Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Aina, piszesz nieskładnie. Być może wynika to z dysgrafii? Cięzko się czyta, jeśli wypowiedź jest jednym wielkim zdaniem, bez znaków interpunkcyjnych. Po prostu. Nie atakuję, tylko wyjaśniam co miałam na myśli.
Przyznam, ze ja nie zrozumiałam problemu z lekarzami. Współczuję stresu z oczekiwaniem na wynik. Jest tu na grupie wątek o amniopunkcji.
Baby, nie możesz pić herbaty podczas krzywej
Jutro mam wizytę. Przynajmniej wyjdę z domu.Kejti22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynimfadorka wrote:A to ciekawe, ja jak byłam na badaniach krwi to byłam sama w całym laboratorium. Ale może właśnie dlatego, że byłaś prywatnie i robili wszystkie badania? Bo w szpitalu robili tylko przypadki pilne.
Jak to wygląda mniej więcej z tą krzywą cukrową?
Ja zawsze robiłam z samego rana o 7 na czczo. Pobierają pierwszą próbkę krwi, zaraz po tym wypijasz rozpuszczoną glukozę i u mnie to karzą siedzieć na korytarzu lub jak ciepło na dworzu ale chodzi o to by zbytnio się nie ruszać ( nie wiem czemu może mnie ktoś oświeci 😉) po godzinie jest drugie pobranie i po kolejnej godzinie następne.
Ja zawsze miałam dwa pobrania po obciążeniu ale są chyba też i trzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 12:19
-
Blueberry, nie ruszać się, bo ruchem przyspieszasz spalanie glukozy i szczyt glikemii po wypiciu może przypaść szybciej niż po godzinie 😊
U mnie w lab dodatkowo nie pić za dużo wody, bo woda działa obniżająco na poziom glukozy we krwi. Ale wiem, że różne laby to różne zasady 😉 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, ja dziś miałam krzywą cukrową🥴
Odbywa się to tak jak Bluberry opisała 🙂
W trakcie oczekiwania na pobranie krwi po 1h i 2h nie wolno jeść, pić ani się forsować.
W laboratorium czułam się ok, chociaż przy piciu glukozy robiło mi się niedobrze ale było znośnie. Po powrocie do domu myślałam, że zejdę z tego świata 😟 zaczęło mną telepać, serce tłukło aż ciężko mi się oddychało. Zjadłam kanapkę i wypiłam sok pomarańczowy, po ok. 10min zrobiło mi się lepiej. Także polecam wziąć ze sobą do lab jakąś kanapkę, żeby zaraz po przegryźć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 12:53
Freja000 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam krzywą już dwa razy i nie wspominam tego jakoś źle. Zobaczymy jak będzie tym razem. Z tym że ja lubię słodkie więc wypicie tego nie było jakieś straszne jak dla mnie. Narazie nic mi pani doktor nawet nie wspominała, wizyta 4 maja więc myślę że na tej wizycie już powinna coś wspomnieć. Bo to się chyba jakoś w połowie ciąży robiło? Czy kiedy? Bo już nie pamiętam17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Temat imion....jakie macie pomysly na krotkie 4 literowe imiona
Syn Olaf córka Maja
Te imiona przypadkiem maja ta sama liczbe liter ale w sumie to teraz juz nie pasuje trzeciemu nic długiego.
Dziewczynka podoba mi sie Zoja ale mąż sie kruszywi albo Kaja ale jest u sąsiadów
Dla chlopca nie mam pomyslu wcale
W sprawie wozka i innej wyprawki jeszczw niw mysle....trzecie dziecko byko ogromnym marzeniem mialam kzada rzecz wyprasowanw i popakowana dla chlopca i dziewczynki
Ale w dniu diagnozy corki dostałam szalu oddałam wszytskie rzeczy za darmo jednegi dnia mase zabawek markowych lozeczko ktore ra uzylismy i ogolnie kazda rzecz nawet pamiatkowe kocyki .cos we mnie peklo i zmagalam sie z depresja .
Teraz chyba dopiero przed porodem zajme sie wyprawka na wozek tez nie mam pomyslu
. -
A to spoko, bo tak to zrozumiałam, że pół dnia tam będę siedzieć 😝 ja dzisiaj idę na wizytę, więc może też już mi lekarz coś zleci. No i ciekawe jak z płcią, bo niby przebąkiwał, że chyba dziewczynka, ale różowych ubranek jeszcze mam nie kupować 😁
-
nick nieaktualnyMy mamy w domu już Jasia i Marysię... a gdyby okazało się że będzie druga córcia to mamy dylemat między Zuzią a Helenką. A jak synek to myślimy o Maćku ale syn chciał by Wojtka. Okaże się 4 maja mam nadzieję nad czym będziemy się zastanawiać 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 13:30
-
nick nieaktualnynimfadorka wrote:A to spoko, bo tak to zrozumiałam, że pół dnia tam będę siedzieć 😝 ja dzisiaj idę na wizytę, więc może też już mi lekarz coś zleci. No i ciekawe jak z płcią, bo niby przebąkiwał, że chyba dziewczynka, ale różowych ubranek jeszcze mam nie kupować 😁
Powodzenia 😉nimfadorka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, krzywą w ciąży robi się standardowo po 25tc, chyba że jest podejrzenie cukrzycy. Jeszcze mamy trochę czasu.
Ja mam już w domu Alicję. Jeśli będzie kolejna dziewczynka, podoba mi się Sara, Klara i Kornelia, a z mniej standardowych np. Tatiana. Ale to nie przejdzie 😏
Z chłopięcych imion mężowi podoba się Wiktor oraz Aleksander i mi w sumie też. Ale nie wyobrażam sobie jak zdrabniać Wiktora 🤔😉Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Odebrałam dziś wyniki testu Sanco, będę miała synka:)
Wynik jest prawidłowy, ale muszę go jeszcze wysłać do lekarza ze zdrowegeny.pl, nie widzę bowiem na tym wyniku oceny ryzyk 1:xxx, tylko przy każdym zakresie badania jest napisane - prawidłowy.
Ufff, nie mogę uwierzyć, ze będę miała syna, bo mam już 2 córki i nie umiem tego ogarnąć na tę chwilę
Bluberry, Maybelle, Evoleth, Paulinqa, Wowka, Freja000, Nina83, edytkaa93, baby, Natalii, Jesienna mama, Jola17a, Lajla lubią tę wiadomość
-
Aina skoro jesteś ze Śląska i zależy Ci na tej wizycie,to ja polecam z czystym sumieniem Gyncentrum. Wszystko działa normalnie, moje badania i wizyty odbywają się bez problemu.Wizyty nie są drogie,a przynajmniej nie są to pierwsi lepsi lekarze. W Rudzie Slaskiej też mialabym profesora do polecenia, ale musialabym popytać siostrę,bo to było dość dawno (jeździła tam, ponieważ też miała amniopunkcję i urodziła niepełnosprawnego syna).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 13:56
-
Temat imion jest dla mnie jednym z ulubionych
Tak jak Maybelle, mimo, że mieszkam w Polsce, wybieram imiona międzynarodowe. I rzadkie. I to jest problem, bo mąż się krzywi
Marzy mi się emigracja, a już na pewno dzieci namawiamy, więc nie nazwę dziecka Krzysztof albo Szczepan, bo sobie ludzie zagranicą język połamią
Aina, Zoja super pasuje do tych Waszych imion. Do Olafa pasuje Eryk, oba imiona królów skandynawskich.
My na razie mamy ksywkę, ale imienia nie. I tak mam w planach zdradzić dopiero po urodzeniu. Z synem poszliśmy rodzić z jednym imieniem, a wyszliśmy z zupełnie innym, którego nie braliśmy pod uwagę. Tak chciałTeraz też pewnie zdamy się na los, chociaż wybieranie jest frajdą, więc coś tam mam
Dla dziewczynki miałam imię. -
Misia78 wrote:Odebrałam dziś wyniki testu Sanco, będę miała synka:)
Wynik jest prawidłowy, ale muszę go jeszcze wysłać do lekarza ze zdrowegeny.pl, nie widzę bowiem na tym wyniku oceny ryzyk 1:xxx, tylko przy każdym zakresie badania jest napisane - prawidłowy.
Ufff, nie mogę uwierzyć, ze będę miała syna, bo mam już 2 córki i nie umiem tego ogarnąć na tę chwilę
Misia gratulacje!!! tez tak miałam i nic nie wysyłałam nigdzie, nie strasz...Misia78 lubi tę wiadomość
-
Haha 😂 faktycznie nie mogę pić herbaty 😂 no to klops
Misia gratulacje ☺👍 faceci górą 😂✊
Ja też tak mam w wyniku. Tak ma być pewnie. Nie kombinuj 😉
Imię? Jan Maciej. Raczej zdecydowanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 15:52
Misia78, Wowka lubią tę wiadomość
-
Freja, Baby - no to dobrze, dzięki! Myślałam, że to wygląda tak jak wynik pappa, np. 1:100000. A tu takie zwykłe słowo - "prawidłowy". Ufff, co za ulga coś takiego przeczytać...
Nasze dzieci to chłopcy! I wszyscy z października, aż się nie chce wierzyć!
Wszystko będę musiała kupić, ale rewolucja, jakbym się spodziewała pierwszego dziecka (swoją drogą fajne uczucie).
Mi się podoba Antoni i wszystkie jego zdrobnienia, podoba mi się Staś ale Stanisław już średnio, no i moim imieniem dla chłopca od zawsze był Oskar! Ale poddam ten fakt pod głosowanie, nie będę samolubna (córkom ja wybrałam imiona;). Mamy krótkie nazwisko i musimy brać pod uwagę dość długie imię, no w każdym razie nie 4 literowe - typu Adam czy Alan. Myślę że nawet Oskar jest przy naszym nazwisku za krótkie.
baby, Wowka, Freja000 lubią tę wiadomość