X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emaj ja miałam biochemiczna w 2014 roku potwierdzona beta ale teraz w lipcu to nie wiem albo test wadliwy albo beta niezdążyła wykryć ciąży. W co wątpię bo betę robiłam tego samego dnia co test facelle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 17:34

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie facelle nie okłamuje.

Ps. boskie brzuszki!
    Paolola, zaczynam trzymać kciuki!

Paolala lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Cionza :) Ojejku widziałaś? Facelle! Tylko Ty docenisz to info jak ja ;)
    Ja żałuję ze nie zdążyłam jej napisać, że to negatyw przecież, bo facelle są wszystkie wadliwe i pod wodą z kranu wychodzą :D swoją drogą dlaczego ona wciąż kupuje testy które ja oszukują ;) moja cionsza wówczas, gdy ona mi tak pisała, trwala do konca 8 tygodnia, ale do dzis pamiętam te teksty ;)
    Suma sumarum, serio chciałabym aby ta ciąża okazała sie prawdziwą i dołączyła do lipcówek, żarty żartami ale mam nadzieje że w końcu będzie ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Emajku, za żarcik lajk ;)

Idę się za gary wziąć, bo już mnie zaczyna brać stres przedwizytowy :/
    Wielkie sprzątanie chyba będzie ;)
    Uważaj na noże!

Madziulka, boli jeszcze mocno? Buziole

Paola, zaczynam zaciskać kciuki :) przez weekend dla cookie tak trzymałam ze w końcu dobila z betą do 500prawie, za Ciebie potrzymam równie skutecznie <3

Paolala, emaj, bita_smietana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie juz boleć nie. Ale idę spać juz bo trochę osłabiona dziś jestem...Miłej nocki laski :*

• kate55 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bita śmietanko dziękuję :* na ustach Golden Rose Matte Crayon 08 - moja ulubiona pomadka :)

emaj, bita_smietana, Corcula lubią tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • emaj Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:12

Kjopa3, Paolala, Impresja, Demsik, Arwi, ojejku, She86, marzusiax, kate55, ktosiowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia!! ;)

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha emaj masz w domu czarodzieja!!!!! moj to czasem zlewu nie znajdzie a jak wroci tez czyste!!! faceci i ich magiczne moce - baby :D

Impra - bedzie super, zobaczysz w koncu corcie!! Sprzataj malenka, tancuj z odkurzaczem! Kup cos fajnego :D Bedzie dobrze :)

emaj lubi tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emaj wczoraj picie od dzisiaj zycie;)no i potem cionsza zreszta jak wy wszystkie:)
    Madziulla jak dzis paluszek?
    Ja zbieram sie.do fryca a co.niech mnie zrobia na bogini LWD bo juz straszyc zaczynam:)
    A i wczoraj mi wreszcie buty przyszly i w nogi.mi cieplo:)

bita_smietana, Arwi lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, nadrobiłam.

Ojjj, moja mama też sobie ostatnio palec przecięła, trzy dni krwawił zanim dała się zabrać do lekarza (a dodam, że pracuje w przychodni) :D Ale sytuacja w końcu opanowana.

Wczoraj miałam jazdy z teściową, ale oszczędzę wam szczegółów, kto ciekawy może poczytać na majówkach.

Robiłam tarczycę:
    Tsh 0,8 (zajebioza!)
    Ft3 nosz nie pamiętam ale pośrodku normy
    Ft4 1,6
    Anty tpo i anty tg jak zwykle piękne.

Wczoraj powinnam dostać wyniki pappa, mieli albo mailem wysłać albo dzwonić i dupa, zero informacji. 2h się wczoraj dodzwonić próbowałam i takiego wała... No nic, dzisiaj dzwonię znowu, a jak nie odbiorą to się tam pofatyguję między endokrynologiem a ginekologiem.

Tak, dzisiaj podglądam małego dużego człowieka! Nie mogę się już doczekać, żeby go zobaczyć <3

A i kupiłam sobie wczoraj BUTY!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 08:02

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś mam wizytę, taka planowaną nie wymuszoną na dyżurze w szpitalu ;)
    Ale niedobrze się dzieje, od niedzieli mam twardą macicę, martwię się ogromnie, prawie do pracy nie chodze, nospa, magnez i luteina niestety nie pomogły (w bardzo sporych dawkach). Zbadałam teżproga, i z 52 w ciagu tygodnia spadł do 38... boję się, ze spadek proga w 2 trym nie jest normalny, bo normy rosną z każdym trymestrem.
    Do fryca tez muszę, ale jestem zajęta zamartwianiem o Wawrzyńca więc nie mam głowy do fryzjra, ale jak już ogarnę to pójdę ;) Oby to nie było w kwietniu dopiero :)

ed. Aaaa witam się w 17 tygodniu cionszy <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 08:21

• She86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:

Wczoraj miałam jazdy z teściową, ale oszczędzę wam szczegółów, kto ciekawy może poczytać na majówkach.

Tak, dzisiaj podglądam małego dużego człowieka! Nie mogę się już doczekać, żeby go zobaczyć <3

Qasha ja tak z grubsza przeczytałam :( Na prawdę nie wiem co powiedzieć :( Ja z teściową też nie miałam łatwych początków, uważała że syn ma czas na zaręczyny ze mną, kazała mu zaczekać 2 lata, jak przyszedł do niej pochwalić się ze ma zamiar się oświadczać. Nie wiem jak byłoby z dzieckiem, ale nie sądzę aby zachowała się jak Twoja :( Cała nadzieja w Twoim narzeczonym, dobrze by było zeby miał pracę, bo tak to jest na garnuszku rodziców

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    ja też dziś mam wizytę, taka planowaną nie wymuszoną na dyżurze w szpitalu ;)
    Ale niedobrze się dzieje, od niedzieli mam twardą macicę, martwię się ogromnie, prawie do pracy nie chodze, nospa, magnez i luteina niestety nie pomogły (w bardzo sporych dawkach). Zbadałam teżproga, i z 52 w ciagu tygodnia spadł do 38... boję się, ze spadek proga w 2 trym nie jest normalny, bo normy rosną z każdym trymestrem.
    Do fryca tez muszę, ale jestem zajęta zamartwianiem o Wawrzyńca więc nie mam głowy do fryzjra, ale jak już ogarnę to pójdę ;) Oby to nie było w kwietniu dopiero :)

Bedzie dobrze :) Super, że reagujesz tak szybko :) Mam nadzieję, że zrobią Ci usg? Daj znać co u was

ojejku lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg zrobią, ale nie am pojęcia co zaradzić na twarda macicę...
    A Ty She, kiedy masz pierwszą wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 08:33

• She86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:

Pewnie zalecą odpoczynek :) Mogą dać ewentualnie kroplówkę z magnezem. Tak dawali dziewczynom na twardnienia jak byłam na oddziale

Juz miałam wizytę i usg 3.11, następna 1.12. W pierwszej ciąży też miałam twardnienia, ale delikatne, wydawało mi się że wszystko jest ok, że to normalne w ciaży. Na wizycie w skończonym 24 tc ciaży szyjka była piękna ponad 3 cm, a w 28 tc zjechała do ok 1 cm. Dlatego fajnie, że dziewczyny tak szybko reagują. Mi ludzie z otoczenia mówili, że ciążą to nie choroba, że kiedyś kobiety pracowały do końca ciązy. Kuzynki miały wzorowe ciąże. Nie sadziłam, że akurat ja mogę mieć jakiś problem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 09:17

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Arwi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:

Hmm, ja też mam twardą macicę, a prog mi skacze co badanie, bo podobno jest wyrzucany przez organizm pulsacyjnie, czy jakoś tak. Najpierw było 38, potem 60, a ostatnio 32 i nic strasznego się nie dzieje :)
    Nie panikuj ojejku, będzie dobrze :*

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik dzieki ze pytasz. z palcem chyba ok ale to sie okaze jak sciagne opatrunek a mam to zrobic najewczesniej jutro aby rana zdazyla sie troche zasklepic. boje sie ze jak sciagne g to sie odnowi rana.. ale nic nie boli wiec spoko. No moze troche przy dotykaniu.

Ojejku, Qasha napewno wszystko bedzie dobrze!
    She czy mi sie wydaje czy Ty masz pozno tą wizyte? b 3 listopada napewno nic nie bylo widac na usg.

• She86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Demsik dzieki ze pytasz. z palcem chyba ok ale to sie okaze jak sciagne opatrunek a mam to zrobic najewczesniej jutro aby rana zdazyla sie troche zasklepic. boje sie ze jak sciagne g to sie odnowi rana.. ale nic nie boli wiec spoko. No moze troche przy dotykaniu.

Ojejku, Qasha napewno wszystko bedzie dobrze!
    She czy mi sie wydaje czy Ty masz pozno tą wizyte? b 3 listopada napewno nic nie bylo widac na usg.

Było widać pęcherzyk, który odpowiadał wielkościowo wiekowi ciąży :) To moja druga ciąża, stąd dopiero za miesiąc kazał przyjść.

Edit: myślałam, że będzie kazał przyjść za 2 tygodnie. Ale no cóż

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 09:08

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ