X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • She86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    ja wpadam z promocją :)
    w smyku medela swing za 479, dodatkowo -10% za rejestracje w ich programie punktowym, wychodzi coś około 431 zł.
    Ja się mocno zastanawiam, i chyba szumisia też wezmę jest z cry sensorem za 179 minus te same 10%

Jeśli na dwie piersi? to świetna cena. Ja kupowalam z lovi elektryczny za 315 zł. Jest dobry, ale gdy np ja tylko odciągałam mleko a nie karmiłam to ten z medeli zdecydowanie polecam. Siostra szwagierki miała i pół roku odciągała mleko tym laktatorem. Ja wytrzymałam 6 tygodni z laktatorem lovi elektrycznym, mleko było cały czas i sporo, ale niestety pol godz na jedną pierś co 3 godz to męczarnia. A tak to jest pol godz na dwie od razu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 13:30

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szumisia z cry sensorem używamy non stop :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Jeśli na dwie piersi? to świetna cena. Ja kupowalam z lovi elektryczny za 315 zł. Jest dobry, ale gdy np ja tylko odciągałam mleko a nie karmiłam to ten z medeli zdecydowanie polecam. Siostra szwagierki miała i pół roku odciągała mleko tym laktatorem. Ja wytrzymałam 6 tygodni z laktatorem lovi elektrycznym, mleko było cały czas i sporo, ale niestety pol godz na jedną pierś co 3 godz to męczarnia. A tak to jest pol godz na dwie od razu
    na jedną, ja sama nie wiem co jest dobre a co złe, nawet ne przypuszczałam, ze z jednego cycka trzeba laktatorem zaiwaniać pół godziny :D jeszcze się zastanowię
    Szumisia kupię tak czy siak, ale chyba tez się jeszcze wstrzymam.
    Jejku ile to wydatków, jeszcze foteleki dziś oglądam, naprawdę nawet nie sądziłam. Wiem, ze można wszystko taniej, używane, szukać okazji, ale to trzeba tez wiedzieć o co w tym wszystkim chodzi, przy drugim będzie łatwiej :)

• Arwi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:

I to serio działa?

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • She86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    I to serio działa?

U nas działa. Samej chce mi się zasypiać od tego szumu. Często jak obudzi sie w nocy włączam szumisia i zaraz zasypia. Jakoś nie wobrażam sobie, żeby go nie było, tak się przyzwyczaiłam :) Oczywiście bez szumisia córcia też zaśnie, np na spacerku, czy jak jest zmęczona :)

Arwi lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    na jedną, ja sama nie wiem co jest dobre a co złe, nawet ne przypuszczałam, ze z jednego cycka trzeba laktatorem zaiwaniać pół godziny :D jeszcze się zastanowię
    Jejku ile to wydatków, jeszcze foteleki dziś oglądam, naprawdę nawet nie sądziłam. Wiem, ze można wszystko taniej, używane, szukać okazji, ale to trzeba tez wiedzieć o co w tym wszystkim chodzi, przy drugim będzie łatwiej :)

Wiesz co da się tak 10-15 minut odciągać ale to tak w pierwszych tygodniach. Potem juz potrzeba z 20 minut. A jak robią się zastoje to najlepiej było ściągać mleko do zera czyli minimum 30 minut... Ja z tym laktatorem spędzałam kilka godzin dziennie :( Córcia nie chciała chwytać brodawki a nie miałam siły i serca na siłę jej przystawiać. Jak złapała pierś to i tak mało leciało, przyzwyczaiła się do smoczka :( Wiec w końcu przeszliśmy na mm. Najlepiej używać laktatora od czasu do czasu(wtedy wystarczy taki na jedną pierś), np jak chcesz wyjść z domu, a na codzień karmić piersią. Jestem w drugiej ciazy i juz drżę na myśl o karmieniu piersią :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 14:20

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw zchodzi mleko chude, dopiero po czasie jest pełniejsze, bogatsze w tłuszcz. To jak z kp, zalecają najpierw aby dziecko zjadło jedną pierś, a potem drugą. A nie z obu piersi po trochu

Corcula, zFolwarku lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także u mnie ten wydatek 3 stówek na laktator nie bardzo się opłacił, bo przydał się tylko na pierwsze 6 tygodni. Za to do dziś służy nam elektryczny sterylizator do butelek z aventa, a kosztował niecałe 200 zł http://www.ceneo.pl/14254695#tab=spec Ale kupilśmy go dopiero jak przeszliśmy całkiem na mm

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:

Taa foteliki i łózeczko, jak Cię stać to można coś poszaleć, ale nie ma chyba co najdroższych kupować. My mamy fotelik z maxi cosi peble i już jest ciasny na córcie, lada chwilą musimy kupić większy i to pewnie będzie ten http://nodik.pl/fotelik-samochodowy-siedzisko-pearl-918-kg-maxicosi-gratis-concrete-grey-p-3607.html, bo mamy juz bazę do niego. Także widzisz pierwszy fotelik to zakup na max 9 miesiący potem trzeba miec kolejny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 15:38

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:

Ja szuszam sama jak trzeba ;)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to kilka razy poszedł szum suszarki z yt

Co do fotelika my pierwszego używaliśmy prawie do roku i był ok, a syn do maluszków nie należy :)

Aaaa i fotelik jednak nowy bo używany nie wiadomo jaka ma historie (może być po wypadku, z niewidocznymi uszkodzeniami) no chyba że z pewnego źródła

zFolwarku lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    U nas to kilka razy poszedł szum suszarki z yt

Co do fotelika my pierwszego używaliśmy prawie do roku i był ok, a syn do maluszków nie należy :)

Aaaa i fotelik jednak nowy bo używany nie wiadomo jaka ma historie (może być po wypadku, z niewidocznymi uszkodzeniami) no chyba że z pewnego źródła
    Tak. Sa też strony z tzw bialym szumem :) darmowe ;)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym fotelikiem to pewnie zależy od modelu. Moja corcia waży okolo 8300g a ten fotelik jest niby do 13 kg a naprawdę jest juz ciasny :( Nózki na długość wystają i przede wszystkim na szerokość ramionka juz takie ściśnięte, zwłaszcza w kurtce. Moje dwie kuzynki styczniówki 2016 też już powymieniały foteliki

Edit: i na moich marcowkach niektóre dziewczyny też juz zakupiły, nowe większe foteliki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 07:29

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytałam się o wózkach, szumisiach itp i śniło mi się dzisiaj, że Stelażowi pokazywałam Szumisia i oglądaliśmy wózki.
    Dzień wcześniej śniło mi się, że jesteśmy u lekarza z wyniki badań (tych co nam teraz zlecił)...

Ups!!!

Corcula, ojejku, Demsik, She86, Impresja lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szumiaca sowe i szczerze to tylko na wyjazdach jej używam. Dla mnie laktator to must have. Mam elektryka canpolu i jest ok.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo :-)

Szumisia nie używałam, ale muszę o tym poczytać. U mnie laktator sprawdzał się doraźnie, ręczny lovi dawał radę. Ciekawe jak będzie teraz.
    Dziewczynki przymierzamy się do zmiany fotelika samochodowego dla młodego, bo z tego wyrósł, polećcie coś powyżej 19 kg.
    Któraś kobietka testowała??

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, widzę ciekawe tematy :) Ja muszę się zacząć zapoznawać z tymi wszystkimi sprzętami, po Nowym Roku chciałabym kupować.

Szumisia już mam :) Fakt, można puszczać szum z odkurzacza czy yt, ale podoba mi się idea takiej przytulanki.

Weekend u nas bardzo intensywny, byliśmy w Warszawie, dużo łaziliśmy i brzuch mi trochę doskwierał. Mam w planach w tym tygodniu głównie odpoczywać po pracy.

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie walka musi się zacząć od nowa.. będzie fasola i już♡

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    U mnie walka musi się zacząć od nowa.. będzie fasola i już♡
    Jak to? :(

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate strasznie mi przykro :(

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ