X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam wizytę i tak jak od początku podejrzewam, ciąża jest młodsza. Według om 6+3 a na USG sam pęcherzyk, ciałko w środku ale jeszcze akcji serca widocznej gołym okiem nie ma. Czekamy do przyszłego piątku...

Ze względu na moja wcześniejsza stratę i bóle brzucha dostałam duphaston i magnez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 07:48

Karolika, Iga66 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Ja wczoraj miałam wizytę i tak jak od początku podejrzewam, ciąża jest młodsza. Według om 6+3 a na USG sam pęcherzyk, ciałko w środku ale jeszcze akcji serca widocznej gołym okiem nie ma. Czekamy do przyszłego piątku...

Ze względu na moja wcześniejsza stratę i bóle brzucha dostałam duphaston i magnez
    Przepraszam chciałam zacytować A wyszło lubię to..
    Pozostaje nam tylko czekanie ja byłam wg, om 6 tygodniu i było było widać tylko pecherzyk i to mniejszy niż powinien być.. musimy być silne i czekać i oczywiście pozytywnie myśleć co niestety wiem że jest bardzo trudne
    Trzymam kciuki za twoje maleństwo 🤞

• evs6 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka88 wrote:
    Nie prowadzi ciąż na NFZ. To było w stylu, żebyś chodziła prywatnie i płaciła jej kasę ?

Na NFZ same konowały pracują.
    Nie zaprosiła mnie do prywatnego gabinetu, ale wspominała, ze tylko tak ciąże prowadzi... u mnie w mieście jest spoko lekarz na NFZ ale kolejki straszne 🙁

a5e703bbfa.png
  • Paulinakrk Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez jestescie tak wzdete czy to tylko moja przypadlosc? 😭😭

Kitałek lubi tę wiadomość

Paulinakrk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinakrk wrote:
    Mam wrażenie że puszczam bąki częściej niż mój pies a mam buldoga:p Mąż stwierdził że znowu sie zaczyna ale faktycznie w jednej i w drugiej ciąży mam mega wzdęcia:)

• Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinakrk wrote:

Ja mam to samo... czuje, że mam mega wielki i pełny brzuch i nic z tym nie mogę zrobić :(

mhsvi09kaq7hme36.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja potrzebuje dobrego słowa, zauważyłam na papierze przy podcieraniu nitki krwi, sprawdziłam głębiej i było trochę różowej krwi, niewiem co myśleć krwiawieniem tego nazwać nie można, ale bardzo mnie to zmartwiło ☹️ Chyba osiwieje do czwartku i będę musiała poszukać jakiegoś lekarza w pon :(

a5e703bbfa.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2019, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    Dziewczyny a ja potrzebuje dobrego słowa, zauważyłam na papierze przy podcieraniu nitki krwi, sprawdziłam głębiej i było trochę różowej krwi, niewiem co myśleć krwiawieniem tego nazwać nie można, ale bardzo mnie to zmartwiło ☹️ Chyba osiwieje do czwartku i będę musiała poszukać jakiegoś lekarza w pon :(

Na tym etapie ciąży plamienie lub nawet krwawienie może być całkiem normalne i nie świadczyć o niczym złym, ale warto wcześniej zobaczyć się z lekarzem, nie czekałabym do czwartku.

klz9tv735sof9ei2.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki:* trochę się to nasiliło i pojechałam na IP, wszystko Ok, serduszko bije :)

Iga66, sasquacz, kasig, Endi90, MalinovaJa lubią tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:

U mnie jest różnica 3 dni pomiędzy OM i usg i robi to duża różnica przy tak wczesnej ciąży. Dodatkowo w gabinecie musi być naprawdę dobre usg żeby coś zobaczyć.

A w piątek napewno zobaczysz maluszka :)

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    Dzięki:* trochę się to nasiliło i pojechałam na IP, wszystko Ok, serduszko bije :)
    Dobrze że pojechałaś, w ciąży lepiej dmuchać na zimne niż później żałować.

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bolą Was caly czas piersi?
    Mnie bolały do środy a teraz tylko pobolewaja co jakiś czas, bardzo mnie to martwi:(

Iga66 lubi tę wiadomość

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_lala wrote:
    Mnie bolały do środy a teraz tylko pobolewaja co jakiś czas, bardzo mnie to martwi:(
    Mnie bolą też co jakiś czas, są za to ciężkie. Spokojnie przecież cały czas nie mogą boleć bo byśmy wykitowaly😎

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie bolą cały czas, raczej pobolewają od czasu do czasu. Będzie dobrze :) musi być :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_lala wrote:
    Są ogromne ale bolą już zdecydowanie mniej

• MalinovaJa Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem że co rano muszę zjeść paczka.wstaje i jestem już głodna jak wilk ale tylko paczek wchodzi i potem do 13 nie ma siły żeby coś przełknąć. I mam wielką ochotę na owoce,moglabym jesc non stop. Brzuch mi trochę zmienił kształt. Ja ogólnie jestem chudzina a teraz niektóre spodnie muszę odpinac jak siedzę.
    No i mięśnie dają o sobie znać. Najbardziej wieczorem. Piersi niemiłosiernie bolą przy każdym dodytku. Takie sprawozdanie z mojej codzienności 😊

34bwdqk38tql3hvm.png

Syn-2013 Moja Wielka Miłość ❤
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety i u mnie prawdopodobnie nic z tego. Wczoraj byłam na USG - widoczny tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Nic więcej. Z OM to już 6tc+2, więc zarodek już powinno być widać. Nie wierzę, że ciąża jest młodsza i miałam spoźnioną owulacje, bo mam bardzo regularne cykle, a beta 1 dzień po terminie miesiączki była już na wysokości 287. W dodatku jeszcze krwiak w macicy i dr mówił o jakimś odklejeniu czegoś - z emocji już chyba tego wszystkiego nie odnotowałam. Niby kazał przyjść na USG kontrolne za 2 tygodnie, ale ja już na nic nie liczę. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że to już koniec złych wiadomości na tej grupie.

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    Wiem, że krew to zawsze strach jest, ale to naprawdę często się niestety zdarza i nie znaczy wcale coś złego. Trzymam kciuki!

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Niestety i u mnie prawdopodobnie nic z tego. Wczoraj byłam na USG - widoczny tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Nic więcej. Z OM to już 6tc+2, więc zarodek już powinno być widać. Nie wierzę, że ciąża jest młodsza i miałam spoźnioną owulacje, bo mam bardzo regularne cykle, a beta 1 dzień po terminie miesiączki była już na wysokości 287. W dodatku jeszcze krwiak w macicy i dr mówił o jakimś odklejeniu czegoś - z emocji już chyba tego wszystkiego nie odnotowałam. Niby kazał przyjść na USG kontrolne za 2 tygodnie, ale ja już na nic nie liczę. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że to już koniec złych wiadomości na tej grupie.
    Kochana mi powiedziałyście żebym nie skreślała jeszcze tej ciąży,tak zrobiłam i była to racja teraz ja przekazuje to Tobie i wierze z całego serca że wszystko będzie w porządku bo nie o takich przypadkach się naczytałam a uwierz mi że wszpitalu weszłam w największe odchłanie internetow. Będzie dobrze,ściskam!:*

Iga66 lubi tę wiadomość

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Madziolinka rozumiem twój niepokój ale ja była u lekarza poprzednio w 6t1d i też był tylko pęcherzyk i ciałko żółte. A w 6t3d nagle u innego lekarza na lepszym sprzęcie okazało się że jest zarodek 5mm i serce. Więc wiesz... jeśli się niepokoisz to idź do lekarza który ma dobry sprzęt ale myślę że możesz spokojnie jeszcze tydzień poczekać.
    Bete w dniu oczekiwanej miesiączki miałam 574
    Zobaczysz że wszystko będzie Oki ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 09:31

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ