X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella cudowny 😍😍😍

• abbigal Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella, ale Słodziak 😍😍

age.png

age.png
  • Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko. Zrobiłam dzisiaj badanie moczu i wyszły liczne bakterie, leukocyty 5-10 wpw, nieliczne nablonki i erytrocyty 0-2 wpw.
    Jutro powtarzam badanie. W poniedziałek mam lekarza. Nie mam objawów infekcji, ale się martwię.
    Czy wiecie jakie działania na tym etapie ciąży podejmie lekarz?

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina spróbuj urospet pobrać on jest ziołowy ja biorę juz do końca ciazy bo nie chce zlapac infekcji

Ewelina85 lubi tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• sasquacz Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina85 wrote:
    Dziewczyny mam pytanko. Zrobiłam dzisiaj badanie moczu i wyszły liczne bakterie, leukocyty 5-10 wpw, nieliczne nablonki i erytrocyty 0-2 wpw.
    Jutro powtarzam badanie. W poniedziałek mam lekarza. Nie mam objawów infekcji, ale się martwię.

Na pewno dobrze pobrałas mocz? Tzn podmylas się przed, cześć wysikalas do toalety, potem do kubeczka i resztę do toalety? Zawiozlas szybko mocz do lab lub trzymałas w lodowce w międzyczasie?

klz9tv735sof9ei2.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Ewelina spróbuj urospet pobrać on jest ziołowy ja biorę juz do końca ciazy bo nie chce zlapac infekcji
    Albo sok z żurawiny ;)

abbigal, Ewelina85 lubią tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina85 wrote:

Nabłonków w moczu nie miałam ale liczne bakterie już tak. Objawów infekcji (typu pieczenie czy ból/dyskomfort przy oddawaniu moczu) nir miałam.
    Dostałam furagine na 5dni i przeszło. W kolejnym badaniu całkowicie czyszciutko. Infekcje w ciazy są bardzo częste i myśle ze nie masz się czym martwić :)

Przy kolejnym nadaniu moczu upewnij się ze nie dotykasz kubeczkiem skory miejsc intymnych, może mieć to zapewne jakieś tam znaczenie :)

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że dobrze pobralam mocz, tzn tak jak zwykle. Tydzień temu wyniki były ok. Jutro powtórzę i w poniedziałek do lekarza. Zastanawialam się tylko czy mnie z tego powodu zostawia w szpitalu, czy przyspiesza cc, czy może jakiś lek/antybiotyk.

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

• lipa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina też mam taką sytuację. Dwukrotnie badałam, bo aż mi się wierzyć nie chciało, zawsze miałam idealny mocz.
    Ginekolog się jakiś bardzo nie przejął, kazał zrobić posiew i przyjść z wynikiem. Pewnie na własną rękę do tego czasu będę właśnie żurawinę zajadać czy coś.

age.png
  • Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie rady. Jutro powtórzę badanie, a od dziś żurawina...

• Robak Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina85 wrote:
    Wydaje mi się, że dobrze pobralam mocz, tzn tak jak zwykle. Tydzień temu wyniki były ok. Jutro powtórzę i w poniedziałek do lekarza. Zastanawialam się tylko czy mnie z tego powodu zostawia w szpitalu, czy przyspiesza cc, czy może jakiś lek/antybiotyk.
    U mnie przy każdym badaniu moczu były bakterie i inne, posiewy negatywne. Lekarze się nie przejmują.

Kiedyś ktoś chyba na forum pisał, że przy bardzo wysokim crp, podwyższonych leukocytach w morfologii i bakteriach miał wdrażany antybiotyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 21:58

za85tzc.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:
    U mnie przy każdym badaniu moczu były bakterie i inne, posiewy negatywne. Lekarze się nie przejmują.

Kiedyś ktoś chyba na forum pisał, że przy bardzo wysokim crp, podwyższonych leukocytach w morfologii i bakteriach miał wdrażany antybiotyk.
    Ja tak miałam, crp ok 20 kilka wtedy, leukocyty w morfologii i liczne bakterie w moczu

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Rumiankowa Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. 18.12 o 13:30 przyszła na świat Klara 51 cm 2820 g. Troszkę wyszło wcześniej niż planowaliśmy. Nawet cięcie okazało się trudne bo mała leżała całkiem poprzecznie w dziwny sposób i był problem z wydobyciem. Ale wszystko się udało. Sama opieka podczas operacji wspaniała a personel który zajmował się nami w pierwszych dobach w szpitalu na Jaczewskiego cudowny. Dziewczyny od noworodków to jakieś anioły. Teraz też jestem zadowolona. Trzymam za Was kciuki powodzenia. Postaram się nadrobić wątek jak dojdę do siebie. Powiem wam że moje dwie pierwsze doby to naprawdę był psycho fizyczny dramat. Później jest dobrze;)

Mini89, Kropeczka1986, Vella83, RudyLis, Robak, Celia89, Ewelina85, sasquacz, I_1985, Sovi, ppieguskaa, abbigal, lipa, SusieOne, Klio86, CYTRYNKA_2016, dana222 lubią tę wiadomość

a626892bbb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rumiankowa wrote:
    Hej dziewczyny. 18.12 o 13:30 przyszła na świat Klara 51 cm 2820 g. Troszkę wyszło wcześniej niż planowaliśmy. Nawet cięcie okazało się trudne bo mała leżała całkiem poprzecznie w dziwny sposób i był problem z wydobyciem. Ale wszystko się udało. Sama opieka podczas operacji wspaniała a personel który zajmował się nami w pierwszych dobach w szpitalu na Jaczewskiego cudowny. Dziewczyny od noworodków to jakieś anioły. Teraz też jestem zadowolona. Trzymam za Was kciuki powodzenia. Postaram się nadrobić wątek jak dojdę do siebie. Powiem wam że moje dwie pierwsze doby to naprawdę był psycho fizyczny dramat. Później jest dobrze;)
    Gratulacje ❤

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

ex2buay3h02dl23a.png
  • kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Rumiankowa! Aby jak najwięcej takich pozytywnych historii jak twoja i zadowolenia gdy już dzidzia jest na tym świecie. Aż się rozmarzyłam jakby to było cudownie już mieć przy sobie ten Skarb i razem spędzać Święta, a tak to nie wiadomo czy myśleć o przygotowaniach,gotowaniu i gościach czy o pakowaniu torby do szpitala...dziwny jest ten świat :)

• I_1985 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super sie Was czyta:) i oglada:) gratulacje dzielne kobiety:)😍
    Ja w rozsypce ...w poniedziałek się spakuje, przy najmniej mam taki plan...do porodu 4tyg...teoretycznie
    Póki co Święta, gotowanie, prezenty ostatnie...straszne bol pachwin po lewej stronie i dziś wyjątkowe napięcie brzucha:)

Pokażcie maluchy jak będziecie mieć siłę! I raz jeszcze gratulacje

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś znow skurcze wróciły od wczoraj brzuch twardnieje - moja gin uspokaja ze to tylko trening przed porodem ale ja mam jazdy... codziennie budzę sie o 12 w nocy z ulga patrzę na aplikacje ze kolejny dzień minął... tak bym chciała dotrwać do czwartku... dzis miałam duzo wodnistych białych uplawow a rano o 5 dość silny skurcz... dalej to wszystko niereguralne i w miarę stałe... leżę ciagle bo jak pokaże trochę to brzuch jak kamień...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sovi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    U mnie dziś znow skurcze wróciły od wczoraj brzuch twardnieje - moja gin uspokaja ze to tylko trening przed porodem ale ja mam jazdy... codziennie budzę sie o 12 w nocy z ulga patrzę na aplikacje ze kolejny dzień minął... tak bym chciała dotrwać do czwartku... dzis miałam duzo wodnistych białych uplawow a rano o 5 dość silny skurcz... dalej to wszystko niereguralne i w miarę stałe... leżę ciagle bo jak pokaże trochę to brzuch jak kamień...
    Ja już dłuższy czas mam takie skurcze myślę że z 2 tyg jak nie lepiej. Ciebie tak jak i mnie cała ciążę brzuch bolał i twardnial z tego co pamiętam więc teraz się to nasila tylko. Nic się już nie poradzi co ma być to już jest bezpieczny czas ;) odpoczywaj sobie jak masz możliwość. Mi pomaga na taki ból ciepły ale nie gorący prysznic. Od razu mija i jest trochę spokoju

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy tych skurczach jak łapią to boli nagle cały brzuch? Coś jak skurcze w łydkach? Czy jak to jest?

Bo twardniejący brzuch to wiem, że cały.

za85tzc.png
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ