WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Monalisar, najważniejsze że jestem jeszcze plodna, bo zaszlam w 2 cyklu, będę walczyć dalej

• Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Ja w czwartek przed południem. Może jakoś wytrzymam te 3 dni nie zadręczajãc się ciągle...
    A Ty jak się czujesz? Dajesz radę?
    Ja się cieszę ze wzięłam to l4 leżę i odpoczywam i staram się być dobrej myśli. Wczoraj byłam strasznie słaba. Dzisiaj mnie muli bardzo ale tylko naciąga. Cycki bolą w podbrzuszu czasem coś zakuje. Ja mam w piątek. Trzymam kciuki na wszystkie 😘

2 procedury ivf, 9 transferów
    1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
    2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie może któraś była w podobnej sytuacji jak szybko spada beta. Przy becie 58 kiedy mniej więcej spadnie do zera. I czy można się starać zaraz w kolejnym cyklu?

Przykro mi :( tez to przechodziłam, współczuje. Starać się można od razu jeśli nie było zaśniadu ani konieczności łyżeczkowania...bądź dobrej myśli, powodzenia ! :)

kasig lubi tę wiadomość

klz9tv735sof9ei2.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Marie o której wizytujesz? Trzymam kciuki!
    Byłam wczoraj popołudniu. Dzidzia ma 9.3 mm, YS 3mm (nie za mało?), serce bije miarowo. Wszystko ok. Niestety bardzo krótkie to usg i za wiele informacji nie mam, no ale dobrze, że ok.

sasquacz, mmalibu, Endi90, Vanilka, lotka1990, Madziolinka lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Monalisar Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Dzięki Monalisar, najważniejsze że jestem jeszcze plodna, bo zaszlam w 2 cyklu, będę walczyć dalej
    Tak, nie możesz się załamywać-jesteś płodna, musisz walczyć dalej !

kasig lubi tę wiadomość

atdchdgexzsa3c7x.png

AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że bardzo się dziś denerwuje myślałam że nie doczekam się tego dnia A jak już jest to najchętniej bym to ominęła A wizyta dopiero o 16 i tak ciągle w pracy siedzę i myślę o tym co mnie czeka

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Powiem wam że bardzo się dziś denerwuje myślałam że nie doczekam się tego dnia A jak już jest to najchętniej bym to ominęła A wizyta dopiero o 16 i tak ciągle w pracy siedzę i myślę o tym co mnie czeka
    A czeka cie na pewno wspaniały widok:*

• Vella83 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-) ja mam wizytę za tydzień i juz czekam z niecierpliwością. Objawy póki co to:cały czas mdłości - od rana do wieczora!! nie wymiotuje ( to już sukces) minimalnie mniej spiaca jestem.. (sukces) tj da sie normalnie wstać i jakoś przezyć dzien. Apetyt bez zmian ( zero słodyczy - nie odrzuca ale też w ogóle nie ciągnie).. wczoraj miałam ochotę na pizzę, natomiast muli mnie jak czuję kiełbasę ( albo jak o niej pomślę) typu wiejska w krążku - FUJ!!
    pozdrowienia!!

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Groszka Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie może któraś była w podobnej sytuacji jak szybko spada beta. Przy becie 58 kiedy mniej więcej spadnie do zera. I czy można się starać zaraz w kolejnym cyklu?
    Nie sprawdzałam bety po poronieniu samoistnym, lekarz nie kazał. Byłam jedynie na kilku usg w kolejnym cyklu żeby zobaczyć czy wszystko jest ok, czy się "wyczyściło". Lekarz pozwolił nam się starać już w kolejnym cyklu, po łyżeczkowaniu trzeba odczekać 3 cykle zdaje się. Przykro mi bardzo, wiem jak się czujesz, przechodziłam przez to samo w listopadzie. Trzymaj się ciepło i powodzenia!

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika powodzenia 😊

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Hej dziewczyny, ja się niestety muszę pożegnać, beta z wczoraj 58,49 i progesteron 11 :( jest mi niewyobrażalnie ciężko, wyje non stop, ale mam nadzieję że to jakoś przetrwam. Trzymam za Was mocno kciuki
    Bardzo mi przykro 😕

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Byłam wczoraj popołudniu. Dzidzia ma 9.3 mm, YS 3mm (nie za mało?), serce bije miarowo. Wszystko ok. Niestety bardzo krótkie to usg i za wiele informacji nie mam, no ale dobrze, że ok.
    Cudowne, że jest serduszko!!!
    Gratulacje 🙂

marie_marie22 lubi tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Będzie dobrze. Trzymam kciuki!!!

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła gin, beta urosła. Pierwsza była 6120, druga dwa dni później ponad 8000, a ta z wczoraj jest coś ponad 12000. Gin mówiła, że zobaczymy przez ten tydzień czy dojdzie do krwawienia czy jednak ciąża odbije się od dna i będzie już rosnąć dobrze. Wizytę następną mam w poniedziałek. Mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej.

Endi90, evs6, mmalibu, MalinovaJa, Madziolinka, marie_marie22, Martek&M, Vanilka, dana222 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Dzwoniła gin, beta urosła. Pierwsza była 6120, druga dwa dni później ponad 8000, a ta z wczoraj jest coś ponad 12000. Gin mówiła, że zobaczymy przez ten tydzień czy dojdzie do krwawienia czy jednak ciąża odbije się od dna i będzie już rosnąć dobrze. Wizytę następną mam w poniedziałek. Mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej.
    Doskonałe wieści,teraz już będzie tylko dobrze! ściskam :*

Alphelia lubi tę wiadomość

• MalinovaJa Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Oczywiście że będzie tylko lepiej! Nie może być inaczej. Wierzę z całego serca, że wszystko się unormuje i od tej pory będzie tylko lepiej ♥️

34bwdqk38tql3hvm.png

Syn-2013 Moja Wielka Miłość ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc o badaniach :) mały człowiek rośnie jest tydzień młodsza więc data porodu wychodzi na 06.01 serduszko bije 132 ale lekarz mówi że dopiero się rozkręca:) na ta chwilę jest wszystko dobrze :)

mmalibu, Madziolinka, Miniaturka, Kleo2012, Niqa89, Iga66, marie_marie22, sasquacz, evs6, Martek&M, Alphelia, dana222 lubią tę wiadomość

• Monkey Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    A więc o badaniach :) mały człowiek rośnie jest tydzień młodsza więc data porodu wychodzi na 06.01 serduszko bije 132 ale lekarz mówi że dopiero się rozkręca:) na ta chwilę jest wszystko dobrze :)

Cudownie ❤️

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Karolika 💕 Ja czekam pod gabinetem, jeszcze dwie kobiety przede mną...

Niqa89 lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Cudowne wiadomości!!! Oby tak dalej!

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ