Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
okularnica91 wrote:A ja dziś wykorzystałam przypływ mocy 😂😂😂 cały dom wysprzątałam 😁 można w końcu poleżeć 😉 a jak Wam minęła sobota? Mówiłyście już komuś o ciąży?Synek 17.06.2017r
Maleństwo w drodze ❤ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGroszka wrote:Zazdroszczę przypływu mocy. Ja dziś zamieszkałam w toalecie, już sama nie wiem czy to groszek czy zatrucie.
Może dzidziulek daje o sobie znać? 😊 mam nadzieję, że długo nie będziesz się męczyć!
Parenka witaj! Rozgość się 😉 część z nas już wizytowała, a Ty?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
parenka wrote:Cześć dziewczyny! Chętnie do was dołączę, mamy 5t 5d ❤️
Jak sję trzymacie? Już po pierwszej wizycie u lekarza?
Na kiedy Cię wpisać na listęparenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydysiak wrote:Miałam w 1 ciąży, właśnie trochę lipka bo prawie nic nie można brać, oprócz takich leków Prenalen, są do ssania pastylki na gardło i coś jeszcze pamiętam, że brałam. Ogólnie za dużego wyboru nie ma
-
nick nieaktualny
-
parenka wrote:Ten Prenalen to też jakiś przereklamowany, biorę wszystko z serii, ale po domowych sposobach i amolu mam większa ulgę
No, mi też nie pomagał zbytnio. Od kiedy mam dziecko to zainteresowałam się domowym i naturalnym leczeniem i teraz w większości tak tylko się leczymy
kurczę, te podbrzusze mi strasznie doskwiera, aż nie moge na niczym się skupić. -
Ja dziś też miałam przypływ energii, byliśmy na działce i pieliłam w malinach i przypomniało mi się jak w ,41 tygodniu poprzedniej ciąży pieliłam tam na czworaka haha :p
Ja też często czuje tak dziwnie mokro no ale to o normalne więcej śluzu.
Ja i poprzednia i tą ciążę zaczynałam z przeziebieniem wtedy męczyłam się ponad tydzień z solą morską do nosa i prenalen na gardło a teraz stosowałam naturalne metody i w sumie od momentu stosowania to może 48h to trwało - na katar i zatoki 2razy dziennie herbatka z lipy, okłady z szałwi na zatoki, rozwieszony gałganek z rozgniecionym czosnkiem przy łóżku i mleko z miodem i czosnkiem byłam w szoku że tak szybko zadziałało!
-
U mnie dziś kiepska pogoda na zewnątrz i od rana ciemno, więc był odpływ energii Też tak mam czasem, że czuję mokro ale właśnie dużo śluzu mam ostatnio. Poza tym to też boli mnie jajnik, wczoraj cały dzień, dziś jeszcze podbrzusze podobnie jak na okres. Zauważyłam też, że często robi mi się zimno albo właśnie za chwilę za ciepło, takie dziwne zmiany temperatury ciała
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Ja dzisiaj urodziny odprawialam bo jutro mam i padnięta jestem. Rodzince już powiedziałam bo siostra ma dwóch łobuzów i czasami chce żeby z nimi zostać wiec nie bardzo chce żeby teraz się przemęczać bo młodszy często na ręce chce. A jeszcze strasznie rozkojarzona jestem. Jedzenia narobiłam bo wydawało mi się ze za mało.
Dobrej nocki 😄2 procedury ivf, 9 transferów
1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019 -
dysiak wrote:Tak się zastanawiam nad tym wyliczaniem tych tygodni, i w sumie to takie dziwne liczyć od dnia miesiączki, bo przecież zachodzi się mniej więcej w połowie cyklu lub i ciutkę później, a już w czasie robienia testu od razu się jest w tym 4 tyg dlatego większość ciąży jest "przenoszona" przez te dodatkowe 2 tyg .
U mnie w pierwszej ciąży w ogóle nie dało się wyliczyć z ostatniej miesiączki bo przed ciążą miałam tak nieregularne cykle, że masakra gdyby liczyć od mojej miesiączki to powinnam rodzić w czerwcu nie w prawie sierpniu tak samo nie wiedziałam wtedy kiedy mam owulacje. Po porodzie nie dość, że okres jak w zegarku to jeszcze wiem kiedy mam dni płodne.
A co np jak komuś się przesunie owulacja ? wtedy też jakby liczyć od OM wyjdą inne wyliczenia niż np. USG pokaże. Tak własnie miała moja koleżanka, ciąża wcześniejsza niż wg. USG i tylko się strachu najadła, że coś jest nie tak.