X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paolala ;)

Emaj ja też podpisałam :O Zaczełam czytać i nie wierzyłam co się dzieje....

ckaidqk34aroni5a.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    dzięki dziewczyny za rady co do zakwasu ;) Skorzystamy na pewno ;)

Słuchajcie dostałam wynik czystości pochwy i nie bardzo go umiem rozszyfrować... Zdjęcie wyniku mam w pamiętniku więc proszę jakąś doświadczoną kobietę o pomoc :* Będę wdzięczna
    Masz 1 i tam jest wyjaśnione ze to prawidłowy wynik :) nawet bardzo bo norma jest od 0 do 3 czyli Twój jest idealny :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless dzięki ;) jeżeli to 1 się tyczy całego wyniku to jest super. Ta lista obecnych bakterii itd.... mnie wystraszyła bo nie wiem co jest co :P

ckaidqk34aroni5a.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika to Flora bakteryjne fizjologiczna;)

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pamięć i wsparcie! jesteście nieocenione! <3 A więc tak:
    - endometrioza jest - to nie ulega wątpliwości ale na pewno w niewielkim stopniu. bo usg jest piękne. nie ma torbieli ani innych nieprawidłowości.
    - jestem w 16 dc i tak jak myślałam owulacja była w 11 najdalej 12 dc z lewego jajnika czyli tak jak sądziłam. endometrium 10-11 mm (jesli z tego bedzie ciąza to bedzie cud bo owu była w srodku samego dramatu z wujkiem a byly 2 seksy w dosc odległej rozbioeznosci czasowej a 11 dc był w dzien jak sie o wujku dowiedziałam)
    - jesli przyjdzie @ mam w 2-3 dc zbadac AMH, LH, FSH, Estradiol, testosteron, i potwierdzić endometrioze badaniem CA 125 bo dawno nie badałam
    - mam łykać CLO w kolejnym cyklu i pokazać sie w 12-13 dc i zbadamy jajniory i dostane zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka
    - z CLO działamy z tego co lekarza zrozumiałam max 3 cykle potem inseminacja
    - mąż zdrowy jak ryba to ja jestem popsuta :D

emaj, Arwi, kate55, Paolala, pepsunieczka, ojejku, She86, bita_smietana, mitonia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku uwielbiam Twój brzuch <3

Magdziunia12 jest bardzo dobrze!

Ja dzisiaj miałam niezły młyn w pracy, bo mamy w tym tygodniu zajęcia otwarte dla rodziców i ćwiczymy z dzieciakami jasełka, więc byłam na nogach od 6 do 16 nie zdążyłam na fotel siąść co skończyło się bólami Ridżowymi, przyszłam do domu wzięłam nospę i przespałam się i już jest dobrze. Muszę wytrwać jeszcze tak dwa dni i potem już będzie luźniej :)

Dzwonili dziś do mnie z gabinetu gin. że jakbym chciała to zwolnił się termin na 19.12 (prosiłam Panią z recepcji że jakby coś było niech dzwoni bo chciałabym wiedzieć coś przed świętami), ale kurcze to jest za szybko, jakby to był 22 lub 23, a 19 to wg. belly 6t2d, tylko że ja miałam owu w 18dc, no i za termin podziękowałam.

A właśnie Emaj na betę w końcu nie poszłam choć chciałam, ale plany pokrzyżowało mi zastępstwo za to wrzucam test z rana :D
    x7f3q.jpg

Demsik, emaj, ktosiowa, marzusiax, Paolala, ojejku, Karolczyk, Impresja, bita_smietana, mitonia, Morwa lubią tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla przeczytalam ze jestes w 16dniu ciazy wiec cos bedzie na rzeczy po clo,nie ma innej opcji.
    Odrobia checi super tescior a z wizyta kika dni cie nie zbawi a bedzie wiecej widac.nie przemeczaj sie tylko za bardzo;)

odrobinacheci, bita_smietana lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • emaj Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:17

odrobinacheci lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Allegrowy i taaaaaki ciemny! Mysha też się dziś pięknym pochwaliła <3 ale mnie cieszą Wasze ciążunie!

To nie allegro tylko pepino kłamino :D są w auchan i tesco za 3 zł :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy przy endo nie jest to endometrium troche oszukane. chociaz jak ronilam ciaze na opisie z soru mam ze endometrium 11.7 a na innym usg sprzed roku ze 8.9 ale nie mam pojecia jaki to byl dzien cyklu

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Ja nie wiem czy przy endo nie jest to endometrium troche oszukane. chociaz jak ronilam ciaze na opisie z soru mam ze endometrium 11.7 a na innym usg sprzed roku ze 8.9 ale nie mam pojecia jaki to byl dzien cyklu
    Endo nie przesądza o niczym. Mam 2 koleżanki które zaszły z endo 6mm.
    Tez mam endometrioze. Jeden jajnik w torbielach, drugi działa a endo w dzień ovu 11mm.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wiem ze samo endo o niczym nie swiadczy ale pierwszy raz po dlugim czasie mialam usg i mialam podana grubosc endo. i zciekawosci sprawdzilam. pozostaje czekac. w tym cyklu szanse nikle

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    tak wiem ze samo endo o niczym nie swiadczy ale pierwszy raz po dlugim czasie mialam usg i mialam podana grubosc endo. i zciekawosci sprawdzilam. pozostaje czekac. w tym cyklu szanse nikle
    A może wujek zrobił miejsce dla Ktosia? Krótko przed Rabarbasią zmarła babcia mojego męża. Może coś w tym jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 21:01

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    A może wujek zrobił miejsce dla Ktosia? Krótko przed Rabarbasią zmarła b

tez o takim czym niestety pomyslalam... :( przekonamy sie

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla koleżanka zaszła w cyklu w którym pochowała dziadka i przez to były 2 sexy na cały cykl, a mimo to się udało. Uszy do góry. Nic straconego!

Odrobinko nie ważny czy pepino czy clearblue. Takiej krechy by nie wyczarował z wody :-) Piękna!

odrobinacheci, ojejku, bita_smietana lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla trzymam kciuki za ten cykl już może tak jak dziewczyny mówią wujek zrobił miejsce dla Twojego dziecia tego bardzo mocno Ci życzę

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kochane zaszlam w ciaze z jednym seksem przed owu i juz prawie polowa:)
    Mnie znowu cos zaczya swedziec a raczej gdzies (czyt.na dole).zaczelam brac zuravit i lacibios femina ale czy cos jeszcze mozna?w czw mam wizyte to moze cos przepisze

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik, mam ten sam problem co Ty:( Ledwie kilka tygodni temu przechodzilam infekcję l i znowu swędzi.. Można jakoś sobie pomóc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja infekcję polecam Natamycynę (dopochwowe) jest bezpieczna w ciąży, dostałam ja juz w 7tc, ale ma w opakowaniu chyba ze 20 tabletek, w teorii kazali mi to brać przez 20 dni ;) ale biorę co kilka tygodni przez 3 dni jak mam infekcję, ale to działa chyba na grzybiczą tylko. To jest na receptę, kosztuje około 20zł. Niestety wizyta u lekarza niezbędna chociażby po receptę, ale serio działa to na mnie prawie jak flumycon (a tego nie wiem czy można w ciąży).
    Ja zaczęłam 22tc, ciągle biorę luteinę dopochwowo 3x100, nie ma szans na to abym nie miała co chwilę infekcji...

• Demsik Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clotrimazol jest chyba bez recepty i ponoc mozna.ja w czw zapytam jak sie chronic jeszcze..najgorsze ze w ciazy odczyn pochwy zmienia sie z kwasnego w zasadowy i dlatego moga sie paletac swedzenia itp bo bakterie nie spia..

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ