X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka zrób bete sprawdzisz czy przytost jest prawidłowy.
    W pierwszej ciąży na początku miałam straszne bóle byłam na ip kilka razy. I raz mi pani powiedziała że pewnie pozamaciczna a dwa dni pozniej na innym sprzęcie był juz zarodek...

Jutro robię bete pierwszy raz:) wg om to bedzie 5t1d ale moim zdaniem 4t7d

• Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Niestety i u mnie prawdopodobnie nic z tego. Wczoraj byłam na USG - widoczny tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Nic więcej. Z OM to już 6tc+2, więc zarodek już powinno być widać. Nie wierzę, że ciąża jest młodsza i miałam spoźnioną owulacje, bo mam bardzo regularne cykle, a beta 1 dzień po terminie miesiączki była już na wysokości 287. W dodatku jeszcze krwiak w macicy i dr mówił o jakimś odklejeniu czegoś - z emocji już chyba tego wszystkiego nie odnotowałam. Niby kazał przyjść na USG kontrolne za 2 tygodnie, ale ja już na nic nie liczę. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że to już koniec złych wiadomości na tej grupie.
    Madziolinka wiem co czujesz u mnie tez ten tydzień decydujący ale czeka być dobrej myśli ja wzięłam l4 i odpoczywam i mam nadzieje ze jednak ruszy serduszko mojej kruszynki. Trzymam kciuki za nas obie 😘

2 procedury ivf, 9 transferów
    1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
    2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po prostu nie chce już sobie robić nadziei. Ten dr od USG też jej chyba nie miał, bo nawet mi nie dał nic na tego krwiaka i kazał normalnie pracować. A jeśli chodzi o sprzęt, to widać było, że bardzo nowoczesny jest, a sam dr nawet ten certyfikat ma do przeprowadzania badań prenatalnych, więc musi jakąś wiedzę mieć.

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2012 wrote:
    Madziolinka wiem co czujesz u mnie tez ten tydzień decydujący ale czeka być dobrej myśli ja wzięłam l4 i odpoczywam i mam nadzieje ze jednak ruszy serduszko mojej kruszynki. Trzymam kciuki za nas obie 😘
    Kleo a kiedy USG masz?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_lala wrote:
    Madziolinka zrób bete sprawdzisz czy przytost jest prawidłowy.
    W pierwszej ciąży na początku miałam straszne bóle byłam na ip kilka razy. I raz mi pani powiedziała że pewnie pozamaciczna a dwa dni pozniej na innym sprzęcie był juz zarodek...

Jutro robię bete pierwszy raz:) wg om to bedzie 5t1d ale moim zdaniem 4t7d
    Ale czy jest sens robienia bety teraz, jak poprzednią robiłam półtora tygodnia temu?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Ale czy jest sens robienia bety teraz, jak poprzednią robiłam półtora tygodnia temu?
    Z tą betą to ja już nie jestem pewna, miałam przyrosty najpierw 35 pozniej 45% i wszystko rozwijało się prawidłowo a w 5t5d ciąży wodziałam serduszko gdzie inny lekarz na podstawie samej bety skierował mnie na zabieg...

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    A masz info jakiej wielkości jest pęcherzyk ciążowy i jak duży jest pęcherzyk żółtkowy YS

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    A masz info jakiej wielkości jest pęcherzyk ciążowy i jak duży jest pęcherzyk żółtkowy YS
    Pęcherzyk ciążowy 22,9mm (chyba za duży), a zoltkowy 3,7mm

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Kleo a kiedy USG masz?
    W piątek dopiero. Zobaczymy. Proszę fasolkę żeby walczyła. A może weź sobie l4 i odpoczywaj. Spokoj i odpoczynek tez ważny. Ja powiem Ci ze po tej wiadomości w gabinecie nawet nie wspomniałam o l4 byłam w takim szoku. Jak przyjechałam do domu to mowie do mojego ze mogłam wziasc. Wiec napisałam do lekarza z kliniki czy może jednak wypisać l4 nic nie odpisywał wiec już awaryjnie innego lekarza załatwiłam ale potem się odezwał i w piątek wypisał. Wiec odpoczywamy z fasolka i modlimy się aby jednak serduszko przyspieszyło.

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Pęcherzyk ciążowy 22,9mm (chyba za duży), a zoltkowy 3,7mm
    U mnie było podobnie, naprawdę bądź dobrej myśli bo uważam że wszystko będzie oki. Ściskam mocno kciuki i przesyłam same pozytywne fluidy😘

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2012 wrote:
    W piątek dopiero. Zobaczymy. Proszę fasolkę żeby walczyła. A może weź sobie l4 i odpoczywaj. Spokoj i odpoczynek tez ważny. Ja powiem Ci ze po tej wiadomości w gabinecie nawet nie wspomniałam o l4 byłam w takim szoku. Jak przyjechałam do domu to mowie do mojego ze mogłam wziasc. Wiec napisałam do lekarza z kliniki czy może jednak wypisać l4 nic nie odpisywał wiec już awaryjnie innego lekarza załatwiłam ale potem się odezwał i w piątek wypisał. Wiec odpoczywamy z fasolka i modlimy się aby jednak serduszko przyspieszyło.
    Ja jeszcze nawet nie byłam u swojego dr. Dopiero 30 idę,wiec nawet nie mam kogo poprosić. I nie wiem, czy chce w domu siedzieć i myśleć. Chyba bym zwariowała

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    U mnie było podobnie, naprawdę bądź dobrej myśli bo uważam że wszystko będzie oki. Ściskam mocno kciuki i przesyłam same pozytywne fluidy😘
    Naprawdę? Taki duży?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Naprawdę? Taki duży?
    W 6t1d był 20mm, w 6t 3d 23mm

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    W 6t1d był 20mm, w 6t 3d 23mm
    Wow. I potem normalnie serduszko zobaczylaś. Myślałam, że przy tak dużym pęcherzyku wszystko stracone...

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Ja jeszcze nawet nie byłam u swojego dr. Dopiero 30 idę,wiec nawet nie mam kogo poprosić. I nie wiem, czy chce w domu siedzieć i myśleć. Chyba bym zwariowała
    Na początku tez tak myślami ze w domu zwariuje myśląc ale jestem bardziej wypoczęta i chyba spokojniejsza a dopiero od piątku w domu.

• Madziolinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet szefowej nie powiedziałam. I chyba nie powiem, jak niewiadomo, czy coś jeszcze z tej ciąży będzie...

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Wow. I potem normalnie serduszko zobaczylaś. Myślałam, że przy tak dużym pęcherzyku wszystko stracone...
    W 6t 3d było serduszko i łopotało jak szalone ❤
    Madziolinka kto ma wierzyć że wszystko będzie z maleństwem dobrze jak nie Ty właśnie 👶

Endi90, Kleo2012, kasig lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Na początku tez tak myślami ze w domu zwariuje myśląc ale jestem bardziej wypoczęta i chyba spokojniejsza a dopiero od piątku w domu.

• Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj coś dwa razy mi się wysłało.

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, oj widzę kiepskie nastroje tutaj dzisiaj
    .. madziolinka ja byłam w tym tygodniu na USG czyli 6 tydzien i 3 dzien i tez widziałam tylko pęchęrzyk ( 1 cm). w meeeega powiekszeniu lekarka powiedziała,ze wydaje jej sie, ze cos tam mruga i najprawdopodobniej w tym miejscu jest zarodek i serduszko ale nie widziałam jakos tego specjalnie.. za dwa tyg kontrola i wtedy juz serduszko musi byc widac i wiecej szczegółów.

relgx1hpi2zbw8vm.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ