SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Demsik, w ciąży praktycznie zawsze skacze, także nie denerwuj się! Lekarz zaradzi :)

Ja już odebrałam wyniki: glukoza (na czczo 78, po 2h 118) , mocz, tsh (0,98), morfologia - wszystko w normie!! :)
    Suuuper :) oby tak dalej :)

kate55 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Demsik, w ciąży praktycznie zawsze skacze, także nie denerwuj się! Lekarz zaradzi :)

Ja już odebrałam wyniki: glukoza (na czczo 78, po 2h 118) , mocz, tsh (0,98), morfologia - wszystko w normie!! :)
    Idealnie :) super wyniki:)

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik nie martw się, tsh w ciąży wariuje :D Ja lykam coraz więcej euthyroxu, a wyniki raz poniżej 1, raz powyżej... :D

Demsik lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wyniki.chcialabym miec takie tsh.mam nadzieje ze za wysokim dzidzi nie zaszkodze.nigdy nie mialam problemow z tarczyca wiec srednio sie znam.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj badalam TSH bo miesiac temu bylo 5,58 :o i dzwonili z alarmem ze szybkooo do endo. No i po miesiacu na Letrox 50 spadlo do 0,538 :o szok

Demsik lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa czytalam Twoje podejrzenia co do serwerowni i nasienia meza. Ja Ci powiem ze cos w tym moze byc. Moj maz mial słabe wyniki - morfologia 2%...bral suplementy ale tylko przez miesiac.. Potem stwierdzilismy ze robimy przerwe od tych calych staran i oboje wszystkie leki i suple odstawilismy...w miedzyczasie mąż kupil sobie komputer stacjonarny a laptopa oddal rodzicom...jest to jedyna rzecz jaka sie zmienila w jego trybie zycia od czasu badan.... Pare miesiecy pozniej....bum ciaza nie wiadomo skąd:p dodam ze jest programista i siedzi w otoczeniu kompow caly dzien wiec jak wracal do domu i jeszcze trzymal laptopa na kolanach grzejac jajka to to musialo miec wplyw na nasienie.... Tak my uważamy

ktosiowa lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Ojejku zaczelysmy 6 miesiac!! No no, powaznie juz to wyglada :)
    Dzisiaj o 10 mam spotkanie z Panią prawnik ktora pomoze mi zawalczyc z zusem. Ciekawe co mi na to wszystko powie.

Buziaki!
    Jejku ja dopiero wczoraj jak mi napisałaś to ogarnęłam !!
    Z tej okazji zrobiłam dwie ważne rzeczy - poszłam się nażreć pizzy :D bo skoro 6 miesiąc, to mogę tyć (pizza bg ofkors) i prawie kupiłam wózek na olx (dziś odbieram, ale jestem podjarana) a tyle się wózków naoglądałam i nawybierałam, kupuję żaden z wybranych, ale się zakochaliśmy w nim wczoraj <3 :)

Jak tak dalej pójdzie, to nie będe miała juz co kupować ! Zostaną mi same majciory poporodowe do kupienia :D

Demsik, bita_smietana, Impresja, pepsunieczka, odrobinacheci lubią tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie moje kochane w 20tc!!!!!jupi jupi jej:)

ojejku, Karolczyk, emaj, bita_smietana, Ania-nowa, kate55, Imię_Róży, Impresja, pepsunieczka, kate88:) lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idąc w ślad za Demsikiem witam się w 24 tygodniu ciąży :) :) :)

I tylko Wy zrozumiecie moją radość, że wspaniałym prezentem na rozpoczęcie tego tygodnia jest lajtowa wizyta w kibelku, czyli "nie masz zaparć- spełniają się Twoje marzenia" :D :D :D :D

Miłego dnia kobietki! :)

Aaaa, wyprzedaze w H&M i C&A. Kupiłam wczoraj kawalerowi małemu dresik, coś w stylu marynarskim, bluza z kapturem i spodnie za całe 19,90 :) Dres w C&A, a w H&M no cuda są dla dziewczynek! Za grosze piękne kiecki, bluzeczki i komplety.

ojejku, emaj, Demsik, bita_smietana, Corcula, Imię_Róży, Impresja, kate88:) lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku i jaki wózek? Chwal się!

Ja mam do kupienia wszystko poza ciuszkami i wózkiem, będę szaleć po świętach :D

Demsik, Karolczyk jak już daleko jesteście! :) Ja dziś 26 zaczynam :)

emaj lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo dziewczyny :)

illlle z was dzisiaj nowy tydzien rozpoczyna ou yeah!!!!

mam maly sajgon w pracy, wiec podgladam z krzaka!

ojejku pokaz wozek!

kate piekny wynik!

Karolczyk - moj fetysz to paski marynarskie - musze odwiedzic C&A

Demsik -tarczyca wariuje w ciazy, lekarz pewnie zwiekszy dawke i bedzie luzik :)

ktora z was pije codziennie po filizance kawy? ja wstaje codziennie o 6 i bez kawy nie potrafie funkcjonowac w pracy :/ a mam wyrzuty sumienia przez kofeine :/

ktora ma niedlugo polowkowe? ja do moich to sie piec razy zesr** w stringi :D dopiero na 3.1. mam termin :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 10:23

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bita puje nawet dwie dziennie rozpuszczalne z mlekiem.nie wiem co gorsze czy kawa bo w herbacie tez jest kofeina przeciez.
    Ja jutro wizytuje u swojego gina a polowkowe mam 28.12.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmietana, ja mam połówkowe za tydzień 20.12 :D i dla mnie to tez pozno
    Wózek pokażę jak dotrę z nim na chatę, dostaniecie zdjęcie real a nie z katalogu :D

emaj, bita_smietana, Impresja lubią tę wiadomość

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bita śmietana ja pije codziennie... dzisiaj rano wstałam z myślą "odpuszcze sobie dziś kawę"....szło mi dobrze, aż do teraz...rozbolała mnie głowa - mierze ciśnienie a tam 90/56 no i musiałam kawe zaparzyć bo inaczej mi nie przejdzie ten ból :( Jeszcze mnie głowa w ciąży nie bolała więc to musi mieć coś wspólnego z niskim ciśnieniem i kawą :P

bita_smietana lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:18

• kate55 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emaj, też mam takie wrażenie :D

Ja piję codziennie jedną latte na pojedynczym espresso. Nawet nie mam wyrzutów sumienia, bo według moich źródeł można :)

Właśnie czekam na wizytę u dentysty !! Już się boję ;)

Corcula lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaczynam dzien latte na pojedynczym espresso :D. Bardziej uwazalabym na konserwanty i "witaminy" e w produktach.
    Kawa, zwlaszcza ta mielona, jest naturalnym produktem :)

bita_smietana lubi tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ojejku, pokazuj wózek i gdybyś mogła napisać dlaczego ten, co Cię do jego przekonało itd. byłoby super! :)

Kate, powodzenia u dentysty, ja tydzień temu miałam ostatnią wizytę, ale podleczyłam wszystko. I pomimo, że chodzę do super babeczki to nigdy nie polubię wizyty u stomatologa :P

Kawkę pije co jakiś czas, ale lubię bardzo. Wczoraj wypiłam cappuccino w centrum handlowym, normalnie odlot, taka pyszota :D Za to w ciąży bardzo smakuje mi herbata. Piję nawet trzy dziennie, ale staram się robić takie siki, w sensie, że zaparzam jedną torebkę na dwa kubki. Co zrobię, że taka dobra ;)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki:-)
    Nadrobiłam po łebkach:-)
    Ojejku ja też czekam na fotę wózka, bo my po nowym roku będziemy się za pojazdem rozglądać;-)

Ja też dołączam do szacownego grona faszerującego się euthyroxem ft4 wyszło mi nikczemne i lekarza kazał brać.

Bita ja piję "lepszą inkę" czyli mamacoffe z rossmanna i jest taka se. Kawkę wrzucam jak mi ciśnienie sięga podłogi, żeby w ogóle funkcjonować.

Mnie dopadła wątpliwa przyjemność pod nazwą "chyba rwa kulszowa" , bo ani siedzieć ,ani leżeć, ani się w nocy bez stękania przekręcić nie mogę. Idę jutro do fizjoterapeuty na masaż dla ciężarnej z polecenia ginki i mam nadzieję, że się po tym masażu będę się jeszcze ruszała. Jakby co w piątek neurolg. Ma gabinet w galerii więc zamierzam krokiem herr Fliega, tudzież wleczeniem za sobą prawej nogi dokuśtykać do H&M lub C&A i kupić kiecuszkę różową dla małej na pocieszenie...

Bita ja mam połówkowe dopiero 10 stycznia a już mi sie po nocach śni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 11:54

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze od siebie w ramach ciekawostek, ze zdecydowalam sie na odwolanie od decyzji zus do sadu. Czyli jakies 1,5 roku spotykania sie w sadzie z zusem przede mna :D. Ale co tam. Bede miala o czym dumac przez ten czas ;D

Arwi, kate55, bita_smietana, ktosiowa, Madziulla, ojejku, pepsunieczka, Demsik, kate88:) lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ