Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czytałam na ulotce Clotrimazolu, żeby w ciąży nie stosować ... U mnie na szczęście bez infekcji póki co.
Madziulka, ciężki czas przed Wami, ale przetrwacie to razem.
Siedzę i czekam na glukozę. Trzymajcie kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 07:46
Corcula, ojejku, bita_smietana, Demsik, emaj lubią tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
Ojejku zaczelysmy 6 miesiac!! No no, powaznie juz to wyglada
Dzisiaj o 10 mam spotkanie z Panią prawnik ktora pomoze mi zawalczyc z zusem. Ciekawe co mi na to wszystko powie.
Buziaki!bita_smietana, Demsik, emaj, ojejku lubią tę wiadomość
-
Dowiedziałam się w niedzielę, że u mojego stelaża w pracy jest reorganizacja sterówki... Że siedział całe lata!!!! przy serwerach i czymś tam jeszcze (przy szafach sterowniczych?) i że nagle postanowili to poprzenosić (bez słowa wyjaśnienień). Podejrzewamy, że w innych krajach (to bardzo duża korpo) coś się stało i postanowili zrobić z tym porządek...
Teraz się zastanawiamy jak te pola magnetyczne etc wpływały na jego nasienie.... Bo chyba k... wpływały (ja w ogóle nie wiedziałam o tym jego sąsiedztwie)...
I teraz łudzę się, że 3 miesiące i mam nadzieję, że nasienie naprawione będzie (oby!). (Dla przypomnienie w czerwcu wyszła mu morfologia 0% ).
Ale drugą stroną medalu jest to, że M się przestraszył i umówiłam go na 29 grudnia na kopernika, bo chce pogadać z lekarzem po męsku (to nie moja słowa), bo się boi, że będziemy mieć chore dziecko z takiego nasienia.
Edycja: jeśli na serio za 3 miesiące byłoby nasienie zregenerowane (jeśli na serio te pola magnetyczne miały na nie zły wpływ), to za rok rodzę pod choinkąWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 08:08
Arwi lubi tę wiadomość
-
Ktosiowa moj maz cale zycie pracuje w IT a serwerownia to jego drugi dom
Dzieci zdrowe, nasienie chyba tez biorac pid uwage tempo w jakim nam idzie rozmnazanie takze bedzie git
Serwery mogą przenosic z różnych przyczyn. Np wdrazaja nowe procedury itp. Za to w mojej poprzedniej firmie ktora pracowala przy bts'ach i antenach wiem, ze bylo ryzyko nieplodnosci i chlopaki mieli specjalne szkolenia i wiadomo bylo, zeby nigdy nie stawac w "świetle " anteny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 09:17
ktosiowa lubi tę wiadomość
-
Ktosiowa może faktycznie Wam pomoże ta modernizacja stanowiska pracy stelarza. Coś w tym musi być. Skoro nie ma nasienia super samca to czasem niewielkie rzeczy mogą pomóc. A łyka te leki w końcu?
Tak na szybko przy infekcji to polecam irygacje tantum rosa i iniekcje multigyn actigel. To nie to samo co antybiotyk, ale może coś pomóc w razie W.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Nie mogę zrobić cytowania...
Wiesz Corcula, zdesperowany każdej nadziei się chwyta....
Co do chorych dzieci, to ogólnie chodzi, że jak są złe plemniki (nie zważając z jakiego powodu), to czy mogą być chore dzieci? Wg mnie taka ciąża nie przetrwa na samym początku (może stąd moja biochemiczna?), a chore dzieci mogą się pojawić przy mega zdrowej parze.... Ale... Ale niech mu to powie lekarz.
Edycja, Marzusiax: łyka
Edycja 2: na pewno nie jest to nasienie złe od zawsze, bo w końcu bliźniaczki zrobił, i to jako wpadkę, znaczy się, że nie starali się a dały plemniory radę... więc to złe nasienie jest sprawą nabytąWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 09:58
-
Ktosiowa z drugiej strony cholera wie co oni za sprzet tam maja i jak go zabezpieczaja. U mojego faceta serwerownia to odrebne specjalnie zabezpieczone pomieszczenie ktore ma nawet wlasna wentylacje itp.
Niczego chyba nie mozna wykluczyc. -
Na plemniory wiele czynnikow ma wplyw.sami chyba czasem nie zdajemy sobie sprawy hak bardzo.moj maz tez mial podejrzenie ze jego praca ma wplyw na nasze zajscie bo pracuje w miejscu gdzie temp jest aktualnie zima 35-38°a latem i wiecej a przy puecach jest masakra.ale na szczescie wyszly badania w normie.moze zmiana stanowiska twojego meza dobrze mu zrobia i parametry sie polepsza.
Na razie biore zuravit i lacibios i czekam do czw:)
Quasha ty te pierniki kubusiowi serwuj a nie tesciowej;)moje znikaja w mgnieniu oka ale ja mam z innego przepisu:)Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Ja nawet nie wiedziałam, że on ma tam serwerownię! Szczęka mi opadła jak się dowiedziałam. I jeszcze te jakieś szafki sterownicze czy jak to zwał... i pierdylion komputerów też...
Fakt, że jego kolega w między czasie został 2 razy ojcem... ale ki diabeł... na każdego może inaczej działać (te pola magnetyczne)... no i ten kolega jest o wiele krócej u nich w dziale... A mój stelaż lata!!! Prawie tyle ile mają jego córki....
No i nie mówię, że to jest przyczyną i kropka... Łapię się każdej nadziei...
-
Madziulla super że jest plan działania ale mam nadzieje ze nie będzie musiał zostać wcielony w zycie. Podobnie jak dziewczyny pomyślałam o Twoim wójku i miejscu dla Ktosia
Demsik ja walcze od samego początku z infekcjami i od lekarza mam zalecenia caly czas przyjmowac lacibios femina do tego dopochwowo laktovaginal i dodatkowo jest taka seria provag która można w ciaży bezpiecznie stosować. Jest tam taki zel do smarowania, przedewszystkim łagodzi to nieprzyjemne uczucie świadu a dodatkowo zabezpiecza przed dostawaniem sie bakterii z zewnątrz polecam!!!
Nystatyna to antybiotyk na recepte i zeby skutecznie wyleczyć infekcje grzybiczą trzeba go brać ciagiem przez min 10-14 dni bo inaczej infekcja będzie nawracac.
Ja dziś ide właśnie do lekarza z tymi moimi infekcjami bo stwierdził ze tu juz konieczny jest wymaz... zobaczymy co powie
Ktosiowa z tym nasieniem tak jest że jednemu cos szkodzi innemu nie. Mam nadzieje ze ta reorganizacja Wam pomoże. U nas przy pierowrodnym udało sie po 3 miesiacach od zakończenia jazdy rowerem przez mojego Stelaża, żmialiśmy sie ze pewnie nasze dzieci bedą wszystkie poczęte po 3 miechy po sezonie rowerowym dlatego dla męża teraz to był straszny psikus jak się udało
Marzusiax a irygacje w ciazy można? Bo ja słyszałam ze niewskazane...multigyn actigel też polecam, działa cuda...
Aaaa sie rozpisałam, to jeszcze tylko przywitam sie w 15tc -
W ramach eksperymentu naukowcy obserwowali i badali 150 mężczyzn – dawców spermy. U połowy z nich zauważono mniejszą ilość, ruchliwość i nieprawidłową budowę plemników. Żeby przekonać się czemu tak się dzieje – mężczyźni nosili przy sobie mierniki, które przez cały czas mierzyły wartość pola magnetycznego. Jak się okazało – ci z mężczyzn, którzy przebywali w polu elektromagnetycznym mieli w wyniku tego nasienie gorszej jakości. Im dłuższy był czas przebywania w zasięgu pola – tym jakość spermy była gorsza. Do pogorszenia jakości nasienia wystarczyła wartość indukcji magnetycznej powyżej 0,16 mikrotesli
-
Ania ja juz jem trzecie opakowanie i mam jesć cały czas osłonowo. W supher-pharmie (czy jak to się pisze) mają to w dobrej cenie 16.90 w innych aptekach około 25zł\
Qasha ja też nie miałam nigdy takich skłonnosci, raz tylko po antybiotyku miałam infekcje, w poprzedniej ciaży zero takich problemów no a po porodzie sie zaczeło (obwiniam kp że obciazało mój organizm) i co chwile łapałam jakieś lekkie infekcje które sama zwalczałam a teraz w ciąży to już apogeum... Dodam tylko ze mam ochotę na męża, od gina jest zielone swiatło a przez te infekcje d...a blada.... -
Demsik wrote:U mbie tsh ostatnio było 2,63 a dzis kurna 3,63
-
Ja dziś 3 dzień na dupku i odpukać nie mam żadnych objawów jego konsumpcji
Demsik lubi tę wiadomość
-
Demsik, w ciąży praktycznie zawsze skacze, także nie denerwuj się! Lekarz zaradzi
Ja już odebrałam wyniki: glukoza (na czczo 78, po 2h 118) , mocz, tsh (0,98), morfologia - wszystko w normie!!odrobinacheci, zFolwarku, Paolala, Demsik, ktosiowa, emaj, Ania-nowa, Corcula, bita_smietana, Impresja, pepsunieczka, kate88:) lubią tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc