X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po tyg papek. Szału nie ma. Czasem otwiera buzię, ale żeby wcinał to średnio. Dziś zblendowalam pietruszkę, hm.. No nic próbujemy dalej. Póki co gruszka była ok, w miarę marchewka, reszta ble. Musi poznawać smaki..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas słabo. Mała od kilku dni jest okropna ciagle placze. Nie wiem może dynia jej nie pasowała? Przestałam ją podawać i poradziła mi pani dietetyk by dac jej pare dni przerwy. Mi juz głowa pęka od tego krzyku ciągłego nie wiem o co chodzi...

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    U nas słabo. Mała od kilku dni jest okropna ciagle placze. Nie wiem może dynia jej nie pasowała? Przestałam ją podawać i poradziła mi pani dietetyk by dac jej pare dni przerwy. Mi juz głowa pęka od tego krzyku ciągłego nie wiem o co chodzi...
    Może skok? Moja chyba miala skok jak nie chciala jeść. Bo teraz aby je :D no i gondola zaczęła w dupke parzyc.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo po marchewce.... ja się wstrzymałam... u nas i gondola parzy i spacerówka... kupiliśmy nosidło...
    we wtorek przechodził samego siebie i się poryczalam z nim... popołudniu tego samego dnia zaczął się obracać non stop i nastrój o 180 stopni zmieniony...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę że to skok, u nas też coś się dzieje..ciezko odłożyć jaska, ryk dużo częściej, już nie jest tak milusio.. Na rękach nie, na kolanach nie, na brzuchu źle..
    W ogóle od dwóch dni jestem nieprzytomna. Budzi się 4:50,5:50... Moze potem usnie jeszcze ale ja jestem padnięta. I to nie jest przerwa na karmienie, tylko oczy wielkie i albo ryk albo pełnia zycia

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jedzeniem słabo.. Tzn dzieci na youtubach 😉jakoś jedza, mój słabo. Dziś wróciłam do marchewki zeby nie szaleć za duzo ze smakami.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Też myślę że to skok, u nas też coś się dzieje..ciezko odłożyć jaska, ryk dużo częściej, już nie jest tak milusio.. Na rękach nie, na kolanach nie, na brzuchu źle..
    W ogóle od dwóch dni jestem nieprzytomna. Budzi się 4:50,5:50... Moze potem usnie jeszcze ale ja jestem padnięta. I to nie jest przerwa na karmienie, tylko oczy wielkie i albo ryk albo pełnia zycia
    U nas też o 5 pobudka potem idzie spać jeszcze ale jednak zje i musi się pobawić. Właśnie zasnęła ja też idę spać w nosie mam porządki. Ona to ma jakiś wieczny skok kurde :)

Vella83 lubi tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Z jedzeniem słabo.. Tzn dzieci na youtubach 😉jakoś jedza, mój słabo. Dziś wróciłam do marchewki zeby nie szaleć za duzo ze smakami.
    Internety kłamią :)

lipa lubi tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    U nas to samo po marchewce.... ja się wstrzymałam... u nas i gondola parzy i spacerówka... kupiliśmy nosidło...
    we wtorek przechodził samego siebie i się poryczalam z nim... popołudniu tego samego dnia zaczął się obracać non stop i nastrój o 180 stopni zmieniony...
    Jakie nosiło?

km5sio4p4vcbay7l.png

Wysłany: 6 czerwca 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://nodik.pl/nosidelko-ergonomiczne-care-od-6kg-zaffiro-black-and-white-p-26328.html
    Takie plus wkładka dla dziecka do 6 miesiecy. Takie poleciła nam nasza fizjo - mamy farta bo utrafilismy bez mierzenia i się nie drze nawet w nim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 08:35

mhsvpx9ik2z006il.png

• kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pobudka o 5 więc dni są długie i ciekawe. Ja przy tych krzykach i nerwówce stawiałabym na ząbkowanie bo choć u nas ząbka jeszcze nie ma, widać te rozdrażnienie. Czekamy z niecierpliwością kiedy ten pierwszy ząbek się pokarze bo pod światło już widać dwa ale jeszcze się nie przebiły.
    Miłego dnia!

Wysłany: 6 czerwca 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się nie mogę napatrzeć na te dzieci w niecie nie wiem czy macie instagrama ale jak coś polecam profil blwzoi :) posiłki super a ta mała jest genialna :)

mhsvpx9ik2z006il.png

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh..ja też lubię oglądać dzieciaki.
    Jasiek z dnia na dzień się zmienia,ładnie siedzi na kolanach, sam jeszcze nie i NIE sadzam go np obłożonego poduszkami,kręci się wokół własnej osi na brzuszku juz szybko i sprawnie, bawi się, i tak wszystko ląduje w końcu w buzi. Śmieje się, gada i jest zakochany w domownikach. Wasze dzieci też patrzą na Was z uwielbieniem?

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny. My po 9 dniowym pobycie w szpitalu :(

Mamy ten refluks i prawdopodobnie zapalenie przełyku. W związku z tym dziecko ma zaburzone odżywianie-przez to, że jedzenie sprawia mu taki dyskomfort nie jest w stanie jeść normalnych porcji.

Ważyłam go w szpitalu przed i po karmieniu (kp) to średnio na porcję zjadał 40-60ml. Jak zjadł 80 to był sukces...

Mamy leki, przechodzimy powoli na butle. Zjada różnie-jak uda mi się dać mu 100 to jest super-często to nawet 50-60 w wielkich bólu :/ W nocy dalej kp bo raz, że trochę mi tego szkoda a dwa tak z dnia na dzień tez nie odstawię :/

Wychodzi mi, że zjada troszkę ponad 500ml mleka w ciągu dnia a w nocy? kto to wie? Jeśli przyrosty dalej będą słabe/spadkowe no to kp nocne też eliminuje i musimy to mocno kontrolować bo refluksowe dziecko się o jedzenie nie upomina :/

Mamy 6kg :/ Jestem strasznie przybita tą całą sytuacją. To mój drugi syn-pierwszy też refluks-nie było lekko, ale żeby aż tak odmawiał jedzenia to nie do pomyślenia było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 21:11

Październik 2017 synek <3
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa88, strasznie mi przykro:-(

relgx1hpi2zbw8vm.png

Wysłany: 7 czerwca 2020, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa mi tez było ciężko odstawić małego co prawda u mnie był wieczny problem z kp i my kpi wiec napewno u Ciebie odstawić jeszcze trudniej... jakie macie leki? My dostaliśmy helicid... póki co jest u nas lepiej wiec wstrzymuje się z podaniem...

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 7 czerwca 2020, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy ząb!:)

Ewi28, lipa, Vella83 lubią tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 7 czerwca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją droga nasz refluksiak o jedzenie krzyczy wiec z drugiej strony chyba ta opcja lepsza ze zajada ten refluks... chociaż każde zabranie butli to taki krzyk...

mhsvpx9ik2z006il.png

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka, możesz zmienić suwaczek żebyśmy wiedziały ile szkrab już ma?

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Swoją droga nasz refluksiak o jedzenie krzyczy wiec z drugiej strony chyba ta opcja lepsza ze zajada ten refluks... chociaż każde zabranie butli to taki krzyk...

Oczywiście! Zazdroszczę, że zajada refluks.

U nas dramat. Świadomie jest w stanie zjeść maks 60ml nawet po długiej przerwie. Nie wiem naprawdę co mam robić :( Już walić to kp, niech in mi zacznie jeść i przybierać bo osiwieję! :(

Październik 2017 synek <3
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ