X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Dzień Dobry
    Ja dzisiaj wizyta o 11.45. Moje być albo nie być. Albo ciąża młodsza i rozwija się dalej, albo stanęła w miejscu i to już będzie koniec.
    Zle nacisnęłam. Madziolinka będzie dobrze. Daj znac po. Trzymam kciuki.

Jejku super ze tyle serduszek. Ja jutro jadę na wizytę być albo nie być na 12:40.

2 procedury ivf, 9 transferów
    1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
    2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019
  • Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Dzień Dobry
    Ja dzisiaj wizyta o 11.45. Moje być albo nie być. Albo ciąża młodsza i rozwija się dalej, albo stanęła w miejscu i to już będzie koniec.

Będzie dobrze! Trzymamy wszystkie kciuki i koniecznie daj znać od razu po wizycie!

mhsvi09kaq7hme36.png
  • Paulinakrk Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    A który masz tydzień? Mam tę same obawy. A do tego stresu mega dużo w ostatnich dniach 😪

Jestem w 7 tygodniu ostatnio serduszko stanelo w 9 wiec juz umowilam wizyte na 10-ty tydzien zeby odrazu wiedziec na czym stoje. Ostatnio chodzilam miesiac czasu i nie wiedzialam ze serduszko juz nie bije. Ale probuje myslec pozytywnie i tak nie bardzo mamy wplyw na to co sie wydazy.

Paulinakrk
  • Paulinakrk Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Dzień Dobry

Madziolinka trzymam kciuki oby bylo dobrze.

Paulinakrk
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dnia dziewczyny! - u mnie troche lepiej , drugi dzień pozytywnie z samopoczuciem. Byle do wtorku wtedy USG:-) Spodnie lekko cisną w pasie..:p

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedyś pisałyście, że po jakimś czasie beta wzrasta wolniej. Kiedy to następuje?
    Ostatnią betę robiłam 11.05 i było ponad 12tys, a potem przy okazji wczorajszych badan też miałam skierowanie na betę, to wykonałam i wyszło (po 11 dniach od poprzedniej) ponad 76tys. Wcześniej rosła ok 80% a teraz wyszło 40% :O Cała się trzęsę ;( Zapisałam się na dziś na 14.30 do mojej doktor

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Dziewczyny, kiedyś pisałyście, że po jakimś czasie beta wzrasta wolniej. Kiedy to następuje?
    Ostatnią betę robiłam 11.05 i było ponad 12tys, a potem przy okazji wczorajszych badan też miałam skierowanie na betę, to wykonałam i wyszło (po 11 dniach od poprzedniej) ponad 76tys. Wcześniej rosła ok 80% a teraz wyszło 40% :O Cała się trzęsę ;( Zapisałam się na dziś na 14.30 do mojej doktor
    Kochana mi od początku rośnie po 40% i wszystko na USG było w porządku łącznie z serduszkiem, spokojnie:*

marie_marie22 lubi tę wiadomość

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinakrk wrote:
    Jestem w 7 tygodniu ostatnio serduszko stanelo w 9 wiec juz umowilam wizyte na 10-ty tydzien zeby odrazu wiedziec na czym stoje. Ostatnio chodzilam miesiac czasu i nie wiedzialam ze serduszko juz nie bije. Ale probuje myslec pozytywnie i tak nie bardzo mamy wplyw na to co sie wydazy.

Rozumiem u mnie tak samo niestety tylko przestało bić w 11tc. Też się stresuje. Staram się myśleć pozytywnie ale idę dopiero 5 czerwca do ginekologa więc to tym bardziej nie działa na mnie pozytywnie..

lotka1990 lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."

Wysłany: 23 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    Kochana mi od początku rośnie po 40% i wszystko na USG było w porządku łącznie z serduszkiem, spokojnie:*
    Kurcze, mnie właśnie przyrastała o 80-nawet 90%, a teraz tak mało jakoś :( Widziałam serduszko, ostatnim razem w poniedziałek, ale boję się, że nagle coś się stało :( Musze wytrwać do tej 14.30

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku.. Wy już w 7tygodniu.. Aa ja w sobotę 5..

4018d16ae9.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:

Jak dochodzi do ok 10tys to zwalnia, tempo przyrostów sprawdza się na początku, później liczy się głównie usg :)

klz9tv735sof9ei2.png

Wysłany: 23 maja 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :* ja jestem panikara. Siedzę jak na szpilkach, chyba wezmę córę i pójdziemy spać bo na niczym się nie mogę skupić. Jeszcze tylko 4,5h to wytrwam.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka, Marie Marie mocne kciuki za Was! Wiem co czujecie bo jedziemy na tym samym wózku. Moje być albo nie być dopiero w poniedziałek...

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Dziękuję Dziewczyny :* ja jestem panikara. Siedzę jak na szpilkach, chyba wezmę córę i pójdziemy spać bo na niczym się nie mogę skupić. Jeszcze tylko 4,5h to wytrwam.
    Kochana tydzien badałam bete bo straszyli mnie zabiegiem a po USG u mojego ginekologa uslyszalam ze z beta jest jak ze wzrostem u ludzi, a organizm to nie sa dane statystyczne z książki-skoro USG jest prawidłowe i serducho bije to trzeba być dobrej myśli i się cieszyć! Mówi ci to babka która dwa tygodnie temu co godzine szła do kibla z nadzieją że sama poroni i nie trzeba jej będzie łyżeczkować, więc wiem co to za stres, ściskam:*

marie_marie22, okularnica91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty 🤞🤞🤞🤞

• gonia13 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tez trzymam kciuki!! Moja wizyta dopiero 07.06 tzn juz dwie miałam i serduszko biło wiec sie staram nie wkręcać w negatywne myśli.

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • paulinabf2 Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane witam sie z Wami :) u mnie dziś 7tyg6dn także jutro zaczynamy defacto 9tydzień a ja pełna obaw i strachu piersi od wczoraj wieczorem przestały pobolewac podbrzusze od kilku dni pobolewało jutro ide na USG (ostatnie 13.05 widoczny już zarodek 5,5mm był to 6tyg3d i bijace serduszko) nie wiem skad we mnie tylko niepokoju jestem załamana czuje sie jak nie w ciazy i bardzo się boje czy jest tu jakas przyszła mam w podobnym tygodniu jak z objawami u Was ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinabf2 wrote:
    Kochane witam sie z Wami :) u mnie dziś 7tyg6dn także jutro zaczynamy defacto 9tydzień a ja pełna obaw i strachu piersi od wczoraj wieczorem przestały pobolewac podbrzusze od kilku dni pobolewało jutro ide na USG (ostatnie 13.05 widoczny już zarodek 5,5mm był to 6tyg3d i bijace serduszko) nie wiem skad we mnie tylko niepokoju jestem załamana czuje sie jak nie w ciazy i bardzo się boje czy jest tu jakas przyszła mam w podobnym tygodniu jak z objawami u Was ?
    3 dni różnicy,oprócz już łagodniejszego bólu piersi i lekkiej zadyszki właścowie nie mam żadnych objawów,no może lepszy apetyt;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy dodatkowo do witamin dla kobiet w ciazy bierzecie jeszcze osobno kwas foliowy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Mam pytanie czy dodatkowo do witamin dla kobiet w ciazy bierzecie jeszcze osobno kwas foliowy ?
    Wczesniej brałam dodatkowo do witamin kwas 15mg teraz do witamin biore dodatkowo zwykly 0,4mg

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ