Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Wyprawke po córeczce już przebralam i sprzedałam wszystko co różowe 😊 będą jaja jak się okaże ze między nogami naszego drugiego dzieciaczka nic nie ma🙊😅
Zakupy myśle robić w grudniu dopiero. Koleżanka jest kierownikiem pepco i zaoferowała zniżki wiec mam cicha nadzieje poszaleć 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 13:51
-
My tez nic nie dostalismy i raczej nie dostaniemy- w rodzinie to pierwsze dziecko, a ani mama ani tesciowa nie kwapia sie wcale do kupowania czegokolwiek. Szczerze mowiac mi to bardzo odpowiada bo przynajmniej mam rzeczy wybrane przez siebie, pasujace i wysokiej jakosci. Moja matka jest bardzo oszczedna mimo ze kase ma, wiec pewnie kupilaby jakis badziew. Z reszta przez telefon ciagle slysze "no juz nic nie kupuj, bo to nie warto, to na krotko". Juz sie nie wsciekam, ale same wiecie ze jak sie lata czeka na dziecko to od takich tekstow potem para z uszu leci
abbigal, Klio86 lubią tę wiadomość
I IUI 12.2018
Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
Nawracające polipy macicy
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
Klio86 wrote:Wyprawke po córeczce już przebralam i sprzedałam wszystko co różowe 😊 będą jaja jak się okaże ze między nogami naszego drugiego dzieciaczka nic nie ma🙊😅
Więc... wszystko się może zdarzyć 🙃 Ale myślę, że częściej zdarzają się odwrotne sytuację, a ja dla naszej Malutkiej już trochę różu mam, więc też mam nadzieję że to nie ulegnie zmianie ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 18:54
Klio86 lubi tę wiadomość
-
My sami kompletujemy wyprawke, moja mam cos probuje wygrzebywac że strychu ale ja nie chce takiego wsparcia
A teściowa daleko i w ogóle się nie angazuje.
Przy córce która dzisiaj ma prawie 19lat dostalawalam bardzo dużo rzeczy i niepotrzebne lub takie beznadziejne więc teraz sama poprosiłam że na przyszłość to proszę o pampersy tylkoKlio86 lubi tę wiadomość
-
Abbigal jest tak dlatego że wielu lekarzy np orzeka płeć że dziewczyna tylko dlatego że nie widać narządów męskich a to jest błąd, jeśli widzi żeńskie narządy mało prawdopodobne aby się zmieniło, tak mi lekarz mówił.
abbigal, Klio86 lubią tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Iga66 wrote:My sami kompletujemy wyprawke, moja mam cos probuje wygrzebywac że strychu ale ja nie chce takiego wsparcia
A teściowa daleko i w ogóle się nie angazuje.
Przy córce która dzisiaj ma prawie 19lat dostalawalam bardzo dużo rzeczy i niepotrzebne lub takie beznadziejne więc teraz sama poprosiłam że na przyszłość to proszę o pampersy tylko
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Moja babcia zawsze była mistrzynią dawania beznadziejnych prezentów mimo, że nie ma źle pod względem finansowym. Jako dziecko najcześciej dostawałam kilka paczek chusteczek higienicznych, a na święta potrafiła komuś spakować w połowie zużyty, osiekający jeszcze wodą żel pod prysznic dla córki mi daje maksymalnie zmechacone i zniszczone poliestrowe ubrania z lumpeksu.. Nie mam nic do lumpeksu, ale można tam poszukać czegoś w dobrym stanie z bawełny, albo dać po prostu 5 czy 10 zł zamiast tego..
-
Lula90 wrote:Moja babcia zawsze była mistrzynią dawania beznadziejnych prezentów mimo, że nie ma źle pod względem finansowym. Jako dziecko najcześciej dostawałam kilka paczek chusteczek higienicznych, a na święta potrafiła komuś spakować w połowie zużyty, osiekający jeszcze wodą żel pod prysznic dla córki mi daje maksymalnie zmechacone i zniszczone poliestrowe ubrania z lumpeksu.. Nie mam nic do lumpeksu, ale można tam poszukać czegoś w dobrym stanie z bawełny, albo dać po prostu 5 czy 10 zł zamiast tego..
Angelius Provita -
No to fakt, że czasami zamiast takiego badziewnego prezentu już lepiej nic nie dostawać... 😁
Ja przynajmniej sobie pokupiłam to, co sama chciałam ☺
Moi rodzice powiedzieli, że oddadzą nam za fotelik więc liczę na to, że jak teściowie o tym usłyszą to się do wózka dorzucą 😁abbigal, SusieOne, Klio86 lubią tę wiadomość
-
Mam jutro sesję z rodziną i z brzuszkiem :-)ludzie jestem strasznie zdenerwowana.. Nie wiem jak to wygląda, co mam robić i czy się jakoś przygotować heh.. O 9 mam fryzjera umowionego na fryzjera.. Reszta spontan.
Mini89, I_1985, Klio86 lubią tę wiadomość
-
Vella83 wrote:Mam jutro sesję z rodziną i z brzuszkiem :-)ludzie jestem strasznie zdenerwowana.. Nie wiem jak to wygląda, co mam robić i czy się jakoś przygotować heh.. O 9 mam fryzjera umowionego na fryzjera.. Reszta spontan.
Angelius Provita -
Vella83 wrote:Ginka powiedziała że chodzić mogę ale mam uważać. Nie leżę ale dużo odpoczywam. Czasem pojadę do sklepu, w domu się troche krzatam...
Angelius Provita -
Zazdrosna Wam szału przygotowan😍😍ja nie mam w sobie nawet 10% tego co Wy:)kupilam 3xbody i 1 dresik i to wszystko, i chyba za namową/ pytaniami 6 latki-kiedy kupimy coś dzidzia?:)co do teściowej, to wsparcia rzeczowego nie mam z Jej strony, ale też tak wolę, z tego co pamiętam to kasę dostaliśmy przynarodzinach pierwszej córki a moja mama cały czas coś kupuje...jest fanką butów, mam 4 kartony butow🙈
-
Heh.. U mnie teściowa poszła w czapeczki, mam ich ze 20 sztuk!!! Ale lubię jak coś kupuje jak Wam pisałam. Wybiera bardzo fajne/ladne rzeczy.bawelniane,sluczbe kolory.
Mi się coraz mniej chce przygotowywać, czuję ulgę że już trochę mam i bliżej niż dalej. Dziś mam sesję, jutro echo serduszka... Więc tydzień z ważnymi wydarzeniami.
W ogole zaczynam być nerwowa..denerwuje mnie mąż, dzieci, dni zaczynają mi przelatywac przez palce.. Ratuje mnie kilkuletnia praca nad sobą, terapia bo bym spieprzyla fochem relacje między nami.Klio86 lubi tę wiadomość
-
A ja czekam do 29 tygodnia (tak sobie znowu ustaliłam i odsuwam te daty) i wysyłam męża po łóżeczko już mam upatrzone a potem już przed wszystkimi świętymi tesciowie mają być i płacić za wózek więc idziemy do sklepu też po niego, ale pewnie trochę się czeka.
Klio86 lubi tę wiadomość
Angelius Provita -
Haha dlatego mam nadzieje po ostatniej wizycie u gina kiedy dopytywałam czy nie warto się wstrzymać z wyprawka i jej porządkowaniem, i płeć dzidziusia się już nie zmieni 😜 lekarz wiedział co mówi 🤔 wiem przypadki zdarzają się do dzis😉
Mam jutro wizytę. zapytam jeszcze kolejny raz 😅 dostanę jutro tez immunoglobuline.
Co do sesji to Vella zdecydowanie wydolnosciowo lepsza w studiu. Byłam w zeszła niedziele w plenerze i się namęczyła trochę nie powiem..
A co do kupowania ciuszków, to nie nam nic przeciwko, ale zależy od kogo bo od teściowej przy takim obrocie spraw byłby to ładny gest cokolwiek wnuczce dać, co do znajomych tez Ok bo często pytają, co potrzebne tymbardziej teraz gdy ma być chłopak a tak na marginesie myśle ze te 20 lat temu to w ogóle nie było w czym w większości wybierać w porównaniu do dzisiejszego asortymentu 😅.
Tez mam ostatnio nerwice na męża, coraz bardziej się mecze i mam pretensje ze zamiast coraz bardziej się przykładać do wychowywania starszej gwiazdy, wali do mnie teksty typu „będzie to śniadanie dziś czy nie będzie”, robie wojnę i aferę oczywiście bo mam już dosyc pobłażania gościowi 14 lat 🐏 terapia nic by mi nie dała, prędzej powrót do pracy 🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 10:03
-
On ci się pyta czy będzie śniadanie? Chyba na odwrót powinno być... Ty w ciąży a chłop wydziwia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 10:19
Klio86, abbigal lubią tę wiadomość
Angelius Provita -
Dziewczyny znowu mam pytanko Może trochę głupie, ale czy orientujecie się do którego każdego miesiąca ZUS powinien wypłacić nam pieniądze za l4?
Wrzesień był u mnie miesiącem łączonym, czyli część wypłaty dostałam z firmy, w której pracuję, a część powinien wypłacić mi ZUS. Pieniędzy z ZUS jeszcze nie mam.
Czy orientujecie się czy jeśli zadzwonię do ZUS to udzielą mi informacji na temat moich dokumentów? Czy to tylko u księgowości firmy, w której pracuję mogę się dowiedzieć?
09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.