X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka piękna beta! 😍

Malinka 😘 witaj! 😍 piękne kreseczki 💗

Miłego dnia dziewczyny !

• Madziolinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Na kiedy kochana Cię wpisać,no przecież oficjalnie w ciąży jesteś 🤪
    Haha. Wygląda na to, że jestem 😜
    Poproszę na 10 stycznia 🙂

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysiak nasikalas na ten patyk w koncu?😛

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o porody, to mój pierwszy to jakaś masakra była. Kiepski szpital, kiepski personel, poród trwający ponad 12h i skończyło się tym, że synek urodził się cały siny, nie oddychal i na start dostał 6pkt. Dlatego 8 lat później wybrałam szpital w Wawie ze świetnymi opiniami, wynajelam położna i wyglądało to zupełnie inaczej mimo bólu nawet. Żałuję tylko, że zapomniałam z domu przez pośpiech badań (poród przedwczesne) i musiałam w szpitalu czekać długo na ZZO, bo musieli mi pobrać krew i swoje badania zrobić. Teraz będę rozwazniejsza i ZZO będę miała szybciej 😛

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, blada kreseczka i u mnie. Mam nadzieje ze to juz to! Za 2 dni powtórzę test i bede musiała się wybrać na bete. OM 10.04

okularnica91 lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka gratulacje. Piękna beta 😍

2 procedury ivf, 9 transferów
    1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
    2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Czesc, blada kreseczka i u mnie. Mam nadzieje ze to juz to! Za 2 dni powtórzę test i bede musiała się wybrać na bete. OM 10.04
    Gratulacje! Witamy 🙂

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 11 godzin w pracy. Tak wyglądają moje wtorki i czwartki. Ciekawe, czy dotrwam do końca roku szkolnego pracując w ten sposób 😉

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam dobrze wspominam porody 😊 także to mnie nie martwi 😜 ważne żeby donosić i było zdrowe Maleństwo 💗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 07:51

• evs6 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Widzę, ze porody na tapecie ;) ja tez miałam długi, bo synek był strasznie obwinięta w pępowinę, aż miał rany na nóżkach :( ale całe szczęście zrobili mi cesarkę, a nie upierali się żebym rodziła naturalnie chociaż bardzo chciałam... za to 2 tyg po cc wspominam traumatyczne, bałam się do toalety chodzic. 😕
    Teraz najważniejsze, żeby dzidzia zdrowa była 🙂

a5e703bbfa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Ja dzisiaj 11 godzin w pracy. Tak wyglądają moje wtorki i czwartki. Ciekawe, czy dotrwam do końca roku szkolnego pracując w ten sposób 😉
    Ja to samo dziś bo radą pedagogiczną, zastanawiam się nad tym samym bo ostatnio coś się z moją pamięcią dzieje i wogole jestem jakąś taką mało skupiona w pracy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 08:21

• evs6 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    bylo usg, byl pęcherzyk... i tu taka "niespodzianka", jak jutro dadzą mi skierowanie to skonsultuje sie z prowadzacym ginekologiem do ktorego mialam isc we wtorek moze organizm sam sie oczysci... no nie wiem mam jakies wątpliwości co do tego łyżeczkowania w tak wczesnej ciąży :(
    Endi daj znać co u Ciebie✊

a5e703bbfa.png
  • Jotka Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tym farbowaniem włosów w 1 trymestrze? Można?Ja dziś id zrobić proga i jeszcze ostatnia betę, bo ginekolog kazała powtórzyć i ma być jakieś 5 cyfr przed przecinkiem :P Już mi się nie chce kłuć :/

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotka wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tym farbowaniem włosów w 1 trymestrze? Można?Ja dziś id zrobić proga i jeszcze ostatnia betę, bo ginekolog kazała powtórzyć i ma być jakieś 5 cyfr przed przecinkiem :P Już mi się nie chce kłuć :/
    Farby bez amoniaku z tego co wiem są bezpieczne :)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 07:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    Endi daj znać co u Ciebie✊
    Hejka, u mnie jakieś dziwy nad dziwami. Po dzisiejszej becie kontrolnej przyrost nie jest moze jakis spektakularny ale do zaakceptowania. Obraz USG oglądało 3 lekarzy i jest lepszy niż trzy dni temu,ciąża się rozwija. Nie wiedzą dlaczego tak się dzieje i nie są w stanie niczego przewidziec Mam przyjść za tydzień wtedy wszysto się wyjaśni. Jestem padnieta po tym szpitalu i ciesze sie ze juz jestem w domu, w koncu jest tu jeden taki urwis do kochania. Musze sie troche odmóżdżyć bo już mam dosyć ;) pozdrawiam dziewczyny i dam znać jak wszysyko się wyklaruje.

okularnica91, evs6, MalinovaJa, Iga66, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    Hejka, u mnie jakieś dziwy nad dziwami. Po dzisiejszej becie kontrolnej przyrost nie jest moze jakis spektakularny ale do zaakceptowania. Obraz USG oglądało 3 lekarzy i jest lepszy niż trzy dni temu,ciąża się rozwija. Nie wiedzą dlaczego tak się dzieje i nie są w stanie niczego przewidziec Mam przyjść za tydzień wtedy wszysto się wyjaśni. Jestem padnieta po tym szpitalu i ciesze sie ze juz jestem w domu, w koncu jest tu jeden taki urwis do kochania. Musze sie troche odmóżdżyć bo już mam dosyć ;) pozdrawiam dziewczyny i dam znać jak wszysyko się wyklaruje.

Wieści dobre!!! Czuwa nad Tobą aniolek:))

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz na L4 ale na kręgosłup. Jak mnie zabolało rano to myślałam że się nie wyprostuje. Oczywiście nic nie mogę brac oprocz paracetamolu. A moj 3 latek mnie nie oszczędza

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zbieram się właśnie na wycieczkę klasowa Jestem na adrenalinie bo to odpowiedzialność ale znowu nie pierwszy też raz jade:) ale pierwszy w ciąży hihi o której nikt nie wie.

Objawy:zapachy! Zapomniałam wczoraj wyłączyć piekarnik i spalilam bagietkę.wszystko mi śmierdzi,denerwuje mnie to niemiłosiernie!!!

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    Super wieści!!! Ale Ty masz też giną 14.05?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ