X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleKsandra wrote:
    Wszystko jest możliwe, zwłaszcza, że sama mam siostrę bliźniaczkę 😀

Dokładnie tak 😁😁😁

Alphelia trzymam kciuki!

"Troszkę Nas Jest.."
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    U mnie termin wychodzi na 13 stycznia ale jestem dopiero przed wizytą. Mam nadzieję, że póki co wszystko jest jak należy :)
    Na pewno!!!

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, nieśmiało dołączę. Wczoraj zrobiłam test i wyszedł bladzioch ale druga kreska jest :) Troszkę jestem w szoku bo o pierwsze dziecko staraliśmy się 19 cykli a teraz tylko 2 cykle starań :) wizytę mam dopiero 28 maja, ale z kalkulatorów wychodzi 23 styczeń.

Iga66, Madziolinka, dana222 lubią tę wiadomość

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey i kasig witam w gronie styczniowek 😘❤

Alphelia może warto skonsultować u innego lekarza, z lepszym usg. Wierzę że będzie wszystko w porządku.

Ja dzisiaj ledwo żyje, masakrycznie mnie muli, cycki znowu nabierają... leżę i próbuje spać 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 19:38

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Jestem po wizycie. Niestety ciąża za wolno się rozwija. Tydzień temu w środę z pomiarów na usg był 5t+2, a dziś 5t+5 czyli coś urosło, ale niewiele. Gin powiedziała, że spodziewała się czegoś innego, że już będzie dało się posłuchać serce. Pobrali mi krew na betę, jutro popołudniu ma być wynik i telefon od gin co dalej.
    Popatrz na mój przykład-cuda się zdarzają nawet przy beznadziejnych wynikach bety! Trzymam mocno kciuki,tak mocno jak tutaj dziewczyny trzymały za mnie, a nawet mocniej <3

evs6, Madziolinka lubią tę wiadomość

• Madziolinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Witajcie dziewczyny, nieśmiało dołączę. Wczoraj zrobiłam test i wyszedł bladzioch ale druga kreska jest :) Troszkę jestem w szoku bo o pierwsze dziecko staraliśmy się 19 cykli a teraz tylko 2 cykle starań :) wizytę mam dopiero 28 maja, ale z kalkulatorów wychodzi 23 styczeń.
    Gratulacje i witamy!!!!

kasig lubi tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Jestem po wizycie. Niestety ciąża za wolno się rozwija. Tydzień temu w środę z pomiarów na usg był 5t+2, a dziś 5t+5 czyli coś urosło, ale niewiele. Gin powiedziała, że spodziewała się czegoś innego, że już będzie dało się posłuchać serce. Pobrali mi krew na betę, jutro popołudniu ma być wynik i telefon od gin co dalej.
    Trzymam kciuki, żebyś jednak usłyszała jutro dobre wieści!!!

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka a Ty gdzie??? Pisz jak wizyta!

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Ale przecież przy takich małych kropeczkach to tak ciężko zrobić dokładny pomiar.. ja pamiętam jak nawet w ciąży wychodził jakiś pomiar brzuszka a potem np bardzo dużo mniejszy, zależy jak się chwyciło lekarzowi.. także myślę że wszystko będzie w porzadku!

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie: pęcherzyk ciążowy 1,21 cm, ciałko żółte 0,31 cm. Widać też było mała kropeczke. Z USG wychodzi 5t2d czyli by się zgadzało z moją późniejsza owulacja chyba nawet co do dnia. Generalnie wygląda że jest ok, za jakieś 3-4 tygodnie mam przyjść znowu (wiadomo że przyjdę za 3 ;p), dostałam skierowanie na badania. 23 maja idę jeszcze do ginekologa na nfz, może już by nawet było serduszko ale to taki lekarz ze pewnie nie pokaże/nie da posłuchać.

Jedyne co mnie zesmucilo to że do 12tc nie zaleca się latania samolotem a chcieliśmy jeszcze w maju wybrać się na wakacje do Bułgarii :( :p

Iga66, Madziolinka, Vanilka, Alphelia lubią tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Melduje się po wizycie: pęcherzyk ciążowy 1,21 cm, ciałko żółte 0,31 cm. Widać też było mała kropeczke. Z USG wychodzi 5t2d czyli by się zgadzało z moją późniejsza owulacja chyba nawet co do dnia. Generalnie wygląda że jest ok, za jakieś 3-4 tygodnie mam przyjść znowu (wiadomo że przyjdę za 3 ;p), dostałam skierowanie na badania. 23 maja idę jeszcze do ginekologa na nfz, może już by nawet było serduszko ale to taki lekarz ze pewnie nie pokaże/nie da posłuchać.

Jedyne co mnie zesmucilo to że do 12tc nie zaleca się latania samolotem a chcieliśmy jeszcze w maju wybrać się na wakacje do Bułgarii :( :p
    Super wieści!!!!!!!!
    My też do Bułgarii lecimy, ale dopiero w lutym, więc wtedy już chyba bezpiecznie powinno być 🤔

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:

Poczytaj u mamaginekolog wg niej nie ma żadnych przeciwwskazan do lotów wg wielu lekarzy również. Ka altualnie jestem na wakacjach w Grecji i nke wroce inaczej niz samolotem;)

Madziolinka lubi tę wiadomość

• malwa88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie też jutro czeka lot. Ale raptem parę dni temu wyszedł pozytywny test-do lekarza wybieram się pod koniec maja.

Ola_lala, Madziolinka lubią tę wiadomość

Październik 2017 synek <3
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_lala wrote:
    Poczytaj u mamaginekolog wg niej nie ma żadnych przeciwwskazan do lotów wg wielu lekarzy również. Ka altualnie jestem na wakacjach w Grecji i nke wroce inaczej niz samolotem;)
    wiem, wiem. Moja ginekolog powiedziała, że teoretycznie nie ma przeciwwskazań, ale z praktyki swojej i innych lekarzy widzi, że niestety jest jakaś tendencja do poronień. Może i by nic się nie stało, ale jak tak powiedziała, to wolę nie ryzykować. Wycieczka nie była jeszcze kupiona więc bez strat, a może wymyślimy coś lepszego w innym terminie ;)

Madziolinka lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka zawsze możecie jakiegoś lasta w wakacje złapać 🙂

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Karolcia126 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Bardzo się ciesze Waszym szczęściem. SerduszkaMi i dobrymi wieściami. Przy poście Endi tez się poplakalam:)
    A jak u Was ze spaniem? Ja ostatnio albo si budzę mega wcześnie (2-3 w nocy ) i do rana nie śpię. A o 5 normalnie wstaje do pracy. Albo nie śpię właśnie do 2-3. A potem mega ciężko mi wstać. No i zaczęło mnie mulic i trzyma tak niestety cały dzień.

• Madziolinka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia126 wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Bardzo się ciesze Waszym szczęściem. SerduszkaMi i dobrymi wieściami. Przy poście Endi tez się poplakalam:)
    A jak u Was ze spaniem? Ja ostatnio albo si budzę mega wcześnie (2-3 w nocy ) i do rana nie śpię. A o 5 normalnie wstaje do pracy. Albo nie śpię właśnie do 2-3. A potem mega ciężko mi wstać. No i zaczęło mnie mulic i trzyma tak niestety cały dzień.
    Niestety też mam problemy ze spaniem, co widać po godzinie napisania mojego ostatniego posta 🙄
    Ale mdłości silnych nadal brak.

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też problem że spaniem, poza tym w nocy bardzo bolał brzuch i dzisiaj rano źle się czuje.
    Zadzwonię do mojego gin bo dziwny niepokój mnie ogarnął.

Trzymam kciuki za dzisiejsze bety, usg, wizyty 🤞

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na proszkach nospa bo nie funkcjonowała z bólem brzucha chociaż staram się ja bardzo ograniczać wogole wcześniej przestał mnie boleć A ostatnio wrócił 2 razy silniejszy ból Mdłości też mam cały dzień jedynie nie mam problemu że spaniem o 21 już śpię i nie budzę się w nocy
    Ktoś dziś wizytuje robi badania usg?
    Trzymam kciuki 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 08:00

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o dopisanie mnie na listę na 12 stycznia:)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ