SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Dzień Dobry
    Ja dzisiaj wizyta o 11.45. Moje być albo nie być. Albo ciąża młodsza i rozwija się dalej, albo stanęła w miejscu i to już będzie koniec.
    Zle nacisnęłam. Madziolinka będzie dobrze. Daj znac po. Trzymam kciuki.

Jejku super ze tyle serduszek. Ja jutro jadę na wizytę być albo nie być na 12:40.

2 procedury ivf, 9 transferów
    1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
    2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019
  • Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Dzień Dobry
    Ja dzisiaj wizyta o 11.45. Moje być albo nie być. Albo ciąża młodsza i rozwija się dalej, albo stanęła w miejscu i to już będzie koniec.

Będzie dobrze! Trzymamy wszystkie kciuki i koniecznie daj znać od razu po wizycie!

mhsvi09kaq7hme36.png
  • Paulinakrk Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    A który masz tydzień? Mam tę same obawy. A do tego stresu mega dużo w ostatnich dniach 😪

Jestem w 7 tygodniu ostatnio serduszko stanelo w 9 wiec juz umowilam wizyte na 10-ty tydzien zeby odrazu wiedziec na czym stoje. Ostatnio chodzilam miesiac czasu i nie wiedzialam ze serduszko juz nie bije. Ale probuje myslec pozytywnie i tak nie bardzo mamy wplyw na to co sie wydazy.

Paulinakrk
  • Paulinakrk Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka wrote:
    Dzień Dobry

Madziolinka trzymam kciuki oby bylo dobrze.

Paulinakrk
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dnia dziewczyny! - u mnie troche lepiej , drugi dzień pozytywnie z samopoczuciem. Byle do wtorku wtedy USG:-) Spodnie lekko cisną w pasie..:p

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedyś pisałyście, że po jakimś czasie beta wzrasta wolniej. Kiedy to następuje?
    Ostatnią betę robiłam 11.05 i było ponad 12tys, a potem przy okazji wczorajszych badan też miałam skierowanie na betę, to wykonałam i wyszło (po 11 dniach od poprzedniej) ponad 76tys. Wcześniej rosła ok 80% a teraz wyszło 40% :O Cała się trzęsę ;( Zapisałam się na dziś na 14.30 do mojej doktor

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Dziewczyny, kiedyś pisałyście, że po jakimś czasie beta wzrasta wolniej. Kiedy to następuje?
    Ostatnią betę robiłam 11.05 i było ponad 12tys, a potem przy okazji wczorajszych badan też miałam skierowanie na betę, to wykonałam i wyszło (po 11 dniach od poprzedniej) ponad 76tys. Wcześniej rosła ok 80% a teraz wyszło 40% :O Cała się trzęsę ;( Zapisałam się na dziś na 14.30 do mojej doktor
    Kochana mi od początku rośnie po 40% i wszystko na USG było w porządku łącznie z serduszkiem, spokojnie:*

marie_marie22 lubi tę wiadomość

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinakrk wrote:
    Jestem w 7 tygodniu ostatnio serduszko stanelo w 9 wiec juz umowilam wizyte na 10-ty tydzien zeby odrazu wiedziec na czym stoje. Ostatnio chodzilam miesiac czasu i nie wiedzialam ze serduszko juz nie bije. Ale probuje myslec pozytywnie i tak nie bardzo mamy wplyw na to co sie wydazy.

Rozumiem u mnie tak samo niestety tylko przestało bić w 11tc. Też się stresuje. Staram się myśleć pozytywnie ale idę dopiero 5 czerwca do ginekologa więc to tym bardziej nie działa na mnie pozytywnie..

lotka1990 lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."

Wysłany: 23 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi90 wrote:
    Kochana mi od początku rośnie po 40% i wszystko na USG było w porządku łącznie z serduszkiem, spokojnie:*
    Kurcze, mnie właśnie przyrastała o 80-nawet 90%, a teraz tak mało jakoś :( Widziałam serduszko, ostatnim razem w poniedziałek, ale boję się, że nagle coś się stało :( Musze wytrwać do tej 14.30

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku.. Wy już w 7tygodniu.. Aa ja w sobotę 5..

4018d16ae9.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:

Jak dochodzi do ok 10tys to zwalnia, tempo przyrostów sprawdza się na początku, później liczy się głównie usg :)

klz9tv735sof9ei2.png

Wysłany: 23 maja 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :* ja jestem panikara. Siedzę jak na szpilkach, chyba wezmę córę i pójdziemy spać bo na niczym się nie mogę skupić. Jeszcze tylko 4,5h to wytrwam.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziolinka, Marie Marie mocne kciuki za Was! Wiem co czujecie bo jedziemy na tym samym wózku. Moje być albo nie być dopiero w poniedziałek...

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Dziękuję Dziewczyny :* ja jestem panikara. Siedzę jak na szpilkach, chyba wezmę córę i pójdziemy spać bo na niczym się nie mogę skupić. Jeszcze tylko 4,5h to wytrwam.
    Kochana tydzien badałam bete bo straszyli mnie zabiegiem a po USG u mojego ginekologa uslyszalam ze z beta jest jak ze wzrostem u ludzi, a organizm to nie sa dane statystyczne z książki-skoro USG jest prawidłowe i serducho bije to trzeba być dobrej myśli i się cieszyć! Mówi ci to babka która dwa tygodnie temu co godzine szła do kibla z nadzieją że sama poroni i nie trzeba jej będzie łyżeczkować, więc wiem co to za stres, ściskam:*

marie_marie22, okularnica91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty 🤞🤞🤞🤞

• gonia13 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tez trzymam kciuki!! Moja wizyta dopiero 07.06 tzn juz dwie miałam i serduszko biło wiec sie staram nie wkręcać w negatywne myśli.

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • paulinabf2 Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane witam sie z Wami :) u mnie dziś 7tyg6dn także jutro zaczynamy defacto 9tydzień a ja pełna obaw i strachu piersi od wczoraj wieczorem przestały pobolewac podbrzusze od kilku dni pobolewało jutro ide na USG (ostatnie 13.05 widoczny już zarodek 5,5mm był to 6tyg3d i bijace serduszko) nie wiem skad we mnie tylko niepokoju jestem załamana czuje sie jak nie w ciazy i bardzo się boje czy jest tu jakas przyszła mam w podobnym tygodniu jak z objawami u Was ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinabf2 wrote:
    Kochane witam sie z Wami :) u mnie dziś 7tyg6dn także jutro zaczynamy defacto 9tydzień a ja pełna obaw i strachu piersi od wczoraj wieczorem przestały pobolewac podbrzusze od kilku dni pobolewało jutro ide na USG (ostatnie 13.05 widoczny już zarodek 5,5mm był to 6tyg3d i bijace serduszko) nie wiem skad we mnie tylko niepokoju jestem załamana czuje sie jak nie w ciazy i bardzo się boje czy jest tu jakas przyszła mam w podobnym tygodniu jak z objawami u Was ?
    3 dni różnicy,oprócz już łagodniejszego bólu piersi i lekkiej zadyszki właścowie nie mam żadnych objawów,no może lepszy apetyt;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy dodatkowo do witamin dla kobiet w ciazy bierzecie jeszcze osobno kwas foliowy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    Mam pytanie czy dodatkowo do witamin dla kobiet w ciazy bierzecie jeszcze osobno kwas foliowy ?
    Wczesniej brałam dodatkowo do witamin kwas 15mg teraz do witamin biore dodatkowo zwykly 0,4mg

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ