X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla no i super! Plan jest, realizacja w trakcie. Lada moment wysikasz nam 2 kreski :*.

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, powodzenia!
    Nic się nie bój :* a na pewno nie amh, to jakaś jedna wielka ściema z tym amh - owoc niskiego amh mam w suwaczku ;) ale życzę, aby było około 2,5 i będzie spokój ;)

Ktosiowo, widziałam wykres z rana - nawet nie komentuję... do dupy jednym słowem

ed. AaaaAaaaa witam się w 24 tygodniu,! Jeszcze tydzień i belly mi oznajmi, ze mój płód "raczej" już przeżyje i przejdzie tzw granicę przeżywalności <3 :)
    giphy.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 10:20

Paolala, pepsunieczka, bita_smietana lubią tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, trzymam kciuki!

Edycja: Ojejku: gratuluję:D i trzymam za Jacka dalej kciuki...

A u mnie... no cóż... :/// w ogóle kiepska noc... kilka razy się budziłam i sprawdzałam godzinę, bo jednak podniecenie było duże... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 10:25

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa a ja tam uwazam odnosnie Twojego wykresu, ze jeszcze roznie moze byc :). Jak sie czujesz? Okresowo czy nie koniecznie?

Ojejku no juz dorodne z nas ciezarowki ;D.
    Apropos przezywalnosci to mimo wszystko obys nie musiala tego sprawdzac!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 10:26

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie, nie mam zamiaru sprawdzać, mam plan urodzić w 38tc ;)

bita_smietana lubi tę wiadomość

• Corcula Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    nie nie, nie mam zamiaru sprawdzać, mam plan urodzić w 38tc ;)

I to jest dobry plan! :) a Twoja mama, ewentualnie siostra (o ile posiadasz i o ile ona ma dzieci) w ktorym tc urodzily? Moja mama i siostra pierwsze dziecko po terminie i ja rowniez w dokladnie 42tc.

Edit: co do stereo narzekan tesciowych to ja np baaardzo lubie imie Jacek. Mam kolege Jacka i uwielbiam go :). Jacki to fajne chlopaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 10:36

ojejku lubi tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama i siostra 2 tyg przed terminem, i tego też sobie życzę <3 :)
    Stereo teściowe też mi próbowały wmówić, ze urodzę po terminie wielkie dziecko, bo one z kolei 2 tyg po terminie - ale chyba to macice mam po mamie raczej? nie po tych dwóch teściowych? :D

• marciaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Rok temu 24 grudnia dowiedziałam się o (kolejnej) ciąży biochemicznej, bHCG zatrzymała się tuż przed świętami, w dźwięk łamanego opłatka mi pękło serce po raz kolejny, w Sylwestra zaczęłam nowy cykl. Potem w czerwcu w dniu urodzin trafiłam do szpitala z pustym jajem płodowym. Pamiętam dokładnie, jakie życzenia w kółko powtarzałam jak mantrę, sama sobie, aż nie dotrze.
    I dziś w Dzień Bożego Narodzenia mój upragniony syn obudził mnie o 5 rano serią kopniaków, które trwały 40 minut, aż wstałam na śniadanie, i jestem w końcu szczęśliwa, to prawdziwy cud.

Każdej z Was, Paola, Pepsa, Emaj, Ktosiowa, Kate88, Morwa, Marciaa Madziulka i Abby życzę aby kolejne święta (moga być Wielkanocne ;) ) tak właśnie przebiegły.

Aż się poplakalam :)
    wierzę w cuda i Ty jesteś dowodem ze marzenia się spełniają.
    Rosnijcie zdrowo i dziękuję :***

Corcula, ojejku lubią tę wiadomość

• Corcula Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Stereo teściowe też mi próbowały wmówić, ze urodzę po terminie wielkie dziecko, bo one z kolei 2 tyg po terminie - ale chyba to macice mam po mamie raczej? nie po tych dwóch teściowych? :D

A widzisz! To juz raczej przesadzone ;). Czyli urodzisz tydzien przede mna.
    Tesciowe sa niezle :D. Tesc chyba lubi takie oswiecone kobiety, co? :)

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    A widzisz! To juz raczej przesadzone ;). Czyli urodzisz tydzien przede mna.
    Tesciowe sa niezle :D. Tesc chyba lubi takie oswiecone kobiety, co? :)
    tam nie ma ani jednego teścia, jest mama i dużo starsza siostra stelaża, rozwódka od wieeelu lat, one nadają jedna przez drugą :D

• Corcula Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa okej :). Bo juz myslalam, ze tesc wpadl z deszczu pod rynne ;D.
    To chyba wspolczuje. Ale Ty "wygladasz" na rezolutna dziewczyne wiec pewnie umiesz sobie z nimi poradzic :)

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś proszę o dużą ilość kciuków i duchowego wsparcia. O 18 wizyta w klinice a czuje się jakbym szła na najtrudniejszy egzamin w życiu. Jak nie padne do tego czasu to będzie dobrze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Ja dziś proszę o dużą ilość kciuków i duchowego wsparcia. O 18 wizyta w klinice a czuje się jakbym szła na najtrudniejszy egzamin w życiu. Jak nie padne do tego czasu to będzie dobrze :(

Żona powodzenia!!!!

ZakreconaŻona lubi tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poświątecznie! Mam nadzieję, że u Was były owocne i bez kłutni. Że najadłyście się również zamnie. Pierwszy raz w życiu przeszłam śświęta w stanie ''zdrowej sytości''. Bez przejedzenia i bez przesadnej głodówki. Jeden mały plus to że pierwszy raz nie przytyłam 2 kg w 3 dni :-)

U Was też tak wieje?
    wichura_wiatr.jpg

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żono, jasne, że trzymamy kciuki <3
    Też miałam stresa, miałam poczucie porażki, ale szybko zrozumiałam, ze klinika to miejsce pełne specjalistów w dziedzinie leczenia niepłodności, w o wiele bardziej zaawansowany sposób, niż może to próbować ogarnąć jakikolwiek lekarz ginekolog nie pracujący w klinice.

ed. Marzu, jakiś Orkan przez Europę przechodzi, orkan Barbara, wieczorem już powinno być lepiej. Ja sie tez nie objadłam, w ogóle dziwy, bo mam różnicę 1kg z dnia na dzień, w dół i w górę... tego też nie ogarniam ;)

A ja mam dziś jeden z ostatnich dni w pracy, własnie ustawiłam autorespondera na 1,5 roku, nie rozumiem tego kompletnie... przecież tak się nie da :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 11:11

• Corcula Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:

Kochana! Z tego co wiem to w klinikach pomagają a nie odbijają :D. Wydaje m sie, ze teraz nie ma czegos takiego jak sytuscja bez wyjscia. Takze idziesz, wychodzisz z planem dzialania, szybko do nas piszesz po wizycie i zgodnie z zyczeniami Ojejku na swieta wielkanocne jestes juz w trakcie ciazy. To krok na przod, wazny krok. Dzisiaj wieczorem bedziesz juz krok blizej do wymarzonego celu :*

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    tam nie ma ani jednego teścia, jest mama i dużo starsza siostra stelaża, rozwódka od wieeelu lat, one nadają jedna przez drugą :D
    No kurde współczuje. Teściowa teściową, ale szwagierka/rozwódka to ciężki orzech do zgryzienia. Takie zawsze mają najwięcej do powiedzenia, zwłaszcza że to twoje pierwsze dziecko i wg nich nic nie wiesz o życiu :-)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    No kurde współczuje. Teściowa teściową, ale szwagierka/rozwódka to ciężki orzech do zgryzienia. Takie zawsze mają najwięcej do powiedzenia, zwłaszcza że to twoje pierwsze dziecko i wg nich nic nie wiesz o życiu :-)
    ja mam takie szczęście, ze one są 300km od nas, juz teraz wszystko jest źle, dosłownie wszystko, jeden plus to taki, ze nie beda na bieżąco ze wszystkimi moimi błędami wychowawczymi, w ich rozumieniu oczywiście to będzie jedna wielka porażka ;) A syn tej rozwódki, 15 latek 2 dni temu jeszcze się nie potrafił nożem posługiwać przy stole ;) może by się tym np zajęła... a ja nie komentuje tam nic, nie mam siły wdawać sie w dyskusję. Powiedziałam tylko wyraźnie, ze dziecka nie chrzcimy i to im chyba zatkało buzie, bo tego tematu dalej nie pociągnęły, jednak myślę, ze temat wróci - na szczęście ze Stelażem przez telefon, bo do mnie nie dzwonią.

• emaj Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:19

• marciaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:

Czego dwie teściowe ?

‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ