X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam wizytę i tak jak od początku podejrzewam, ciąża jest młodsza. Według om 6+3 a na USG sam pęcherzyk, ciałko w środku ale jeszcze akcji serca widocznej gołym okiem nie ma. Czekamy do przyszłego piątku...

Ze względu na moja wcześniejsza stratę i bóle brzucha dostałam duphaston i magnez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 07:48

Karolika, Iga66 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Ja wczoraj miałam wizytę i tak jak od początku podejrzewam, ciąża jest młodsza. Według om 6+3 a na USG sam pęcherzyk, ciałko w środku ale jeszcze akcji serca widocznej gołym okiem nie ma. Czekamy do przyszłego piątku...

Ze względu na moja wcześniejsza stratę i bóle brzucha dostałam duphaston i magnez
    Przepraszam chciałam zacytować A wyszło lubię to..
    Pozostaje nam tylko czekanie ja byłam wg, om 6 tygodniu i było było widać tylko pecherzyk i to mniejszy niż powinien być.. musimy być silne i czekać i oczywiście pozytywnie myśleć co niestety wiem że jest bardzo trudne
    Trzymam kciuki za twoje maleństwo 🤞

• evs6 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka88 wrote:
    Nie prowadzi ciąż na NFZ. To było w stylu, żebyś chodziła prywatnie i płaciła jej kasę ?

Na NFZ same konowały pracują.
    Nie zaprosiła mnie do prywatnego gabinetu, ale wspominała, ze tylko tak ciąże prowadzi... u mnie w mieście jest spoko lekarz na NFZ ale kolejki straszne 🙁

a5e703bbfa.png
  • Paulinakrk Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez jestescie tak wzdete czy to tylko moja przypadlosc? 😭😭

Kitałek lubi tę wiadomość

Paulinakrk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinakrk wrote:
    Mam wrażenie że puszczam bąki częściej niż mój pies a mam buldoga:p Mąż stwierdził że znowu sie zaczyna ale faktycznie w jednej i w drugiej ciąży mam mega wzdęcia:)

• Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinakrk wrote:

Ja mam to samo... czuje, że mam mega wielki i pełny brzuch i nic z tym nie mogę zrobić :(

mhsvi09kaq7hme36.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja potrzebuje dobrego słowa, zauważyłam na papierze przy podcieraniu nitki krwi, sprawdziłam głębiej i było trochę różowej krwi, niewiem co myśleć krwiawieniem tego nazwać nie można, ale bardzo mnie to zmartwiło ☹️ Chyba osiwieje do czwartku i będę musiała poszukać jakiegoś lekarza w pon :(

a5e703bbfa.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2019, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    Dziewczyny a ja potrzebuje dobrego słowa, zauważyłam na papierze przy podcieraniu nitki krwi, sprawdziłam głębiej i było trochę różowej krwi, niewiem co myśleć krwiawieniem tego nazwać nie można, ale bardzo mnie to zmartwiło ☹️ Chyba osiwieje do czwartku i będę musiała poszukać jakiegoś lekarza w pon :(

Na tym etapie ciąży plamienie lub nawet krwawienie może być całkiem normalne i nie świadczyć o niczym złym, ale warto wcześniej zobaczyć się z lekarzem, nie czekałabym do czwartku.

klz9tv735sof9ei2.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:* trochę się to nasiliło i pojechałam na IP, wszystko Ok, serduszko bije :)

Iga66, sasquacz, kasig, Endi90, MalinovaJa lubią tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:

U mnie jest różnica 3 dni pomiędzy OM i usg i robi to duża różnica przy tak wczesnej ciąży. Dodatkowo w gabinecie musi być naprawdę dobre usg żeby coś zobaczyć.

A w piątek napewno zobaczysz maluszka :)

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    Dzięki:* trochę się to nasiliło i pojechałam na IP, wszystko Ok, serduszko bije :)
    Dobrze że pojechałaś, w ciąży lepiej dmuchać na zimne niż później żałować.

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bolą Was caly czas piersi?
    Mnie bolały do środy a teraz tylko pobolewaja co jakiś czas, bardzo mnie to martwi:(

Iga66 lubi tę wiadomość

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_lala wrote:
    Mnie bolały do środy a teraz tylko pobolewaja co jakiś czas, bardzo mnie to martwi:(
    Mnie bolą też co jakiś czas, są za to ciężkie. Spokojnie przecież cały czas nie mogą boleć bo byśmy wykitowaly😎

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie bolą cały czas, raczej pobolewają od czasu do czasu. Będzie dobrze :) musi być :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_lala wrote:
    Są ogromne ale bolą już zdecydowanie mniej

• MalinovaJa Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem że co rano muszę zjeść paczka.wstaje i jestem już głodna jak wilk ale tylko paczek wchodzi i potem do 13 nie ma siły żeby coś przełknąć. I mam wielką ochotę na owoce,moglabym jesc non stop. Brzuch mi trochę zmienił kształt. Ja ogólnie jestem chudzina a teraz niektóre spodnie muszę odpinac jak siedzę.
    No i mięśnie dają o sobie znać. Najbardziej wieczorem. Piersi niemiłosiernie bolą przy każdym dodytku. Takie sprawozdanie z mojej codzienności 😊

34bwdqk38tql3hvm.png

Syn-2013 Moja Wielka Miłość ❤
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety i u mnie prawdopodobnie nic z tego. Wczoraj byłam na USG - widoczny tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Nic więcej. Z OM to już 6tc+2, więc zarodek już powinno być widać. Nie wierzę, że ciąża jest młodsza i miałam spoźnioną owulacje, bo mam bardzo regularne cykle, a beta 1 dzień po terminie miesiączki była już na wysokości 287. W dodatku jeszcze krwiak w macicy i dr mówił o jakimś odklejeniu czegoś - z emocji już chyba tego wszystkiego nie odnotowałam. Niby kazał przyjść na USG kontrolne za 2 tygodnie, ale ja już na nic nie liczę. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że to już koniec złych wiadomości na tej grupie.

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    Wiem, że krew to zawsze strach jest, ale to naprawdę często się niestety zdarza i nie znaczy wcale coś złego. Trzymam kciuki!

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Niestety i u mnie prawdopodobnie nic z tego. Wczoraj byłam na USG - widoczny tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Nic więcej. Z OM to już 6tc+2, więc zarodek już powinno być widać. Nie wierzę, że ciąża jest młodsza i miałam spoźnioną owulacje, bo mam bardzo regularne cykle, a beta 1 dzień po terminie miesiączki była już na wysokości 287. W dodatku jeszcze krwiak w macicy i dr mówił o jakimś odklejeniu czegoś - z emocji już chyba tego wszystkiego nie odnotowałam. Niby kazał przyjść na USG kontrolne za 2 tygodnie, ale ja już na nic nie liczę. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że to już koniec złych wiadomości na tej grupie.
    Kochana mi powiedziałyście żebym nie skreślała jeszcze tej ciąży,tak zrobiłam i była to racja teraz ja przekazuje to Tobie i wierze z całego serca że wszystko będzie w porządku bo nie o takich przypadkach się naczytałam a uwierz mi że wszpitalu weszłam w największe odchłanie internetow. Będzie dobrze,ściskam!:*

Iga66 lubi tę wiadomość

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Madziolinka rozumiem twój niepokój ale ja była u lekarza poprzednio w 6t1d i też był tylko pęcherzyk i ciałko żółte. A w 6t3d nagle u innego lekarza na lepszym sprzęcie okazało się że jest zarodek 5mm i serce. Więc wiesz... jeśli się niepokoisz to idź do lekarza który ma dobry sprzęt ale myślę że możesz spokojnie jeszcze tydzień poczekać.
    Bete w dniu oczekiwanej miesiączki miałam 574
    Zobaczysz że wszystko będzie Oki ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 09:31

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ