X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepsunieczka wrote:
    Impra dla mnie męta jak najbardziej.

Czy któraś używa z was kawiarki jaka najlepsza?

...U mnie po 18 dniach po pseudo okresie przylazł meeeeega okres...ał....do tego żołądkowe problemy...bleeee,jednym słowem bałagan.

Ja uzywam od lat. Uwielbiam taka kawe :) A kolezanka Wloszka twierdzi, ze najlepsza jest Bialetti :) I nie wolno myc jej zadnymi detergentami!

pepsunieczka lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:

No właśnie, testerki, brzuchatki i posiadaczki wszelkich plotek na ten temat: LAKTATOR!
    Kiedy zakup? Jeszcze przed porodem?
    Ręczny czy elektryczny?
    Gdzie w tym wszystkim zdrowy rozsądek? :P ;)

Ja mam reczny i dawalam rade z nawalem i gdy chcialam wyjsc a Maz zostawal z Corka. Domyslalam sie jednak, ze jakby ktos chcial np stale odciagac to racezj elektryczny. Ja uzywalam sporadycznie.

Impresja lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia12 wrote:
    Hej kobiety. U mnie zaczynają się mdłości i nie najlepsze samopoczucie. Boję się że znowu stracę maluszka a jednocześnie mam jakieś dobre przeczucie. Myślę że to może się udać. Powiedzcie mi kobiety właściwie to w którym tyg najlepiej iść na pierwszą wizytę?

Mdlosci to ponoc dobry objaw choc na ich wspomnienie mam dreszcze przerazenia :( na wizyte to moim zdaniem najwczesniej 7 tydz. Wczesniej to tylko nerwy...

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku i juz wiem wszystko ...wysłałam list do Mikołaja...he

zFolwarku lubi tę wiadomość

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepsunieczka wrote:
    Impra dla mnie męta jak najbardziej.

Czy któraś używa z was kawiarki jaka najlepsza?

...U mnie po 18 dniach po pseudo okresie przylazł meeeeega okres...ał....do tego żołądkowe problemy...bleeee,jednym słowem bałagan.
    ja używam najzwyklejszej stalowej kawiarki, kupiłam w ikei za 59zł chyba, mam tez drugą z targowiska za 29 i obie są zajebiste, innej kawy nie piję :)
    chodzi o coś takiego :)
    463b4be8b99391e12bba706248dc0df4.jpg

czyli zaczynamy odliczanie, dziś 1 dzień cionszy i koniec, bierzcie Wszystkie przykład zFolwarku <3 lisss tak bardzo tego chce, cieżarnej się nie odmawia :*.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 21:05

pepsunieczka, Impresja, zFolwarku lubią tę wiadomość

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham kawe z kawiarki i ten zapach w kuchni i ten bulgot jak sie przelewa :) <3 I te chwilę oczekiwania. Ach! Wlochy <3

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta będzie Jacuś...jak milusio.

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepsunieczka wrote:
    Marta będzie Jacuś...jak milusio.
    Najnowszy pomysł to Wit, ale powoli wracamy do Jacka...
    wciaż kombinuję w tym temacie ;)

Musałam przełozyć połówkowe z 6 na 20 grudnia, ochujeję przez ten czas kompletnie.

• emaj Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, zFolwarku, jak dzisiejszy test? Idziesz na betę?

Mi się wózek bardzie podobał ten turkusowy, miętowy wygląda na taki szaroturkusowy.

Kate, jak tam Twoja macica? Moja niestety dokucza i dokucza, juz sama nie wiem co boli...

• Demsik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZFolwarku czekamy na info:)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee. Dziś nie. Jutro albo w pon test. Potem pójdę na betę.

Corcula lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho.

Mi z kolei bardziej sie podoba trn mietowy ;D

Ojejku skad taka zmiana terminu?

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Hej ho.

Mi z kolei bardziej sie podoba trn mietowy ;D

Ojejku skad taka zmiana terminu?

Corcula widze ze masz dzieci z roznica wieku 2 lata. Mozesz mi powiedziec jak bylo i jest miedzy nimi i Wami? Jak kwestie na poczatku gdy tylko mlodsza sie pojawila. Jak starszak to "zniosl"? U mnie roznica bedzie 2 lata i 3 miesiace. Drze, boje sie czy damy rade itd.

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Aby, suwaczek Ci się zaciął, wygeneruj nowy, bo na moje oko to już dalej niz 1 dzień ciąży :)

Impra, extra bryka ! Ile będzie szła z PL? Pewnie przez świętami juz będzie no nie?
    Dzięki za cynk :) kaczka się zacięła :D

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Corcula widze ze masz dzieci z roznica wieku 2 lata. Mozesz mi powiedziec jak bylo i jest miedzy nimi i Wami? Jak kwestie na poczatku gdy tylko mlodsza sie pojawila. Jak starszak to "zniosl"? U mnie roznica bedzie 2 lata i 3 miesiace. Drze, boje sie czy damy rade itd.

Hmmm powiem Ci, ze kazdy przypadek jest inny. Mi bylo troche ciezko. Sama w domu z dwojka maluchow, rodzina daleko, maz od rana do nocy w pracy. Starszego malucha ciezko bylo przygotowac na narodziny siostry bo jak ona sie urodzila to on mial rok i 9msc. Takze początki ciezkie bo dwa niesamodzielne maluchy. Ale sa tez mega plusy! Synek w ogole nie byl zazdrosny o siostre, tak, jakby od zawsze z nami byla. Z czasem zapomnial, ze kiedykolwiek byl sam :). Drugi plus to ten, ze raz "odbebnisz" i masz z glowy ;D.
    Generalnie pierwsze dni zawsze sa zaskoczeniem dla wszystkich ale zapewniam, ze starszak bardzo szybko zaakceptuje maluszka. Tym sie nie przejmuj. Ty tez szybko ogarniesz rzeczywistosc. Przy drugim dziecku nie ma takiego przestawienia zycia jak przy pierwszym. Dzidzius po prostu sie pojawia i jest :).
    Nie moglo byc tak zle skoro wyjechalam sama z dziecmi na wakacje jak corka miala okolo 8msc :). Bedzie super, zobaczysz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 17:01

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula dla mnie to też cenna informacja, u nas będzie około 20 miesięcy różnicy... ale jakos jestem dobrej myśli, nastawiam sie ze będe padać na twarz razem z dziecmi wieczorem :D

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Hmmm powiem Ci, ze kazdy przypadek jest inny. Mi bylo troche ciezko. Sama w domu z dwojka maluchow, rodzina daleko, maz od rana do nocy w pracy. Starszego malucha ciezko bylo przygotowac na narodziny siostry bo jak ona sie urodzila to on mial rok i 9msc. Takze początki ciezkie bo dwa niesamodzielne maluchy. Ale sa tez mega plusy! Synek w ogole nie byl zazdrosny o siostre, tak, jakby od zawsze z nami byla. Z czasem zapomnial, ze kiedykolwiek byl sam :). Drugi plus to ten, ze raz "odbebnisz" i masz z glowy ;D.
    Generalnie pierwsze dni zawsze sa zaskoczeniem dla wszystkich ale zapewniam, ze starszak bardzo szybko zaakceptuje maluszka. Tym sie nie przejmuj. Ty tez szybko ogarniesz rzeczywistosc. Przy drugim dziecku nie ma takiego przestawienia zycia jak przy pierwszym. Dzidzius po prostu sie pojawia i jest :).
    Nie moglo byc tak zle skoro wyjechalam sama z dziecmi na wakacje jak corka miala okolo 8msc :). Bedzie super, zobaczysz!

Oj to mnie pocieszylas naprawde. Dziekuje :) Od testu bezustannie mysle nie tylko czy sie uda z ciaza i o kwestiach zdrowotno-medycznych ale, ze nie ogarne sie z dwojka. Moja Corka bedzie miec wiecej bo 2 lata i 3 miesiace wiec moze bedzie latwiej bo bedzie bardziej samodzielna? Nie wiem jak wyglada "samodzielnosc" dzeicka w tym wieku. Moj Maz pracuje w domu, jest bardzo dyspozycyjny i duzo robi naprawde. Jestem typem takim co to wszystko planuje i ogolnie perfekcjonistka ze mnie. Juz sie martwie czy zrobic dwa pokoje dla nich czy razem (oczywiscie potem). Domyslam sie ze nie bedzie to az taka rewolucja jak przy pierwszym dziecku bo w koncu mamą juz jestem wiec... Ale martwia mnie te pierwsze miesiace. Corce poswiecam caly czas i ciagle jestem z nia. Chyba dotychczas moze 2 dni spedzilysmy oddzielnie. Chowam ją bardzo bliskosciowo. Boje sie czy to sie uda przy dwojce...

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam az takiego dylematu bo moj stnek jyz bedzie mial 7lat i 2 m-ce takze wiem ze wiele mi pomoze.moja siostra u corek miala 15 miesiecy roznicy i teraz sa jak rowiesnice.rewelacyjnie sie dogaduja.wy tez dacie rade.
    Ja wlasnie skonczylam moje kuchenne rewolucje.bigos w sloikach zagotowany,krokiety zrobione,pierogi i uszka ulepione,pierniki upieczone i polukrowane.
    Coraz blizej swieta,coraz bliżej swieta;););)

Arwi, zFolwarku, She86 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Oj to mnie pocieszylas naprawde. Dziekuje :) Od testu bezustannie mysle nie tylko czy sie uda z ciaza i o kwestiach zdrowotno-medycznych ale, ze nie ogarne sie z dwojka. Moja Corka bedzie miec wiecej bo 2 lata i 3 miesiace wiec moze bedzie latwiej bo bedzie bardziej samodzielna? Nie wiem jak wyglada "samodzielnosc" dzeicka w tym wieku. Moj Maz pracuje w domu, jest bardzo dyspozycyjny i duzo robi naprawde. Jestem typem takim co to wszystko planuje i ogolnie perfekcjonistka ze mnie. Juz sie martwie czy zrobic dwa pokoje dla nich czy razem (oczywiscie potem). Domyslam sie ze nie bedzie to az taka rewolucja jak przy pierwszym dziecku bo w koncu mamą juz jestem wiec... Ale martwia mnie te pierwsze miesiace. Corce poswiecam caly czas i ciagle jestem z nia. Chyba dotychczas moze 2 dni spedzilysmy oddzielnie. Chowam ją bardzo bliskosciowo. Boje sie czy to sie uda przy dwojce...

Kochana Twoje obawy sa naturalne. Mialam identyczne. Czasu na bliskosc na pewno nie zabraknie. Wiele rzeczy da sie zrobic w 3ke. Poza tym dajesz swojemu dziecku najwiekszy skarb- rodzenstwo. Jak Was zabraknie to nie bedzie sama jak palec.
    Jak meza masz w domu to w ogole bajka!
    Noworodek wbrew wszystkiemu jest bardzo malo absordujacy. Wiec bedziecie mialy we dwie czas na oswojenie sie.
    Moje dzieci nie wyobrazaja sobie zycia bez siebie. Oczywiście sa kłótnie, bijatyki itp ;D. Ale kochaja sie i dbaja o siebie. I to widac. Ja tez jestem typem planujacej perfekcjonistki :).

zFolwarku lubi tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ