X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Demsik, w ciąży praktycznie zawsze skacze, także nie denerwuj się! Lekarz zaradzi :)

Ja już odebrałam wyniki: glukoza (na czczo 78, po 2h 118) , mocz, tsh (0,98), morfologia - wszystko w normie!! :)
    Suuuper :) oby tak dalej :)

kate55 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Demsik, w ciąży praktycznie zawsze skacze, także nie denerwuj się! Lekarz zaradzi :)

Ja już odebrałam wyniki: glukoza (na czczo 78, po 2h 118) , mocz, tsh (0,98), morfologia - wszystko w normie!! :)
    Idealnie :) super wyniki:)

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik nie martw się, tsh w ciąży wariuje :D Ja lykam coraz więcej euthyroxu, a wyniki raz poniżej 1, raz powyżej... :D

Demsik lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wyniki.chcialabym miec takie tsh.mam nadzieje ze za wysokim dzidzi nie zaszkodze.nigdy nie mialam problemow z tarczyca wiec srednio sie znam.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj badalam TSH bo miesiac temu bylo 5,58 :o i dzwonili z alarmem ze szybkooo do endo. No i po miesiacu na Letrox 50 spadlo do 0,538 :o szok

Demsik lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa czytalam Twoje podejrzenia co do serwerowni i nasienia meza. Ja Ci powiem ze cos w tym moze byc. Moj maz mial słabe wyniki - morfologia 2%...bral suplementy ale tylko przez miesiac.. Potem stwierdzilismy ze robimy przerwe od tych calych staran i oboje wszystkie leki i suple odstawilismy...w miedzyczasie mąż kupil sobie komputer stacjonarny a laptopa oddal rodzicom...jest to jedyna rzecz jaka sie zmienila w jego trybie zycia od czasu badan.... Pare miesiecy pozniej....bum ciaza nie wiadomo skąd:p dodam ze jest programista i siedzi w otoczeniu kompow caly dzien wiec jak wracal do domu i jeszcze trzymal laptopa na kolanach grzejac jajka to to musialo miec wplyw na nasienie.... Tak my uważamy

ktosiowa lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Ojejku zaczelysmy 6 miesiac!! No no, powaznie juz to wyglada :)
    Dzisiaj o 10 mam spotkanie z Panią prawnik ktora pomoze mi zawalczyc z zusem. Ciekawe co mi na to wszystko powie.

Buziaki!
    Jejku ja dopiero wczoraj jak mi napisałaś to ogarnęłam !!
    Z tej okazji zrobiłam dwie ważne rzeczy - poszłam się nażreć pizzy :D bo skoro 6 miesiąc, to mogę tyć (pizza bg ofkors) i prawie kupiłam wózek na olx (dziś odbieram, ale jestem podjarana) a tyle się wózków naoglądałam i nawybierałam, kupuję żaden z wybranych, ale się zakochaliśmy w nim wczoraj <3 :)

Jak tak dalej pójdzie, to nie będe miała juz co kupować ! Zostaną mi same majciory poporodowe do kupienia :D

Demsik, bita_smietana, Impresja, pepsunieczka, odrobinacheci lubią tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie moje kochane w 20tc!!!!!jupi jupi jej:)

ojejku, Karolczyk, emaj, bita_smietana, Ania-nowa, kate55, Imię_Róży, Impresja, pepsunieczka, kate88:) lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idąc w ślad za Demsikiem witam się w 24 tygodniu ciąży :) :) :)

I tylko Wy zrozumiecie moją radość, że wspaniałym prezentem na rozpoczęcie tego tygodnia jest lajtowa wizyta w kibelku, czyli "nie masz zaparć- spełniają się Twoje marzenia" :D :D :D :D

Miłego dnia kobietki! :)

Aaaa, wyprzedaze w H&M i C&A. Kupiłam wczoraj kawalerowi małemu dresik, coś w stylu marynarskim, bluza z kapturem i spodnie za całe 19,90 :) Dres w C&A, a w H&M no cuda są dla dziewczynek! Za grosze piękne kiecki, bluzeczki i komplety.

ojejku, emaj, Demsik, bita_smietana, Corcula, Imię_Róży, Impresja, kate88:) lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku i jaki wózek? Chwal się!

Ja mam do kupienia wszystko poza ciuszkami i wózkiem, będę szaleć po świętach :D

Demsik, Karolczyk jak już daleko jesteście! :) Ja dziś 26 zaczynam :)

emaj lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo dziewczyny :)

illlle z was dzisiaj nowy tydzien rozpoczyna ou yeah!!!!

mam maly sajgon w pracy, wiec podgladam z krzaka!

ojejku pokaz wozek!

kate piekny wynik!

Karolczyk - moj fetysz to paski marynarskie - musze odwiedzic C&A

Demsik -tarczyca wariuje w ciazy, lekarz pewnie zwiekszy dawke i bedzie luzik :)

ktora z was pije codziennie po filizance kawy? ja wstaje codziennie o 6 i bez kawy nie potrafie funkcjonowac w pracy :/ a mam wyrzuty sumienia przez kofeine :/

ktora ma niedlugo polowkowe? ja do moich to sie piec razy zesr** w stringi :D dopiero na 3.1. mam termin :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 10:23

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bita puje nawet dwie dziennie rozpuszczalne z mlekiem.nie wiem co gorsze czy kawa bo w herbacie tez jest kofeina przeciez.
    Ja jutro wizytuje u swojego gina a polowkowe mam 28.12.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmietana, ja mam połówkowe za tydzień 20.12 :D i dla mnie to tez pozno
    Wózek pokażę jak dotrę z nim na chatę, dostaniecie zdjęcie real a nie z katalogu :D

emaj, bita_smietana, Impresja lubią tę wiadomość

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bita śmietana ja pije codziennie... dzisiaj rano wstałam z myślą "odpuszcze sobie dziś kawę"....szło mi dobrze, aż do teraz...rozbolała mnie głowa - mierze ciśnienie a tam 90/56 no i musiałam kawe zaparzyć bo inaczej mi nie przejdzie ten ból :( Jeszcze mnie głowa w ciąży nie bolała więc to musi mieć coś wspólnego z niskim ciśnieniem i kawą :P

bita_smietana lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:18

• kate55 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emaj, też mam takie wrażenie :D

Ja piję codziennie jedną latte na pojedynczym espresso. Nawet nie mam wyrzutów sumienia, bo według moich źródeł można :)

Właśnie czekam na wizytę u dentysty !! Już się boję ;)

Corcula lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaczynam dzien latte na pojedynczym espresso :D. Bardziej uwazalabym na konserwanty i "witaminy" e w produktach.
    Kawa, zwlaszcza ta mielona, jest naturalnym produktem :)

bita_smietana lubi tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ojejku, pokazuj wózek i gdybyś mogła napisać dlaczego ten, co Cię do jego przekonało itd. byłoby super! :)

Kate, powodzenia u dentysty, ja tydzień temu miałam ostatnią wizytę, ale podleczyłam wszystko. I pomimo, że chodzę do super babeczki to nigdy nie polubię wizyty u stomatologa :P

Kawkę pije co jakiś czas, ale lubię bardzo. Wczoraj wypiłam cappuccino w centrum handlowym, normalnie odlot, taka pyszota :D Za to w ciąży bardzo smakuje mi herbata. Piję nawet trzy dziennie, ale staram się robić takie siki, w sensie, że zaparzam jedną torebkę na dwa kubki. Co zrobię, że taka dobra ;)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki:-)
    Nadrobiłam po łebkach:-)
    Ojejku ja też czekam na fotę wózka, bo my po nowym roku będziemy się za pojazdem rozglądać;-)

Ja też dołączam do szacownego grona faszerującego się euthyroxem ft4 wyszło mi nikczemne i lekarza kazał brać.

Bita ja piję "lepszą inkę" czyli mamacoffe z rossmanna i jest taka se. Kawkę wrzucam jak mi ciśnienie sięga podłogi, żeby w ogóle funkcjonować.

Mnie dopadła wątpliwa przyjemność pod nazwą "chyba rwa kulszowa" , bo ani siedzieć ,ani leżeć, ani się w nocy bez stękania przekręcić nie mogę. Idę jutro do fizjoterapeuty na masaż dla ciężarnej z polecenia ginki i mam nadzieję, że się po tym masażu będę się jeszcze ruszała. Jakby co w piątek neurolg. Ma gabinet w galerii więc zamierzam krokiem herr Fliega, tudzież wleczeniem za sobą prawej nogi dokuśtykać do H&M lub C&A i kupić kiecuszkę różową dla małej na pocieszenie...

Bita ja mam połówkowe dopiero 10 stycznia a już mi sie po nocach śni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 11:54

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze od siebie w ramach ciekawostek, ze zdecydowalam sie na odwolanie od decyzji zus do sadu. Czyli jakies 1,5 roku spotykania sie w sadzie z zusem przede mna :D. Ale co tam. Bede miala o czym dumac przez ten czas ;D

Arwi, kate55, bita_smietana, ktosiowa, Madziulla, ojejku, pepsunieczka, Demsik, kate88:) lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ