Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się taka swobodą cieszę jak dzieci zdrowe;) wtedy jedno w żłobku, drugie w przedszkolu ale nacieszylam się taka sytuacją tydzień bo od dziś dwojka chora w domu jedno zasmarkane drugie zdycha z gorączka wiec jest wesoło :p
Celia89 lubi tę wiadomość
-
Właśnie się zastanawiam jaki jest najlepszy wiek dziecka aby decydować się na drugie mając na uwadze mój leżący tryb, że może się sytuacja powtórzyć w kolejnej ciąży..... (szyjka cały czas 4cm a i tak dmuchamy na zimne)
Celia89 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Właśnie się zastanawiam jaki jest najlepszy wiek dziecka aby decydować się na drugie mając na uwadze mój leżący tryb, że może się sytuacja powtórzyć w kolejnej ciąży..... (szyjka cały czas 4cm a i tak dmuchamy na zimne)
Mój ma prawie 21miesiecy.. Hmm jakbym miała teraz się decydować, że staramy się o drugie.. To bym się nee zdecydowała..
Ale to wszystko zależy od dziecka.. Jedno jest spokojne.. Aa drugie ma owsiki w pupie :pCelia89 lubi tę wiadomość
-
Raczej o to mi chodzi jakbym musiała w kolejnej ciąży leżeć... Zawsze Bobo może do żłobka chodzić i ten kilka godzin mam leżenia...
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Właśnie się zastanawiam jaki jest najlepszy wiek dziecka aby decydować się na drugie mając na uwadze mój leżący tryb, że może się sytuacja powtórzyć w kolejnej ciąży..... (szyjka cały czas 4cm a i tak dmuchamy na zimne)
Susie a czemu musisz leżeć z taką śliczną szyjką? Co sie dzieje?
Pytam bo ja mam sporo mniej już, a i tak biegam jak dziki osioł, tylko kontroluję ją często...Celia89 lubi tę wiadomość
I IUI 12.2018
Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
Nawracające polipy macicy
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
Ja tam rewelacyjnie znoszę ciąże. Bardzo się ciesze z pierwszego i nieostatniego dziecka. Chcę jedno po drugim bo ja wiem jak to ze mną bedzie, zaraz bede odkladac do menopauzy bo znow praca, bo znow brak stabilizacji finansowej, bo konstelacja gwiazd nie sprzyja, bo na świecie bieda no dobra te pozostałe to już przesadzam. Jedynie mi właśnie podcina skrzydła ta sytuacja z pracą i ZUSem. Wczoraj wieczorem już poczułam taką bezradność. Dziś już mam w dupie tą kasę. Oczywiście jak będzie trzeba po sądach się ciągać to ja tam się w tańcu nie pier.. ale puki co chcę się 3 miesiące nacieszyć faktem bycia przyszłą mamą
abbigal lubi tę wiadomość
-
U nas było tak że k drugie zaczęliśmy się starać jak mała miała 1.5roku. Zaszlam w ciążę jak miała 2.4 roku i ta ciążę straciłam. Młody się urodził jak starsza miała 3.5roku. I też musiałam wtedy id 13tyg leżeć przez poronienie zagrażające, ale mała już jako 3latka była w przedszkolu od 8do 16 i o 16 mąż ja przejmował do wieczora. Więc ja mogłam leżeć. W tej ciąży jak musiałam leżeć przez krwiak to młody miał 10/11 miesięcy i ciężko było nie podnosić ściągać dziecka które jest najbardziej ruchliwe w tym momencie życia i uczy się chodzić. Więc z jednej strony można poczekać ale kto wie jak długo się będzie człowiek starać. Bedzie się chciało małą przerwę A starania mogą z tej przerwy zrobić dłuższy okres...
abbigal, lipa lubią tę wiadomość
-
LenaAnna wrote:Susie a czemu musisz leżeć z taką śliczną szyjką? Co sie dzieje?
Pytam bo ja mam sporo mniej już, a i tak biegam jak dziki osioł, tylko kontroluję ją często...
Angelius Provita -
Ja mam różnice 2 lata i dwa mce i jestem bardzo zadowolona. Dzieci trzymają się razem, dość szybko zatarla się granica i uważam że to było super posunięcie. Teraz tak mi szkoda że syn nie będzie miał kompana do zabawy w swoim wieku:(bo już kończę produkcję..
lipa lubi tę wiadomość
-
my bedziemy miec roznice 2,8...zobaczymy...na razie corcia mowi swiadomie, ze nie chce dzidzi...ech
ja sie w tej ciazy czuje srednio...tzn. sa lepsze i gorsze dni ale mam strasznie sucha skore, jak nie dbam tu czuje sie jak kupa...
jest u nas moja mama i Zosia chodzi dwa dni do zlobka i do klubiku wiec mama ma jakies "prace domowe" jak jestem w pracy to mi odpada gotowanie, pranie itp. chlop tez cos zrobi, wiec mam naprawde spoko pod tym wzgledem. jakbym byla w domu na zwolnieniu to bylby miodzio oczywiscie....mam nadzieje na zwolnienie od grudnia...
ja mialam w poprzedniej ciazy duza dawke magnezu na twardy brzuch, lekarka mi kazala brac wedlug potrzeb i teraz tez tak biore. zadnej nospy nie bralam.Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
lipa lubi tę wiadomość
-
No ja rozumiem ale jak mi przyjdzie leżeć znowu to maluch będzie musiał do żłobka chodzić wtedy jest sens bo mam ten czas na odpoczynek
Angelius Provita -
SusieOne wrote:No ja rozumiem ale jak mi przyjdzie leżeć znowu to maluch będzie musiał do żłobka chodzić wtedy jest sens bo mam ten czas na odpoczynek
SusieOne lubi tę wiadomość
-
Ja musiałam się leczyć aby zajść w ciąże (nie chodzi mi o problem z poronieniami - to powiedzmy swoją drogą, ale leczenie by w ciąże zajść) więc nie wiem czy jak będzie Emilka tu z nami, to czy będę miała siłę (i kasę przede wszystkim) by znowu chodzić na te stymulacje, monitoringi itd. Pewnie postawimy na naturę i co Bóg da;)
abbigal lubi tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:Jak bedzie wieksza roznica wieku to tez nic strasznego ważne żeby dzieci zdrowe były i twoje ciało było gotowe. A pamiętam że też sporo przeszłas żeby mieć dzidziusia.
Ale bardzo chciałam mieć szybko żeby różnica była 2 lata, czy się uda? Jest to możliwe, bo bez leków zaszłam... Wystarczyło się pozbyć przegrody. Faktem natomiast jest to że już w ciąży bardzo dużo miałam leków, wlewy, ale jak przyjdzie co do czego to się podejmę znowu
Sovi, długo się stataliscie? U nas zeszło łącznie 3 lata z hakiem do zajścia w tą ciąże teraz
Angelius Provita -
Ciąża często dużo "leczy" u kobiety, znam kilka przypadków wieloletnich starań o dzidzie, a potem rodzeństwo nagle w 1-2 cs;) wiadomo, że są różne przypadki, mi akurat pierwsza ciąża bardziej rozwaliła gospodarkę hormonalną, ale na szczęście nie mieliśmy mimo to problemów.
SusieOne lubi tę wiadomość
-
Ja przy synku w ogole nie myślałam o drugim, jak miał 10 miesiecy to juz chciałam wracać do pracy, nie chciałam juz siedziec w domu. Brakowało mi rozmow innych nic o dzieciach. Jak wróciłam do pracy, do spotkań z koleżankami to cieżko było mi sie zebrać zeby zajść w druga ciąże, bo wiedziałam ze znowu to sie wiąże z siedzeniem w domu. Każda z nas jest inna i w głowie nie wiadomo jak nam sie poukłada. Ja byłam zmęczona małym ssakiem co tylko mama i mama i marzyłam o czasie tylko dla siebie. Miedzy dziećmi bede miała prawie 4 lata, jedynie mnie właśnie martwi ze to jest duża różnica i nie bedą sie ze sobą bawić, ale ja jednak musiałam odżyć zeby zdecydować sie na drugie
SusieOne, Vella83 lubią tę wiadomość