Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ojejku, już 12 tydzień
Ale czas leci!
Ja jutro zaczynam 16.
Karolka, powodzenia w testowaniu!bita_smietana lubi tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z namiPola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karolka zielony kropek musi byc.
Odnosnie pappa i dalszych badan to musze to przedyskutowac z mezem, nie chce sie nie potrzebnie denerwowac.Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualnyja robię badania właśnie po to, aby mieć spokój
Jednak wolę wiedzieć, niż żyć w niewiedzy. Ale każdy robi jak uważa. Tylko sama pappa to jest czysta statystyka, to sa dopiero nerwy, jak z wiekiem ryzyko wzrasta drastycznie, a faktycznie wszystko jest OK.
-
nick nieaktualnyDemsik wrote:O wiec wlasnie.nifty jest dużo drozsze ale daje 100% gwarancje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 11:07
-
nick nieaktualny
-
Moja Gocha pokazała pipię na penatalce 12+2 :p
ojejku, Corcula, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
ojejku wrote:100% pewności daje tylko punkcja. Żadne z badań krwi nie da 100% gwarancji, ale tego nie oczekuję, bo na punkcję się nie decyduję w celach diagnostycznych na tym etapie. Jednak nifty czy maternit o którym pisze Quasha opierają się na selekcjonowaniu DNA dziecka z krwi matki, w odróżnieniu od pappy, która działa na zasadzie statystyki i określa ryzyko wystąpienia wad płodu przy danych założeniach.
Maternit Genome daje 99,9% pewności, tak samo jak aminopunkcja. Kosztuje 3000zł niestety, ale gdybym miała wybierać to wolę zapłacić niż ryzykować nawet 1% na poronienie.
Jak coś to tutaj możecie poczytać: http://www.prenatalnamedycyna.pl/diagnostyka/maternitgenome -
Karolka nie nakręcam, ale ja zaszłam w cyklu z przeziębieniem
Trzeba próbować myśleć pozytywnie. Który masz dzień cyklu?
Wy mówicie o poznaniu płci na prenatalnym. Ja leżałam bez oddechu, aż do momentu gdy mi puściła tętno. Wszystko mi jedno co ma między nogami byle by żyło. Ja na patologii ciąży lekarz mi robił usg, nie mówił nic, twarz jak z kamienia to wprost zapytałam czy jest tętno. A on na to oburzonym tonem "oczywiście, że jest". Wiedzą, że mam taką przeszłość to od informacji dla mnie powinni zaczynać.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualnyQasha wrote:Maternit Genome daje 99,9% pewności, tak samo jak aminopunkcja. Kosztuje 3000zł niestety, ale gdybym miała wybierać to wolę zapłacić niż ryzykować nawet 1% na poronienie.
Jak coś to tutaj możecie poczytać: http://www.prenatalnamedycyna.pl/diagnostyka/maternitgenome
Maternit różni sie od nifty tym, że bada cały genom i to jest na plus, czyli poza trisomią 21, 18, 13 bada również całą resztę z 23 par chromosomów.
Ja zdecydowałam się na nifty, ale pappę chyba w takim razie odpuszczę.
Karolka, ja też byłam chora w okresie zagnieżdżury