X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Kitałek Debiutantka

Wysłany: 15 maja 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okularnica91 wrote:
    I każdego beta wzrasta inaczej. Nie ma co porównywać.

Iga ważne, że widać cokolwiek! Nic sobie nie wkręcaj i ciesz się ciążą!

Dziewczyny błagam! Nie wkręcajcie sobie nic złego.. no proszę Was! Cieszcie się tym pięknym stanem. Błagam!

Też jestem po stratach. Ale wierzę w mojego Groszka i wiem, że spotkamy się w styczniu!

Dziękuję! masz w 100% rację!
    Bierzemy się w garść i cieszymy <3

okularnica91 lubi tę wiadomość

hchy43r8srhlwu9z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia126 wrote:
    Dziewczyny poradźcie mi. Korzystając z toalety zauważyłam krew (żywa mocno czerwona) na papierze toaletowym. Po ok 15-20 minutach nie było już krwi. Powiedzcie mi jechać na pogotowie czy powiedzieć o tym lekarzowi na wizycie 30.05? Nie zadzwonię do niego bo nie mam nr tel.
    Ja bym asekuracyjnie pojechala,ostatnio miałam plamienie i też pojechałam ma SOR.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Dziewczyny byłam na usg - jest pęcherzyk ciążowy 19mm, ciałko żółte 4mm, i bardzo słabo widoczny zarodek. Wg usg ciąża to 6tyg i to by się idealnie zgadzało z owu w 17dc.
    Martwi mnie trochę to że zarodek jest słabo widoczny bo widziałam że przy takim pęcherzyku przeważnie już spokojnie widać...
    Kolejne kontrolne 21.05
    A może słaby sprzęt do USG?

• kasig Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia126 wrote:
    Dziewczyny poradźcie mi. Korzystając z toalety zauważyłam krew (żywa mocno czerwona) na papierze toaletowym. Po ok 15-20 minutach nie było już krwi. Powiedzcie mi jechać na pogotowie czy powiedzieć o tym lekarzowi na wizycie 30.05? Nie zadzwonię do niego bo nie mam nr tel.

30 maj to jeszcze kawał czasu, może podjedz na ip jak masz możliwość, będziesz spokojniejsza

Meggs lubi tę wiadomość

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzięki, że pytacie. Niedawno dzwoniła gin, że beta jest na poziomie 6000,że nie jest aż tak niska. Jutro mam przyjść na usg, żeby zobaczyła czy coś rośnie. Jak nie będzie znów widać za wiele to powtórzymy betę. Ogólnie trochę mam wrażenie, jakby gin nie za bardzo wierzyła, że coś z tej ciąży więcej będzie. Mieszkam za granicą i nie mam tu opcji pójść do kogoś prywatnie, a też ciężko dostać się do kogoś. Ta gin nie jest zła, bo jest fachowa, ale ma specyficzny sposób bycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 17:32

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • kasig Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim dużych pęcherzyków, zarodków i ładnych bet :) już i ja się nie mogę doczekać wizyty, a to jeszcze 2 tygodnie. Na betę narazie się nie wybieram bo mam ranna zmianę w pracyna 6 więc na razie nie ma jak. Poczekam do przyszłego tygodnia a jutro kupię jeszcze jeden test żeby sprawdzić czy krecha ciemnieje. Co do samopoczucia to średnio, cycli nabrzmiałe no i moglabym spać non stop. W pierwszej ciąży mialam wymioty juz kilka dni przed terminem okresu i meczyły mnie do 5 miesiąca mimo tabletek od gina. Mam nadzieję że teraz tego unikne

• dana222 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj dzien kiepski, caly czas mysle ze cos jest nie tak. Musze to odgonic od siebie!!! Syn po 8 dniach skonczyl w koncu goraczkowac wiec powinnam byc w pelnej euforii ale cos mi caly czas z tylu glowy siedzi

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczecie ok. Serduszko bije 💗
    To żołądek bo mam zapelnie zoladka ale wolalam to sprawdzić..

Alphelia, sasquacz, okularnica91, Endi90, kasig, Madziolinka, mmalibu, lotka1990 lubią tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:

Gratuluje serduszka!!! ☀️

klz9tv735sof9ei2.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sasquacz wrote:
    Gratuluje serduszka!!! ☀️
    Ja juz drugi raz widziałam💗

"Troszkę Nas Jest.."
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Dziewczyny byłam na usg - jest pęcherzyk ciążowy 19mm, ciałko żółte 4mm, i bardzo słabo widoczny zarodek. Wg usg ciąża to 6tyg i to by się idealnie zgadzało z owu w 17dc.
    Martwi mnie trochę to że zarodek jest słabo widoczny bo widziałam że przy takim pęcherzyku przeważnie już spokojnie widać...
    Kolejne kontrolne 21.05
    Igunia najważniejsze, że ciąża się rozwija! Na następnym USG będzie serduszko
    🙂

Iga66 lubi tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia126 wrote:
    Chyba bym pojechała. Może progesteron za mały i trzeba luteine podać

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Cudowna wiadomość!!!
    Kiedy miałaś OM?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Ale sam pęcherzyk? Czy już coś widać w środku?

W dużym powiększeniu coś widać, nawet ginka mówi, że coś tam pulsuje (akcja serduszka ale jest to jeszcze maleńkie) - wyglada ze owulacja była po prostu troszkę pozniej.. ogólnie pęcherzyk 1 cm. Za dwa tyg już bedzie widac więcej.

Tinnera, Endi90 lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Cudowna wiadomość!!!
    Kiedy miałaś OM?

28 marzec ☺

"Troszkę Nas Jest.."
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    A jaką wielkość ma maluch?

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresów tyle... ja po tych akcjach szpitalnych nie moglam uwierzyć w żaden obraz USG, byłam w takim szoku. Dwa razy włączał monitor żeby udownodnić,że bije serducho;)

Tinnera, Iga66 lubią tę wiadomość

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Skrobiecie tak ze ciezko Was nadgonic! Mniej wiecej ogarnelam i jestem na bierzaco :)

Ja dzis tez miałam wizyte. Widzialam juz serduszko ❤ i chyba dopiero teraz do mnie tak totalnie dotarlo, że bede mama po raz drugi!

Alphelia, Tinnera, okularnica91, mmalibu, kasig, lotka1990, evs6, Iga66 lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    A jaką wielkość ma maluch?
    Dzis Ci nie powiem bo sprawdziliśmy tylko czy bije serduszko. Pomiar mam z zeszlegl tyg to wedlug z usg bylo 6+1 ale jak wroce do domu to moge podac

mmalibu, Madziolinka lubią tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    28 marzec ☺
    U mnie OM 04.04. Idę na USG w piątek. Myślicie, że jest szansa na serduszko? To będzie 6+1

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ