X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Dzieki. Te drgania co Ty mowisz to moja też miała, ale te to co innego jak dla mnie.
    Mam nadzieję, że to zapomnienie bedzie takie jak tu piszesz.
    Lekarka nie wiedziała jakie drgania, bo ich nie widziała. Chociaż, ja im nie ufam, ważniejsza matczyna intuicja.

Jak w wynikach jest ok, to miejmy nadzieję że dobrze będzie.
    U nas niestety mózgowie do ponownego badania.

za85tzc.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak wrote:
    Lekarka nie wiedziała jakie drgania, bo ich nie widziała. Chociaż, ja im nie ufam, ważniejsza matczyna intuicja.

Jak w wynikach jest ok, to miejmy nadzieję że dobrze będzie.
    U nas niestety mózgowie do ponownego badania.
    Otóż to matczyna intuicja. Tak ja miałam z asymetria małej... nie ufam czasem juz pediatra

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie jak u was rozwija się rozszerzanie diety. Dzisiaj ugotopwalam ziemniaczka i marchewkę. Zmiksowałam wszystko osobno. Ziemniak ble, marchewka ble.. Wczoraj że sloicza jadł chętnie marchewkę..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze slodsza marchewkę dodali albo inny olej i mu to bardziej podeszlo.

Robak lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Napiszcie jak u was rozwija się rozszerzanie diety. Dzisiaj ugotopwalam ziemniaczka i marchewkę. Zmiksowałam wszystko osobno. Ziemniak ble, marchewka ble.. Wczoraj że sloicza jadł chętnie marchewkę..

A jak poziom zblendowania i konstystencja? Taka jak w słoiczku a może jednak nawet minimalne grudki zostały albo wyszło gęstsze?

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Robak Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ziemniak i brokuł był ble, a zrobiłam dosyć płynny, podobny do tej marchewki ze słoika. Będziemy próbować inne warzywa, a do tych wrócimy później.

Czy wasze dzieci coś mówią? Jakie dźwięki wydają?

Malwa, co dalej z niejadkiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 09:41

za85tzc.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janek nie "mówi". Wydaje różne dźwięki typu krzyki, piski, jęki, śmieje się, ale takich Gaga Dada itp wogole.

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Jasiek "mówi" mymy czasem, głównie jak marudzi ale jest to przypadkowe.. Reszta dźwięków nieokreślona..

Dieta: ziemniak był zblendowany na papkę, bez grudek i był ble.. Dodałam kapkę oliwy, marchewka nie była 100 proc musem. Spoko, nie martwi mnie to, raczej ciekawi i obserwuję..
    Dziś dałam pierwszy owoc :gruszkę (słoik) i jadł że hoho, otwierał buźkę i stekal z rozkoszy. Był zadowolony, śmieszne to było. Dałam mu 1/3 sloiczka, dam jeszcze trochę po drzemce i resztę jutro.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://szpinakrobibleee.pl/rozszerzanie-diety-niemowlat/

Polecam, wczoraj czytałam i czytałam i jakoś czuje się pewniej..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam żeby zacząć blw ale jak widzę że Jasiek czasem się krztusi rączka, czy nawet tymi papkami to zimny pot mnie oblewa że taka marchewka zrobi jemu krzywdę. Poczekam aż będzie trochę większy, narazie poznajemy smaku w formie musów i papek 👍

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Myślałam żeby zacząć blw ale jak widzę że Jasiek czasem się krztusi rączka, czy nawet tymi papkami to zimny pot mnie oblewa że taka marchewka zrobi jemu krzywdę. Poczekam aż będzie trochę większy, narazie poznajemy smaku w formie musów i papek 👍
    Ja kawałki spróbuję jak będzie siedzieć. Bo jednak taka pozycja trochę odchylona to średnio. U nas dziś dynia podejście nr 3. Zjadła 2 lyz i więcej nie chciała. Może teraz jakieś inne warzywo

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    U mnie Jasiek "mówi" mymy czasem, głównie jak marudzi ale jest to przypadkowe.. Reszta dźwięków nieokreślona..

Dieta: ziemniak był zblendowany na papkę, bez grudek i był ble.. Dodałam kapkę oliwy, marchewka nie była 100 proc musem. Spoko, nie martwi mnie to, raczej ciekawi i obserwuję..
    Dziś dałam pierwszy owoc :gruszkę (słoik) i jadł że hoho, otwierał buźkę i stekal z rozkoszy. Był zadowolony, śmieszne to było. Dałam mu 1/3 sloiczka, dam jeszcze trochę po drzemce i resztę jutro.
    Owoce wiadomo lepsze niż kartofle :) u nas to gadanie to też nieokreślone jakie mymy mhmm ej piski eee

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie je juz wszystko. Sok jabłkowy ze 20 ml jiz jej daje. Teraz gluten jej zaczne wprowadzac. Bebiko pije chetniej noz bebilon.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robak a coś Wam wyszło nie tak? Robiliście eeg?

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od czwartku skrzeczy i piszczy... opanował obroty i robi to w kółko a co za tym idzie rzyga okropnie...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Moje dziecie je juz wszystko. Sok jabłkowy ze 20 ml jiz jej daje. Teraz gluten jej zaczne wprowadzac. Bebiko pije chetniej noz bebilon.
    Ewi28, a kiedy zaczęłaś łączyć produkty w dwa, trzy? I jak z daniem typu rybka, ziemniaczki, marchewka.. Też na spróbowanie? Bo chyba całego sloiczka nie wsunie0

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Ewi28, a kiedy zaczęłaś łączyć produkty w dwa, trzy? I jak z daniem typu rybka, ziemniaczki, marchewka.. Też na spróbowanie? Bo chyba całego sloiczka nie wsunie0
    Mały cały a ten duży na pol dziele ( ale pewnie cały by zjadla :D). Ryb i mięsa jescze nie dawalam ale warzywa juz wszytskie chyba,nawet pietruszke itd. Z owoców to jabłko, gruszka, banana, lizała arbuza. Teraz daj jej kasze manne a później wprowadze miecho. Raz dalam jej polizac pomidorka... jest chetna na jedzonko. Oprocz mleka :D tzn bebiko wcina jak mieszam z bebilonem teraz.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28, o to super. Też póki co stawiam na warzywa i owoce w myśl zasady że to poznawanie smaków a nie jedzenie i najadanie się.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2 dni byka marchewka, dziś marchewka z batatem że słoiczka. Wcina aż miło. Daje póki co tylko kilka łyżeczek, ale pewnie zjadłby więcej, otwiera chętnie buzie na widok łyżeczki. Zobaczymy jak będzie dalej.
    Córeczka też jadła aż miło, a doszliśmy do punktu, gdzie w wieku 3 lat zjadła dziś jednego pieroga i kilka chrupek kukurydzianych, przez cały dzień... Nie mam już pomysłu na to dziecko.

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh.. Lipa u mnie z synem byl dramat. Suchy ryż tylko.. Aż w wieku 13 lat zjadł 13 pierogów.

relgx1hpi2zbw8vm.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ