X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam na ulotce Clotrimazolu, żeby w ciąży nie stosować ... U mnie na szczęście bez infekcji póki co.

Madziulka, ciężki czas przed Wami, ale przetrwacie to razem.

Siedzę i czekam na glukozę. Trzymajcie kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 07:46

Corcula, ojejku, bita_smietana, Demsik, emaj lubią tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku zaczelysmy 6 miesiac!! No no, powaznie juz to wyglada :)
    Dzisiaj o 10 mam spotkanie z Panią prawnik ktora pomoze mi zawalczyc z zusem. Ciekawe co mi na to wszystko powie.

Buziaki!

bita_smietana, Demsik, emaj, ojejku lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam się w niedzielę, że u mojego stelaża w pracy jest reorganizacja sterówki... Że siedział całe lata!!!! przy serwerach i czymś tam jeszcze (przy szafach sterowniczych?) i że nagle postanowili to poprzenosić (bez słowa wyjaśnienień). Podejrzewamy, że w innych krajach (to bardzo duża korpo) coś się stało i postanowili zrobić z tym porządek...
    Teraz się zastanawiamy jak te pola magnetyczne etc wpływały na jego nasienie.... Bo chyba k... wpływały (ja w ogóle nie wiedziałam o tym jego sąsiedztwie)...

I teraz łudzę się, że 3 miesiące i mam nadzieję, że nasienie naprawione będzie (oby!). (Dla przypomnienie w czerwcu wyszła mu morfologia 0% :/).

Ale drugą stroną medalu jest to, że M się przestraszył i umówiłam go na 29 grudnia na kopernika, bo chce pogadać z lekarzem po męsku (to nie moja słowa), bo się boi, że będziemy mieć chore dziecko z takiego nasienia.

Edycja: jeśli na serio za 3 miesiące byłoby nasienie zregenerowane (jeśli na serio te pola magnetyczne miały na nie zły wpływ), to za rok rodzę pod choinką ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 08:08

Arwi lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa moj maz cale zycie pracuje w IT a serwerownia to jego drugi dom :)
    Dzieci zdrowe, nasienie chyba tez biorac pid uwage tempo w jakim nam idzie rozmnazanie takze bedzie git :D

Serwery mogą przenosic z różnych przyczyn. Np wdrazaja nowe procedury itp. Za to w mojej poprzedniej firmie ktora pracowala przy bts'ach i antenach wiem, ze bylo ryzyko nieplodnosci i chlopaki mieli specjalne szkolenia i wiadomo bylo, zeby nigdy nie stawac w "świetle " anteny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 09:17

ktosiowa lubi tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa może faktycznie Wam pomoże ta modernizacja stanowiska pracy stelarza. Coś w tym musi być. Skoro nie ma nasienia super samca to czasem niewielkie rzeczy mogą pomóc. A łyka te leki w końcu?

Tak na szybko przy infekcji to polecam irygacje tantum rosa i iniekcje multigyn actigel. To nie to samo co antybiotyk, ale może coś pomóc w razie W.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę zrobić cytowania...

Wiesz Corcula, zdesperowany każdej nadziei się chwyta.... ;-)

Co do chorych dzieci, to ogólnie chodzi, że jak są złe plemniki (nie zważając z jakiego powodu), to czy mogą być chore dzieci? Wg mnie taka ciąża nie przetrwa na samym początku (może stąd moja biochemiczna?), a chore dzieci mogą się pojawić przy mega zdrowej parze.... Ale... Ale niech mu to powie lekarz.

Edycja, Marzusiax: łyka :D :D :D

Edycja 2: na pewno nie jest to nasienie złe od zawsze, bo w końcu bliźniaczki zrobił, i to jako wpadkę, znaczy się, że nie starali się a dały plemniory radę... więc to złe nasienie jest sprawą nabytą :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 09:58

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa z drugiej strony cholera wie co oni za sprzet tam maja i jak go zabezpieczaja. U mojego faceta serwerownia to odrebne specjalnie zabezpieczone pomieszczenie ktore ma nawet wlasna wentylacje itp.
    Niczego chyba nie mozna wykluczyc.

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na plemniory wiele czynnikow ma wplyw.sami chyba czasem nie zdajemy sobie sprawy hak bardzo.moj maz tez mial podejrzenie ze jego praca ma wplyw na nasze zajscie bo pracuje w miejscu gdzie temp jest aktualnie zima 35-38°a latem i wiecej a przy puecach jest masakra.ale na szczescie wyszly badania w normie.moze zmiana stanowiska twojego meza dobrze mu zrobia i parametry sie polepsza.
    Na razie biore zuravit i lacibios i czekam do czw:)
    Quasha ty te pierniki kubusiowi serwuj a nie tesciowej;)moje znikaja w mgnieniu oka ale ja mam z innego przepisu:)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiedziałam, że on ma tam serwerownię! Szczęka mi opadła jak się dowiedziałam. I jeszcze te jakieś szafki sterownicze czy jak to zwał... i pierdylion komputerów też...
    Fakt, że jego kolega w między czasie został 2 razy ojcem... ale ki diabeł... na każdego może inaczej działać (te pola magnetyczne)... no i ten kolega jest o wiele krócej u nich w dziale... A mój stelaż lata!!! Prawie tyle ile mają jego córki....

No i nie mówię, że to jest przyczyną i kropka... Łapię się każdej nadziei... :)

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla super że jest plan działania ale mam nadzieje ze nie będzie musiał zostać wcielony w zycie. Podobnie jak dziewczyny pomyślałam o Twoim wójku i miejscu dla Ktosia :)

Demsik ja walcze od samego początku z infekcjami i od lekarza mam zalecenia caly czas przyjmowac lacibios femina do tego dopochwowo laktovaginal i dodatkowo jest taka seria provag która można w ciaży bezpiecznie stosować. Jest tam taki zel do smarowania, przedewszystkim łagodzi to nieprzyjemne uczucie świadu a dodatkowo zabezpiecza przed dostawaniem sie bakterii z zewnątrz polecam!!!

Nystatyna to antybiotyk na recepte i zeby skutecznie wyleczyć infekcje grzybiczą trzeba go brać ciagiem przez min 10-14 dni bo inaczej infekcja będzie nawracac.

Ja dziś ide właśnie do lekarza z tymi moimi infekcjami bo stwierdził ze tu juz konieczny jest wymaz... zobaczymy co powie :)

Ktosiowa z tym nasieniem tak jest że jednemu cos szkodzi innemu nie. Mam nadzieje ze ta reorganizacja Wam pomoże. U nas przy pierowrodnym udało sie po 3 miesiacach od zakończenia jazdy rowerem przez mojego Stelaża, żmialiśmy sie ze pewnie nasze dzieci bedą wszystkie poczęte po 3 miechy po sezonie rowerowym dlatego dla męża teraz to był straszny psikus jak się udało :D

Marzusiax a irygacje w ciazy można? Bo ja słyszałam ze niewskazane...multigyn actigel też polecam, działa cuda...

Aaaa sie rozpisałam, to jeszcze tylko przywitam sie w 15tc :)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:18

ktosiowa, Arwi lubią tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach eksperymentu naukowcy obserwowali i badali 150 mężczyzn – dawców spermy. U połowy z nich zauważono mniejszą ilość, ruchliwość i nieprawidłową budowę plemników. Żeby przekonać się czemu tak się dzieje – mężczyźni nosili przy sobie mierniki, które przez cały czas mierzyły wartość pola magnetycznego. Jak się okazało – ci z mężczyzn, którzy przebywali w polu elektromagnetycznym mieli w wyniku tego nasienie gorszej jakości. Im dłuższy był czas przebywania w zasięgu pola – tym jakość spermy była gorsza. Do pogorszenia jakości nasienia wystarczyła wartość indukcji magnetycznej powyżej 0,16 mikrotesli

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę do gin to pewnie coś przepisze. I kupie tak jak polecacie lacibios femina. Wystarczy jedno opakowanie zjeść bo widziałam ulotki że tam jest tylko 10 tabletek?

• Arwi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie biorę, ale ja nie mam skłonności do infekcji pochwy. Miałam może dwa razy w życiu :d
    Pewnie gdybym luteinę brała to może też coś osłonowego bym włączyła, ale na razie nie biorę.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja juz jem trzecie opakowanie i mam jesć cały czas osłonowo. W supher-pharmie (czy jak to się pisze) mają to w dobrej cenie 16.90 w innych aptekach około 25zł\

Qasha ja też nie miałam nigdy takich skłonnosci, raz tylko po antybiotyku miałam infekcje, w poprzedniej ciaży zero takich problemów no a po porodzie sie zaczeło (obwiniam kp że obciazało mój organizm) i co chwile łapałam jakieś lekkie infekcje które sama zwalczałam a teraz w ciąży to już apogeum... Dodam tylko ze mam ochotę na męża, od gina jest zielone swiatło a przez te infekcje d...a blada....

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa i osoby ze skłonnoscia do infekcji warto ograniczyć słodkosci a wprowadzić jeden kefirek dziennie :)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mbie tsh ostatnio było 2,63 a dzis kurna 3,63

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    U mbie tsh ostatnio było 2,63 a dzis kurna 3,63
    Buuu :( chyba trzeba leki podkręcić?

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 3 dzień na dupku i odpukać nie mam żadnych objawów jego konsumpcji :)

Demsik lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik, w ciąży praktycznie zawsze skacze, także nie denerwuj się! Lekarz zaradzi :)

Ja już odebrałam wyniki: glukoza (na czczo 78, po 2h 118) , mocz, tsh (0,98), morfologia - wszystko w normie!! :)

odrobinacheci, zFolwarku, Paolala, Demsik, ktosiowa, emaj, Ania-nowa, Corcula, bita_smietana, Impresja, pepsunieczka, kate88:) lubią tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ