X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na usg na 17.15 i założenie karty ciąży 💕 Trochę się stresuję, bo w poprzedniej ciąży na tym etapie okazało się, że dziecko jest obrzęknięte,co tylko potwierdziły badania prenatalne. Na szczęście wszystko się dobrze skończyło. Choć z drugiej strony jestem dobrej myśli...

sasquacz, Madziolinka lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro idę na USG. 2 tygodnie temu był tylko pęcherzyk i teraz stresuję się czy na pewno wszystko jest dobrze...
    Trzymajcie za nas jutro kciuki a my wszystkie zdamy relację po wizytach! :)

mmalibu, sasquacz lubią tę wiadomość

mhsvi09kaq7hme36.png
  • MalinovaJa Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymamy kciuki od rana za wszystkie wizyty i usg i czekamy na same świetne wieści ♥️

Niqa89 lubi tę wiadomość

34bwdqk38tql3hvm.png

Syn-2013 Moja Wielka Miłość ❤
  • Groszka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przepraszam że długo się nie odzywałam. Wizytę mam w środę a dopadło mnie jakieś obniżenie nastroju. Nie wiem czemu, mam dziwne przeczucie. Oby się nie sprawdziło.
    Witam się z wszystkimi nowymi styczniówkami i gratuluję wizyt:-)

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwile wyjdziemy z pierwszego trymestru, będziemy po prenatalnych i będziemy mogły odetchnąć z ulga... aż do połówkowych ;)
    bądźmy dobrej myśli! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro usg po 2 tygodniach stresuje bo to takie być albo nie być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 19:04

• Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Ja też jutro usg po 2 tygodniach stresuje bo to takie być albo nie być
    To widzę, że my tak samo :)
    Będzie dobrze! Musi być :)

mhsvi09kaq7hme36.png
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Współczuję bardzo. U mnie praktycznie zero objawów, co też mnie martwi niestety
    Nie stresuj się kochana. Który to tydzień dzień ciazy?

Ja dzisiaj 5tyd 3d i beta 15 919,0 i nie mam żadnych objawów. Trochę mnie głowa pobolewanie mam wzdęcie ale nic pozatym. Mdłości nie mam mimo ze jestem jak pies myśliwski :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 19:37

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • antonna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Nadal to do mnie dociera, ale dzisiejszy test pozytywny :-) Proszę o dopisanie na 18.01. To moja druga ciąża, jestem już mamą 1,5 rocznej córeczki <3 Jutro postaram się skoczyć na betę i mieć to czarno na białym.

Endi90, MalinovaJa, marie_marie22, Madziolinka, Martek&M, dana222 lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety ciągle niejasna sytuacja... Byłam w czwartek na wizycie, ciąża na usg urosła prawidłowo o 3mm od wyniku dwa dni wcześniej, choć dla gin to ciągle było trochę za mało, miała nadzieję zobaczyć serce. Wtedy wyszło, że jest 6t+0. Pobrali mi po raz drugi betę. Jako że był koniec tygodnia a ona w piątki nie pracuje to dziś dopiero dzwoniła z wynikiem bety. Beta urosła, choć nie wiem o ile, bo ostatecznie nie zgadałyśmy się telefonicznie w tej sprawie, a na wizycie tylko powiedziała, że urosła. Wszystko byłoby dobrze, gdybyśmy zatrzymali się na tym etapie, ale zrobiliśmy usg i na usg ciąża nie urosła nic a nic, a nawet wynik był ciut mniejszy niż ostatnio. Było za to widać dobrze ciałko żółte. Pobrali mi pi raz trzeci krew na betę. Ogólnie ciągle nic z tego nie można jednoznacznie wywnioskować. Mam skierowanie na zabieg w razie gdyby beta znów nie urosła. Jutro będzie wynik popołudniu. Gin spodziewa się, że już nie będzie rosła. Ja mam mieszane uczucia, bo mam ciągle jakieś objawy ciąży, doszła mi zgaga, wrażliwe piersi, piersi mi urosły i jest w nich więcej mleka niż wcześniej. Jeszcze nie straciłam całkiem nadziei na tę ciążę. Z drugiej strony ciągle zastanawiam się co będzie dalej, skoro na tym etapie już są jakieś problemy...

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    Hej dziewczyny, przepraszam że długo się nie odzywałam. Wizytę mam w środę a dopadło mnie jakieś obniżenie nastroju. Nie wiem czemu, mam dziwne przeczucie. Oby się nie sprawdziło.
    Witam się z wszystkimi nowymi styczniówkami i gratuluję wizyt:-)
    Przeczucia się nie liczą 😜
    Nie martw się na zapas i czekaj na wizytę
    😉

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    U mnie niestety ciągle niejasna sytuacja... Byłam w czwartek na wizycie, ciąża na usg urosła prawidłowo o 3mm od wyniku dwa dni wcześniej, choć dla gin to ciągle było trochę za mało, miała nadzieję zobaczyć serce. Wtedy wyszło, że jest 6t+0. Pobrali mi po raz drugi betę. Jako że był koniec tygodnia a ona w piątki nie pracuje to dziś dopiero dzwoniła z wynikiem bety. Beta urosła, choć nie wiem o ile, bo ostatecznie nie zgadałyśmy się telefonicznie w tej sprawie, a na wizycie tylko powiedziała, że urosła. Wszystko byłoby dobrze, gdybyśmy zatrzymali się na tym etapie, ale zrobiliśmy usg i na usg ciąża nie urosła nic a nic, a nawet wynik był ciut mniejszy niż ostatnio. Było za to widać dobrze ciałko żółte. Pobrali mi pi raz trzeci krew na betę. Ogólnie ciągle nic z tego nie można jednoznacznie wywnioskować. Mam skierowanie na zabieg w razie gdyby beta znów nie urosła. Jutro będzie wynik popołudniu. Gin spodziewa się, że już nie będzie rosła. Ja mam mieszane uczucia, bo mam ciągle jakieś objawy ciąży, doszła mi zgaga, wrażliwe piersi, piersi mi urosły i jest w nich więcej mleka niż wcześniej. Jeszcze nie straciłam całkiem nadziei na tę ciążę. Z drugiej strony ciągle zastanawiam się co będzie dalej, skoro na tym etapie już są jakieś problemy...
    Widzę, że u Ciebie podobna sytuacja, jak u mnie - też tylko pęcherzyk żółtkowy w środku...
    Kochana trzymam mocno kciuki za nas obie - może zdarzy się jakiś cud...

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Ja też już miałam skierowanie i leżałam z wenflonem na sali bo był trzeci nie do końca poprawny wynik bety...a ruszyło pięknie, więc uwierzyłam w niemożliwe... sercem jestem z Tobą:*

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia, Madziolinka, Kleo trzymam za Was kciuki aby wszystko bylo ok. I kolejne wizyty okazaly sie szczesliwe!

Witam tez nowe mamusie. Ladnie nasze grono styczniowek sie powieksza:)

Ja objawy to tylko wzdecia(czuje sie jakbym byla juz w 4 miesiacu) i zaparcia. Wlasnie macie jakies sprawdzone metody na zaparcia?

Ada31, Madziolinka lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Ja jutro idę na usg na 17.15 i założenie karty ciąży 💕 Trochę się stresuję, bo w poprzedniej ciąży na tym etapie okazało się, że dziecko jest obrzęknięte,co tylko potwierdziły badania prenatalne. Na szczęście wszystko się dobrze skończyło. Choć z drugiej strony jestem dobrej myśli...
    Kciuki za same pozytywne wieści!!!

mmalibu lubi tę wiadomość

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Madziolinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2012 wrote:
    Madziolinka niech są różne przeboje byle dobrze się skończyły. Kiedy masz wizytę? Ja w piątek. Na razie leżę i odpoczywam.
    Ja w czwartek przed południem. Może jakoś wytrzymam te 3 dni nie zadręczajãc się ciągle...
    A Ty jak się czujesz? Dajesz radę?

dev008pr___.png
    gannyx8d5q0y3s96.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, witam nowe mamusie 💗
    Wczoraj bardzo źle się czułam więc dzisiaj po południu nadrobie czytanie i dodam nowe mamy do listy

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja się niestety muszę pożegnać, beta z wczoraj 58,49 i progesteron 11 :( jest mi niewyobrażalnie ciężko, wyje non stop, ale mam nadzieję że to jakoś przetrwam. Trzymam za Was mocno kciuki

• kasig Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie może któraś była w podobnej sytuacji jak szybko spada beta. Przy becie 58 kiedy mniej więcej spadnie do zera. I czy można się starać zaraz w kolejnym cyklu?

• Monalisar Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie może któraś była w podobnej sytuacji jak szybko spada beta. Przy becie 58 kiedy mniej więcej spadnie do zera. I czy można się starać zaraz w kolejnym cyklu?
    Czytałam, że beta powinna się wyzerować po 7 dniach. Przykro mi.....

atdchdgexzsa3c7x.png

AMH 1,11-grudzien 2018
    AMH 0,67-pazdziernik 2019
    Mutacja MTHFR heterozygota
    04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
    10.2019 ciąża naturalna
    21.11.2019 bije serduszko ♥️
    04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ