Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    A ja dziś bym miała usg genetyczne :(
    ehhh kochana przykro mi :( ale wierze że wkrótce bedzie wszytsko dobrze <3

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • bbee Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Łoo matulu :D ale tu laski :D

no wiec wiek 32L , wzrost 170 , 75 kg było 80 ale w I trym pasożytek stwierdził że musi matke odchudzić :) naajwiecej mojego tłuszczu jest w moim pieknym sikalafonn ..czyt. Dupsku :D , i cyckach z czego pociechę ma mój maż od 4 lat podpisując cyrograf zgodził sie na posiadanie w domu kbiety o dobrych kształtach :D łoo matko dzięki temu przypomniłam sobie że za 28 dni świetujemy podpis cyrografu :D

My dzis po kontroli poszpitalnej :D
    serduszko bije 158/ min ;) dr sprawdziła tylko jeszcze dodatkowo kręgosłup bo akurat maluch się tak pieknie odwrócił ze było ładnie widać , łożysko super, szyjka też :D seses wiec można się sexić dr pozwoliła zmniejszyć lutke z 2x1 na 1x1 uffff.. bo już nie wyrabiałam na wkładki :D 22września next wizyta a dwa tyg później połówkowe :D
    ulżyło mi ale jakos tak czułam ze bedzie ok :)
    maluch jakby mi dał znak jakjechałam poczułam takie dziwne motyl w brzychu :)
    super wiadomości :) już się maluszek w brzuszku odzywa :)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Paolala- a zdradzisz gdzie konkretnie? Też jestem z Małopolski, dokładnie z Chrzanowa ;)

Bbee - zacna beta ;) a na etacie przy dwójce dzieci to Twoje kilogramy szybko pójdą w zapomnienie :)

Ania - lubię za piękne wiadomości z wizyty :) Jeszcze chwila i będzie wojna na imiona :D
    Jagah, dobrego macie ordynatora ginekologii!

Abby... Przytulam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 19:45

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    A ja dziś bym miała usg genetyczne :(
    Tulę cię kochana . Wiem co czujesz. Ale maleństwo nad tobą czuwa :*

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Łoo matulu :D ale tu laski :D

no wiec wiek 32L , wzrost 170 , 75 kg było 80 ale w I trym pasożytek stwierdził że musi matke odchudzić :) naajwiecej mojego tłuszczu jest w moim pieknym sikalafonn ..czyt. Dupsku :D , i cyckach z czego pociechę ma mój maż od 4 lat podpisując cyrograf zgodził sie na posiadanie w domu kbiety o dobrych kształtach :D łoo matko dzięki temu przypomniłam sobie że za 28 dni świetujemy podpis cyrografu :D

My dzis po kontroli poszpitalnej :D
    serduszko bije 158/ min ;) dr sprawdziła tylko jeszcze dodatkowo kręgosłup bo akurat maluch się tak pieknie odwrócił ze było ładnie widać , łożysko super, szyjka też :D seses wiec można się sexić dr pozwoliła zmniejszyć lutke z 2x1 na 1x1 uffff.. bo już nie wyrabiałam na wkładki :D 22września next wizyta a dwa tyg później połówkowe :D
    ulżyło mi ale jakos tak czułam ze bedzie ok :)
    maluch jakby mi dał znak jakjechałam poczułam takie dziwne motyl w brzychu :)

A ja wizyta 09.09. a połówkowe 19.09.
    Ale czas leci co :D

Kochana za tydzień, max 2 motyl przymierze na siłę ;) to dopiero uczucie :)

Abby, ehhhhh.... tule :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 19:57

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby, tulę mocno!

Jagah, oby przeszły te dolegliwości!

Miło mi Was poznać :)

To napiszę też coś o sobie :) Mam 25 lat (cieszę się, że nie jestem tu najmłodsza :D ), z mężem jestem już od 6, a po ślubie 2 lata. Całkiem fajnie nam się żyje, lubimy podróżować i spędzać czas z naszymi dwoma psiakami. Interesuje mnie sztuka, lubię obejrzeć fajny film i przeczytać dobrą książkę, czasem wezmę się za malowanie. Mieszkamy w domu z biurem, gdzie prowadzimy swoje działalności. Także jestem przedsiębiorcą, hehe :D A tak na poważnie, to oboje architekci. Spędzamy ze sobą prawie całe dnie przez wspólną pracę, ale bardzo nam taki układ odpowiada.
    Wysoka, szczupła, piersi małe, choć całkiem fajne :D
    I jeszcze parę miesięcy temu narzekałam, że mam w życiu wszystko, co chciałam, oprócz dziecka. Fajną pracę, dom, ładny samochód, kochanego męża i rodzinę, względne zdrowie, tylko maluszka mi brakowało. A zaraz będę mieć naprawdę wszystko i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 21:09

Corcula, Kjopa3, Morwa lubią tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate55 jak to sie mowi, apetyt rosnie w miare jedzenia :)

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula, na pewno :D znam siebie, pewnie zacznę wymyślać jakieś problemy, pewnie w pracy albo z mężem :D Ale w razie czego przypomnę sobie to, co napisałam :)

Aha, zapomniałam się pochwalić - powtórzyłam dziś badanie moczu i już nie było tych leukocytów, jak ostatnio. Gin kazał mi wsadzić tampon przed oddaniem moczu, żeby nie wleciał do pojemnika śluz, bo to on mógł być przyczyną tamtych wyników. A faktycznie mam go teraz dużo :P

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby tule :(

Ania super ze wszystko ok!!

no to iż mmie tu teraz mniej jest to tez się przedstawię nieco lepiej.
    Mam 28 lat mąż 30 jesteśmy z Trójmiasta a konkretnie z Gdyni. 12 września będzie 12 lat jak jesteśmy razem i jednocześnie 2 rocznica ślubu. kocham książki i czasami mam faze na pichcenie w kuchni :)
    Maz rozkochał mnie w górach. nie wyobrażam sobie żeby 2 razy w roku nie pojechać tam i nie odmozdzyc się porządnie. Jedyne co może mnie na jakis czas odciągnąć od gór to dziecko. bo tylko albo i aż dziecka brakuje mi i mężowi do pełni szczęścia. staramy się 3 lata ponad. mam za soba ciąże biochemiczna. poroniłam ja w grudniu 2014 roku czyli niedługo będą 2 lata. koszmarne 2 lata czekania na ponowne zajście w ciąże i donoszenie ciąży... :( dziś dostałam @ i ciągle przezywam ze się znowu nie udało...ale wiem ze jeszcze 3-4 dni i wrócę do pełni życia. cieszę się na wyjazd w tatry wierze po cichu ze może tam...może tam wrzucę bardziej na luz i tam cos zatrybi. a co do wyglądu to mam 173 cm wzrostu i warze tylko 55 kg...próbuje przytyć bo nie do końca dobrze się czuje w swojej figurze. cycki małe pupa mala :D swego czasu byłam chorowita...jestem epileptyczka. Jako niemowlę - w wieku 3 miesięcy miałam kilka ataków padaczki i moi rodzice wyciągnęli mnie z tej choroby...brałam leki do 7 roku życia i wyszłam z tego gówna. wiadomo cały czas jest ryzyko wznowienia choroby ale odpukać od tamtego czasu nic nie było. jestem też po 2 ciężkich operacjach na klatce piersiowej. miałam bardzo mocne skrzywienie kręgosłupa i wklęśnięta klatkę piersiowa. prawie już się dusiłam bo żebra uciskały na płuca a serce pod pacha miałam. Można powiedzieć że operacje uratowały mi życie...o tamtym wydarzeniu przypomina mi tylko blizna pod piersiami...teraz staram się czerpać z życia jak najwięcej i to tez stało się dzięki mojemu mężowi. Naprawdę wiele mu zawdzięczam. To tak w duuuzym skrócie o mnie :) aaa i kocham psy ale niestety nie mam na razie. ale wiem ze kiedys na pewno będziemy mieli

• kate55 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla, ale się nacierpiałaś :( Jestem pewna, że niedługo będziesz szczęśliwą Mamą <3

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula no faktycznie pod gorke mialas juz dosc, teraz czas zeby bylo z gorki :).
    A w temacie psow to mam 3 ;D. Dwa beagle i file brasileiro. Ah i kota mam.

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z ziemi łódzkiej :)
    Z mężem jesteśmy ze sobą od pierwszej klasy gimnazjum (tzn ja w pierwszej, on w drugiej) i tak się razem toczymybprzez życie :) co najlepsze ślub, imiona dla dzieci mieliśmy juz zaplanowane po pol roku "chodzenia" ze soba ;D malzenstwem jestesmy 2 lata:) w pazdzierniku skończę 24 lata:)
    Moj pierwszy biochem byl totalnie nieplanowany, bo na 4 roku studiow, gdzie babralam sie w chemikaliach...to byly najgorsze swieta BN, bo jak sie dowiedzialam, to bylam w szoku, ale pozniej rozbudzily sie instynkty tragedia!!
    Kolejna cb miala miejsce w poprzednim cyklu-w dzien wyjazdu na urlop upragniony cien cienia-szybko do sklepu, kupilam skarpeteczki i rekawiczki, mowie bedzie niespodzianka dla meza! Jak dojechalismy, bol i plamienie, kreski nie ciemnialy i nici z prezentu:/ dobrze ze bylo wino...wino nie pyta , wino rozumie...
    I znowu instynkty pobudzone..., ale chyba mam juz je pod kontrola:)
    No a co do animalsow to mam 3 kocury i 8 papuzek <3

Corcula, bbee, Kim87 lubią tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 popuzek?? Wymiatasz ❤ a koty na nie nie poluja?

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam 5, ake doleglo nam sie 8 ;) 4 mlodziaki wydalam i jedna odeszla za teczowy most :(
    A kocurom juz sie znudzilo na papugi patrzec, wola isc na pole i myszy lapac:)

Corcula lubi tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • karolka22 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 21:11

Jagah lubi tę wiadomość

cl2sjfv.png
  • karolka22 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 21:11

vitae13 lubi tę wiadomość

cl2sjfv.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku cudnie, cudnie :-)

Vitae śliczne zdjęcie :-D

Abby przykro mi <3

Aniu super,że na wizycie wszystko ok. Ruchy dziedzica się zaczynają :-)

Marzusiax wielkie Gratulacje <3

Madziulla przeszłaś już dużo. Powodzenia niedługo na pewno będziesz mamą :-)

Ja rocznikowo 31 lat. Z moim P od 8 lat a znamy się 10? On 5 lat starszy. Jesteśmy bez ślubu. Jest plan żeby ruszyć z tym ślubem ale zaraz ucicha. Nie jestem typem,że marzy mi się ślub i piękna suknia itp. :-P No ale kiedyś ruszymy do przodu. Mamy 7-mio latka w domu który marzy o siostrze :-) Mieszkamy w Gdańsku. Ja 165cm i 56kg, tłuszczyk głównie na brzucholu. Kiedyś 43kg. ale to też nie za dobre było. Aktualnie ciemny blond farbowany na blond pasemka :-)

bbee lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga! Ogłoszenie parafialne!
    Wszystkie czarownice zapraszam pod mój całkiem nowy wykres w 1 dniu mojego całkiem nowego cyklu :) mam pierwszy okres po poronieniu :)

Camille87, ojejku, bbee, VillemoVilo, kate55, Kim87, Morwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :-)

Niestety z braku czasu ja malo sie udzielam ale napisze tez conieco o sobie :-) mojego imienia domyslacie sie pewnie po nicku ;-) mam 29lat i mieszkam na Mazurach :) z mezem jesteśmy para od 10lat a małżeństwem od 8, mamy niespelna 25miesiecznego synka ktory przyszedl na swiat dokladnie w 6rocznice naszego slubu :D teraz celowalismy w coreczke choc nie wiem jeszcze z jakim skutkiem :) zawodowo zajmuje sie reklamacjami. Na belly od wrzesnia 2013 :D wzrost przeciętny 170cm waga zdecydowanie za duza 64,8kg o.O to tak pokrótce ;)

A ja od wczoraj mam takie mdlosci ze wieczorem ledwo powstrzymywalam sie przed wymiotami wypilam miete i jakos dalam rade. Od kilku dni lapaly mnie nudnosci ale jakos do przezycia a wczoraj bylo jakies apogeum. Pierwsza ciaze zygalam jak kot wiec sama mysl o pochyleniu sie nad ubikacja przyprawia mnie o dreszcz :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Uwaga! Ogłoszenie parafialne!
    Wszystkie czarownice zapraszam pod mój całkiem nowy wykres w 1 dniu mojego całkiem nowego cyklu :) mam pierwszy okres po poronieniu :)

Abby trzymam kciuki! Ja pierwsza ciaze poronilam rowniez w 10tc :-( mialam zabieg a pozniej @ wywolywany luteina i w kolejnym cyklu juz bylam w ciazy :-)

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ