Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
ojejku wrote:ja wpadam z promocją
w smyku medela swing za 479, dodatkowo -10% za rejestracje w ich programie punktowym, wychodzi coś około 431 zł.
Ja się mocno zastanawiam, i chyba szumisia też wezmę jest z cry sensorem za 179 minus te same 10%
Jeśli na dwie piersi? to świetna cena. Ja kupowalam z lovi elektryczny za 315 zł. Jest dobry, ale gdy np ja tylko odciągałam mleko a nie karmiłam to ten z medeli zdecydowanie polecam. Siostra szwagierki miała i pół roku odciągała mleko tym laktatorem. Ja wytrzymałam 6 tygodni z laktatorem lovi elektrycznym, mleko było cały czas i sporo, ale niestety pol godz na jedną pierś co 3 godz to męczarnia. A tak to jest pol godz na dwie od razu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 13:30
Natalia27.03.2016
-
nick nieaktualnyShe86 wrote:Jeśli na dwie piersi? to świetna cena. Ja kupowalam z lovi elektryczny za 315 zł. Jest dobry, ale gdy np ja tylko odciągałam mleko a nie karmiłam to ten z medeli zdecydowanie polecam. Siostra szwagierki miała i pół roku odciągała mleko tym laktatorem. Ja wytrzymałam 6 tygodni z laktatorem lovi elektrycznym, mleko było cały czas i sporo, ale niestety pol godz na jedną pierś co 3 godz to męczarnia. A tak to jest pol godz na dwie od razu
jeszcze się zastanowię
Szumisia kupię tak czy siak, ale chyba tez się jeszcze wstrzymam.
Jejku ile to wydatków, jeszcze foteleki dziś oglądam, naprawdę nawet nie sądziłam. Wiem, ze można wszystko taniej, używane, szukać okazji, ale to trzeba tez wiedzieć o co w tym wszystkim chodzi, przy drugim będzie łatwiej -
Qasha wrote:I to serio działa?
U nas działa. Samej chce mi się zasypiać od tego szumu. Często jak obudzi sie w nocy włączam szumisia i zaraz zasypia. Jakoś nie wobrażam sobie, żeby go nie było, tak się przyzwyczaiłamOczywiście bez szumisia córcia też zaśnie, np na spacerku, czy jak jest zmęczona
Arwi lubi tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
ojejku wrote:na jedną, ja sama nie wiem co jest dobre a co złe, nawet ne przypuszczałam, ze z jednego cycka trzeba laktatorem zaiwaniać pół godziny
jeszcze się zastanowię
Jejku ile to wydatków, jeszcze foteleki dziś oglądam, naprawdę nawet nie sądziłam. Wiem, ze można wszystko taniej, używane, szukać okazji, ale to trzeba tez wiedzieć o co w tym wszystkim chodzi, przy drugim będzie łatwiej
Wiesz co da się tak 10-15 minut odciągać ale to tak w pierwszych tygodniach. Potem juz potrzeba z 20 minut. A jak robią się zastoje to najlepiej było ściągać mleko do zera czyli minimum 30 minut... Ja z tym laktatorem spędzałam kilka godzin dziennieCórcia nie chciała chwytać brodawki a nie miałam siły i serca na siłę jej przystawiać. Jak złapała pierś to i tak mało leciało, przyzwyczaiła się do smoczka
Wiec w końcu przeszliśmy na mm. Najlepiej używać laktatora od czasu do czasu(wtedy wystarczy taki na jedną pierś), np jak chcesz wyjść z domu, a na codzień karmić piersią. Jestem w drugiej ciazy i juz drżę na myśl o karmieniu piersią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 14:20
Natalia27.03.2016
-
Najpierw zchodzi mleko chude, dopiero po czasie jest pełniejsze, bogatsze w tłuszcz. To jak z kp, zalecają najpierw aby dziecko zjadło jedną pierś, a potem drugą. A nie z obu piersi po trochu
Corcula, zFolwarku lubią tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
Także u mnie ten wydatek 3 stówek na laktator nie bardzo się opłacił, bo przydał się tylko na pierwsze 6 tygodni. Za to do dziś służy nam elektryczny sterylizator do butelek z aventa, a kosztował niecałe 200 zł http://www.ceneo.pl/14254695#tab=spec Ale kupilśmy go dopiero jak przeszliśmy całkiem na mmNatalia
27.03.2016
-
ojejku wrote:na jedną, ja sama nie wiem co jest dobre a co złe, nawet ne przypuszczałam, ze z jednego cycka trzeba laktatorem zaiwaniać pół godziny
jeszcze się zastanowię
Jejku ile to wydatków, jeszcze foteleki dziś oglądam, naprawdę nawet nie sądziłam. Wiem, ze można wszystko taniej, używane, szukać okazji, ale to trzeba tez wiedzieć o co w tym wszystkim chodzi, przy drugim będzie łatwiej
Taa foteliki i łózeczko, jak Cię stać to można coś poszaleć, ale nie ma chyba co najdroższych kupować. My mamy fotelik z maxi cosi peble i już jest ciasny na córcie, lada chwilą musimy kupić większy i to pewnie będzie ten http://nodik.pl/fotelik-samochodowy-siedzisko-pearl-918-kg-maxicosi-gratis-concrete-grey-p-3607.html, bo mamy juz bazę do niego. Także widzisz pierwszy fotelik to zakup na max 9 miesiący potem trzeba miec kolejny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 15:38
Natalia27.03.2016
-
U nas to kilka razy poszedł szum suszarki z yt
Co do fotelika my pierwszego używaliśmy prawie do roku i był ok, a syn do maluszków nie należy
Aaaa i fotelik jednak nowy bo używany nie wiadomo jaka ma historie (może być po wypadku, z niewidocznymi uszkodzeniami) no chyba że z pewnego źródłazFolwarku lubi tę wiadomość
-
StyczniowaNadzieja wrote:U nas to kilka razy poszedł szum suszarki z yt
Co do fotelika my pierwszego używaliśmy prawie do roku i był ok, a syn do maluszków nie należy
Aaaa i fotelik jednak nowy bo używany nie wiadomo jaka ma historie (może być po wypadku, z niewidocznymi uszkodzeniami) no chyba że z pewnego źródładarmowe
-
Z tym fotelikiem to pewnie zależy od modelu. Moja corcia waży okolo 8300g a ten fotelik jest niby do 13 kg a naprawdę jest juz ciasny
Nózki na długość wystają i przede wszystkim na szerokość ramionka juz takie ściśnięte, zwłaszcza w kurtce. Moje dwie kuzynki styczniówki 2016 też już powymieniały foteliki
Edit: i na moich marcowkach niektóre dziewczyny też juz zakupiły, nowe większe foteliki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 07:29
Natalia27.03.2016
-
Naczytałam się o wózkach, szumisiach itp i śniło mi się dzisiaj, że Stelażowi pokazywałam Szumisia i oglądaliśmy wózki.
Dzień wcześniej śniło mi się, że jesteśmy u lekarza z wyniki badań (tych co nam teraz zlecił)...
Ups!!!Corcula, ojejku, Demsik, She86, Impresja lubią tę wiadomość
-
Ja mam szumiaca sowe i szczerze to tylko na wyjazdach jej używam. Dla mnie laktator to must have. Mam elektryka canpolu i jest ok.
-
Helo
Szumisia nie używałam, ale muszę o tym poczytać. U mnie laktator sprawdzał się doraźnie, ręczny lovi dawał radę. Ciekawe jak będzie teraz.
Dziewczynki przymierzamy się do zmiany fotelika samochodowego dla młodego, bo z tego wyrósł, polećcie coś powyżej 19 kg.
Któraś kobietka testowała??
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Oo, widzę ciekawe tematy
Ja muszę się zacząć zapoznawać z tymi wszystkimi sprzętami, po Nowym Roku chciałabym kupować.
Szumisia już mamFakt, można puszczać szum z odkurzacza czy yt, ale podoba mi się idea takiej przytulanki.
Weekend u nas bardzo intensywny, byliśmy w Warszawie, dużo łaziliśmy i brzuch mi trochę doskwierał. Mam w planach w tym tygodniu głównie odpoczywać po pracy.Po 3 latach starań, w końcu z namiPola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
kate88:) wrote:U mnie walka musi się zacząć od nowa.. będzie fasola i już♡
-
Kate strasznie mi przykro