Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolika wrote:Tak się smutno u nas zrobiło:( u nas po pranatalnych wszystko ok termin porodu zamienił się na 31 grudnia więc wg om lekarz podejrzewa chłopca ale wszystko wyjaśni się w sierpniu:)
U nas na usg był moment, w którym wydawało nam się, że widzimy chłopięce atrybuty, ale dr ostudził nasz zapał i powiedział, że on ma „przeczucie” że będzie dziewczynka 😉2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Karolika wrote:Tak się smutno u nas zrobiło:( u nas po pranatalnych wszystko ok termin porodu zamienił się na 31 grudnia więc wg om lekarz podejrzewa chłopca ale wszystko wyjaśni się w sierpniu:)
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Emisia wrote:Gratulacje!
U nas na usg był moment, w którym wydawało nam się, że widzimy chłopięce atrybuty, ale dr ostudził nasz zapał i powiedział, że on ma „przeczucie” że będzie dziewczynka 😉Emisia lubi tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
Martek&M wrote:Pięknie
u mnie na wizycie 19dni temu był maluch 9mm
Ciekawe ile dzisiaj będzie miał już sie nie mogę doczekać
Klio86 lubi tę wiadomość
2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Tinnera bardzo mi przykro:( trzymaj się jakoś :*
Pozostałym Dziewczynom gratuluję udanych wizyt:) Ja czekam do poniedziałku na prenetalne, mam mega stresa i to jeszcze podwójnego!!okularnica91 lubi tę wiadomość
Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Cześć dziewczyny,
przyznam się, że podczytuję Was prawie od początku, ale bałam się dopisać, żeby nie zapeszać sobie
Może krótko o mnie, staraliśmy się z mężem o dziecko od prawie 4 lat, mąż późno został operowany na obustronne wnętrostwo, teraz doszły żylaki powrózka nasiennego, ureaplasma i kilka innych dziadostw. Ogólnie wpłynęło to na morfologię, która zawsze wynosiła 0%, do tego bardzo mała ilość plemników.
W tym roku podjęta decyzja o in vitro, przygotowania do procedury w maju, robię badania i się okazuje, że jestem naturalnie w 4 tygodniu. Z tego też względu obawiałam się ciągle do Was napisać, bo lekarze ciągle powtarzali "prosimy bez entuzjazmu".
Dzisiaj mieliśmy kolejne usg, wszystko jak narazie dobrze, wielkość 3,85 cm, serducho 154 uderzenia. Za 2 tygodnie prenatalne. Termin na 08.01.2020
Szczerze to przestawałam wierzyć, że kiedykolwiek napiszę coś na fioletowej stronieSusieOne, ppieguskaa, Robak, cotton, AleKsandra, okularnica91, mmalibu, sasquacz, Klio86, Emisia, Vella83, arjot, Madziolinka, Iga66, dana222, marie_marie22, ziolko lubią tę wiadomość
09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
Ewelina, cudowne wieści :*
Angelius Provita -
Ja tez dzis mialam wizyte, ale niestety zle wiesci. Od poczatku bylo cos nie tak. Najpierw nie bylo zarodka, potrm byl 2 tyg mlodszy ale z serduszkiem. A od ostatniej wizyty nic nie uroslo i serca tez juz nie widac to byla nasza pierwsza naturalna ciąża. Pierwsze dziecko mamy dzieki in vitro. I ja juz naturze dziekuje. Jak tylko dostane zielone swiatlo to wracam po moje zamrozone zarodki.
Gratuluje udanych wizyt. Lacze sie w bolu z tymi ktorym sie nie powiodlo Ogromnie sie ciesze, ze sa tu weteranki staraniowe. Bardzo mnie Wasze ciaze ciesza! Zasluzylyscie na to szczescie jak nikt inny trzymam za wszystkie dziewczyny kciuki! I mam nadzieję wrocic na bbf jeszcze w tym roku! Prosze mnie wykreslic z listy.Klio86 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyGratuluje dziewczyny udanych wizyt
I przykro, ze pojawiły się tez smutne wieści ...
wiem jak to jest niestety.
Jutro o 9 usg. Zobaczymy co tam u malucha, mam nadzieje ze wszystko ok.
Dzisiaj robiłam sobie badanie moczu powtórne i niestsyy mam bardzo dużo czerwonych krwinek a nic mnie nie boli kurde -
Aniawaw88 wrote:Gratuluje dziewczyny udanych wizyt
I przykro, ze pojawiły się tez smutne wieści ...
wiem jak to jest niestety.
Jutro o 9 usg. Zobaczymy co tam u malucha, mam nadzieje ze wszystko ok.
Dzisiaj robiłam sobie badanie moczu powtórne i niestsyy mam bardzo dużo czerwonych krwinek a nic mnie nie boli kurde
Przykro mi z powodu złych wieści, bardzo współczuję wiem jak to jest, trzeba zebrać siłę do dalszej walki bo w końcu zostanie ona wynagrodzona
U mnie dziś straszne wymioty
Angelius Provita -
Ewelina85 wrote:Cześć dziewczyny,
przyznam się, że podczytuję Was prawie od początku, ale bałam się dopisać, żeby nie zapeszać sobie
Może krótko o mnie, staraliśmy się z mężem o dziecko od prawie 4 lat, mąż późno został operowany na obustronne wnętrostwo, teraz doszły żylaki powrózka nasiennego, ureaplasma i kilka innych dziadostw. Ogólnie wpłynęło to na morfologię, która zawsze wynosiła 0%, do tego bardzo mała ilość plemników.
W tym roku podjęta decyzja o in vitro, przygotowania do procedury w maju, robię badania i się okazuje, że jestem naturalnie w 4 tygodniu. Z tego też względu obawiałam się ciągle do Was napisać, bo lekarze ciągle powtarzali "prosimy bez entuzjazmu".
Dzisiaj mieliśmy kolejne usg, wszystko jak narazie dobrze, wielkość 3,85 cm, serducho 154 uderzenia. Za 2 tygodnie prenatalne. Termin na 08.01.2020
Szczerze to przestawałam wierzyć, że kiedykolwiek napiszę coś na fioletowej stronieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 21:04
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Spieszę do was dziewczyny z wieściami z wizyty!
mamy pięknego dzidziusia i zdjęcia z wizyty!
Dzidziusiowi pięknie bije serduszko-ewidentnie przyspieszyło
I już mamy 3cm! Już kawał człowieka
Mamy raczki i nóżki już tak dobrze widoczne i wykształcone
Na badaniu bobas się ruszał i przykładał rączkę do buźki
CUDOWNY WIDOK!
Pęcherzyk „naprawił się”. Nie ma już cech odklejania w górnym biegunie. Pęcherzyk piękny okrągły z równa kosmówką.
Cudownie. Jestem bardzo szczęśliwaEmisia, okularnica91, Aniawaw88, SusieOne, Klio86, sasquacz, marie_marie22, dana222 lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Martek&M wrote:Spieszę do was dziewczyny z wieściami z wizyty!
mamy pięknego dzidziusia i zdjęcia z wizyty!
Dzidziusiowi pięknie bije serduszko-ewidentnie przyspieszyło
I już mamy 3cm! Już kawał człowieka
Mamy raczki i nóżki już tak dobrze widoczne i wykształcone
Na badaniu bobas się ruszał i przykładał rączkę do buźki
CUDOWNY WIDOK!
Pęcherzyk „naprawił się”. Nie ma już cech odklejania w górnym biegunie. Pęcherzyk piękny okrągły z równa kosmówką.
Cudownie. Jestem bardzo szczęśliwa
No czekałam na te wieści Martek!
Ogromnie się cieszę z Tobą 🥰 super wiadomości.
My tez dzisiaj nie mogliśmy się napatrzeć na te ruchy. To jest niewyobrażalne 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 21:14
Dziewczynka 🌷🌷🌷