X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam na wizytę, trzymajcie kciuki ✊🏻

baby, bebetka.b, Evoleth, Wowka, Freja000, Nina83, Bluberry, Misia78, Maybelle, Jesienna mama lubią tę wiadomość

66f2b88525.png
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering kciuki! Daj znać!
    Misia gratulacje wyników!
    Ja mam w domu Karolinę i mamy dylemat jak nazwiemy drugie dziecko.
    Dla chłopca będzie prościej, Maksymilian albo Kajetan, Tymon.
    Dla dziewczynki nie mam pojęcia.. każde imię ma skojarzenia albo ktoś już ma.. wiec chętnie poczytam waszych podpowiedzi może mnie ktoś zainspiruje?? 😍

Lajla, Misia78 lubią tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Czy takie łaskotanie po lewej stronie brzuszka to mogą być pierwsze ruchy? Wydawało mi się, ze dużo pózniej to poczuje i tak sie zastanawiam czy to to. Jak położę sie na prawym boku to mnie trochę boli, a na lewym to czuć takie rozpychanie. Dodam, ze mam łożysko na przedniej ścianę, może czuje ze względu ze jestem szczupła. Opiszcie proszę gdzie czulyscie pierwsze ruchy i co one Wam przypominały i czy był to czasem to takim ukłuciem?

U mnie jakoś inaczej. Nigdy nie czułam łaskotania, tylko kopniaczki po prostu.
    Natalii wrote:
    Freja, zdradzisz imiona swoich dzieci? :)

Przepraszam, ale nie. Wolę być chociaż trochę anonimowa, a moja córka w całym zyciu spotkała tylko dwie swoje imienniczki i to nawet nie osobiście, a na zasadzie, że chodziły do tej samej szkoły/na zajęcia kiedyś. W Polsce oczywiście ;)

Staś, Antoś, Zosia, mega popularne imiona teraz :)
    Laura i Liliana też mi się podobały, ale robią się popularne.
    Gdybym miała mieć dziewczynkę byłaby Stella.

Jestem po wizycie, wszystko ok. Na połówkowe mam się umawiać na początku czerwca, na wizytę za 5 tygodni.

Jola17a, Misia78, baby lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebetka.b wrote:
    Soldering kciuki! Daj znać!
    Misia gratulacje wyników!
    Ja mam w domu Karolinę i mamy dylemat jak nazwiemy drugie dziecko.
    Dla chłopca będzie prościej, Maksymilian albo Kajetan, Tymon.
    Dla dziewczynki nie mam pojęcia.. każde imię ma skojarzenia albo ktoś już ma.. wiec chętnie poczytam waszych podpowiedzi może mnie ktoś zainspiruje?? 😍

Mi do Karoliny pasuje Natalia. Fajne imiona i niezbyt popularne teraz.

bebetka.b, baby lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering kciuki

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusi mnie bardzo imię Łucja ale mój nie chce słyszeć. Faceci to są jednak ograniczeni 😁 Najwyżej będzie Lura Łucja...

Bluberry lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • agusiagim1. Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedawno wstałam z łóżka. Przed Świetami wymioty i mdłości ustąpiły a teraz znów męczą. Jedli chodzi o imiona to mam pare typów ale nie zastanawialiśmy się jeszcze z mężem wspólnie. Mamy teraz remont domu wiec praktycznie w dzień go nie ma mimo urlopu.
    Dziewczyny, czy odbija Wam się? Ja od ponad miesiąca tak mam, ze mi się odbija tak głośno 🤗 ja ogólnie kicham głośno, czkawkę tez mam głośna a teraz w ciąży to odbijanie. I na czczo i po jedzeniu, kilka razy na dzień. Najśmieszniejsze ze ja za każdym razem mówię przepraszam a moja córcia na zdrowie mamusiu 🤣🤣🤣🤣

Nina83, baby lubią tę wiadomość

shl9at3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj gdybym ja miałam patrzeć na to czy imię jest popularne czy nie to bym chyba żadnego nie nadała 😂 a reszta by mi się np. nie podobała 😉 najważniejsze to nam ma się podobać imię dla dziecka, a nie sugerowanie się otoczeniem 😉

Jak byłam w ciąży z córką koleżanki w pracy męczyły mnie, żebym powiedziała jak damy na imię małej, bo też nie chciałam zdradzać do końca, ale wygadała się moja bliska koleżanka i było gadanie o rety jakie to popularne teraz imię... daj inne 😒
    Może i popularne, ale w moim otoczeniu, w rodzinie czy tu gdzie mieszkamy nie ma ani jednej Marysi.
    Syn też ma popularne imię Jan ale dostał je nie bez powodu i wiąże się z tym pewna historia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 14:17

bebetka.b lubi tę wiadomość

• nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega popularne ojej... Pewnie, daj na imię Gryzelda, rzadkie jest 😝

baby lubi tę wiadomość

• kitikotek Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki! Ja po wizycie 16+4. Wszystko wzorowo. Żadnych podejrzeń. Ze względu głównie na to ,iz mam 36 lat , a nie miałam pierwszego prenatalnego to lekarz zaproponował amnio. Ja natomiast słyszałam o testach z krwi. Co Wy na to? co doradzacie? Na połówkowe jestem juz umówiona w polowie maja. Jeszcze jutro mam rozmowę z ginekologiem genetykiem co by doradził . Mam córeczkę w domu zdrowa i teraz następna w drodze🙂

bebetka.b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nimfadorka wrote:
    Mega popularne ojej... Pewnie, daj na imię Gryzelda, rzadkie jest 😝

Już nie zmienię, pasuje do niej idealnie, a w brzuchu rośnie ponoć junior nr 2 było by ciekawe Gryzeld 😉 4 nie planuję, także luz 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 14:26

baby lubi tę wiadomość

• Aina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiktikotek
    Nifty z krwi wykrywa tylko wyznaczone przez test choroby ...natomiast amnio bada calosc wylapie kazda

Jestem tydzien po amnio za 2 bede miec wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 14:37

• kitikotek Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Kiktikotek
    Nifty z krwi wykrywa tylko wyznaczone przez test choroby ...natomiast amnio bada calosc wylapie kazda

Jestem tydzien po amnio za 2 bede miec wyniki

i jak sie czujesz ? mialas jakieś konkretne wskazania do amnio? testy robiłaś wcześniej?

• bebetka.b Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, Natalia bardzo ładnie ale moja koleżanka tak manna imię wiec odpada :) może będzie chłopak :p
    Kitikkotek, ja bym się na amnio nie decydowała. Dziewczyny robiły badania z krwi na pewno Ci napiszą co i jak :)
    Bluberry Jan i Marysia bardzo ładnie :) a teraz jaki macie typ? Bo chyba mi umknęło :)

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:18

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Właśnie tak to jest z tymi imionami. Albo popularne to źle bo będzie 10 innych dzieci w przedszkolu o tym samym imieniu, albo rzadkie też źle, bo będą się z niego śmiać. Trudno wszystkim dogodzić 🙈

Mnie się też podoba Aleksandra dla dziewczynki, ale zrobienie Ola już nie (kto to w ogóle wymyślił 😕) i nie chcę tak nazwać, bo wiem, że rodzina będzie mówiła Ola, Olka i będzie mnie to strasznie denerwować.

U mnie w pracy jest jeden Herakliusz. Mi samej jest ciężko wypowiedzieć jego imię, a wyobraźcie sobie irlandczyków wypowiadających jego imię 😂😂 Ale rodzice mieli fantazje, to muszę przyznać 😁

o jak się w 100% zgadzam z nr 1 i 2 :)
    W ogóle tak mam, że bardziej mi się podobają pełne imiona niż zdrobnienia.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja spoko :) Tak po prostu byłam ciekawa, bo podobają mi się rzadkie imiona, ja to w ogóle lubię imiona poetyckie, ale mój mąz ma inne zdanie, więc tak naprawdę mogę tylko pozazdrościć.
    Dla chłopca zawsze podobał mi się Cyprian, Miłosz, Konstanty, a dla dziewczynki jeszcze mi się przypomniało, ze bardzo lubię Kornelia, Nela.
    Oj ciężki temat z wyborem imienia ;)
    O ile chłopak jakos nie podchodzi do imienia sentymentalnie, tak dziewczynom to nie jest obojętne i chciałabym, zeby moja corka lubiła swoje imię na każdym etapie zycia.
    Ja jestem Natalia i od zawsze lubiłam swoje imię, choc ostatnio faktycznie coraz więcej małych Natalek spotykam ;)

Freja000 lubi tę wiadomość

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz po wizycie, wszystko Ok. Mam świetne zdjęcie 4D buźki maluszka, płeć potwierdzona, będzie chłopak! Mały wazy 125 g. Musze na wagę nasypać ile to dokładnie jest, może jabłuszko? Lekarz dopatrzył sie łożyska jednak z tylu 😁😄także potwierdził, ze to co czuje to są ruchy ❤️❤️❤️

Maybelle, Jola17a, Evoleth, Misia78, Natalii, Wowka, Freja000 lubią tę wiadomość

66f2b88525.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering ale czad ja bede miec usg za 2 tyg prenatalne polowkowe ale dopytam czy mogę zaplacix za usg 4d

Kitkotek u mnie byly wskazania i my i corka jesteśmy objeci genetykiem od 4 lat

Dlatego sporo nas wyedukowala co i jak i w naszym przypadku tylko amnio.
    Na watku amnio jest dziewczyna ktora miala sanco i w sumie i tak by potwierdzic zdrowie dziecka i tak musiala zrobic amnio.bo tamto z krwi wlasnie jest nie jasne jakby daje podejrzenie ale nie pewność

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 15:24

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mi na każdym usg robi 4D, za wizyty płace sporo bo 450 zł ale to jest profesor i nawet gdyby nie miał 4D to bym do niego chodziła bo jest super lekarzem.

A na zdjęciu nasz łe maleństwo ❤️313dc206ac48.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 16:00

Jola17a, Maybelle, Natalii, Misia78, Jesienna mama, Wowka lubią tę wiadomość

66f2b88525.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ