Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak troche jakby labek;)
Ja dziewczyny sie martwie bo tsh wyszlo mi 5,130 i duzo za wysokie.pisalam do gina i czekam na odpowiedz ale jestem przerażona.mam nadzieje ze wszystko bedzie w porządkuDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Demesik spokojne a FT4 mas wynik ??
tsh lubi skakac na poczatku - ale wazne tez jest FT4 bo jesli jest nisko to trzeba zwiekszyc dawke i wtedy tsh sie unormuje moja endo głównie kieruje sie poiomem FT4 tsh mamjako tzw dodatek jak widzi ze Ft4 jest blizej górnej granicy to dla niej jest to sygnał ze dostarczamy wystarczajaca ilosci tego hormonu -
Nie robilam bo lekarz kazal tsh tylko.jutro pojade do labo i zbadam jeszcze raz tsh i ft4 czy cos jeszcze?Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Demsik wrote:Nie robilam bo lekarz kazal tsh tylko.jutro pojade do labo i zbadam jeszcze raz tsh i ft4 czy cos jeszcze?
jesli tak to nie bierz przed badaniem leku bo wpływa na wartości FT4
ja od endokrynolog dostałam od razu pełen pakiet jak dowiediałam się ze jestem w ciazy TSH,FT4, FT3 anty TPO i Anty TG oraz poziom wapnia
a ter z robie tylko TSH i FT4 oraz wapn a co druga wizyte morfologie z romazem, jonogram i pozniom zelaza, magnezu -
Morwa wrote:Tak , mieszanka labradora z amstaffem. Łagodna jak mało który piesek
ale z racji tego ze był u nas na DT to po 2 tyg powedrował do ludzi którzy mogli mu zapewnic duzo zabawy i uwagi oraz miejscaMorwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDemsik wrote:Nigdy nie miałam problemów z tarczyca.wiec to dla mnie czarna magia.
Zrobiłabym pakiet i w razie przeciwciał dodatnich udała bym się do endokrynologa. Ale spokojnie, nie z takim tsh rodzą się dzieci, zrób ft4 i najlepiej to wszystko co wypisała Morwa, a potem konsultacja
Ed. Endo pewnie tak czy siak trzeba będzie odwiedzic, chyba że ginekolog ogarnie - mój się wyrywa ale mam swojego endoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 23:31
-
Demsiku! Mi skoczylo z 0,02 na 6,47, iii mialam robione usg tarczycy i wszystlo bylo cacy, mialam tez malutko ft4 ale dostalam szybko tabletki i w gratisie biore jod, mam teraz tsh 5 (po dwoch tyg leczenia) ale ft4 bosko wzroslo, wiec ja dalej zbijam tsh ale dzidziu ma z czego brac dla siebie, nie martw sie, dwoch ginow powiedzialo ze tsh jest podobne do beta hcg i dlatego takie wysokie wartosci wychodza, bedzie dobrze
a endo obiecal, ze bedzie dobrze
tylko jak wyjdzie ci malo ft4 to wedy co 3-4 tyg kontrola
bedzie dobrze, ja w pierwszej chwili spanikowalam i plakalam ale czxtalam, ze niektore kobiety dopiero w 8-9 tyg robily tsh i wychodzilo im 27 nawet i szybka akcja, dragi do paszczy i rodzily sie sliczne, zdrowe pulpety
-
Morwa, babo witaj, podwójna matko
też adoptowaliśmy psiaka, ze schroniska, mix amstaffa z jakimś myśliwskim, mamy go rok i teraz chodzimy z nim na drugi kurs posłuszeństwa, bo jest łajza taka niedobra, podgryza nas (tylko mnie i syna, Pana boi sie jak nie wiem) i mało się słucha, spacer na luźnej smyczy to marzeniez tego co zauważyliśmy na zajęciach socjalizacji, toleruje suki tylko, samce od razu coś pyskują w jego kierunku i on nie pozostaje im dłużny, ma mic emocji w głowie, jak wpadnie do zagrody to ciągle biega i tak potrafi 30 minut
o przybiegnięciu na zawołanie zapomnij, chyba że pokażesz jakiegoś smaka
behawiorysta powiedział, że szybko łapie ćwiczenia, ale ma taki kocioł w głowie, że póki co musimy ćwiczyć jego skupienie na Panu. Jakieś pół roku pracy jeszcze z nim
A mnie skurcze w łydki zaczęły łapać. Jaką dawkę Asparginu polecacie, Drogie Farmaceutki? -
nick nieaktualnyLaski jest problem, mega problem.
jestem w połowie 10 tygodnia cionszy i nadal nie czuję ruchów dziecka. Wyczytałam na innym wątku, że inne dziewczyny czują. Jak ja mam dotrwać do kolejnej wizyty? Może pojadę na IP oddziału zamkniętego LWD, bo inaczej nie wyrobię.
to znaczy tak, żeby nie było że jest tragicznie, to czuję te ruchy tuż przed wizytą Jakupa co rano
Serio, osiwieję.
Kjopa3, bita_smietana, emaj, pepsunieczka, tomania2806 lubią tę wiadomość
-
Hej! Przyjmiecie pod skrzydła jeszcze jedną ciężarówke? Luzu w dupie mam tyle ze az mi hemojędze wypadają
ojejku, Morwa, pepsunieczka, Jagah, bita_smietana, tomania2806 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ojejku juz kiedys walkowalam z Toba ten temat... a moze i nie z Toba
.
W zwiazku z Twoim opisem mam jedna rade. Jesli czujesz ruchy tylko przed wizyta Jakupa to skupiaj sie czesciej. I juz. Granice sa w nas!! Wszystko jest w glowie!! Mozesz tez miec to w dupie. Ale to jak juz chcesz.
Booooze jak to male sie tam w srodku miacha! Od samego patrzenia boli.
Aleala hej! Wpadasz i od razu nas dolujesz, ze juz ruchy czyjesz. Nie sciemniaj!
A tak w ogole to u Ciebie juz znacznie blizej niz dalej. Jakie plany na porod sn, cc?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 10:13
ojejku lubi tę wiadomość
-
Plan jest na SN a szczegółowo wymysliłam se to tak: jade kichne i urodze. Taki o poród w trzech krokach xd
kasieniaczek, ojejku, Arwi, Morwa, Kjopa3, emaj, bita_smietana, tomania2806 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny