Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc, jestem po pierwszej wizycie i jest pęherzyk wielkości 1 cm - termin porodu podala 04.01 ale myślę, że to się jeszcze może zmienić. Następna wizyta za dwa tygodnie.
Póki co: mdłości, muli od rana do wieczora, zmeczona i śpiąca jestem NIEMIŁOSIERNIE. Zasypian na siedzaco/stojaco i leżaco - mam wrazenie ze po mnie widać to zmeczenie a dzień dłuugi.. pozdrawiam was dziewczyny. życia we mnie żadnego. Posmak w ustach też taki metaliczny - np nic przede mna pewnie dbrych kilka dni męczarni..okularnica91 lubi tę wiadomość
-
Kochane!
Upragnione dwie kreseczki pojawiły się w zeszły poniedziałek, bladziuchna kreseczka, ale coraz silniejsza. Teraz jest 19 dpo, dzisiaj poszłam na pierwsze beta hcg. Trzymajcie kciuki!
Chciałabym mieć już wszystkie badania i wiedzieć, że jest ok. Wizyta u gin z usg dopiero 30.05.2019 (Ginemedica) . Nie chciałam robić wcześniej żeby niepotrzebnie nie naświetlać dziecka, natomiast lekarz z medicover z nudów robiłby co tydzień i dalej nie chce zlecić badań podstawowych. I tak mam lekarza innego upatrzonego prywatnie (Ginemedica), ale tam za badania zapłacę 500 zł - myślałam, że wykorzystam pakiet medyczyny w medicover na maxa ;/ Macie na to jakieś patenty? Co myślicie o częstych usg w I trymestrze.
z objawów to narazie piersi wrażliwe i spuchnięte, rozciąganie i kłucie w podbrzuszu, ogromna senność, wstaje zawsze o 4:00 rano, no i lekkie mdłości rano.
Strasznie potrzebuję waszego wsparcia i rozmowy bo zwariuje!
Całuje mocno!
Termin porodu: na 17.01.2020
5tc
28 lat
okularnica91, Martek&M lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Asiulka88 wrote:Byłam na wizycie i okazało się że mam krwiaka 11x7 mm.
Powiedział, że ciąża zagrożona.
Krwiak rozwarstawiajcy.
Więcej informacji uzyskam u lekarza prowadzącego.
Jak ja kocham.nfz.
Ja tez mam krwiaka.
Dzis a właściwie od nocy brzuch mnie bardzo boli. Idę dziś na kontrole bo do 5 czerwca bym chyba jajo zniosla. Mam nadzieję ze ro tylko nie potrzebny stres.
"Troszkę Nas Jest.." -
Beta powtórzona i po 48 h jest 342! Progesteron 25,7 trochę spadł od poniedziałku bo było 28,2 ale dalej w normie
okularnica91, Tinnera, Madziolinka, Iga66 lubią tę wiadomość
beta 13 dpo - 105
beta 15 dpo - 342
27.05 - USG/zarodek + pęcherzyk żółtkowy
31.05 - USG/ serduszko -
ja tez jestem spiaca i mdli mnie caly dzien! a ja w pracy od rana, a w domu dwulatka aktywna do poznych godzin...
jeszcze teraz w pracy chca mnie wyslac na szkolenia w pazdzierniku i jak sie wykrece?! przeciez o ciazy jeszcze im nie powiem...ech! to chyba bedzie za pozno zeby leciec samolotem, bo bym musiala...
Iga, zmien mi termin na 02.01...ja licze po cichu na grudzien...ale zostaje z wami!Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
nick nieaktualny
-
Vella83 wrote:Czesc, jestem po pierwszej wizycie i jest pęherzyk wielkości 1 cm - termin porodu podala 04.01 ale myślę, że to się jeszcze może zmienić. Następna wizyta za dwa tygodnie.
Póki co: mdłości, muli od rana do wieczora, zmeczona i śpiąca jestem NIEMIŁOSIERNIE. Zasypian na siedzaco/stojaco i leżaco - mam wrazenie ze po mnie widać to zmeczenie a dzień dłuugi.. pozdrawiam was dziewczyny. życia we mnie żadnego. Posmak w ustach też taki metaliczny - np nic przede mna pewnie dbrych kilka dni męczarni.. -
Asiulka88 wrote:Byłam na wizycie i okazało się że mam krwiaka 11x7 mm.
Powiedział, że ciąża zagrożona.
Krwiak rozwarstawiajcy.
Więcej informacji uzyskam u lekarza prowadzącego.
Jak ja kocham.nfz.
Ja leżałam przy krwiaku i ładnie mi się wszystko wchłonęło. Powodzenia!!! -
Dziewczyny byłam na usg - jest pęcherzyk ciążowy 19mm, ciałko żółte 4mm, i bardzo słabo widoczny zarodek. Wg usg ciąża to 6tyg i to by się idealnie zgadzało z owu w 17dc.
Martwi mnie trochę to że zarodek jest słabo widoczny bo widziałam że przy takim pęcherzyku przeważnie już spokojnie widać...
Kolejne kontrolne 21.05Madziolinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKitałek wrote:Miałyście w 19 dpo (4 tydzień , 3 dzień) pierwsze badanie beta hcg na poziomie 709,04?
Kolejne badanie w piątek, czy to nie za dużo?
Iga ważne, że widać cokolwiek! Nic sobie nie wkręcaj i ciesz się ciążą!
Dziewczyny błagam! Nie wkręcajcie sobie nic złego.. no proszę Was! Cieszcie się tym pięknym stanem. Błagam!
Też jestem po stratach. Ale wierzę w mojego Groszka i wiem, że spotkamy się w styczniu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 16:56
sasquacz, Niqa89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny poradźcie mi. Korzystając z toalety zauważyłam krew (żywa mocno czerwona) na papierze toaletowym. Po ok 15-20 minutach nie było już krwi. Powiedzcie mi jechać na pogotowie czy powiedzieć o tym lekarzowi na wizycie 30.05? Nie zadzwonię do niego bo nie mam nr tel.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 17:00
kasig lubi tę wiadomość