Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKate jesteś niewiarygodnie silna kobieta. Podziwiam Cię. Ja bym chyba nie potrafiła nawet myśleć o kolejnej ciąży. moja siostra miała też się wstymac z kolejną ciąża rok czasu a zaszła po pół roku... wszyscy byliśmy przerażeni czy wszystko będzie ok. Naszczescie Adula ma dziś 12 lat i jest zdrowa gimnastyczka artystyczna. Ale u niej było inaczej trochę bo siostra straciła maleństwo na skutek problemów zdrowotnych swoich. Ona musiała przejść kilka operacji żeby ratować swoje życie. Bo było poważnie zagrożone no i maleństwo tego nie wytrzymalo. Zaczął się poród w 5 mies ciazy
Kate takie osoby jak Ty, marzusiax czy moja siostra jesteście dla mnie wielkie!
Masz tyle planów na ten rok ze zobaczysz szybko on minie. Ale fakt poszła bym po pół roku na kontrolę. Może dostaniesz światło zielone szybciej. Oczywiście jak Ty psychicznie będziesz gotowa.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kate my tu wszystkie zostajemy! na dobre i na zle!
Malta! ale czad! polecam podwodna kamere do robienia zdjec rybkom
podoba mi sie wasz plan
upieklabym Tobie ciasto w maju ale nie chcialabym fundowac Tobie urodzinowej sraczki
wiec sie tylko wirtualnie wysciskamy!pepsunieczka, kate88:) lubią tę wiadomość
-
Kate trzymam za Was kciuki i mam nadzieję że wszytsko sobie poukładacie a ten rok minie Wam szybko ..i wykorzystace go dobrze na poukładanie sobie wszytskiego
co do 2018 mi sie marzy zeby zaczać proby o rodzeństwo w 2018 .. lata leca a jednak u nas tylko IUI badz IVF więc wolałabym jak najszybciej rozpoczać.. bo wiem że na nature nie możemy liczyć a chciałabym zeby mały miał rodzeństwo z tego samego dawcy .. -
dobra jako pani inzynier skonstruowalam wlasnie przyspieszacz czasu! przyspiesza czas ale nie tyczy sie to zmarszczek (jaka ja jestem genialna!!!!!)
3,2,1 start - odpalam dla tych, ktore chxa zeby czas szybciej lecial!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 12:17
Madziulla, ojejku, odrobinacheci, zFolwarku, ZakreconaŻona, ktosiowa, pepsunieczka, Demsik, kate88:), marzusiax, Impresja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybita_smietana wrote:dobra jako pani inzynier skonstruowalam wlasnie przyspieszacz czasu! przyspiesza czas ale nie tyczy sie to zmarszczek (jaka ja jestem genialna!!!!!)
3,2,1 start - odpalam dla tych, ktore chxa zeby czas szybciej lecial!
śmietana padłam to cos zielonego z wywalonym jezorem to jaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 12:22
bita_smietana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No noooo! Dobra, widze, ze plan na 2018 jest konkretny .
W takim zacnym gronie to chyba na 4te sie zdecyduje. Powiem podczas teh cesarki zeby suwak mi zalozyli bo to nie koniec .
Smietana to mam propozycje zeby dotrzymac Kate towarzystwa to lecimy na te Malediwy i sie tam zapladniamy . Jak online mi sie udalo to jak teraz bede Cie miala live to trojaczki od razu.
No i bedzie seeeeks ❤. Bo w koncu jakos w te ciaze zajsc trzeba
Kate55 ja w druga ciaze zaszłam rowno rok po pierwszym cieciu. Wszystko bylo git . Takze trzymam kciuki zeby ten rok minal jak najszybciej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 13:16
kate55 lubi tę wiadomość
-
Babeczki, wszystkie jesteś waleczne i dzielne, jak lwice!
Kate- moja siostra mieszka na Malcie kilka dobrych lat, gdybyście potrzebowali wskazówek, pomocy, albo czegokolwiek to daj znać Fajna jest wyspa, w maju najcudowniejsza, bo wszystko kwitnie W wakacje to już upał, upał i piach.
Ja w 2018 nic nie planuję, ale będę wierną kibicką Chociaż, kto wie...
kate55 lubi tę wiadomość
-
Kate wiadomo ze na świeżo najlepiej ocenic, ale moze lekarz teraz jest troche ostrożniejszy i patrzy na to bardzo zachowawczo a moze nie za pół roku ale np za 8-9 miesiecy stwierdzi ze już można powoli sie starać. Mi o tym min pół roku powiedział na pierwszej wizycie po porodzie więc pewno po bliźnie widział ze jest ok...
Co do starań w 2018 to ja odpadam... no chyba ze mi los figla spłata!!! Ale zagladać i kibicować bede na pewno... za bardzo sie z Wami wszystkimi zżyłam zeby sie gdzieś wybierać
Ojejku coś czuję ze mozesz mieć rację co do Gośki... czekamy na meldunek!!!kate55 lubi tę wiadomość
-
Kate, podziwiam Twoją siłę, życzę aby czas szybko zlecial a później raz dwa będziesz w ciąży i urodzisz pieknego, zdrowego maluszka! Co do starań w 2018 roku... hmm przemyśle sprawę Nie chcę dużej różnicy wieku między dziećmi no i lata też lecą..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, kadrowa podała mi kwotę podstawy zasiłku brutto, rozumiem że od tego odejmuję 18% podatku, dzielę przez 30 i wychodzi mi stawka dzienna netto. Do tego momentu chyba rozumiem
Następnie w zależności o ilości dni kalendarzowych macierzyński 100% i L4 będą wynosiły odpowiednio ilość dni kalendarzowych w miesiącu x ta stawka dzienna? Czy może ilość dni roboczych w miesiącu x stawka dzienna?
A zakładając roczny macierzyński połączony z rodzicielskim będzie to 80% z tej kwoty.
Jest mi źle z tym, ze w tematach kadrowych jestem tak zielona, że aż nie mogę ogarnąć podstawowych spraw...
-
Ojejku dokładne tak jak piszesz x ilosc dni w miesiacu
ja po przeliczeniu stwierdziłam ze bardziej macierzyński opłaca mi isę najierw 100% pózniej 60% bo i tak dorównaja mi do 1000 złCorcula lubi tę wiadomość
-
ojejku wrote:Dziewczyny, kadrowa podała mi kwotę podstawy zasiłku brutto, rozumiem że od tego odejmuję 18% podatku, dzielę przez 30 i wychodzi mi stawka dzienna netto. Do tego momentu chyba rozumiem
Następnie w zależności o ilości dni kalendarzowych macierzyński 100% i L4 będą wynosiły odpowiednio ilość dni kalendarzowych w miesiącu x ta stawka dzienna? Czy może ilość dni roboczych w miesiącu x stawka dzienna?
A zakładając roczny macierzyński połączony z rodzicielskim będzie to 80% z tej kwoty.
Jest mi źle z tym, ze w tematach kadrowych jestem tak zielona, że aż nie mogę ogarnąć podstawowych spraw...
A zatem: jesli brutto to odejmujesz 13,2% albo 13,7% (nie pamietam) na zus. Potem 18% podatku i masz netto Dla zusu kazdy msc ma 30 dni wiec Twoje netto dziela przez 30 i wychodzi im stawka dzienna. Zys wwyplaca za ilosc dni na zwolnieniu wiec jjesli np I zwolnienie mialas na 21 dni to ddostaniesz 21x stawka dzienna, a II np na 15 dni to kolejnym przelewem 15x stawka dzienna
-
Ania_84 wrote:Ojejku dokładne tak jak piszesz x ilosc dni w miesiacu
ja po przeliczeniu stwierdziłam ze bardziej macierzyński opłaca mi isę najierw 100% pózniej 60% bo i tak dorównaja mi do 1000 zł -
Siemka luźne babki:) mi luzu troche braklo...co prawda dzisiejsza beta 3355(19dpo) z 243,7(13dpo) ale prog mi spadl z 35 na 25:/ i to mnie ciut stresuje... Chyba ze natrafilam na dolek progesteronowy przed wyrzutem:)
Poratujcie czy terz tak mialyscie:)