Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Sovi wrote:Moja nie chce trzymać tego kubka doidy.Chce bym ja jej trzymała, nie wiem dlaczego. Ja tez czesto mma talerz jak ona je, ale wtedy nie ptrsfi sie skupic ma jedzeniu tylko patrzy z zaciekawoeiniem jak ja przezuwam.
Z tym moim jedzeniem to raczej jest kiepsko gdy on je, bo albo go karmie albo kontroluje co tam i ile wcina. Ja jem już tak konkretnie jak on skończy albo z doskoku po jednym kęsie. -
Ewi28 wrote:Moja ładnie poje z kubka niekapka z avontu. Sama trzyma. Moja dziś po kaszke ze śliwką taką kup... nawalila zE nie wiedziałam co robić. Chyba jej nie służy śliwka.
Ewi28 lubi tę wiadomość
-
Karob? A co to takiego?
Kupiłam wczoraj w tym sklepie kilka rzeczy.. Fajowo aż się nie mogę doczekać, moje śniadania będą inaczej wyglądać a nie tylko kanapka....
Dziś Jasiek oprócz standardowych rzeczy (kaszka, amarantus, owoce) zjadł gniecione jajko (pół jaka) z oregano i świeża bazylia. Pięknie zjadł.
P. S. Dajecie coś innego do picia niż woda? (chodzi mi o zdrowe zamienniki) -
Vella83 wrote:Karob? A co to takiego?
Kupiłam wczoraj w tym sklepie kilka rzeczy.. Fajowo aż się nie mogę doczekać, moje śniadania będą inaczej wyglądać a nie tylko kanapka....
Dziś Jasiek oprócz standardowych rzeczy (kaszka, amarantus, owoce) zjadł gniecione jajko (pół jaka) z oregano i świeża bazylia. Pięknie zjadł.
P. S. Dajecie coś innego do picia niż woda? (chodzi mi o zdrowe zamienniki)
Karob to coś takiego jak kakao trochę w smaku, jest słodsze, nie uczula, bardzo zdrowe, dla dzieci super. Chyba na krukam też jest.
Nie jestem jakas terrorystka że tylko woda woda i woda. Czasem daje kompot bez cukru, taki słaby.
-
Ewi28 wrote:Chyba tez popatrze na tą stronę krukam i cos zamowie
Polecam można fajnie urozmaić śnaidnaia. Mi już przyszłą paczka, jak mała pójdzie spać to obejrze, zamówiłam dla siebie krukelle taka jakby nutelle zdrową Dla małej masło orzechowe, z nerkowców i pastę kokosową, jutro coś wypróbujemy do śniadanka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 15:45
-
Vella83 wrote:Ja wzięłam z 6 rzeczy, pastę orzechowa, kokosową, kardamon, kilka rzeczy ekspandowanych..mysle że będzie super:-)
Sovi:z czego robisz kompot?
Ja mam właśnie te ekspandowane z takiego sklepu z osiedla: mam amarantusa gryke i proso, na zmiane stosuje, jeszcze owies byl to moze koedys kupie.
Kompot robie z tego co mam robiłam z jabłek i suszonej śliwki na problem z kupą, z truskawek, teraz miałam porzecki to zrobiłąm z porzeczek i malin. Ale robię takie lurę, no i oczywiście bez cukru.
-
Sovi wrote:A ile mm i ile razy dziennie je Twoja mała mm?