X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Dzięki ! :D

Co za kicia?

przygarnelismy kocie dziecko jakies 2 tyg temu, ktore zostalo wyrzucone na parkingu przed tesco:) białoczarne cudo:) wstawie jutro fotke;)

emaj, Demsik, bita_smietana lubią tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Pianistka- dziękuję! :) Jest fota, ale ja lebiega, no nie umiem wrzucić!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7a2e1aee748.jpg
    Gratulacje:)

Karolczyk lubi tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    Susanna pewnie ze mozesz:)

edit: zakochałam sie na zabój w moim kocim dziecku:] właśnie wyleguje mi sie na brzuchu:)
    Bo koty są boskie.

Paolala, wysłałam zaproszenie do przyjaciółek.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Camille, luz tu czy tam, ale każda mama stresuje sie i drży o zdrowie swojego dziecka. To odruch, instynkt czy jak to nazwiesz... ok, mozna sie nie nakręcać, nie wmawiać sobie.. ale myśle ze każda z nas, choćby najbardziej wyluzowana tak naprawde chociaż zastanawia sie jak i co bedzie :) to przecież normalne

Dobranoc dziewczyny, mała spi i ja ide. Bo jeszcze jedna noc z 7 pobudkami a ja nie wyrobie :/ zwłaszcza ze zmęczenie juz mnie dopadło :(

Racja, ja niestety naleze do tych wkrecajacych sobie rozne różności o.O ale co tam, jakos muszę ze sobą żyć :D

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania chłopak? Serio? Ja czułam u ciebie dziewczynkę. Coś mi się detektor zepsuł :-) gratuluje!!!

Peps trzymam kciuki aby w końcu zaczęło się układać. Myślałam, że już jesteś ''po'' :( Może lepiej aby udało się bez pomocy.

Nie wiem która przetrzymuje lwd? Ja trochę potrzebuję. Psychika mi siada. Nie wiem jak wytrzymam do usg. Kupiłabym detektor ale jestem goła i wesoła.

ojejku lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • emaj Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Ania chłopak? Serio? Ja czułam u ciebie dziewczynkę. Coś mi się detektor zepsuł :-) gratuluje!!!

Peps trzymam kciuki aby w końcu zaczęło się układać. Myślałam, że już jesteś ''po'' :( Może lepiej aby udało się bez pomocy.

Nie wiem która przetrzymuje lwd? Ja trochę potrzebuję. Psychika mi siada. Nie wiem jak wytrzymam do usg. Kupiłabym detektor ale jestem goła i wesoła.
    Marzu, dwie sprawy :D
    Co Twój detektor mówi na temat mojego dziedzica? Mój u Ciebie widzi ewidentnie, bez wątpienia córkę <3
    A co do detektora - to mi dopiero zryło psychę, nie chciałabym abyś zeschizowała tak jak ja, jak chcesz to kup sobie po połówkowym już, jak nie będziesz czuła dłuższą chwilę ruchów to sobie przyłożysz i znajdziesz, teraz to nie wiem... Ja kupiłam, potem to gówno sprzedam, na razie jeszcze daję mu szansę, może spróbuję za miesiąc najszybciej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Racja, ja niestety naleze do tych wkrecajacych sobie rozne różności o.O ale co tam, jakos muszę ze sobą żyć :D

O tak. Ja tez lubie sobie powkrecac. A potem tylko stres, stres, stres. :( Dlatego przyszlam do Was po troche luzu. Potrzebuje na gwałt !!!! :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:

jak sie czujesz?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane cos sie malo odzywam ostatnio ale brakuje mi bardzo LWD.z malzem sie kloce o byle co,leze mam dola i wogole do dupy wszystko...jak ktos ma za duzo to podeslijcie;)

strawberry juice lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1985 witaj! Fizycznie oprócz kręgosłupa nic mi nie dolega. Widziałam, że u ciebie walka trwa. Trzymam kciuki by to był TEN moment :-)

Ojejku skoro tak piszesz to nie żaluje że nie mam detektora. W sumie pomóc dziecku i tak nie pomoże. Miałam w planach zimowe kozaczki - a jak wiadomo szczęśliwa mama to szczęsliwe dziecko :-)
    A co do płci... myślę...myślę... Twoje przeżycia wskazywały by na płeć piękną a za razem silniejszą. Ale samopoczucie wskazywało by na syna, który jak wiadomo jako urwis powoduje u matki dużo więcej zmartwień :-) Poczekamy zobaczymy w którą stronę będzie bliżej :-)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko dziewczyny plisss pamiętajcie że detektora można używać dopiero po 12 tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytat z mojej ulubionej pani doktor :)
    "detektor tętna płodu wykorzystuje do badania zjawisko dopplera; żeby je uzyskać, trzeba użyć fal o większej energii niż zwykłe fale ultradźwiękowe usg - to jest dla takiego malucha bardzo duży wzrost temperatury, a co za tym idzie uszkodzenie termiczne genomu i w efekcie zaburzenia organogenezy i zwiększone ryzyko wad
    z tego powodu, już od wielu lat mówi się o tym, żeby nie wzbudzać tych fal przy badaniu czynności serca na zwykłym usg do skończonego 12 tygodnia ciąży"

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za tyle dobrych słów! :*

Paolala- my też mamy kocie dziecko!:) Przygarneliśmy od koleżanki, której córka znalazła te kocie przywiązane do drzewa w lesie... Matko i córko, co za łobuziara mała ;) Teraz już trochę podrosła, ma ok. 4 miesięcy, ale psoci jak pijany zając :D
    Mamy też ponad dwuletniego kocura, a to prawdziwy wzór, taki typowy "pan kocur":) Bardzo śmieszny, bo cierpi na chorobę, przez którą gubi zęby- nie ma już górnych i dolnych jedynek i dwójek i ciągle wypada mu język :P :P :P

Paolala lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzu, a mi co wróżysz? :D

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi możecie wróżyć, ja wiem, że moja Oleńka będzie Kubusiem :D

Dziewczyny, czy jak mi się znowu śniły pytongi, takie piękne, prężne to jest to oznaka jedynie bycia na głodzie, czy jednak początki jakiejś choroby psychicznej? :D

ktosiowa, bita_smietana, Impresja lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Dziewczyny pięknych synów macie! Gratuluję!
    Jeśli można to zassę nieco wirusów w tym 1 dc...Ktosiowa - czas start!

Właśnie, właśnie.. piszę do Ciebie od wczoraj, że ja wystartowałam 5 października...
    W ogóle to załapałam wczoraj doła: nie wychodzi nam z Dziedzicem, nawet wizyta nie wychodzi...jakby ręka boska nas przed Dziedzicem broniła... Może to informacja, że byłabym złą matką?

Ok, koniec smęcenia (tutaj)

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Mi możecie wróżyć, ja wiem, że moja Oleńka będzie Kubusiem :D

Dziewczyny, czy jak mi się znowu śniły pytongi, takie piękne, prężne to jest to oznaka jedynie bycia na głodzie, czy jednak początki jakiejś choroby psychicznej? :D
    :DDD

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Marzu, a mi co wróżysz? :D
    ja Ci wróżę syna <3

kate55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi co wróżycie?? :D a co tam ze jeszcze nie jestem w ciąży ale powróżyć można :D

yyy sory korekta!! jestem w ciazy w 9 dniu :)

ZakreconaŻona, bita_smietana lubią tę wiadomość

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ