne mamusie i napiszcie tutaj że wysłalyscie zaproszenie podając tylko inicjaly z konta fb 😊

Wysłałam ;) jestem Justyna

Monkey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    chcesz iść na L4?
    Ania jesteś z Wawy?

Tak jestem z Warszawy

Chce iść na L4 ale dopiero od lipca i chce zgode ba trochę zmian w grafiku

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula90 wrote:
    Dziewczyny, mialam wczoraj bezowe plamienie i dosc mocny ból brzucha, więc troche sie wystraszyłam i postanowiłam pojechac gdzies na usg sprawdzic czy wszystko ok ( bo u mnie w szpitalu zawsze kładą na oddziale i chciałam tego uniknąć). Moja gin tego dnia nie przyjmowała, więc pojechałam do innego. Okazalo się, że plamienie z szyjki, a z dzidzią ok, więc się uspokoiłam. Jednak w domu spojrzałam na wydruk z usg (nie było zdjec tylko takie pomiary wydrukowane z systemu) a tam prócz wymiarów GS i CRL było podane NT.. Jestem w 9 tc.. To NT było niby 1.75mm.. Wiem, ze na tym etapie sie nie mierzy i nie wiem po co lekarz to zrobił, ale jesli rzeczywiscie byl taki pomiar to przeciez na 9tc to bardzo duzo :( dla 11tc śrenia to 1.2 mm. gin nic nie mówił na ten temat, a ja zaczęłam świrować :(

Myśle ze na tym etapie nie ma sensu na go patrzeć
    Wiem ze się łatwo mówię ale nie mierzy się NT w tym tygodniu

Dobrze ze ok jest z maluchem.

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Kurcze, chyba tak....

Wysłalam zaproszenie.. Mon

Monkey lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula90 wrote:
    Nie świruj 😊
    Na tym etapie NT się nie mierzy!

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • MalinovaJa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wysłałam. A. K 😊

Monkey lubi tę wiadomość

34bwdqk38tql3hvm.png

Syn-2013 Moja Wielka Miłość ❤
  • Paulinakrk Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie nie wyswietla taka grupa na fb

Paulinakrk
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinakrk wrote:
    A mi sie nie wyswietla taka grupa na fb

Noworoczne mamusie

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Ktoś ma dzisiaj wizytę? Bo nie wiem,czy trzymać kciuki ;-)
    Ja na 18:45 :)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam AT

Monkey lubi tę wiadomość

• Madziolinka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam - Magdalena :-)

Monkey lubi tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_lala wrote:
    Lotka bedziesz robić prenatalne? Gdzie? Mimo że nie jestem z gdanska chyba będę musiała je tam zrobić bo akurat w tym czasie tam będę
    Wiesz co ja robię u swojej gin prywatnie, ale ona nie ma tego certyfikatu. Nie robię pappa i innych tego typu dodatkowych badań

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam, moje injcjaly a s.c i jeszcze ryjek wysłał, jej inicjaly to n r :*

Monkey lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula90 wrote:
    głowa dziecka na tym etapie jest większa niż pozostała część ciała. Te proporcje ulegną zmianie w przeciągu najbliższych tygodni znacznie,więc teraz NT nie ma kompletnie żadnego znaczenia

Lula90 lubi tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam. Jagoda.

Monkey lubi tę wiadomość

• lotka1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wysłałam - Dorota :)

Monkey lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ