X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • MalinovaJa Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Niestety i u mnie prawdopodobnie nic z tego. Wczoraj byłam na USG - widoczny tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Nic więcej. Z OM to już 6tc+2, więc zarodek już powinno być widać. Nie wierzę, że ciąża jest młodsza i miałam spoźnioną owulacje, bo mam bardzo regularne cykle, a beta 1 dzień po terminie miesiączki była już na wysokości 287. W dodatku jeszcze krwiak w macicy i dr mówił o jakimś odklejeniu czegoś - z emocji już chyba tego wszystkiego nie odnotowałam. Niby kazał przyjść na USG kontrolne za 2 tygodnie, ale ja już na nic nie liczę. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że to już koniec złych wiadomości na tej grupie.
    Nawet tak nie myśl! Napewno wszystko będzie dobrze. Maleństwo ma wielką siłę. I ty też musisz mieć. Odgon źle myśli i pamiętaj wszystkie tu jestesmy z Tobą ♥️

Iga66, Madziolinka lubią tę wiadomość

34bwdqk38tql3hvm.png

Syn-2013 Moja Wielka Miłość ❤
  • Miniaturka Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah zazdroszczę wam tych objawów... Nie wiem dlaczego ale 1 ciąża była dla mnie najlepsza, dowiedziałam się późno bo w 8tyg poszłam na usg to było już serduszko samopoczucie super. A teraz taka nerwowka i już się nie mogę doczekać piątku. To będzie 6tc i liczę że będzie już serduszko bo ostatnio już 5+5 było widoczne, choć wiem że nigdy nie jest identycznie

nzjdskjoswy8z3xh.png

ndm222e0z7ynjnai.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniaturka wrote:
    Ah zazdroszczę wam tych objawów... Nie wiem dlaczego ale 1 ciąża była dla mnie najlepsza, dowiedziałam się późno bo w 8tyg poszłam na usg to było już serduszko samopoczucie super. A teraz taka nerwowka i już się nie mogę doczekać piątku. To będzie 6tc i liczę że będzie już serduszko bo ostatnio już 5+5 było widoczne, choć wiem że nigdy nie jest identycznie

Trzymam kciuki za serduszko ale patrzac na nasze forumowe usg - nie rozczaruj sie ze bedzie tylko pecherzyk - co to jest prawidłowe. Ja jeszcze nie widziałam serduszka a miała w 6 tyg 3 dniu.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dziewczyny proszę o pomoc zrobiłam dzis pierwszy raz bete.
    Wydaję mi sie że aktualnie jestem w 4tc7d/5tc1d
    Moj wynik bety 2444miu/ml
    Wydaje mi sie ok ale nie wiem czy na pewno dobrze czytam normy.

• Madziolinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Dziś mam usg ciąży, proszę o kciuki, aby było wszystko ok. Na czwartkowej wizycie miałam tylko kilkusekundowy podgląd na usg, a dziś liczę, że trochę dłużej popatrzę na dzidziolka.
    Trzymam mocno kciuki!!!

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_lala wrote:
    Hej :)
    Dziewczyny proszę o pomoc zrobiłam dzis pierwszy raz bete.
    Wydaję mi sie że aktualnie jestem w 4tc7d/5tc1d
    Moj wynik bety 2444miu/ml
    Wydaje mi sie ok ale nie wiem czy na pewno dobrze czytam normy.
    Wszystko w jak najlepszym porządku. Pierwsza beta?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Widzę, że nie jestem sama z czarnymi myślami. Dobrze Was poczytać, od razu jakoś raźniej się robi. Moja wizyta dopiero w przyszły poniedziałek, nie wiem jak wytrwam do tego czasu. Z objawów póki co tylko piersi ciężkie i wrażliwe. Bóle brzucha ustąpiły.

Trzymam kciuki za najbliższe wizyty 😊

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Wszystko w jak najlepszym porządku. Pierwsza beta?

Dzięki za potwierdzenie:) tak pierwsza, nie wiem czy będę powtarzać bo już w środę mam pierwszą wizytę wiec zobaczę co i jak:)

• Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z objawów dalej odczuwacie bóle brzucha? Mi nadal się zdarzają, a dzisiaj to miałam taki ból podbrzusza, że aż się musiałam położyć i chwilkę poleżeć bo nie byłam w stanie normalnie funkcjonować...

mhsvi09kaq7hme36.png
  • ania27 Nowa

Wysłany: 20 maja 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja w piątek 17.05 miałam wizytę, na usg może było coś widać co mogłoby być pęcherzykiem, ale to jeszcze za wcześnie. Dostałam luteinę. Następna wizyta 30.05 mam nadzieję, że już wtedy coś zobaczę, może serduszko...
    z objawów hmm w sumie nic szczególnego, pełne piersi i czasami ból w podbrzuszu.
    Robiłam betę dwa razy i się zastanawiam, czy w tym tyg. powtórzyć, czy już poczekać do wizyty :D

8p3opc0z2yxllaot.png

beta 13 dpo - 105
    beta 15 dpo - 342
    27.05 - USG/zarodek + pęcherzyk żółtkowy <3
    31.05 - USG/ serduszko <3
  • MalinovaJa Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    A z objawów dalej odczuwacie bóle brzucha? Mi nadal się zdarzają, a dzisiaj to miałam taki ból podbrzusza, że aż się musiałam położyć i chwilkę poleżeć bo nie byłam w stanie normalnie funkcjonować...
    Miałam to samo wczoraj. W sumie często Pobolewa mnie brzuch, takie uczucie bólu jajników wręcz pachwin. Najczęściej jak mam intensywny dzień,to wieczorem już mi sygnalizuje "zwolnij". Muszę wtedy polezec i wracam do żywych

Niqa89 lubi tę wiadomość

34bwdqk38tql3hvm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam nadzieję że z Wami zostanę. Test robiłam tydzień temu, a wizytę mam w piątek. Nie mogę się doczekać i martwię się czy wszystko ok. Jedną ciąże straciłam, 2 zakończone szczęśliwie. Mimo że terazniejsza ciąża to niespodzianka, bardzo się cieszę i modlę się o zdrową dzidzie. Pozdrawiam!

• Madziolinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na USG na czwartek. Myślicie, że w ciągu tych kilku dni z tego pęcherzyka żółtkowego powinien się już powstać zarodek? Czy powinnam poczekać i iść później?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalinovaJa wrote:
    Nawet tak nie myśl! Napewno wszystko będzie dobrze. Maleństwo ma wielką siłę. I ty też musisz mieć. Odgon źle myśli i pamiętaj wszystkie tu jestesmy z Tobą ♥️
    Dziękuję Ci całego serca0😘

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dzisiejsze wizyty? Ktoś był:)
    A i witam się że wszystkimi nowymi osobami:)
    Mnie też czasami boli brzuch, dziś rano było nawet dobrze ale jak burza kręcili się w okolicy to było mi mega słabo jakoś źle na mnie wpłynęła:p

• Madziolinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj straszne wzdęcia i muli mnie okropnie. I jeszcze radę pedagogiczną dziś mam 😣

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Trzymam kciuki za serduszko ale patrzac na nasze forumowe usg - nie rozczaruj sie ze bedzie tylko pecherzyk - co to jest prawidłowe. Ja jeszcze nie widziałam serduszka a miała w 6 tyg 3 dniu.
    Masz rację. Wszystkie tu mamy jakieś dziwne przeboje z tym USG
    🙄

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    🙄
    Madziolinka niech są różne przeboje byle dobrze się skończyły. Kiedy masz wizytę? Ja w piątek. Na razie leżę i odpoczywam.

2 procedury ivf, 9 transferów
    1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
    2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    🙄
    Ja USG super, ale reprezentuje przeboje z betą i szpitalami <3

• MalinovaJa Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w piątek usg. Aż się boję co to będzie. A ja do wszelakich przebojów to mam szczęście 😱

34bwdqk38tql3hvm.png

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ