X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Słabo, 60-90 dni to 2-3 miesiące. Jak ja jestem wdzięczna, że o mojej firmie wiele można powiedzieć, ale z płatnościami nigdy nie było problemu...
    No niestety trochę to trwa, ale wiem na czym stoję... 15 dni już za mną ;p... Ja się tu w ogóle nie umiem dogadać i odnaleźć. Jak urodzę i już będę mogla się bardziej emocjonować bo teraz staram sie unikać stresów i zmartwień to wykorzystam macierzyńskie, na tyle na, ile mi mój Laurozaur da, na poszukanie innej pracy. Po 4 miesiącach mam dość. Rekordowo szybko.

ug378rib3ih251jk.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    No niestety trochę to trwa, ale wiem na czym stoję... 15 dni już za mną ;p... Ja się tu w ogóle nie umiem dogadać i odnaleźć. Jak urodzę i już będę mogla się bardziej emocjonować bo teraz staram sie unikać stresów i zmartwień to wykorzystam macierzyńskie, na tyle na, ile mi mój Laurozaur da, na poszukanie innej pracy. Po 4 miesiącach mam dość. Rekordowo szybko.
    No koniecznie, nie ma co wracać.

Celia89 lubi tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • I_1985 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam do tej pory świadomość =0 jeśli chodzi o pasy🤦‍♀️dzięki za uświadomienie ;)
    Czy któraś z Was borykają się z opryszczka wargowa teraz w ciąży?? Mnie złapała;( i oczywiście mam stresa z powodu brania heviranu:/ ale bądź tu madry

• Celia89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na drugiej grupie siedzę to tam dziewczyny piszą że można brać. Bo też się borykają z powodu osłabienia.

ug378rib3ih251jk.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mówił że można i że maść można też i te plasterki ale mysle że zawsze się lepiej zapytać swojego doktora bo co lekarz to opinia

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_1985 wrote:
    Miałam do tej pory świadomość =0 jeśli chodzi o pasy🤦‍♀️dzięki za uświadomienie ;)
    Czy któraś z Was borykają się z opryszczka wargowa teraz w ciąży?? Mnie złapała;( i oczywiście mam stresa z powodu brania heviranu:/ ale bądź tu madry
    Ja ze dwa tygodnie temu miałam. W piątek się pojawiła - stosowałam tylko czosnek i spirytus na zmianę plus maść cynkowa, szczególnie ten czosnek co chwilę przykładałam - w niedzielę już praktycznie znikała. Może miałam farta tym razem, ale polecam ww. zestaw, na pewno bezpieczniejszy niż Heviran.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 19:44

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po uag 3 trymestru u nas wszyatko dobrze 😍

Celia89, abbigal, SusieOne, ppieguskaa, Sovi, Kropeczka1986, sasquacz, dana222 lubią tę wiadomość

• I_1985 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tak prawda:) każdy lekarz to inna opinia...dermatolog przepisał...Ale też się lecze takimi domowymi sposobami:)

Celia89, abbigal lubią tę wiadomość

• abbigal Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, helpunku, No-Spa czy Spasmolina na twardniejący brzuch? Lekarz na IP kiedyś zalecił mi no-spe, a mój prowadzący przepisał Spasmolinę - kupiłam, ale w ulotce jest napisane, że stosować tylko jeżeli korzyść matki przewyższa potencjalne zagrożenie dziecka. No i jestem w kropce, a brzuch coraz częściej twardy i to nie przez kilka minut tylko dłużej. Na razie zdecydowałam się na 1x no-spe, ale on nie całkiem działa :| Jednak ta ulotka mnie odstrasza od Spasmoliny 😐

age.png

age.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opryszczkę polecam Tonisan H , dopadła mnie w ciąży i po 3 dniach smarowania znikła :) w Rossmanie dostępny i najważniejsze , jest dla kobiet w ciąży i polecały mi ten żel Panie z apteki

preg.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abbigal wrote:
    Dziewczyny, helpunku, No-Spa czy Spasmolina na twardniejący brzuch? Lekarz na IP kiedyś zalecił mi no-spe, a mój prowadzący przepisał Spasmolinę - kupiłam, ale w ulotce jest napisane, że stosować tylko jeżeli korzyść matki przewyższa potencjalne zagrożenie dziecka. No i jestem w kropce, a brzuch coraz częściej twardy i to nie przez kilka minut tylko dłużej. Na razie zdecydowałam się na 1x no-spe, ale on nie całkiem działa :| Jednak ta ulotka mnie odstrasza od Spasmoliny 😐
    To i to można i tak masz ze wskazań

abbigal lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abbigal wrote:

1xnospa to jest mała dawka.. (Moim zdaniem..)
    Włącz magnez 3x2

4018d16ae9.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poukładałam w szafie i na strychu i wydaje/wysprzedaje wyprawkę po córci.
    Jakbyście któraś chciała mogę puścić zdjęcia na messenger albo whats app.
    Rozm od 62 (pare sztuk 56) do 74 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 21:36

• Celia89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zarzadzilo ze nie spimy. Rusza sie jak wsciekla.

ug378rib3ih251jk.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu dawali na twardniejąca brzuch nospe forte 3 razy dziennnie a nie zwykła - teraz jak mi sie spina to biorę zwykla ale zdarza sie i forte.

abbigal, Celia89 lubią tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że pewnie ten czas sie skończy ale przezywam euforie!! bycia w ciąży. Czuję się świetnie, najsłabiej wieczorem ale nawet wtedy to przyjmuje z miłością. Podobam się sobie sobie w ciąży pomimo 10 na plusie. Będąc na L4 mam dużo czasu na skupienie na rzeczach ważnych. Qrcze - cieszę się, że mały człowiek pojawi się w naszej rodzinie:-)

abbigal, lipa, SusieOne, Celia89, sasquacz, Ewi28, Kropeczka1986, I_1985 lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    Moje dziecko zarzadzilo ze nie spimy. Rusza sie jak wsciekla.
    Haha, moje dziecię się obudziło razem z tatusiem przed 6 i już miałam po spaniu :) Zaczyna się życie pod dyktando bobaska :D

age.png

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Dziewczyny wiem że pewnie ten czas sie skończy ale przezywam euforie!! bycia w ciąży. Czuję się świetnie, najsłabiej wieczorem ale nawet wtedy to przyjmuje z miłością. Podobam się sobie sobie w ciąży pomimo 10 na plusie. Będąc na L4 mam dużo czasu na skupienie na rzeczach ważnych. Qrcze - cieszę się, że mały człowiek pojawi się w naszej rodzinie:-)
    Zazdroszczę samopoczucia. Ja nie lubię być w ciąży :-( może dlatego, że mam 2latke w domu. Wkurza mnie, że jestem nie do końca sprawna, boje się z nią iść sama na spacer. Ostatnio mi uciekała, a ja się potknęłam i zrobiłam szpagat. Boje się, że będzie chciała na ręce a ja nie mogę jej nosić. Lubię mieć.kontrole nad własnym ciałem. I wolę widzieć malucha na własne oczy. A tak się tylko zamartwiam, czy wszystko u niego ok. Sorry za smecenie z rana :-)

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa:no co ty, jak miałam małe dziecko (niecały dwulatek) i byłam w ciąży to była to masakra. Nic nie mogłam zrobić, żadnej drzemki odpoczynku jeden wielki zapieprz.. Radość wątpliwa więc pamiętam i rozumiem. Stąd może ta euforia teraz. Rano wstaje fakt wcześnie, po 6 żeby wyprawić dzieci do szkoły ale o 7:30 jak mąż je zabiera do szkoły jestem SAMA w domu i wtedy jestem Panią czasu.. I to jest dla mnie niesamowite. Jak chce to prasuje, czytam., idę spać, robię obiad. Nic mnie nie goni..

Celia89, sasquacz lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spodziewałam się tego.. I doceniam szanuje i upajam się dojrzałym byciem w ciazy:-))

relgx1hpi2zbw8vm.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ