X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Groszka Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotka, to będzie pierwszą wizyta?
    Na ostatniej wizycie lekarz zapisał mi Duphaston pomimo, że wynik proga był ok. Myślę, że to zapobiegawczo choć z drugiej strony sama wiem że co ma być to będzie... i obawiam się że Duphaston może jedynie ostatecznie skomplikować sprawę. Takie mam odczucia. Biorę 3x dziennie.
    Was też nachodzą czasem czarne myśli? Nie wiem czy to hormony czy fakt, że tak bardzo kocham te ziarenko... Ale ciężko mi czasem :-)

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • Karolcia126 Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    Jotka, to będzie pierwszą wizyta?
    Na ostatniej wizycie lekarz zapisał mi Duphaston pomimo, że wynik proga był ok. Myślę, że to zapobiegawczo choć z drugiej strony sama wiem że co ma być to będzie... i obawiam się że Duphaston może jedynie ostatecznie skomplikować sprawę. Takie mam odczucia. Biorę 3x dziennie.
    Was też nachodzą czasem czarne myśli? Nie wiem czy to hormony czy fakt, że tak bardzo kocham te ziarenko... Ale ciężko mi czasem :-)
    Czarne myśli? Co chwile. Ale są chyba z tego samego powodu co u Ciebie. Tez juz bardzo kochamy to Maleństwo. Staram się te złe myśli odganiac ale wracają niestety.

• Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotka wrote:
    Ja też mam luteine ale nie wiem czy sobie aplikować, poczekam do wizyty :P Kurcze jeszcze 5 dni strasznie jeysem niecierpliwa.
    Jolka a to sobie sama ja kupiłaś? Bo ja przez In vitro wiec muszę ale coś jakoś kiepsko się wchłaniała bo progesteron spadał i na początku brałam 3x1, potem 3x2 a potem sama zwiększyłam do 3x4. Na jak byłam na wizycie u mojej gin to poprosiłam żeby mi przepisała lutinus. Tylko on jest nierefundowany ale czego się nie robi dla maleństwa. I widać ze działa wiec dopóki łożysko nie będzie samo produkowało to będę go brała.

2 procedury ivf, 9 transferów
    1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
    2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety mam receptę na dwa opakowania Duphastonu ważną jeszcze prawie miesiąc. Chętnie oddam bo ja muszę brać podjęzykowo luteine.

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oficjalnie mieliśmy zacząć starania rok po porodzie, ale tak wyszło trochę, że zaryzykowaliśmy w kwietniu biorąc pod uwagę, że jak będziemy mieć szczęście to uda się chłopiec, bo większe prawdopodobieństwo po owulacji :D I jak widać udało się za pierwszym razem. Płci jeszcze nie znamy, choć słyszeliśmy coś o teorii Ramziego, więc na najbliższym usg może coś więcej zobaczymy.

Lotka też mnie trochę przeraża wizja 1,5 rocznego dziecka i noworodka razem, szczególnie że mam żywiołową i potrzebującą dużo uwagi córkę, ale na razie skupiam się jak przetrwać ciążę :D Nie mamy w pobliżu rodziny, więc raczej będziemy musieli znaleźć kogoś do pomocy.

Co do objawów to bolało mnie kilka razy podbrzusze, dziś jajnik, jestem częściej śpiąca, parę razy było mi słabo i od początku mam większe parcie na siku. Mam głęboką nadzieję, że nie będę mieć takich mdłości jak w poprzedniej ciąży, bo wtedy nie wiem jak dam radę żyć.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 07:46

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 07:47

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Lotka też mnie trochę przeraża wizja 1,5 rocznego dziecka i noworodka razem, szczególnie że mam żywiołową i potrzebującą dużo uwagi córkę, ale na razie skupiam się jak przetrwać ciążę :D Nie mamy w pobliżu rodziny, więc raczej będziemy musieli znaleźć kogoś do pomocy.
    No moja jest też bardzo żywiołowa i ruchliwa (z resztą miesiąc temu złamała obojczyk więc to świadczy o tym... :P) no i niby nie jest taka że ciągle rączki ale teraz jest lęk separacyjny więc jest ciężko i boje się zaawansowanej ciąży z nią. Zwłaszcza że jeszcze nie chodzi :(

Ja rodziłam pod koniec czerwca a rok temu upały były praktycznie od początku maja więc ciężko było ale potem fajnie z maluchem spacery w ładną pogodę. Chociaż zimą też chodziłam na spacery po 2-3 godziny

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Lilka też jest bardzo za mną, na początku myślałam, że to lęk separacyjny, ale to już trwa kilka miesięcy, że jak widzi że wyjdę z pokoju to świat się kończy. Też chce często, żeby brać ją na ręce, ale głównie dlatego żeby widzieć co robię albo co jest poza zasięgiem jej wzroku. Powoli zaczyna sama chodzić, więc zobaczymy jak już to płynnie ogarnie czy będzie lżej. Ogólnie coraz więcej też rozumie, więc liczę na to, że w przyszłym roku będzie bardziej rozumna i samodzielna.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Jotka Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza tak. Mam luteine z poprzedniej ciąży, ona jest na receptę więc sama bym nie kupila. W pierwszej stosowałam że względu na krwiaka do 20tc zanim nie wykształcił się łożysko, później miałam biochemiczna i teraz się zastanawiam czy nie brać ale poczekam do wizyty.

• Groszka Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotka, może faktycznie warto poczekać do rozmowy z lekarzem.
    Dziewczyny a czy są tu mamusie, które jeszcze KP?

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal kp 😊 3-4 razy. Zależy od dnia w sumie

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    Jotka, może faktycznie warto poczekać do rozmowy z lekarzem.
    Dziewczyny a czy są tu mamusie, które jeszcze KP?

Ja też nadal kp, mój głodomór je w sumie co 2-2,5h. Zastanawiam się właśnie jak to będzie potem, czy się sama odstawi.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nieśmiało dołączę. Beta hcg z dzisiaj 91, przedwczoraj 28 :)

Mam synka, który ma teraz 19 miesięcy-straszny urwis, więc też zastanawiam się jak to będzie :D

Rodziłam w X, może to nie zima, ale całą zimę przeżyliśmy i moim zdaniem to było super. Młody póki leżał to jeszcze dał się ubierać, później na wiosnę/lato już ruchliwy i cieszyłam się bardzo, że może latać w samym body albo nago :D
    Chociaż to pewnie zależy od dziecka.

okularnica91, Iga66, dana222 lubią tę wiadomość

Październik 2017 synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tylko na dobranoc, raz w nocy (ewentualnie dwa 😉) i na dzień dobry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Malwa, rozgośc się na kolejne 8 msc 😁

malwa88 lubi tę wiadomość

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Dziewczyny nieśmiało dołączę. Beta hcg z dzisiaj 91, przedwczoraj 28 :)

Mam synka, który ma teraz 19 miesięcy-straszny urwis, więc też zastanawiam się jak to będzie :D

Rodziłam w X, może to nie zima, ale całą zimę przeżyliśmy i moim zdaniem to było super. Młody póki leżał to jeszcze dał się ubierać, później na wiosnę/lato już ruchliwy i cieszyłam się bardzo, że może latać w samym body albo nago :D
    Chociaż to pewnie zależy od dziecka.
    Witam serdecznie i gratulacje❤
    A na kiedy Cię wpisać na naszą styczniowa listę

malwa88 lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Witam serdecznie i gratulacje❤
    A na kiedy Cię wpisać na naszą styczniowa listę

Dziękuję :) Belly pokazuje mi 18.01, więc niech tak będzie :) Niestety nie mam książkowych cykli.

Październik 2017 synek <3
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale wysyp mamusiek:)ja dostałam większy apetyt, nie duży ale jem ze smakiem...senna bardzo jestem.. Dziś dwie drzemeczki..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest już nas ponad 20...
    Mamuśki które jeszcze nie są wpisane proszę o przypomnienie 😎🤞

okularnica91 lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ