X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Matko, jaka ja jestem dzisiaj głodna!!! Jadłam po 9:00, a od pół godziny tak mi burczy w brzuchu, jakbym nie miała w paszczy nic od rana. Idę na kanapkę z pasztetem :D :D :D
    Ja juz zjadłam kanapkę z łososiem, makaron z pesto i pomidorkami, bounty i kilka marshmallows, i łypię właśnie na pomelo, bo mam w zasięgu wzroku :D
    giphy.gif

bita_smietana, aleala lubią tę wiadomość

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahaha, to ja i moja japa w pasztecie, hahahahaha :D :D :D

Pomelo to moja ciążowa miłość, bardzo mi smakuje! Pocieszasz mnie, że nie jestem jedynym wygłodniałym ciążowym odkurzaczem ;)

bita_smietana lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha, piękny wózek! Cóż to za firma i model?

Mnie już minął etap żarcia 24/h na dobę :D Chociaż nie powiem, wciąż zaskakuję małża wielkością swoich porcji :D

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, jak dobrze, ze sa tu glodomory - u mnie o ciazy nikt nic nie wie i ciagle mam dogryzki, ile ja jem :D

a ja juz czekam az kantyne otworza i pojde jesc obiad :D od rana czekam na ten moment <3 :D

Krucha, ojejku, kate55, Karolczyk lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek firmy Stokke, model Xplory V4 :)

bita_smietana, kate55 lubią tę wiadomość

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z soboty 22.10 godz 11.30 - 48299,58
    Beta z dziś z godz 8.00 - tylko 67659,60 :(

ojejku, Karolczyk, aleala lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helol dziewczynki, witam Was z rana, po nocnym numerku we troje! B-)
    Pytong wpadl wczoraj w odwiedzinki, ilez radosci mi sprawil, olaboga. Polecac goscia chyba nie musze, co? ;)

giphy.gif

O, zaczely sie moje ulubione tematy wyprawkowe :D lubie to, bardzo!

ojejku- chyba sobie za maly kartonik wzielas na ta wyprawke, raczej go musisz zmienic na wiekszy, bo szoping dopiero sie zaczyna ;)

kate- Bruno to piekne imie, a Wiktor niby staromodne, ale bardzo dostojne i rzadko spotykane, przemysl sprawe ;)

Karolczyk- kolejny potwierdzony siusiak na pokladzie, serdecznie gratuluje :D

U nas sprawa wyglada tak, ze imie meskie jest mniej wiecej zatwierdzone. A jak wypadnie dziewczynka to sprawa sie pozmieniala, bo zawsze miala byc HANIA, a teraz jakos tak nie pasuje do konca, i pustka nastala w mej glowie. Dodatkowy problem z imieniem to fakt, ze Maz pracuje w firmie, gdzie przewija sie mnostwo osob i niestety ladne imiona kojarza mu sie z bardzo niefajnymi, wrecz glupimi ludzmi ;) i ciezko przekonac Go do zmiany.

Zwroccie uwage, ze imiona naprawde maja moc ;) Jak wybieralam imie dla corki, to wiele osob mi powtarzalo, ze ZOFIA bywa dumna, gadatliwa, zaborcza, etc - a pan w sklepie spozywczym powiedzial bez ogrodek, ze jego matka byla Zosia, taka urocza suka ;) I niestety, niektore cechy sie sprawdzily, corka jest przekochana, ale ma w sobie cos z Diaboliny ;)

W temacie wyprawki to mnie pozostaja dwie mozliwosci, przy kolejnej corce wystarczy na strychu odswiezyc kilka kartonow ubran i innych gadzetow ;) Przy synie sprawa sie komplikuje, na pierwsze trzy miesiace beda potrzebne zakupy, a potem wiele rzeczy typu spiochy/pajacyki - moze przejac po pierwszym dziecku, sa w neutralnych kolorach i wzorach, niezniszczone i gotowe do uzytku :) A wiadomo, ze kazde dziecko to radosc i zawsze cos nowego sie do szafy zakupi, zeby siebie tez ucieszyc ;)

Teraz w trakcie urlopu w PL, przywiozlam sobie pampersy Dada dla najmniejszej wagi. I tak powoli bede kompletowac calosc, bo potem przyjda Swieta, potem Nowy Rok, potem bedzie sroga zima, a potem bede miec olbrzymi brzuch i lepiej za wczasu wszystko miec niz potem kupowac wszystko internetowo, a przeciez to tyle radosci isc kupic spioszki i inne malenkie rzeczy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 11:28

marzusiax, bita_smietana, ojejku, ktosiowa, Kjopa3, Karolczyk, Ania-nowa lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam "chorobę obrotową" na stymulacji. Teraz dość nie mam zachcianek :) Jesteście chudziny to jedzcie :)

Krucha to teraz się módl, aby dziedzic chciał jeździć w wózku. Nie wszystkie dzieci chcą

edit Styczniowa dopóki beta nie spada to jest dobrze. Nie poddawaj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 11:29

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Beta z soboty 22.10 godz 11.30 - 48299,58
    Beta z dziś z godz 8.00 - tylko 67659,60 :(
    bardzo dobra beta ! Nie badaj tego więcej, idź na usg podgladać brzdąca :)

Wysłany: 25 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wezzzz z tym numerkiem we troje! moj za kazdym razem zartuje, ze niezly trojkacik byl :D
    albo zaraz dziecko zobaczy czym go zmajstrowalem :/ byl jeszcze tekst: musimy poczekac do 20:00 bo wtedy po dobranocce i bedzie juz spalo :D

eee tam

orgazm=szczesliwa mamusia =szczesliwe dziecko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 12:10

Jagah lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa - beta to zlo - ja sama sie klulam 5 razy az dostalam opieprz od meza i mamy, nie kluj sie, idz na usg :) kiedy masz wizyte? nie znam sie na wartosciach ale serio ladny, duzy wynik kurde

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniiowa jak dla mnie ta beta jest jak najbardziej ok!!! ona potem tak mocno nie rośnie jak na poczatku! nie rob jej wiecej!! idz na USG!!

She86 lubi tę wiadomość

• Jagah Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusia- a Ty, kiedy masz nastepna wizyte? :) moze ktos w koncu przelamie ten lancuch siusiakow ;)

bita smietana- ano, zarciki przed i po to podstawa ;) ale przynajmniej jest zabawnie!

StyczniowaNadzieja- nie rozumiem zdolowania, beta przyrasta, a przeciez im pozniej tym wolniej rosnie. Umow sie na wizyte i poczekaj spokojnie, a nie przeliczaj magicznych cyferek, bo niepotrzebnie sie denerwujesz. Usciski :)

A gdzie zapodziala sie Impresja?! Dalej zakuwa do egzaminow, czy przepadla na zakupach dla swojej krolewny? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 11:39

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png

Wysłany: 25 października 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku pocieszaj mnie pocieszaj bo mi sie pokłady LwD wykończyły do zera. Lekarz dzwonił, mówił ze leki utrzymujemy i widzimy sie 3.11 na USG (do tego czasu osiwieje!!!). Boże żeby było wszystko dobrze. Bety juz nie robię na pewno. No chyba ze usg marnie wyjdzie... aaaa i chodzi mi po głowie zeby iść wczesniej gdzieś na USG.... bo mojego lekarza akurat kurna nie ma...

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 25 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bete robiłam na polecenie lekarza, z własnej woli bym sie nie katowała!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku pocieszaj mnie pocieszaj bo mi sie pokłady LwD wykończyły do zera. Lekarz dzwonił, mówił ze leki utrzymujemy i widzimy sie 3.11 na USG (do tego czasu osiwieje!!!). Boże żeby było wszystko dobrze. Bety juz nie robię na pewno. No chyba ze usg marnie wyjdzie... aaaa i chodzi mi po głowie zeby iść wczesniej gdzieś na USG.... bo mojego lekarza akurat kurna nie ma...

jak Cie to uspokoi to idz na samo usg do innego gina! napewno wszystko jest ok!! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak masz możliwość to idź gdziekolwiek szybciej, najlepiej gdzieś z dobrym sprzętem, do 3.11 jeszcze ponad tydzień, szkoda Twoich nerwów, a wszystko wskazuje na to ze z dzidziolkiem jest w porządku <3

• Jagah Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja- do 3 listopada jest rzut beretem, a bedziesz miala wiecej niz 6tc to moze uda sie zalatwic USG i od razu serducho, badz dobrej mysli i nie panikuj ;) Pamietaj, ze lody i budyn sprawiaja cuda :D
    giphy.gif

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:

kate- Bruno to piekne imie, a Wiktor niby staromodne, ale bardzo dostojne i rzadko spotykane, przemysl sprawe ;)
    Tylko, że ja chcę Leona :D :D

Styczniowa nadzieja, trzymam kciuki!! :)

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate- to pozostaje Ci wojna domowa o imie ;) Po prostu mow do brzusia przy Mezu, np. wychodze z Leosiem do sklepu, potrzebujesz cos? Nie mow, ze Leon Ci sie nie podoba, bo On mnie wtedy kopie! ;)

Wszystko mozna zalatwic pol zartem, pol serio ;)

kate55, Dagn_ lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ