Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Ja już po urlopie i po prenatalnych
Maluch ma 6.76 cm, nie współpracował, badanie trwało ponad godzine ,ma raczki nóżki, wszystkie parametry na ten moment dobre oprócz NT które jest podwyższone bo wynosi 2.8 😢 ryzyko1-177 trisomii 21
Wczoraj miałam pobrany test Pappa
Wyniki i spotkanie z genetykiem za tydzień.
Ogólnie kość nosowa i wszystkie przepływy były ok, u mnie tylko podwyższone ciśnienie w tętnicy macicznej i doktor powiedział żebym zaczęła jeszcze brać Acard 150mg.
Ta niewiedza jest najgorsza 😢😢 -
To jeszcze nie jest jakieś duże NT, ale pappa więcej wyjaśni chociaż jak przepływy są też cos nie tak to może to utrudnić bo te problemy też z testu wychodzą. Trzymam mocno kciuki żeby było dobrze 🌷
Aniawaw88 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Aniawaw88 wrote:Cześć dziewczyny
Maluch ma 6.76 cm, nie współpracował, badanie trwało ponad godzine ,ma raczki nóżki, wszystkie parametry na ten moment dobre oprócz NT które jest podwyższone bo wynosi 2.8 😢 ryzyko1-177 trisomii 21
Ogólnie kość nosowa i wszystkie przepływy były ok, u mnie tylko podwyższone ciśnienie w tętnicy macicznej i doktor powiedział żebym zaczęła jeszcze brać Acard 150mg.
Ta niewiedza jest najgorsza 😢😢Aniawaw88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySusieOne wrote:To jeszcze nie jest jakieś duże NT, ale pappa więcej wyjaśni chociaż jak przepływy są też cos nie tak to może to utrudnić bo te problemy też z testu wychodzą. Trzymam mocno kciuki żeby było dobrze 🌷
Tak nam mówił genetyk ze zazwyczaj przy jakiś genetycznych zaburzeniach nieprawidłowości idą w parze.
No nic
Nie zrobie nic z tym, muszę czekać -
Aniawaw88 wrote:Tak nam mówił genetyk ze zazwyczaj przy jakiś genetycznych zaburzeniach nieprawidłowości idą w parze.
No nic
Nie zrobie nic z tym, muszę czekać
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Kitałek wrote:Dziewczyny trzymajcie się! Na pewno będzie wszystko dobrze 😘
Zapomniałam napisać we wcześniejszych postach ze po badaniach prenatalnych zmienił się termin porodu z 17.01 na 12.01, także proszę o zmianę
Tez miałyście takie duże różnice w datach?
Angelius Provita -
Kitałek wrote:Dziewczyny trzymajcie się! Na pewno będzie wszystko dobrze 😘
Zapomniałam napisać we wcześniejszych postach ze po badaniach prenatalnych zmienił się termin porodu z 17.01 na 12.01, także proszę o zmianę
Tez miałyście takie duże różnice w datach?
U mnie z 18.01 zmieniło się na 10.01 -
Ja dzisiaj robiłam badanie krwi i moczu. We krwi wszystko jest ok, ale w moczu już nie. Co prawda w piątek wizyta ale jednak stresuję się już tym bardzo. Chciałabym wiedzieć czy u maluszka wszystko dobrze i czy nic mu nie grozi.
Mianowicie
Glukoza z moczu 68mg/dl nie powinno być jej
Bilirubina 1+ też jej nie powinno być
Leukocyty 6 wpw norma wynosi <6wpw
Bakterie liczne wpw nie powinno ich być
Kryształki szczawianu wapnia pojawiają się wpw a też nie powinno ich być.
* wpw znaczy 'w polu widzenia'
Zdarzyła się może którejś podobna sytuacja.?
Bardzo się martwię.
19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
Vella83 wrote:Ja byłam z podobną wartością trisomii i robiłam test Nace. U ciebie wzrost pewnie też dotyczy wieku jak i u mnie. Dla spokojnoci robiłabym test,mi spokój uratował
-
Karolika wrote:Co dokładnie było uwzględniane w wyniku jakie wartości? Ja byłam w podobnej sytuacji też miałam skierowanie do genetyka, jednak zdecydowałam się zrobić nifty pro fajne jest to że ono jest ubezpieczone przeczytaj sobie
-
Aniawaw88 wrote:Cześć dziewczyny
Ta niewiedza jest najgorsza 😢😢
3mam kciuki za udaną wizytę u genetyka -
I_1985 wrote:Nie biorę nic poza witaminami ogólnymi,
I_1985 lubi tę wiadomość
Angelius Provita -
nick nieaktualnyRodzynka wrote:Ja dzisiaj robiłam badanie krwi i moczu. We krwi wszystko jest ok, ale w moczu już nie. Co prawda w piątek wizyta ale jednak stresuję się już tym bardzo. Chciałabym wiedzieć czy u maluszka wszystko dobrze i czy nic mu nie grozi.
Mianowicie
Glukoza z moczu 68mg/dl nie powinno być jej
Bilirubina 1+ też jej nie powinno być
Leukocyty 6 wpw norma wynosi <6wpw
Bakterie liczne wpw nie powinno ich być
Kryształki szczawianu wapnia pojawiają się wpw a też nie powinno ich być.
* wpw znaczy 'w polu widzenia'
Zdarzyła się może którejś podobna sytuacja.?
Bardzo się martwię. -
Karolika wrote:Czy dobrze wykonałeś pobranie moczu? Podmywalas się bo to bardzo ważne ? Chociaż nie 8wem czy to wpływa na glukoza w moczu. Myślę że warto zrobić badania moczu jeszcze raz i posiew moczu. Kiedy masz wizytę u lekarza?
Ja tak samo uwazam,przy złym wyniku zawsze powtarzam w innym lab,pamiętaj o podmyciu (ważne!),jak nadal źle do posiew