X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaola - tule ciebie bardzo mocno i okropnie przykro mi z powodu twoich strat aaaaaleee zobacz na jakiego cudnego lekarza trafilas! w koncu porzadny, fajny lekarz!!!! i teraz moze byc tylko lepiej!!!!! :) :) :)

jezuniu jak ty przebieglas 20 km ja po 4 charcze jak dzika swinia, przysiegam :D kiedys sie nagram :D

czy moge zapytac sie na co przepisuje sie clexan i encorton? pytam bo za mna dwa poronienia..

Paolala lubi tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala <3 Czasu nie mozna cofnac, ale w przyszlosci mozna zmienic wszystko na lepsze, by w koncu to macierzystwo stalo sie pelnia Szczescia, tego Wam najmocniej zycze :) Fajnie, ze dzialacie od razu, w sensie tych badan i dalszej diagnostyki. Trzymam kciuki za szybki i owocny efekt wspolpracy z Ginem ;)

Nie ogarniam dzisiaj, taki upal i skwar. Mam spadek apetytu i ogolnie mocy. Na szczescie wieczorem wraca Maz, to bede miala z kim opracowac miske popcornu :D

Paolala lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku encorton i clexa z podowu problemów immunologicznych, jak byłam nastolatką chorowałam na nowotwór układu chłonnego, już to nakierowało ginke na to że jest problem immunologiczny u mnie, wynik allomlr 0% czyli mój organizm odrzuca płód (wczesniejszy gin chcial mnie szczepic limfocytami meża, ale nie tedy droga), dodatkowo hashimoto... poza tym wszystkie trombofilie i zespol antyfosfolipidowy zostaly wykluczone!

haha Śmietana ja może nie charcze jak świnia ale czerwona i mokra jak świnia to jestem po takim bieganiu;) ja trenowałam biegi długodystansowe od przedszkolaka wiec ogarniam dluzsze trasy, dzisiaj troche sie rozpedzilam i ukladalam wszystko w glowe i tak zlecialo tyle km, z reguly biegam kolo 10-15 ;)

edit: Jagah popcorn super pomysl na wieczor;) mamy taka mini popcornice, tylko zapomnialam zrobic zapas popcornu:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 16:12

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    Isia tak jak napisała Ci Morwa ( a właściwie wszystko pieknie Ci napisała :D ) jesteś o pare kroków dalej;) wszystko ustabilizujesz:*
    Mona mam bardzo dużo nazbieranego LWD, wprawdzie dzisiaj sporo go sobie zuzytkowalam ale dla Ciebie sporo starczy, zaraz ide pod Twoj wykres ;]

a teraz bedzie przydlugi mój wywód, wiec dla wszystkich do wyboru soczek pozeczkowy, malinowy, kompocik truskawkowy albo nalewka z pigwy, wszystko domowe!

Pare ostatnich godzin przeryczałam naprzemiennie ze smutku i radosci...wspommnienia po mojej ostatniej ciąży dzisiaj powróciły, żal, ból i rozpacz dużo większa, bo okazało się że gdybym była odpowiednio zabezpieczona lekami to byłaby szansa na utrzymanie ciąży ;(
    Na forum wulgaryzmów nie wolno używać, ale tylko takie słowa mi się cisną jak myśle o moim poprzednim ginie...już po pierwszym poronieniu po przeczytaniu dziesiątki artykulów medycznych itd sugerowałam lekarzowi wyższe dawki progesteronu, clexe i sterydy - gin absolutnie odmówił, po drugim poronieniu powróciłam w rozmowie z nim do tych leków, ponownie odmówił, na odczep się może dałby mi clexe najmniejszą bez refundacji...
    Dopiero pierwsza wizyta u nowego gin, ale chyba nareszcie trafiłam na lekarza, który mnie ogarnie...jutro 3dc wiec wizyta w szpitalu i pełen komplet badań ja i mąż (hormony, przeciwciala rozne itd) i jak to gin stwierdziła działamy...kolejna ciąża na wysokich dawkach progesteronu, clexane i encorton conajmniej do 20 tygodnia ciąży. Jak przestałam ryczeć z powodu smutku, zaczęłam ryczec z radosci, że odpowiedni lekarz stanął mi na drodze! wreszcie myśle że moge przestac bawic sie w lekarze i zaufać temu prawdziwemu.
    Czasu nie cofne, zdystansowalam sie juz troche do tego, wykorzystalam troche swojego LWD, jak zwykle mój przyjaciel LAS nie zawiodl, pobiegalam ze 20km, rozladowalam emocje, wlasnie wsunelam wielką pizze i ide wspomóc Mone w pielegnowaniu LWD :)

Bardzo mi przykro z powodu Twoich strat ;( Podziwiam osoby, które pomimo takich tragedii mają siłę by walczyć dalej. To świetnie, że znalazłaś odpowiedniego lekarza bo mam wrażenie, że trzeba mieć bardzo dużo szczęścia żeby trafić na dobrego, który na poważnie zajmie się danymi problemami. Teraz już wszystko będzie dobrze ;*

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala Ty również jesteś na dobrej drodze , która prędko doprowadzi Cię do dzieciątka, tylko teraz będzie o wiele przyjemniejsza :)

A ja witam się prosto z Krainy Promieniotwórczego Radu, czyli ze Świeradów Zdrój. Wczoraj byłam w Szklarskiej Porębie a w Poniedziałek w krainie uranu czyli w Karpaczu ;) na weekend jadę do rodzinnego miasta ,z którego się wywodzę to sobie przyswoję Głogowskiego Arsenu i będę świecić w ciemnościach... a potem się dziwić , dlaczego jestem taka chorowita...żyjąc na tych ziemiach o to nie problem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 17:01

Mona_M lubi tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abby, a podasz mi namiar na tą lekarkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    abby, a podasz mi namiar na tą lekarkę?
    Oczywiście :) i z czystym sumieniem ja polecam każdemu :) dr Anita Hamela :)
    jak coś jej źle z dzieckiem wychodzi to usg trwa nawet 1.5 godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 17:55

marciaa lubi tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Oczywiście :) i z czystym sumieniem ja polecam każdemu :) dr Anita Hamela :)
    jak coś jej źle z dzieckiem wychodzi to usg trwa nawet 1.5 godziny.

dzięki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem o co kaman ale kurde drugi dzień mam ochotę "pobic" własnego męża. Focham się o byle gówna krzyczę na niego o byle gówno. Wrzeszcze na niego dlaczego thermomix nie ma funkcji sokowirówki i czemu mi jej jeszcze nie kupił a za chwilę jestem uśmiechnięta od ucha do ucha.. biedny ten mój mąż :D yyyy czy to cionsza??? ;D

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola tulam.. jedyny plus to ze wreszce tafiłaś na lekarza .. bo tamten to chyba jednak konował :/

Madziulla to objaw cionszy i on zostaje :P mojem sie dostało tez dziś :P o co sama ne wiem o co :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik, TSH 1,430

Ania_84, Jagah, kate55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Przecudny :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne tsh :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    super :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Cionzowe:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    Cionzowe:)

Ale stresowalam się tym wynikiem :)

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzis 5 dzien cionszy i mnie muli jak ciort (nietolerancja laktozy, a mimo to na sniadanie jem platki z mlekiem, bo mam chcice-znow objaff cionszy)w dodatku jakos tak kiepsko sie czuje. Cionsza na pelnych obrotach, a raczej niepokalane poczecie.

xnw4krnt7935gj3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    A ja mam dzis 5 dzien cionszy i mnie muli jak ciort (nietolerancja laktozy, a mimo to na sniadanie jem platki z mlekiem, bo mam chcice-znow objaff cionszy)w dodatku jakos tak kiepsko sie czuje. Cionsza na pelnych obrotach, a raczej niepokalane poczecie.
    Ooo niepokalane! Tez musze sobie zapodać :D

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Ooo niepokalane! Tez musze sobie zapodać :D
    Takie po niepokalanku:)

ojejku lubi tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ