Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Impresja wrote:Z moim cukrem to są cuda. Lekarz chce diagnozy na papierze, a u mnie na przemian hipo- i hiperglikemia, więc hemoglobina glikowana jest w normie, bo daje obraz średniej, czyli w tym wypadku zakłamuje sytuację. Krzywa 1-godzinna daje cukrzycę, ale to na podstawie krzywej 3-godzinnej stawiają diagnozę, a ta wychodzi w granicach normy, mimo 2x większej dawki glukozy Ostatnio był w ogóle kosmos, bo wg glukometru miałam wyniki o 30 wyższe niż wyniki z labu. Już sama nie wiem, co mnie w wuja robi - lab, glukometr, organizm czy co tam jeszcze? W każdym razie tylko dieta cukrzycowa mnie w ryzach trzyma wg glukometru. Lekarz kazał poluzować, to poluzowałam i od razu mi codzienne pomiary sfiksowały - najpierw od luzowania od razu zaczęłam mieć hipo, a po kilku dniach w górę, np. wczoraj na czczo miałam 99, a wcześniej tylko po posiłkach były problemy. Generalnie bez diety cukrzycowej samopoczucie bez szału - albo mnie trzęsie w dzień i nocami, więc wstaję na jedzenie, albo po normalnym posiłku od razu głowa w dół mi leci.
Ojejku, pozdro znad flachy wody
Umawiamy się, że trzymasz kciuki za moje USG, a ja za Twoje. Oba fasole mają elegencko sobie pływać za kilka dni
Na szkoleniu gosciu nam opowiadal, ze z glukometru mu na czczo wychodzila hiperglikemia a z labu bylo wszystko w normie:) -
pepsunieczka wrote:Ja też z nadzieją na to usg czekam,jeszcze kilka dni.
pepsunieczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O której jesz ostatni posiłek? W pl zalecają ostatni posiłek o 21:30/22:00 i jest on po to właśnie, żeby nie było tych spadków. Jeszcze polecają na ten ostatni posiłek pół kajzerki przennej z zółtym serem. Jak już nic nie pomoże to jedynie insulina nocna i kąkretnie zjeść na noc no chyba, że rano też masz hipo. Przy nocnym spadku wyłazi naczczo ponad normę i wahania po pierwszych posiłkach. Ja tak miałam.
Ty z tymi hipo uważaj. Ja zjeżdżam przy 60 ale jak mam 80 to też to czuję. Najlepiej mi służy około 100. Jak pojechałam na IP po spadku do 60 to stwierdzili, że to nie najgorszy cukier tak, że co lekarz to opinia .A co kraj to już wogóle rozbierzności w normach
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To ja na twoim miejscu budziłabym się za nocne jedzenie. Zwłaszcza, że się budzisz z mdłościami i na bank masz hipo w nocy. Pewnie naczczo cukier by się poprawił. A stres miesza bardzo. Też widzę to po swoich wynikach.
W polsce przy takich wariacjach już dawno dostałabyś diagnozę cukrzycy i insulinę.
Impresja wrote:Cieszę się, bo jest idealnie pośrodku
http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
nick nieaktualny
-
Wspolczuje tych cukrów.straszne jest mierzenie,ciagla kontrola i nieustanne krzywe.ale juz blizej konca wiec warto sie jeszcze pomeczyc.trzymam kciuki no i wielkie za afi:)
Impresja lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualny