Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem z południowych okolic Warszawy. Odnośnie szkoły to jeszcze nie myśleliśmy, ale już dwie pary w rodzinie stwierdziły że to strata pieniędzy i czasu. Wiadomo, że każda szkoła jest inna. My pewnie się zdecydujemy, ale jest jeszcze czas 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 13:55
2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Vella83 wrote:A wiecie co juz umówiłam;)?sesje zdj z brzuszkiem. Mam umówioną na październik..mam nadzieję że będzie wszystko ok i się odbędzie
Vella w jakim wieku masz starsze dzieci, że czujesz się jak debiutantka? 😆 -
ziolko wrote:Super taka sesja, świetna pamiątka! A tak z ciekawości - jaka cena takiej przyjemności? 😉
Vella w jakim wieku masz starsze dzieci, że czujesz się jak debiutantka? 😆
Sesja wyniesie myślę około 500-700 zł bo chciałabym mieć fryzurę i makijaż jak już się decyduje na taką pamiątkę..zależy od ilości zdjęć. Mam ofertę,jeszcze nie podjęłam dec czy brać droższa czy tańsza wersje.
Mam dwójkę :10 i 12 lat. Wyszłam z pieluch już dawno i brzmi to trochę jak abstrakcja:))
ziolko lubi tę wiadomość
-
Jedno pamiętam na pewno:) było ciężko na początku i nie miałam na nic czasu.zreszta wejdźcie na forum mamuś z czerwca np,nie wiedzą jak się nazywają i w co ręce włożyć heh i tak pewnie będzie. Jedno wiem: od września powolutku zaczynam mrozić jedzenie: buliony,pierogi włoszczyznę etc bo to mi po porodzie uratuje życie a rodzina coś zjeść musi:) no i ja też..
Klio86 lubi tę wiadomość
-
Mój mąż jest dobrym kucharzem ale pomyślę o czymś aby szykować do mrozenia obojgu będzie łatwiej
Vella83 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Karolika wrote:Ja zaczynam 7 października ;)Zapisałam się do świętej Zofii na Żelaznej w Warszawie Ja na początku też nie myślałam ale parę osób poleciło, nie wiem czy gdybym musiała płacić wybrałabym tą opcje. Można jeszcze mieć położną środowiskową od 21 tc ale właśnie nie wiem jak to się załatwia, i to jest darmowe.
-
Emisia wrote:Ja jestem z południowych okolic Warszawy. Odnośnie szkoły to jeszcze nie myśleliśmy, ale już dwie pary w rodzinie stwierdziły że to strata pieniędzy i czasu. Wiadomo, że każda szkoła jest inna. My pewnie się zdecydujemy, ale jest jeszcze czas 😉
-
Vella83 wrote:A wiecie co juz umówiłam;)?sesje zdj z brzuszkiem. Mam umówioną na październik..mam nadzieję że będzie wszystko ok i się odbędzie
Ja będę pewnie wyglądałam,jak wieloryb,więc raczej sobie daruję... -
Sprawdźcie u swoich lekarzy rodzinnych czy sa położne, bo w pierszej ciazy właśnie chodziłam na szkole rodzenia za darmo do położnej ktora trzeba wybrac po 21 tygodniu. To sie w sumie nie nazywało szkoła rodzenia ale edukacja ciężarnych. I było wszystko o pielęgnacji, masażach, ćwiczeniach przed porodem, a i zabrała nas na porodówkę, ale nikt wtedy nie rodziło hehe. Moze sprawdźcie czy w Waszych przychodniach tego nie ma, bo jak to jest za darmo to mozna skorzystać. A i fajne miejsce bo sa same dziewczyny na podobnym etapie ciazy wiec tez mozna porozmawiać o dolegliwościach i obawach
-
Aaaa i ta polozna przychodziła potem po urodzeniu do Michała do domu i przez to ze juz ja znałam to miałam do niej większe zaufanie. W szpitalu każda polozna mi mowila co innego o karmieniu i moja polozna troche mi poukładało w głowie i karmieńie mi juz poszło lepiej
-
nick nieaktualny
-
Aniawaw88 wrote:Dostałam już wyniki testu pappa
B hcg mam 0,98 MOM
A b-pappa 0.56 MOM
Czekam teraz na przeliczenie ryzyka
Myśle nad zrobieniem tego testu Sanco ale zobaczę co powie doktor
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
Aniawaw88 wrote:W poniedziałek
Angelius Provita -
Hej, ja chyba spokojnie tej ciąży nie przejdę. Pisałam Wam kilka dni temu o oparzeniu słonecznym, czerwonych krostach po opalaniu, co zrobić etc. Nie schodzilo mi to, swedzialo i zajęło Cały brzuch od prawej do lewej. Wyglądało strasznie, spać nie mogłam... Przestraszyłam się i poszłam do dermatologa. Alergia słoneczna, diagnoza. Nigdy nie miałam czegoś takiego. W ciąży wychodzą różne rzeczy, pierwsze pytanie:co z dzidziusiem? Nic nie zagraża.. Ale ze względu na stan lekarz ma związane ręce jeśli chodzi o leki. Ręce mi już opadają co mnie jeszcze czeka. Z tą alergia na całym brzuchu plus kawałek pleców wyglądam jak patologia eh.. Swędzi a drapac nie mogę.. Trzymam kciuki żeby żadnej z Was to się nie przydarzyło.