X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka zrób bete sprawdzisz czy przytost jest prawidłowy.
    W pierwszej ciąży na początku miałam straszne bóle byłam na ip kilka razy. I raz mi pani powiedziała że pewnie pozamaciczna a dwa dni pozniej na innym sprzęcie był juz zarodek...

Jutro robię bete pierwszy raz:) wg om to bedzie 5t1d ale moim zdaniem 4t7d

• Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Niestety i u mnie prawdopodobnie nic z tego. Wczoraj byłam na USG - widoczny tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Nic więcej. Z OM to już 6tc+2, więc zarodek już powinno być widać. Nie wierzę, że ciąża jest młodsza i miałam spoźnioną owulacje, bo mam bardzo regularne cykle, a beta 1 dzień po terminie miesiączki była już na wysokości 287. W dodatku jeszcze krwiak w macicy i dr mówił o jakimś odklejeniu czegoś - z emocji już chyba tego wszystkiego nie odnotowałam. Niby kazał przyjść na USG kontrolne za 2 tygodnie, ale ja już na nic nie liczę. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że to już koniec złych wiadomości na tej grupie.
    Madziolinka wiem co czujesz u mnie tez ten tydzień decydujący ale czeka być dobrej myśli ja wzięłam l4 i odpoczywam i mam nadzieje ze jednak ruszy serduszko mojej kruszynki. Trzymam kciuki za nas obie 😘

2 procedury ivf, 9 transferów
    1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
    2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po prostu nie chce już sobie robić nadziei. Ten dr od USG też jej chyba nie miał, bo nawet mi nie dał nic na tego krwiaka i kazał normalnie pracować. A jeśli chodzi o sprzęt, to widać było, że bardzo nowoczesny jest, a sam dr nawet ten certyfikat ma do przeprowadzania badań prenatalnych, więc musi jakąś wiedzę mieć.

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2012 wrote:
    Madziolinka wiem co czujesz u mnie tez ten tydzień decydujący ale czeka być dobrej myśli ja wzięłam l4 i odpoczywam i mam nadzieje ze jednak ruszy serduszko mojej kruszynki. Trzymam kciuki za nas obie 😘
    Kleo a kiedy USG masz?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_lala wrote:
    Madziolinka zrób bete sprawdzisz czy przytost jest prawidłowy.
    W pierwszej ciąży na początku miałam straszne bóle byłam na ip kilka razy. I raz mi pani powiedziała że pewnie pozamaciczna a dwa dni pozniej na innym sprzęcie był juz zarodek...

Jutro robię bete pierwszy raz:) wg om to bedzie 5t1d ale moim zdaniem 4t7d
    Ale czy jest sens robienia bety teraz, jak poprzednią robiłam półtora tygodnia temu?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Ale czy jest sens robienia bety teraz, jak poprzednią robiłam półtora tygodnia temu?
    Z tą betą to ja już nie jestem pewna, miałam przyrosty najpierw 35 pozniej 45% i wszystko rozwijało się prawidłowo a w 5t5d ciąży wodziałam serduszko gdzie inny lekarz na podstawie samej bety skierował mnie na zabieg...

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    A masz info jakiej wielkości jest pęcherzyk ciążowy i jak duży jest pęcherzyk żółtkowy YS

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    A masz info jakiej wielkości jest pęcherzyk ciążowy i jak duży jest pęcherzyk żółtkowy YS
    Pęcherzyk ciążowy 22,9mm (chyba za duży), a zoltkowy 3,7mm

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Kleo a kiedy USG masz?
    W piątek dopiero. Zobaczymy. Proszę fasolkę żeby walczyła. A może weź sobie l4 i odpoczywaj. Spokoj i odpoczynek tez ważny. Ja powiem Ci ze po tej wiadomości w gabinecie nawet nie wspomniałam o l4 byłam w takim szoku. Jak przyjechałam do domu to mowie do mojego ze mogłam wziasc. Wiec napisałam do lekarza z kliniki czy może jednak wypisać l4 nic nie odpisywał wiec już awaryjnie innego lekarza załatwiłam ale potem się odezwał i w piątek wypisał. Wiec odpoczywamy z fasolka i modlimy się aby jednak serduszko przyspieszyło.

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Pęcherzyk ciążowy 22,9mm (chyba za duży), a zoltkowy 3,7mm
    U mnie było podobnie, naprawdę bądź dobrej myśli bo uważam że wszystko będzie oki. Ściskam mocno kciuki i przesyłam same pozytywne fluidy😘

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2012 wrote:
    W piątek dopiero. Zobaczymy. Proszę fasolkę żeby walczyła. A może weź sobie l4 i odpoczywaj. Spokoj i odpoczynek tez ważny. Ja powiem Ci ze po tej wiadomości w gabinecie nawet nie wspomniałam o l4 byłam w takim szoku. Jak przyjechałam do domu to mowie do mojego ze mogłam wziasc. Wiec napisałam do lekarza z kliniki czy może jednak wypisać l4 nic nie odpisywał wiec już awaryjnie innego lekarza załatwiłam ale potem się odezwał i w piątek wypisał. Wiec odpoczywamy z fasolka i modlimy się aby jednak serduszko przyspieszyło.
    Ja jeszcze nawet nie byłam u swojego dr. Dopiero 30 idę,wiec nawet nie mam kogo poprosić. I nie wiem, czy chce w domu siedzieć i myśleć. Chyba bym zwariowała

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    U mnie było podobnie, naprawdę bądź dobrej myśli bo uważam że wszystko będzie oki. Ściskam mocno kciuki i przesyłam same pozytywne fluidy😘
    Naprawdę? Taki duży?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Naprawdę? Taki duży?
    W 6t1d był 20mm, w 6t 3d 23mm

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    W 6t1d był 20mm, w 6t 3d 23mm
    Wow. I potem normalnie serduszko zobaczylaś. Myślałam, że przy tak dużym pęcherzyku wszystko stracone...

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Ja jeszcze nawet nie byłam u swojego dr. Dopiero 30 idę,wiec nawet nie mam kogo poprosić. I nie wiem, czy chce w domu siedzieć i myśleć. Chyba bym zwariowała
    Na początku tez tak myślami ze w domu zwariuje myśląc ale jestem bardziej wypoczęta i chyba spokojniejsza a dopiero od piątku w domu.

• Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet szefowej nie powiedziałam. I chyba nie powiem, jak niewiadomo, czy coś jeszcze z tej ciąży będzie...

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Wow. I potem normalnie serduszko zobaczylaś. Myślałam, że przy tak dużym pęcherzyku wszystko stracone...
    W 6t 3d było serduszko i łopotało jak szalone ❤
    Madziolinka kto ma wierzyć że wszystko będzie z maleństwem dobrze jak nie Ty właśnie 👶

Endi90, Kleo2012, kasig lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Na początku tez tak myślami ze w domu zwariuje myśląc ale jestem bardziej wypoczęta i chyba spokojniejsza a dopiero od piątku w domu.

• Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj coś dwa razy mi się wysłało.

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, oj widzę kiepskie nastroje tutaj dzisiaj
    .. madziolinka ja byłam w tym tygodniu na USG czyli 6 tydzien i 3 dzien i tez widziałam tylko pęchęrzyk ( 1 cm). w meeeega powiekszeniu lekarka powiedziała,ze wydaje jej sie, ze cos tam mruga i najprawdopodobniej w tym miejscu jest zarodek i serduszko ale nie widziałam jakos tego specjalnie.. za dwa tyg kontrola i wtedy juz serduszko musi byc widac i wiecej szczegółów.

relgx1hpi2zbw8vm.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ