Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadziolinka zrób bete sprawdzisz czy przytost jest prawidłowy.
W pierwszej ciąży na początku miałam straszne bóle byłam na ip kilka razy. I raz mi pani powiedziała że pewnie pozamaciczna a dwa dni pozniej na innym sprzęcie był juz zarodek...
Jutro robię bete pierwszy raz:) wg om to bedzie 5t1d ale moim zdaniem 4t7d -
Madziolinka wrote:Niestety i u mnie prawdopodobnie nic z tego. Wczoraj byłam na USG - widoczny tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Nic więcej. Z OM to już 6tc+2, więc zarodek już powinno być widać. Nie wierzę, że ciąża jest młodsza i miałam spoźnioną owulacje, bo mam bardzo regularne cykle, a beta 1 dzień po terminie miesiączki była już na wysokości 287. W dodatku jeszcze krwiak w macicy i dr mówił o jakimś odklejeniu czegoś - z emocji już chyba tego wszystkiego nie odnotowałam. Niby kazał przyjść na USG kontrolne za 2 tygodnie, ale ja już na nic nie liczę. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że to już koniec złych wiadomości na tej grupie.
2 procedury ivf, 9 transferów
1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019 -
Dziewczyny ja po prostu nie chce już sobie robić nadziei. Ten dr od USG też jej chyba nie miał, bo nawet mi nie dał nic na tego krwiaka i kazał normalnie pracować. A jeśli chodzi o sprzęt, to widać było, że bardzo nowoczesny jest, a sam dr nawet ten certyfikat ma do przeprowadzania badań prenatalnych, więc musi jakąś wiedzę mieć.
-
Ola_lala wrote:Madziolinka zrób bete sprawdzisz czy przytost jest prawidłowy.
W pierwszej ciąży na początku miałam straszne bóle byłam na ip kilka razy. I raz mi pani powiedziała że pewnie pozamaciczna a dwa dni pozniej na innym sprzęcie był juz zarodek...
Jutro robię bete pierwszy raz:) wg om to bedzie 5t1d ale moim zdaniem 4t7d -
nick nieaktualnyMadziolinka wrote:Ale czy jest sens robienia bety teraz, jak poprzednią robiłam półtora tygodnia temu?
-
Madziolinka wrote:Kleo a kiedy USG masz?
Madziolinka wrote:Pęcherzyk ciążowy 22,9mm (chyba za duży), a zoltkowy 3,7mm
-
Kleo2012 wrote:W piątek dopiero. Zobaczymy. Proszę fasolkę żeby walczyła. A może weź sobie l4 i odpoczywaj. Spokoj i odpoczynek tez ważny. Ja powiem Ci ze po tej wiadomości w gabinecie nawet nie wspomniałam o l4 byłam w takim szoku. Jak przyjechałam do domu to mowie do mojego ze mogłam wziasc. Wiec napisałam do lekarza z kliniki czy może jednak wypisać l4 nic nie odpisywał wiec już awaryjnie innego lekarza załatwiłam ale potem się odezwał i w piątek wypisał. Wiec odpoczywamy z fasolka i modlimy się aby jednak serduszko przyspieszyło.
-
Madziolinka wrote:Ja jeszcze nawet nie byłam u swojego dr. Dopiero 30 idę,wiec nawet nie mam kogo poprosić. I nie wiem, czy chce w domu siedzieć i myśleć. Chyba bym zwariowała
Madziolinka wrote:Wow. I potem normalnie serduszko zobaczylaś. Myślałam, że przy tak dużym pęcherzyku wszystko stracone...
Madziolinka kto ma wierzyć że wszystko będzie z maleństwem dobrze jak nie Ty właśnie 👶Endi90, Kleo2012, kasig lubią tę wiadomość
-
Madziolinka wrote:Ja jeszcze nawet nie byłam u swojego dr. Dopiero 30 idę,wiec nawet nie mam kogo poprosić. I nie wiem, czy chce w domu siedzieć i myśleć. Chyba bym zwariowała
czesc, oj widzę kiepskie nastroje tutaj dzisiaj
.. madziolinka ja byłam w tym tygodniu na USG czyli 6 tydzien i 3 dzien i tez widziałam tylko pęchęrzyk ( 1 cm). w meeeega powiekszeniu lekarka powiedziała,ze wydaje jej sie, ze cos tam mruga i najprawdopodobniej w tym miejscu jest zarodek i serduszko ale nie widziałam jakos tego specjalnie.. za dwa tyg kontrola i wtedy juz serduszko musi byc widac i wiecej szczegółów.