X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka piękna beta! 😍

Malinka 😘 witaj! 😍 piękne kreseczki 💗

Miłego dnia dziewczyny !

• Madziolinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Na kiedy kochana Cię wpisać,no przecież oficjalnie w ciąży jesteś 🤪
    Haha. Wygląda na to, że jestem 😜
    Poproszę na 10 stycznia 🙂

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysiak nasikalas na ten patyk w koncu?😛

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o porody, to mój pierwszy to jakaś masakra była. Kiepski szpital, kiepski personel, poród trwający ponad 12h i skończyło się tym, że synek urodził się cały siny, nie oddychal i na start dostał 6pkt. Dlatego 8 lat później wybrałam szpital w Wawie ze świetnymi opiniami, wynajelam położna i wyglądało to zupełnie inaczej mimo bólu nawet. Żałuję tylko, że zapomniałam z domu przez pośpiech badań (poród przedwczesne) i musiałam w szpitalu czekać długo na ZZO, bo musieli mi pobrać krew i swoje badania zrobić. Teraz będę rozwazniejsza i ZZO będę miała szybciej 😛

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, blada kreseczka i u mnie. Mam nadzieje ze to juz to! Za 2 dni powtórzę test i bede musiała się wybrać na bete. OM 10.04

okularnica91 lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka gratulacje. Piękna beta 😍

2 procedury ivf, 9 transferów
    1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
    2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Czesc, blada kreseczka i u mnie. Mam nadzieje ze to juz to! Za 2 dni powtórzę test i bede musiała się wybrać na bete. OM 10.04
    Gratulacje! Witamy 🙂

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 11 godzin w pracy. Tak wyglądają moje wtorki i czwartki. Ciekawe, czy dotrwam do końca roku szkolnego pracując w ten sposób 😉

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam dobrze wspominam porody 😊 także to mnie nie martwi 😜 ważne żeby donosić i było zdrowe Maleństwo 💗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 07:51

• evs6 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Widzę, ze porody na tapecie ;) ja tez miałam długi, bo synek był strasznie obwinięta w pępowinę, aż miał rany na nóżkach :( ale całe szczęście zrobili mi cesarkę, a nie upierali się żebym rodziła naturalnie chociaż bardzo chciałam... za to 2 tyg po cc wspominam traumatyczne, bałam się do toalety chodzic. 😕
    Teraz najważniejsze, żeby dzidzia zdrowa była 🙂

a5e703bbfa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Ja dzisiaj 11 godzin w pracy. Tak wyglądają moje wtorki i czwartki. Ciekawe, czy dotrwam do końca roku szkolnego pracując w ten sposób 😉
    Ja to samo dziś bo radą pedagogiczną, zastanawiam się nad tym samym bo ostatnio coś się z moją pamięcią dzieje i wogole jestem jakąś taką mało skupiona w pracy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 08:21

• evs6 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    bylo usg, byl pęcherzyk... i tu taka "niespodzianka", jak jutro dadzą mi skierowanie to skonsultuje sie z prowadzacym ginekologiem do ktorego mialam isc we wtorek moze organizm sam sie oczysci... no nie wiem mam jakies wątpliwości co do tego łyżeczkowania w tak wczesnej ciąży :(
    Endi daj znać co u Ciebie✊

a5e703bbfa.png
  • Jotka Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tym farbowaniem włosów w 1 trymestrze? Można?Ja dziś id zrobić proga i jeszcze ostatnia betę, bo ginekolog kazała powtórzyć i ma być jakieś 5 cyfr przed przecinkiem :P Już mi się nie chce kłuć :/

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotka wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tym farbowaniem włosów w 1 trymestrze? Można?Ja dziś id zrobić proga i jeszcze ostatnia betę, bo ginekolog kazała powtórzyć i ma być jakieś 5 cyfr przed przecinkiem :P Już mi się nie chce kłuć :/
    Farby bez amoniaku z tego co wiem są bezpieczne :)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 07:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    Endi daj znać co u Ciebie✊
    Hejka, u mnie jakieś dziwy nad dziwami. Po dzisiejszej becie kontrolnej przyrost nie jest moze jakis spektakularny ale do zaakceptowania. Obraz USG oglądało 3 lekarzy i jest lepszy niż trzy dni temu,ciąża się rozwija. Nie wiedzą dlaczego tak się dzieje i nie są w stanie niczego przewidziec Mam przyjść za tydzień wtedy wszysto się wyjaśni. Jestem padnieta po tym szpitalu i ciesze sie ze juz jestem w domu, w koncu jest tu jeden taki urwis do kochania. Musze sie troche odmóżdżyć bo już mam dosyć ;) pozdrawiam dziewczyny i dam znać jak wszysyko się wyklaruje.

okularnica91, evs6, MalinovaJa, Iga66, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    Hejka, u mnie jakieś dziwy nad dziwami. Po dzisiejszej becie kontrolnej przyrost nie jest moze jakis spektakularny ale do zaakceptowania. Obraz USG oglądało 3 lekarzy i jest lepszy niż trzy dni temu,ciąża się rozwija. Nie wiedzą dlaczego tak się dzieje i nie są w stanie niczego przewidziec Mam przyjść za tydzień wtedy wszysto się wyjaśni. Jestem padnieta po tym szpitalu i ciesze sie ze juz jestem w domu, w koncu jest tu jeden taki urwis do kochania. Musze sie troche odmóżdżyć bo już mam dosyć ;) pozdrawiam dziewczyny i dam znać jak wszysyko się wyklaruje.

Wieści dobre!!! Czuwa nad Tobą aniolek:))

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz na L4 ale na kręgosłup. Jak mnie zabolało rano to myślałam że się nie wyprostuje. Oczywiście nic nie mogę brac oprocz paracetamolu. A moj 3 latek mnie nie oszczędza

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zbieram się właśnie na wycieczkę klasowa Jestem na adrenalinie bo to odpowiedzialność ale znowu nie pierwszy też raz jade:) ale pierwszy w ciąży hihi o której nikt nie wie.

Objawy:zapachy! Zapomniałam wczoraj wyłączyć piekarnik i spalilam bagietkę.wszystko mi śmierdzi,denerwuje mnie to niemiłosiernie!!!

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    Super wieści!!! Ale Ty masz też giną 14.05?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ