Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi28 wrote:Kropeczka moja tak samo. Wszystko inne niż mleko to w ilosciach dużych by jadła a waga ponad 8500 wiec konkret baba. Ale jeszcze troche to zmienię jej mleko na lepsze niz pepti. Robilam jej krew żelazo, hemoglobina idealna wiec mleko nie musi buc z dużą ilością żelaza. Więc jakie dobre składowo mleczko polecacie?
Hipp ma dobry skład, bebilon profutura, bebiko w sumie też. Ja karmie hipp, skład najprostszy. Ale zmnieniasz na jedynke jeszcze co nie? -
Vella83 wrote:Oki, to jutro zjem.. Dziś pierwszy raz było i zjadł 2 lyzeczki może? Przypuszczam że jutro więcej nie będzie..
lipa, Robak lubią tę wiadomość
-
Sovi wrote:a dziękuje, wszystko ok. W lipcu (pod koniec) przejdę się do neurologa, w srode mam teleporadę i pediatra ma zdecydować czy zrobić jeszcze jakąś morfologię czy coś.
-
Ewi28 wrote:Sovi ty z lbn z tego co pamiętam. Jakiego naurologa dziecięcego bys polecila?
Ja bylam u dr Dworzanskiej, na pierwszy rzut oka ok. Kolezanka była u dr Bojko tez byla zadowolona. Dr Surmacz tez polecaja
A Ty tez jestes z lbn?
-
Sovi wrote:A bo małej coś drżą rączki, a do tego obracała się, a przestała. Podeszłam do neurologa, stwierdziła, że odruchy są ok i pewnie wszystko ok, ale dla spokoju sumienia zleciła eeg i usg główki
"...Niepokojący z pewnością jest całkowity brak postępów lub wręcz regres w rozwoju choć… z kolei tutaj sprawy nie ułatwia fakt, że fizjologicznie mogą zdarzać się również momenty, w których dziecko jakby zapomina na chwilę zdobytą wcześniej umiejętność całą swoją uwagę koncentrując na czymś zupełnie innym. Często możemy to zaobserwować, w chwili, kiedy dziecko zaczyna wydawać z siebie coraz więcej dźwięków, jakby zapominając o tym, że można też się np. obracać 😉..." -
Sovi wrote:Tak. Hm najbardziej polecana jest dr Krawczyk ale ona ma terminy kosmiczne.
Ja bylam u dr Dworzanskiej, na pierwszy rzut oka ok. Kolezanka była u dr Bojko tez byla zadowolona. Dr Surmacz tez polecaja
A Ty tez jestes z lbn? -
Ewi28 wrote:Okolice lbn. Do pietrasa chodzilam. Poczytam o nich. A gdzie przyjmuja?
Dr Dworzanska to w Primedzie na Węglarza. Dr Surmacz w hispocjum małego księcia, tam są też gabinety. Dr Bojko to albo w Tulipanie na Kawaleryjskiej, albo w CM Chodźki.
-
Sovi wrote:To jakby nie ten wirus to by mozna bylo sie na jakas kawe spotkac;)
Dr Dworzanska to w Primedzie na Węglarza. Dr Surmacz w hispocjum małego księcia, tam są też gabinety. Dr Bojko to albo w Tulipanie na Kawaleryjskiej, albo w CM Chodźki.
Jezdze tez do lbn do ortopedy do adnana bachera. Tez polecali mi niby -
Ewi28 wrote:Dzięki i chętnie sie możemy kiedy w wakacje spotkac. Może już bedzie luzniej z wirusem.
Jezdze tez do lbn do ortopedy do adnana bachera. Tez polecali mi niby
Do Lubimedu? Też raz byłam u niego, wydawał się spoko, ale na kontrole poszlam do Kiełbasy bo tak go chwalą. Nie wiem czy slusznie;)
No mam nadzieje ze w koncu sie troche rozluzni w tym wirusem;)
-
Robak wrote:Ja jak pytalam pediatry o drżenie to zawsze odpowiedz ta sama "niedojrzały układ... nerwowy". Az tym zapominaniem mamafizjoterapeuta napisała:
"...Niepokojący z pewnością jest całkowity brak postępów lub wręcz regres w rozwoju choć… z kolei tutaj sprawy nie ułatwia fakt, że fizjologicznie mogą zdarzać się również momenty, w których dziecko jakby zapomina na chwilę zdobytą wcześniej umiejętność całą swoją uwagę koncentrując na czymś zupełnie innym. Często możemy to zaobserwować, w chwili, kiedy dziecko zaczyna wydawać z siebie coraz więcej dźwięków, jakby zapominając o tym, że można też się np. obracać 😉..."
Dzieki. Te drgania co Ty mowisz to moja też miała, ale te to co innego jak dla mnie.
Mam nadzieję, że to zapomnienie bedzie takie jak tu piszesz.