SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2012 wrote:
    Ostatni Intralipidu miałam w sierpniu. I potem już nie miałam.
    Ale później już accofil miałaś - ciężkie działo, myślę, że spoko :) Masz full leków - musi być dobrze <3

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Dziewczyny, czy Was też od początku pobolewa brzuch? Trochę inaczej niż na okres, ale może podobnie - tak trochę ciągnie.
    Nie pamiętam czy miałam tak w pierwszej ciąży.
    No i jestem na maxa wzdęta cały czas...
    Mnie boli tylko czasem natomiast wzdeta jest okrutnie. Ja jestem z tych szczupłych ludków a brzuch aktualnie wygląda na 5 miesiąc 😳

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł Wam już segregator mamyginekolog? Ja jestem zachwycona 😁 ps. Widzę że przeoczylam poprzednią stronę, gdzie o nim pisalyscie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 17:20

relg6iyem5hi69f7.png
  • arjot Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Przyszedł Wam już segregator mamyginekolog? Ja jestem zachwycona 😁
    Ja chcę odkupić zestaw z torbą od jakiejś pani z mojej miejscowości ;) mówisz, że warto?

• Kleo2012 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Ale później już accofil miałaś - ciężkie działo, myślę, że spoko :) Masz full leków - musi być dobrze <3
    Widzisz full zestaw ale znowu się nie udało. Serduszko przestało bić. Nie dawno wróciłam z wizyty i nie ma akcji serca. Jutro mam zgłosić się do szpitala. Wiec żegnam się dziewczyny. Trzymam kciuki za wszystkie.

Klio86 lubi tę wiadomość

2 procedury ivf, 9 transferów
    1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
    2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2012 wrote:
    Widzisz full zestaw ale znowu się nie udało. Serduszko przestało bić. Nie dawno wróciłam z wizyty i nie ma akcji serca. Jutro mam zgłosić się do szpitala. Wiec żegnam się dziewczyny. Trzymam kciuki za wszystkie.
    ojej jak to ? :( strasznie mi przykro....

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arjot wrote:
    Ja chcę odkupić zestaw z torbą od jakiejś pani z mojej miejscowości ;) mówisz, że warto?
    Myślę, że warto. Mi zależało głównie na segregatorze. W poprzedniej ciąży miałam teczkę i wiecznie czegoś szukalam, a tutaj wszystkie przegródki, opisane, fajny design. Te gadżety to dla mnie taki dodatek i pewnie nie będę używać, ale jak ktoś lubi to fajny pomysł. Myślę, że segregator przyda się również do porodu gdzie w emocjach jak będą chcieli różne dokumenty to szybko się je znajdzie. 😁

relg6iyem5hi69f7.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2012 wrote:
    Boże, dlaczego 😓
    Strasznie mi przykro, trzymaj się...

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2012 wrote:
    😞😞 Trzymaj się...

relg6iyem5hi69f7.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2012 wrote:

O rety :( strasznie mi przykro. Trzymaj sie i nie poddawaj! Trzymamy kciuki za dalsze próby.

Październik 2017 synek <3
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do segregatora. W 1 ciazy tez miałam-faktycznie spoko jest :) musze go odszukać i zrobic miejsce na nowe badania.

mmalibu lubi tę wiadomość

Październik 2017 synek <3
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo,strasznie mi przykro:( przytulam Cię i życzę dużo siły

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2012 wrote:

Bardzo mi przykro. Nie poddawaj się !

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo 😮😢 tak mi przykro.... Dużo siły życzę...

• sasquacz Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2012 wrote:

Bardzo mi przykro :( trzymam kciuki za następny raz!!!

klz9tv735sof9ei2.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo2012 wrote:
    3maj się.. Przykro mi

4018d16ae9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo, tak mi przykro :(
    Dużo siły :*

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek wrote:
    I to się nazywa lekarz. W pierwszej ciąży doktor, do którego zawsze chodziłam tylko na cyto i po receptę na tabletki w 6t ciąży stwierdził, że nie da mi skierowania na usg ani nawet na badania krwi, bo ciąża jeśli jest, to co najwyzej o taka ----> . I zrobił kropkę długopisem na kartce. To był ostatni raz kiedy go widziałam. Poszłąn na usg prywatnie i jakoś ciąża wcale nie była taka ".". Później na szczęście trafiłam na lekarza, którego mogę polecić z całego serca. Dziś się do niego właśnie wybieram :)

Ważne jest przy wyborze lekarza prowadzącego ciążę, żeby był czynny zawodowo w szpitalu, odbierał porody, a nie tylko odcinał kupony od własnej działalności, niektórzy siedzą w tych swoich prywatnych i nie tylko gabinecikach jak sępy w gniazdach.

Nie do końca się zgodzę żeby aż tak ważne było czynność zawodowa w szpitalu. Mam dwie koleżanki które się zdecydowały na takiego lekarza bo dobry lekarz i pracuje w szpitalu, nie dość że były nieprawidłowości w jego prowadzeniu ciąży to jak przyszło co do czego nie umiał niby pomóc w przyjęciu do szpitala podczas akcji porodowej mimo że miał wtedy dyżur... Moja gin prywatna nie pracuje w szpitalu, czuję się u niej bezpiecznie, jest na telefon (w miarę) i dla mnie to najważniejsze. A na NFZ będę chodzić tylko po skierowania

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo bardzo mi przykro :( trzymaj się mocno!

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo strasznie mi przykro ☹️

Dziewczyny ja nie mam mocy na nic. Całymi dniami mnie mdli, jestem tak zmęczona że mogłabym cały czas spać... Ojjjj w żadnej ciąży nie miałam takiej senności..

"Troszkę Nas Jest.."
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ