Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny, nieśmiało dołączę. Wczoraj zrobiłam test i wyszedł bladzioch ale druga kreska jest Troszkę jestem w szoku bo o pierwsze dziecko staraliśmy się 19 cykli a teraz tylko 2 cykle starań wizytę mam dopiero 28 maja, ale z kalkulatorów wychodzi 23 styczeń.
Iga66, Madziolinka, dana222 lubią tę wiadomość
-
Monkey i kasig witam w gronie styczniowek 😘❤
Alphelia może warto skonsultować u innego lekarza, z lepszym usg. Wierzę że będzie wszystko w porządku.
Ja dzisiaj ledwo żyje, masakrycznie mnie muli, cycki znowu nabierają... leżę i próbuje spać 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 19:38
-
nick nieaktualnyAlphelia wrote:Jestem po wizycie. Niestety ciąża za wolno się rozwija. Tydzień temu w środę z pomiarów na usg był 5t+2, a dziś 5t+5 czyli coś urosło, ale niewiele. Gin powiedziała, że spodziewała się czegoś innego, że już będzie dało się posłuchać serce. Pobrali mi krew na betę, jutro popołudniu ma być wynik i telefon od gin co dalej.
evs6, Madziolinka lubią tę wiadomość
-
kasig wrote:Witajcie dziewczyny, nieśmiało dołączę. Wczoraj zrobiłam test i wyszedł bladzioch ale druga kreska jest Troszkę jestem w szoku bo o pierwsze dziecko staraliśmy się 19 cykli a teraz tylko 2 cykle starań wizytę mam dopiero 28 maja, ale z kalkulatorów wychodzi 23 styczeń.
kasig lubi tę wiadomość
-
Alphelia wrote:Jestem po wizycie. Niestety ciąża za wolno się rozwija. Tydzień temu w środę z pomiarów na usg był 5t+2, a dziś 5t+5 czyli coś urosło, ale niewiele. Gin powiedziała, że spodziewała się czegoś innego, że już będzie dało się posłuchać serce. Pobrali mi krew na betę, jutro popołudniu ma być wynik i telefon od gin co dalej.
-
Alphelia wrote:Jestem po wizycie. Niestety ciąża za wolno się rozwija. Tydzień temu w środę z pomiarów na usg był 5t+2, a dziś 5t+5 czyli coś urosło, ale niewiele. Gin powiedziała, że spodziewała się czegoś innego, że już będzie dało się posłuchać serce. Pobrali mi krew na betę, jutro popołudniu ma być wynik i telefon od gin co dalej.
-
Melduje się po wizycie: pęcherzyk ciążowy 1,21 cm, ciałko żółte 0,31 cm. Widać też było mała kropeczke. Z USG wychodzi 5t2d czyli by się zgadzało z moją późniejsza owulacja chyba nawet co do dnia. Generalnie wygląda że jest ok, za jakieś 3-4 tygodnie mam przyjść znowu (wiadomo że przyjdę za 3 ;p), dostałam skierowanie na badania. 23 maja idę jeszcze do ginekologa na nfz, może już by nawet było serduszko ale to taki lekarz ze pewnie nie pokaże/nie da posłuchać.
Jedyne co mnie zesmucilo to że do 12tc nie zaleca się latania samolotem a chcieliśmy jeszcze w maju wybrać się na wakacje do Bułgarii :pIga66, Madziolinka, Vanilka, Alphelia lubią tę wiadomość
-
lotka1990 wrote:Melduje się po wizycie: pęcherzyk ciążowy 1,21 cm, ciałko żółte 0,31 cm. Widać też było mała kropeczke. Z USG wychodzi 5t2d czyli by się zgadzało z moją późniejsza owulacja chyba nawet co do dnia. Generalnie wygląda że jest ok, za jakieś 3-4 tygodnie mam przyjść znowu (wiadomo że przyjdę za 3 ;p), dostałam skierowanie na badania. 23 maja idę jeszcze do ginekologa na nfz, może już by nawet było serduszko ale to taki lekarz ze pewnie nie pokaże/nie da posłuchać.
Jedyne co mnie zesmucilo to że do 12tc nie zaleca się latania samolotem a chcieliśmy jeszcze w maju wybrać się na wakacje do Bułgarii :p
My też do Bułgarii lecimy, ale dopiero w lutym, więc wtedy już chyba bezpiecznie powinno być 🤔 -
nick nieaktualnylotka1990 wrote:Melduje się po wizycie: pęcherzyk ciążowy 1,21 cm, ciałko żółte 0,31 cm. Widać też było mała kropeczke. Z USG wychodzi 5t2d czyli by się zgadzało z moją późniejsza owulacja chyba nawet co do dnia. Generalnie wygląda że jest ok, za jakieś 3-4 tygodnie mam przyjść znowu (wiadomo że przyjdę za 3 ;p), dostałam skierowanie na badania. 23 maja idę jeszcze do ginekologa na nfz, może już by nawet było serduszko ale to taki lekarz ze pewnie nie pokaże/nie da posłuchać.
Jedyne co mnie zesmucilo to że do 12tc nie zaleca się latania samolotem a chcieliśmy jeszcze w maju wybrać się na wakacje do Bułgarii :p
Poczytaj u mamaginekolog wg niej nie ma żadnych przeciwwskazan do lotów wg wielu lekarzy również. Ka altualnie jestem na wakacjach w Grecji i nke wroce inaczej niz samolotem;)Madziolinka lubi tę wiadomość
-
Ola_lala wrote:Poczytaj u mamaginekolog wg niej nie ma żadnych przeciwwskazan do lotów wg wielu lekarzy również. Ka altualnie jestem na wakacjach w Grecji i nke wroce inaczej niz samolotem;)
Madziolinka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:)
Bardzo się ciesze Waszym szczęściem. SerduszkaMi i dobrymi wieściami. Przy poście Endi tez się poplakalam:)
A jak u Was ze spaniem? Ja ostatnio albo si budzę mega wcześnie (2-3 w nocy ) i do rana nie śpię. A o 5 normalnie wstaje do pracy. Albo nie śpię właśnie do 2-3. A potem mega ciężko mi wstać. No i zaczęło mnie mulic i trzyma tak niestety cały dzień. -
Karolcia126 wrote:Hej dziewczyny:)
Bardzo się ciesze Waszym szczęściem. SerduszkaMi i dobrymi wieściami. Przy poście Endi tez się poplakalam:)
A jak u Was ze spaniem? Ja ostatnio albo si budzę mega wcześnie (2-3 w nocy ) i do rana nie śpię. A o 5 normalnie wstaje do pracy. Albo nie śpię właśnie do 2-3. A potem mega ciężko mi wstać. No i zaczęło mnie mulic i trzyma tak niestety cały dzień.
Ale mdłości silnych nadal brak. -
nick nieaktualnyJa jestem na proszkach nospa bo nie funkcjonowała z bólem brzucha chociaż staram się ja bardzo ograniczać wogole wcześniej przestał mnie boleć A ostatnio wrócił 2 razy silniejszy ból Mdłości też mam cały dzień jedynie nie mam problemu że spaniem o 21 już śpię i nie budzę się w nocy
Ktoś dziś wizytuje robi badania usg?
Trzymam kciuki 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 08:00