Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
ppieguskaa wrote:No ale jak przybiera to po co budzić? Hmm mój syn też ulewal wręcz rzygał czasem tym mlekiem.. Ale przybrał ok ii nee wynudziłam go 🤷
-
nick nieaktualnyMy rejestrowaliśmy przez internet przez zaufany profil, wczoraj wypełniliśmy wniosek a dziś mąż pojechał go odebrać, bo u nas w szpitalu dawali takie odległe terminy i wiadomo urząd najbliższy szpitalowi, a tak mogliśmy w dowolnym na terenie miasta.
U nas ostatnio są dni płaczu takiego trudnego do uspokojenia, a mamy dopiero tydzień;( ulewanie, wymiotowanie do tego niejadek wiec potrafi zjeść 30 mil i połowę oddać. No ale uczmy się siebie 🙈 czasami ze łzami w oczach -
Niqa89 wrote:A kiedy przeszło to ulewanie? Bo u mnie też wręcz czasami rzygi przypomina, aż mi go szkoda ☹🙈
Koło 8tygodnia kojarzę, że już w nocy go np nee odbijalam.. Ii nee ulewal..
Aa w dzień już rzadziej ulewal..
Ale kiedy całkowicie to nee pamiętam..
No mój jak hlusnal czasem mlekiem to on ja do przebrania.. Ii jeszcze na podłogę 🤦 -
Jesteśmy po kontroli i przekroczylismy wagę urodzenią. Prawie 3200,przybiera ok. Bez szału jakiegoś ale też nie za mało. Lekarka określiła :w normie. Uff.. Reszta badania ok, pępek ok, skóra ok. Za tydzień położna ma już przyjechać do mnie i się będziemy odwiedzac😊kilka razy. Nadal mam tylko karmic piersią na żadanie, nie dokarmiac mm. Czyli super. Był ze mną mąż i położna powiedziała że mam dbać o siebie, jeść to na co nam ochote i sobie dogadzac bo jestem tak samo ważna jak Jaś. Po wizycie mąż zatem pojechał na kawę i ciasteczko💖 hihi.. Warto brac facetów na takie wizyty!
sasquacz lubi tę wiadomość
-
Pamiętam, że 6l temu w szpitalu mnie wpisali na listę do karmienia mm...dlaczego? Bo Alicji nie zdawałam piersi co 3h:/ Babci mi powiedziała " nie budz Jej! Uwierz mi jak będzie głodna to uslyszysz" posluchalam się babci A w szpitalu mnie opierniczyli, ale młoda mm też nie chciała, na siłę budzić dziecko? Po co??
Potrafiła ciągiem spać 5h, przybierają prawidłowo A na piersi wisiała Max 10min i od zawsze jest w 95 calach na siatkach...
Jeśli dziecko przybiera, ma odruch ssania i płacze jak chce jeść to nie widzę potrzeby budzenia co 3h
Jedyne co uważam za konieczne to odbicie po jedzeniu...zawsze.Alicja miała może 2mc idę do łazienki, zerknelam na nią....a ona prawie sina...mleko nosem jej wyszło...myślałam, że jej krzywdę zrobiłam jak wzięłam między nogi i między łopatki uderzyłam...odchrzaknela wszystko, ale ja chyba 3 dni nie spałam...lipa, SusieOne lubią tę wiadomość
-
I_1985 wrote:Pamiętam, że 6l temu w szpitalu mnie wpisali na listę do karmienia mm...dlaczego? Bo Alicji nie zdawałam piersi co 3h:/ Babci mi powiedziała " nie budz Jej! Uwierz mi jak będzie głodna to uslyszysz" posluchalam się babci A w szpitalu mnie opierniczyli, ale młoda mm też nie chciała, na siłę budzić dziecko? Po co??
Potrafiła ciągiem spać 5h, przybierają prawidłowo A na piersi wisiała Max 10min i od zawsze jest w 95
Jedyne co uważam za konieczne to odbicie po jedzeniu...zawsze.Alicja miała może 2mc idę do łazienki, zerknelam na nią....a ona prawie sina...mleko nosem jej wyszło...myślałam, że jej krzywdę zrobiłam jak wzięłam między nogi i między łopatki uderzyłam...odchrzaknela wszystko, ale ja chyba 3 dni nie spałam...
Zgadzam się z Tobą, ja też jestem w tej kwestii czujna. Mi się dziecko w szpitalu zakrztusilo i nie da się tego zapomniec. Na komodzie mam instrukcje ratowania malucha, udzielanie pierwszej pomocy, w razie W. Mam nadzieję że nie skorzystam. Wiem jednak jak zareagować, gdzie klepnąc.Prawie zawsze odbijam.
I_1985 lubi tę wiadomość
-
Jeju dziewczyny ja odbijam ale moja czasem ulewa jak ją odloze ale zawsze z główka na bok po jedzeniu eh
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
lipa wrote:Celia się nie odzywa, Mimi się nie odzywa...
Żyje, kulam się ale mam tak chore dzieci że nie chce iść do szpitala i męża samego zostawiać. Mają takie napady kaszlu aż do wymiotow i idę z nimi dziś do lekarza. Cała wczorajsza noc nie spałam bo wymiotowalam bo podobno jelitowka krąży tak więc modlę się, żeby jeszcze tego nie złapali. I boli mnie gardło! I chyba tyle z narzekań haha.
Torby stoją, czekają, czwartek 7 rano zgłaszam się na oddział. Skurcze są ale pojedyńcze, A ciut mi się marzyła lekką akcją żeby jednak to cc nie było aż tak na zimno.
U mnie dzieciaki ulewaly każde do 3miesiaca. Książki kladlam pod materac w części główkowej żeby była wyżej, odbijać częściej w trakcie karmienia, jeśli mleka jest dużo to ręcznie ciut upuscic przed podaniem piersi bo zbyt dużo powietrza w brzuszku też sprzyja ulewaniu. I dopóki ulewa ale nie traci z wagi to no Stress bo to układ pokarmowy nie do końca wykształcony nawet jeśli dziecko z terminu ale jeśli mocno ulewa i leci waga warto sprawdzić czy nie ma refleksu i poprosić o usg brzuszka.
Koniec wywodulipa lubi tę wiadomość
-
Haha ja miałam cc i w styczniu i w czerwcu i szczerze w szpitalu było goracu niezależnie od miesiąca. Ale owszem przy upalach to już była masakra. Teraz mam koszulę też na ramiączkach naszykowane bo pamiętam te poty po urodzeniu, jak organizm próbuje się wyregulowac
-
No i wiem, że nic nie wiem. Że wody się bujają.
27.11 - 13 pkt
18.12 - 4 pkt
19.12 - 3 pkt
21.12 - 6 pkt
23.12 - 6-7 pkt - zalecenie cesarki na 27
27.27 - 9 pkt i sie rozmyślili. Ja tu widze tendencje rosnaca oni przybywanie i ubywanie zalezne od siku dziecka.
-
Celia89 wrote:No i wiem, że nic nie wiem. Że wody się bujają.
27.11 - 13 pkt
18.12 - 4 pkt
19.12 - 3 pkt
21.12 - 6 pkt
23.12 - 6-7 pkt - zalecenie cesarki na 27
27.27 - 9 pkt i sie rozmyślili. Ja tu widze tendencje rosnaca oni przybywanie i ubywanie zalezne od siku dziecka.Celia89 lubi tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Celia89 wrote:Jak tam abi ? Już z dzidziusiem ?
Jedynie inkubator ze zwiększoną ilością tlenu. 2070g i podobno 55cm (podobno bo ja jeszcze muszę się upewnić, nie chce mi się wierzyć że taka długa 🙈) a i 10/10 Agp.
Jest śliczna😍
A ja po cc raz lepiej, raz gorzej, chociaż sąsiadka z łóżka obok mówi, że nieźle śmigam 😊Robak, Celia89, Mini89, SusieOne, Klio86, sasquacz, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość
-
Abbigal gratulacje kochana najważniejsze że Marysia jest już z Tobą, faktycznie długa chyba modelka będzie :p
Celia i Mini trzymam mocno kciuki za was. Dziewczyny wszystkim wam życzę szczęśliwego nowego roku , aby był lepszy od poprzedniego i spełnienia wszystkich marzeńabbigal, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość
-
Abbigal gratuluję 💕 jak będziesz mogła to jak ją pokaż życzę Ci żeby była szybko z tobą. Patrz niby coś wyszło z plucami a apgar 10 zpewnie bardziej dmuchaja na zimne
abbigal lubi tę wiadomość
Angelius Provita