X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paolala ;)

Emaj ja też podpisałam :O Zaczełam czytać i nie wierzyłam co się dzieje....

ckaidqk34aroni5a.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    dzięki dziewczyny za rady co do zakwasu ;) Skorzystamy na pewno ;)

Słuchajcie dostałam wynik czystości pochwy i nie bardzo go umiem rozszyfrować... Zdjęcie wyniku mam w pamiętniku więc proszę jakąś doświadczoną kobietę o pomoc :* Będę wdzięczna
    Masz 1 i tam jest wyjaśnione ze to prawidłowy wynik :) nawet bardzo bo norma jest od 0 do 3 czyli Twój jest idealny :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless dzięki ;) jeżeli to 1 się tyczy całego wyniku to jest super. Ta lista obecnych bakterii itd.... mnie wystraszyła bo nie wiem co jest co :P

ckaidqk34aroni5a.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika to Flora bakteryjne fizjologiczna;)

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pamięć i wsparcie! jesteście nieocenione! <3 A więc tak:
    - endometrioza jest - to nie ulega wątpliwości ale na pewno w niewielkim stopniu. bo usg jest piękne. nie ma torbieli ani innych nieprawidłowości.
    - jestem w 16 dc i tak jak myślałam owulacja była w 11 najdalej 12 dc z lewego jajnika czyli tak jak sądziłam. endometrium 10-11 mm (jesli z tego bedzie ciąza to bedzie cud bo owu była w srodku samego dramatu z wujkiem a byly 2 seksy w dosc odległej rozbioeznosci czasowej a 11 dc był w dzien jak sie o wujku dowiedziałam)
    - jesli przyjdzie @ mam w 2-3 dc zbadac AMH, LH, FSH, Estradiol, testosteron, i potwierdzić endometrioze badaniem CA 125 bo dawno nie badałam
    - mam łykać CLO w kolejnym cyklu i pokazać sie w 12-13 dc i zbadamy jajniory i dostane zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka
    - z CLO działamy z tego co lekarza zrozumiałam max 3 cykle potem inseminacja
    - mąż zdrowy jak ryba to ja jestem popsuta :D

emaj, Arwi, kate55, Paolala, pepsunieczka, nick nieaktualny, She86, bita_smietana, mitonia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku uwielbiam Twój brzuch <3

Magdziunia12 jest bardzo dobrze!

Ja dzisiaj miałam niezły młyn w pracy, bo mamy w tym tygodniu zajęcia otwarte dla rodziców i ćwiczymy z dzieciakami jasełka, więc byłam na nogach od 6 do 16 nie zdążyłam na fotel siąść co skończyło się bólami Ridżowymi, przyszłam do domu wzięłam nospę i przespałam się i już jest dobrze. Muszę wytrwać jeszcze tak dwa dni i potem już będzie luźniej :)

Dzwonili dziś do mnie z gabinetu gin. że jakbym chciała to zwolnił się termin na 19.12 (prosiłam Panią z recepcji że jakby coś było niech dzwoni bo chciałabym wiedzieć coś przed świętami), ale kurcze to jest za szybko, jakby to był 22 lub 23, a 19 to wg. belly 6t2d, tylko że ja miałam owu w 18dc, no i za termin podziękowałam.

A właśnie Emaj na betę w końcu nie poszłam choć chciałam, ale plany pokrzyżowało mi zastępstwo za to wrzucam test z rana :D
    x7f3q.jpg

Demsik, emaj, ktosiowa, marzusiax, Paolala, nick nieaktualny, Karolczyk, nick nieaktualny, bita_smietana, mitonia, Morwa lubią tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla przeczytalam ze jestes w 16dniu ciazy wiec cos bedzie na rzeczy po clo,nie ma innej opcji.
    Odrobia checi super tescior a z wizyta kika dni cie nie zbawi a bedzie wiecej widac.nie przemeczaj sie tylko za bardzo;)

nick nieaktualny, bita_smietana lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • emaj Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:17

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Allegrowy i taaaaaki ciemny! Mysha też się dziś pięknym pochwaliła <3 ale mnie cieszą Wasze ciążunie!

To nie allegro tylko pepino kłamino :D są w auchan i tesco za 3 zł :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy przy endo nie jest to endometrium troche oszukane. chociaz jak ronilam ciaze na opisie z soru mam ze endometrium 11.7 a na innym usg sprzed roku ze 8.9 ale nie mam pojecia jaki to byl dzien cyklu

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Ja nie wiem czy przy endo nie jest to endometrium troche oszukane. chociaz jak ronilam ciaze na opisie z soru mam ze endometrium 11.7 a na innym usg sprzed roku ze 8.9 ale nie mam pojecia jaki to byl dzien cyklu
    Endo nie przesądza o niczym. Mam 2 koleżanki które zaszły z endo 6mm.
    Tez mam endometrioze. Jeden jajnik w torbielach, drugi działa a endo w dzień ovu 11mm.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wiem ze samo endo o niczym nie swiadczy ale pierwszy raz po dlugim czasie mialam usg i mialam podana grubosc endo. i zciekawosci sprawdzilam. pozostaje czekac. w tym cyklu szanse nikle

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    tak wiem ze samo endo o niczym nie swiadczy ale pierwszy raz po dlugim czasie mialam usg i mialam podana grubosc endo. i zciekawosci sprawdzilam. pozostaje czekac. w tym cyklu szanse nikle
    A może wujek zrobił miejsce dla Ktosia? Krótko przed Rabarbasią zmarła babcia mojego męża. Może coś w tym jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 21:01

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    A może wujek zrobił miejsce dla Ktosia? Krótko przed Rabarbasią zmarła b

tez o takim czym niestety pomyslalam... :( przekonamy sie

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla koleżanka zaszła w cyklu w którym pochowała dziadka i przez to były 2 sexy na cały cykl, a mimo to się udało. Uszy do góry. Nic straconego!

Odrobinko nie ważny czy pepino czy clearblue. Takiej krechy by nie wyczarował z wody :-) Piękna!

nick nieaktualny, nick nieaktualny, bita_smietana lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla trzymam kciuki za ten cykl już może tak jak dziewczyny mówią wujek zrobił miejsce dla Twojego dziecia tego bardzo mocno Ci życzę

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kochane zaszlam w ciaze z jednym seksem przed owu i juz prawie polowa:)
    Mnie znowu cos zaczya swedziec a raczej gdzies (czyt.na dole).zaczelam brac zuravit i lacibios femina ale czy cos jeszcze mozna?w czw mam wizyte to moze cos przepisze

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik, mam ten sam problem co Ty:( Ledwie kilka tygodni temu przechodzilam infekcję l i znowu swędzi.. Można jakoś sobie pomóc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja infekcję polecam Natamycynę (dopochwowe) jest bezpieczna w ciąży, dostałam ja juz w 7tc, ale ma w opakowaniu chyba ze 20 tabletek, w teorii kazali mi to brać przez 20 dni ;) ale biorę co kilka tygodni przez 3 dni jak mam infekcję, ale to działa chyba na grzybiczą tylko. To jest na receptę, kosztuje około 20zł. Niestety wizyta u lekarza niezbędna chociażby po receptę, ale serio działa to na mnie prawie jak flumycon (a tego nie wiem czy można w ciąży).
    Ja zaczęłam 22tc, ciągle biorę luteinę dopochwowo 3x100, nie ma szans na to abym nie miała co chwilę infekcji...

• Demsik Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clotrimazol jest chyba bez recepty i ponoc mozna.ja w czw zapytam jak sie chronic jeszcze..najgorsze ze w ciazy odczyn pochwy zmienia sie z kwasnego w zasadowy i dlatego moga sie paletac swedzenia itp bo bakterie nie spia..

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ