X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Dzięki ! :D

Co za kicia?

przygarnelismy kocie dziecko jakies 2 tyg temu, ktore zostalo wyrzucone na parkingu przed tesco:) białoczarne cudo:) wstawie jutro fotke;)

emaj, Demsik, bita_smietana lubią tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Pianistka- dziękuję! :) Jest fota, ale ja lebiega, no nie umiem wrzucić!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7a2e1aee748.jpg
    Gratulacje:)

Karolczyk lubi tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    Susanna pewnie ze mozesz:)

edit: zakochałam sie na zabój w moim kocim dziecku:] właśnie wyleguje mi sie na brzuchu:)
    Bo koty są boskie.

Paolala, wysłałam zaproszenie do przyjaciółek.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Camille, luz tu czy tam, ale każda mama stresuje sie i drży o zdrowie swojego dziecka. To odruch, instynkt czy jak to nazwiesz... ok, mozna sie nie nakręcać, nie wmawiać sobie.. ale myśle ze każda z nas, choćby najbardziej wyluzowana tak naprawde chociaż zastanawia sie jak i co bedzie :) to przecież normalne

Dobranoc dziewczyny, mała spi i ja ide. Bo jeszcze jedna noc z 7 pobudkami a ja nie wyrobie :/ zwłaszcza ze zmęczenie juz mnie dopadło :(

Racja, ja niestety naleze do tych wkrecajacych sobie rozne różności o.O ale co tam, jakos muszę ze sobą żyć :D

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania chłopak? Serio? Ja czułam u ciebie dziewczynkę. Coś mi się detektor zepsuł :-) gratuluje!!!

Peps trzymam kciuki aby w końcu zaczęło się układać. Myślałam, że już jesteś ''po'' :( Może lepiej aby udało się bez pomocy.

Nie wiem która przetrzymuje lwd? Ja trochę potrzebuję. Psychika mi siada. Nie wiem jak wytrzymam do usg. Kupiłabym detektor ale jestem goła i wesoła.

ojejku lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • emaj Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Ania chłopak? Serio? Ja czułam u ciebie dziewczynkę. Coś mi się detektor zepsuł :-) gratuluje!!!

Peps trzymam kciuki aby w końcu zaczęło się układać. Myślałam, że już jesteś ''po'' :( Może lepiej aby udało się bez pomocy.

Nie wiem która przetrzymuje lwd? Ja trochę potrzebuję. Psychika mi siada. Nie wiem jak wytrzymam do usg. Kupiłabym detektor ale jestem goła i wesoła.
    Marzu, dwie sprawy :D
    Co Twój detektor mówi na temat mojego dziedzica? Mój u Ciebie widzi ewidentnie, bez wątpienia córkę <3
    A co do detektora - to mi dopiero zryło psychę, nie chciałabym abyś zeschizowała tak jak ja, jak chcesz to kup sobie po połówkowym już, jak nie będziesz czuła dłuższą chwilę ruchów to sobie przyłożysz i znajdziesz, teraz to nie wiem... Ja kupiłam, potem to gówno sprzedam, na razie jeszcze daję mu szansę, może spróbuję za miesiąc najszybciej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Racja, ja niestety naleze do tych wkrecajacych sobie rozne różności o.O ale co tam, jakos muszę ze sobą żyć :D

O tak. Ja tez lubie sobie powkrecac. A potem tylko stres, stres, stres. :( Dlatego przyszlam do Was po troche luzu. Potrzebuje na gwałt !!!! :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:

jak sie czujesz?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane cos sie malo odzywam ostatnio ale brakuje mi bardzo LWD.z malzem sie kloce o byle co,leze mam dola i wogole do dupy wszystko...jak ktos ma za duzo to podeslijcie;)

strawberry juice lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1985 witaj! Fizycznie oprócz kręgosłupa nic mi nie dolega. Widziałam, że u ciebie walka trwa. Trzymam kciuki by to był TEN moment :-)

Ojejku skoro tak piszesz to nie żaluje że nie mam detektora. W sumie pomóc dziecku i tak nie pomoże. Miałam w planach zimowe kozaczki - a jak wiadomo szczęśliwa mama to szczęsliwe dziecko :-)
    A co do płci... myślę...myślę... Twoje przeżycia wskazywały by na płeć piękną a za razem silniejszą. Ale samopoczucie wskazywało by na syna, który jak wiadomo jako urwis powoduje u matki dużo więcej zmartwień :-) Poczekamy zobaczymy w którą stronę będzie bliżej :-)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko dziewczyny plisss pamiętajcie że detektora można używać dopiero po 12 tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytat z mojej ulubionej pani doktor :)
    "detektor tętna płodu wykorzystuje do badania zjawisko dopplera; żeby je uzyskać, trzeba użyć fal o większej energii niż zwykłe fale ultradźwiękowe usg - to jest dla takiego malucha bardzo duży wzrost temperatury, a co za tym idzie uszkodzenie termiczne genomu i w efekcie zaburzenia organogenezy i zwiększone ryzyko wad
    z tego powodu, już od wielu lat mówi się o tym, żeby nie wzbudzać tych fal przy badaniu czynności serca na zwykłym usg do skończonego 12 tygodnia ciąży"

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za tyle dobrych słów! :*

Paolala- my też mamy kocie dziecko!:) Przygarneliśmy od koleżanki, której córka znalazła te kocie przywiązane do drzewa w lesie... Matko i córko, co za łobuziara mała ;) Teraz już trochę podrosła, ma ok. 4 miesięcy, ale psoci jak pijany zając :D
    Mamy też ponad dwuletniego kocura, a to prawdziwy wzór, taki typowy "pan kocur":) Bardzo śmieszny, bo cierpi na chorobę, przez którą gubi zęby- nie ma już górnych i dolnych jedynek i dwójek i ciągle wypada mu język :P :P :P

Paolala lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzu, a mi co wróżysz? :D

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi możecie wróżyć, ja wiem, że moja Oleńka będzie Kubusiem :D

Dziewczyny, czy jak mi się znowu śniły pytongi, takie piękne, prężne to jest to oznaka jedynie bycia na głodzie, czy jednak początki jakiejś choroby psychicznej? :D

ktosiowa, bita_smietana, Impresja lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Dziewczyny pięknych synów macie! Gratuluję!
    Jeśli można to zassę nieco wirusów w tym 1 dc...Ktosiowa - czas start!

Właśnie, właśnie.. piszę do Ciebie od wczoraj, że ja wystartowałam 5 października...
    W ogóle to załapałam wczoraj doła: nie wychodzi nam z Dziedzicem, nawet wizyta nie wychodzi...jakby ręka boska nas przed Dziedzicem broniła... Może to informacja, że byłabym złą matką?

Ok, koniec smęcenia (tutaj)

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Mi możecie wróżyć, ja wiem, że moja Oleńka będzie Kubusiem :D

Dziewczyny, czy jak mi się znowu śniły pytongi, takie piękne, prężne to jest to oznaka jedynie bycia na głodzie, czy jednak początki jakiejś choroby psychicznej? :D
    :DDD

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Marzu, a mi co wróżysz? :D
    ja Ci wróżę syna <3

kate55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi co wróżycie?? :D a co tam ze jeszcze nie jestem w ciąży ale powróżyć można :D

yyy sory korekta!! jestem w ciazy w 9 dniu :)

ZakreconaŻona, bita_smietana lubią tę wiadomość

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ