Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Sovi, a co dalas do tej pory? Ja dzisiaj zmieszałam marchewkę i jabłuszko, coś tam zjadł ale szału nie było. Rano próbowałam dać kaszkę, niestety ble. Jutro też spróbuję z kaszka, piszą że po kilkanaście razy czasem trzeba próbować. Z warzyw nie wiem co dać, będę robić rosól to moze zmiksuje marchewkę i tyćke kurczaczka..
-
Ewi a jak już u was wyglądają posiłki? Ile mleka dziennie, i jakie stałe pokarmy o jakich porach?
Mój młody wciąż 7 razy w ciągu doby pije mleko. Chcialabym, żeby jeden posiłek już był na tyle duży, żeby zastąpił to mleko. Ale chyba jeszcze za wcześnie.
Robak lubi tę wiadomość
-
Jakos systematycznie nie daje ale czasem zastąpie jej rano np mleko kaszka bezglutenowa plus rozgniatam banana do tego. Obiadek jest 2 godz po mleczku i wydluza sie czas do następnego mleka.lipa wrote:Ewi a jak już u was wyglądają posiłki? Ile mleka dziennie, i jakie stałe pokarmy o jakich porach?
Mój młody wciąż 7 razy w ciągu doby pije mleko. Chcialabym, żeby jeden posiłek już był na tyle duży, żeby zastąpił to mleko. Ale chyba jeszcze za wcześnie.
Dzis bylo tak:
4:00 120 ml mleka
7:35 120 ml mleka
9:30 pol sloiczka ( dalam wczesniej bo bym musiala pozniej juz wyrzucić)
11:30 120 ml mleka
15:00 dostanie mleko 150 ml i później juz na spanie miedzy 19:30-20:00 150 ml plus 1 lyzeczka kleiku ryżowego.
lipa lubi tę wiadomość
-
Dopiero brokuł i dynia. Kupa sie zatrzymała miałam dzis dać sliwke ale poszlo samo. W ogole wyszly jej dwa zeby słychać je pod łyżeczka i widać moze przez to nie szlo jedzenieVella83 wrote:Sovi, a co dalas do tej pory? Ja dzisiaj zmieszałam marchewkę i jabłuszko, coś tam zjadł ale szału nie było. Rano próbowałam dać kaszkę, niestety ble. Jutro też spróbuję z kaszka, piszą że po kilkanaście razy czasem trzeba próbować. Z warzyw nie wiem co dać, będę robić rosól to moze zmiksuje marchewkę i tyćke kurczaczka..
-
Ja sobie podczytuje Jackowska i oba pisze by stały posiłek podawac po mleku jednak a gdzies kolo 8-9 msc można przed mlekiem i zobaczyć ew czy chce mleko. Czy tak wyjdzie w praktyce to zobaczynylipa wrote:Ewi a jak już u was wyglądają posiłki? Ile mleka dziennie, i jakie stałe pokarmy o jakich porach?
Mój młody wciąż 7 razy w ciągu doby pije mleko. Chcialabym, żeby jeden posiłek już był na tyle duży, żeby zastąpił to mleko. Ale chyba jeszcze za wcześnie. -
Dziś wsunal zupkę dynia z kurczaczkiem (słoik) i na podwieczorek była gruszka (słoik). Dałam po pół sloiczka, żeby na jutro zostało. Uznałam że dam mu smaki znajome i poszlo:-) mięsko to nowość, ale z dynia jakoś przeszło.Rano kaszka nadal ble. Kupki już inne niż na mleczku i był dzień kiedy po każdej kupię był taki ryk jak po szczepieniu. Dopiero po przebraniu się uspokajał,tak jakby przerażające było dla niego coś w pampersie.
Chetniej je papki ze sloiczka niż moje mixy. Cóż.. -
Mój Janek zjada porcje po 150-180, wazy już prawie 9 kg, ale naprawdę nie jest gruby. Owszem, pukchniutki, ale jest po prostu ogólnie duży, niektóre ciuchy 74 są na niego nie wąskie, a krótkie. On pochłania naprawdę dużo, z warzyw dziś dałam mu słoik brokuł groszek cukinia i zjadł bez problemu pol, pewnie gdybym dała cały, to zjadłby cały.
Położne przestrzegały mnie, żebym broń Boże nie ograniczała mu jedzenia, nie odchudzała, ale trochę mnie to przeraża.

ostatnio loda liznela nawet, a arbuz to wcieku tyłka dostaje taki dobry, oczywoscie troszke tylko daje, w tym tygodniu planuje juz cos z mieskiem dac.