Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór
Dziewczyny a Wasz dr Wam zmienił termin po USG prenatalnym? Mi się zawsze wydawało,że dzieci rosną swoim tempem i te pierwsze USG są najbardziej miarodajne. Bo w 12-13tc to już mogą być pewne rozbieżności w rośnięciu. Gdzieś nawet taką tabelkę znalazłam o wymiarach i na którym centylu płód się znajduje.
Ja nie mam tych dylematów,bo mój maluszek ma dokładnie takie wymiary,jak powinien mieć z OMWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 21:59
-
Aniawaw88 wrote:Cześć dziewczyny
Ja już po urlopie i po prenatalnych
Maluch ma 6.76 cm, nie współpracował, badanie trwało ponad godzine ,ma raczki nóżki, wszystkie parametry na ten moment dobre oprócz NT które jest podwyższone bo wynosi 2.8 😢 ryzyko1-177 trisomii 21
Wczoraj miałam pobrany test Pappa
Wyniki i spotkanie z genetykiem za tydzień.
Ogólnie kość nosowa i wszystkie przepływy były ok, u mnie tylko podwyższone ciśnienie w tętnicy macicznej i doktor powiedział żebym zaczęła jeszcze brać Acard 150mg.
Ta niewiedza jest najgorsza 😢😢 -
Rodzynka wrote:No właśnie o tym myślałam że może coś źle zrobiłam. Jutro polecę drugi raz ale dopilnuję wszystkiego żeby było tak jak należy. Nie sądziłam że to jest aż tak ważne.
-
Madziolinka wrote:Dobry wieczór
Dziewczyny a Wasz dr Wam zmienił termin po USG prenatalnym? Mi się zawsze wydawało,że dzieci rosną swoim tempem i te pierwsze USG są najbardziej miarodajne. Bo w 12-13tc to już mogą być pewne rozbieżności w rośnięciu. Gdzieś nawet taką tabelkę znalazłam o wymiarach i na którym centylu płód się znajduje.
Ja nie mam tych dylematów,bo mój maluszek ma dokładnie takie wymiary,jak powinien mieć z OM
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualnyMadziolinka wrote:Aniu NT jest podwyższone naprawdę minimalnie. Jestem pewna,że tets Pappa wyjdzie Ci prawidłowo! Kiedy wyniki?
Mam nadzieje chociaz z ta Pappa to różnie bywa. Jesli wyjdzie nie tak, raczej zdecyduje się na amniopukcje, żeby wiedziec co i jak. Niewiedza do konca, nie na moje nerwy. Wyniki maja być w poniedziale, bo jeszcze ma je opracowac lekarz
W związku z przepływami i ciśnieniem u dr (ale to sie nie dziwie jak mi robił usg tyle czasu ) wyszło mi wysokie ryzyko preeklampsji wyszło mi przed 34 tyg 1-75, przed 37 1-34, ryzyko hipotrofii przed 34 tygodniem - 1-34. Wiem że to tylko statystyki ale troche dobijające ;/
u mnie termin z OM i USG jest teraz ten sam, mały przyspieszył dwa dniWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 07:13
-
nick nieaktualnyMadziolinka wrote:Karola a Ty w Warszawie mieszkasz? Bo coś mi światło,że w pobliskiej stolicy miejscowości.
-
Vella83 wrote:A w ogóle z jakich miejscowości jesteście dziewczyny?Ja Śląsk-Gliwice.
Vella83 lubi tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Aniawaw88 wrote:Mam nadzieje chociaz z ta Pappa to różnie bywa. Jesli wyjdzie nie tak, raczej zdecyduje się na amniopukcje, żeby wiedziec co i jak. Niewiedza do konca, nie na moje nerwy. Wyniki maja być w poniedziale, bo jeszcze ma je opracowac lekarz
W związku z przepływami i ciśnieniem u dr (ale to sie nie dziwie jak mi robił usg tyle czasu ) wyszło mi wysokie ryzyko preeklampsji wyszło mi przed 34 tyg 1-75, przed 37 1-34, ryzyko hipotrofii przed 34 tygodniem - 1-34. Wiem że to tylko statystyki ale troche dobijające ;/
u mnie termin z OM i USG jest teraz ten sam, mały przyspieszył dwa dni -
Karolika wrote:Mam meldunek Warszawski i tam płacę podatki A obecnie mieszkam pod Warszawą ale bardzo blisko Warszawy, dlatego skorzystałam że szkoły rodzenia w Warszawie:p
Ja nie wiem,co będzie ze szkołą rodzenia,bo myśmy musieli coś po angielsku znaleźć,a to już pewnie niemałe pieniądze... -
A ja nawet nie myślałam żeby iść do szkoły
Angelius Provita -
nick nieaktualnyJa zaczynam 7 października ;)Zapisałam się do świętej Zofii na Żelaznej w Warszawie Ja na początku też nie myślałam ale parę osób poleciło, nie wiem czy gdybym musiała płacić wybrałabym tą opcje. Można jeszcze mieć położną środowiskową od 21 tc ale właśnie nie wiem jak to się załatwia, i to jest darmowe.