X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • agusiagim1. Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    54e922866c3e.jpg

To moje z 13tyg. Koleżanki twierdzą ze tam widać jajeczka. Widzicie coś ?

shl9at3.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, dzięki za odpowiedź 😊 Świetna historia! Fajnie, że mieszkasz blisko rodziców i że jako rodzina trzymacie się razem👍 Nie będziesz osamotniona podczas pierwszych chwil z maluchem.

Maybelle lubi tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim1. wrote:
    54e922866c3e.jpg

Nie wiem ciężko określić ale to mogą być wargi sromowe które wygladaja w tym okresie podobnie. Są przrrosniete czy jakoś tak. U mnie 17 tydzień i też nie wiem co będzie bo lekarz nie był pewny 🤣

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilkę mnie tu na forum nie było, a tak wiele się zmieniło - widzę, że już sporo z Was zna płeć i czuje ruchy, super! My dziś zaczynamy 16tc,brzuszek lekko widoczny, szczególnie wieczorami, ale ruchów jeszcze nie czuję. Płci też ni znamy. Wizyta u ginekologa 4maja,a połówkowe pewnie końcem maja, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i poznamy płeć przy okazji. Widzę, że była dyskusja dot. imion więc powiem nasze pomysły. Dla synka Tymoteusz, a dla córci Łucja 😊 Jeszcze chciałbym dać drugie imiona i nad nimi będę myśleć, bo pierwsze już raczej się nie zmienią. Jeśli chodzi o dolegliwości to mdłości trochę ustąpiły. Nie muszę jesc na prędko jak robię się głodna tak jak wcześniej. Mdłości zostały nadal przy myciu zębów 😀 ktoś pytał o odbijanie. Mi się strasznie odbija po każdym posiłku. Serce też jakby mi się trochę uspokoiło, ale nadal bywa że mam arytmie. Myślę że tak pewnie zostanie już do końca. Narazie obywa się bez leków. Jakoś w 14tc lekarz pozwolił odstawić duphaston więc super. Powoli zaczynam czytać czego potrzebujemy na wyprawkę tak żeby niedługo zacząć ją kompletować, żeby koszty trochę rozłożyć 😊

Jola17a lubi tę wiadomość

• Asia_ Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim1. wrote:
    54e922866c3e.jpg

Ja nie widzę szczerze mówiąc 😜

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim1 ja też nie widzę, lepiej jeszcze poczekajcie:)

17u96iyefisxlskp.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Miesiąc? To pikuś. Jakbym powiedziała, kiedy ja mam wizytę usg to byście się tu wszystkie na forum za głowę złapały 😂😂 Nie chcę was przerażać, więc nie powiem 🤣
    W Irlandii mają całkowicie inne podejście do ciąży. Czyli, że to zupełnie normalny i naturalny stan kobiety i natura wie co robi. Nie ma potrzeby tam zaglądać co chwilę jeśli stan kobiety lub dziecka tego nie wymaga. Tym razem moja ciąża została określona na niskiego ryzyka, także na wizytę sobie poczekam 😉

Zgadzam się z tym. Mnie przeraża to, ze niektóre kobiety chodzą na usg co tydzień...
    Mój gin podejrzał na usg, ale to trwało sekundę. I myśle, ze więcej nie będę chciała. Następna wizyta za 5 tygodni i to będzie tydzień przed połówkowym, więc na pewno nie chcę usg. Zwłaszcza, że czuję ruchy, więc wiem, że jest ok.
    A propos połówkowego to zapisałam się jak lekarz kazał, czyli w 22 tygodniu. I sobie myslę, czy to nie za późno... bo gdyby, odpukać, wyszedł jakiś dramat to mało czasu na decyzję...

Ale myslmy pozytywnie ;) jest teraz tydzień pieluchy wielorazowej, więc jeśli któraś z Was planuje to teraz są zniżki w sklepach.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzą często te co chodzą prywatnie 😉 ja chodziłam co dwa, teraz ostatnio mam wizytę co trzy, ale podejrzewam że przez tą sytuację. Tak to pewnie dalej by mi kazał co dwa latać do niego. Ale ja jak pisałam miałam taki początek, że już nic nie będę ruszać i narzekać. Ważne, że czuje się rzeczywiście bezpiecznie i zaopiekowana.

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:19

Bluberry lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrażam sobie chodzić rzadziej niż co trzy tygodnie, to jest dla mnie takie minimum. Bo ciagle są jakieś pytania, jak nie jakaś infekcja itd, nawet, żeby sprawdzać czy nie skraca się szyjka, czy d-dimery są Ok, ja rozumiem ze jak ktoś ma w wywiadzie położniczym pusto albo same zdrowe ciąże to może taki strach go nie dotyczy. Ja uważam, ze każdy przypadek rządzi sie swoimi prawami. Myśle ze dobry lekarz raczej dostosuje częstość wizyt do potrzeb, tak jak mój. Moja koleżanka chodzi co miesiąc, a ja co 2/3 tyg i dla mnie to jest Ok.

Jesienna mama lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uważam że to ile razy chodzisz na usg zależy od konkretnego przypadku sytuacji itp. Ja w związku z dużym ryzykiem poronienia chodziłam co dwa tyg A teraz co 3 tyg. Teraz mam najdłuższą przerwę bo prawie 4 tyg ale sama tak zaproponowalam . Wiem że zawsze mogę zadzwonić do swojego lekarza gdyby się coś działo. Każdy robi jak uważa

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również ze względu na zagrożoną ciąże chodze do lekarza co dwa tygodnie, raz miałam tylko przerwę trzy tygodniową i to już było dla mnie długo.

Powiedzcie czy Was też tak ciągnie brzuch mocno? Dokucza mi bardzo, jest to dla mnie duży dyskomfort bo aż się boję tego ciągłego uczucia. Wiem że większość nawet nie czuję że jest w ciąży (chodzi mi o brzuch, zwłaszcza na wczesnym etapie ciąży). Lekarz mówi że zapewne intensywnie rozciąga mi się wszystko, zwłaszcza że nie rodziłam wcześniej, ale moje koleżanki nie miały tak. To takie moje duże zmartwienie.

de3dab218e.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesienna mamo - ja wcześnie, byc może tak koło 12 tygodnia , miałam takie silne ciągnięcie brzucha, aż mi się wydawało to jak takie lekkie skurcze, twardnienie brzucha. Co to było? pewnie tak jak lekarz mówił - rozciąganie się macicy, chociaż ja rodziłam ale już wiele lat temu ;)

Teraz rzadziej to czuję tam mocno. Na pewno nadal się wszystko rozciąga ale może nie w takim tempie.

Nie martw się :) takie odczucia są jak najbardziej normalne

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam dziś na wizycie. Wszystko ok, szyjka długa i zamknięta, wyniki krwi, ciśnienie ok.
    Na USG pokazało się 200g dziewczynki😊
    Lakarz pokazał mi "bułeczkę" 😉.

ae47de7a3233.jpg

edytkaa93, baby, Virad, Nina83, Maybelle, Jesienna mama, Jola17a, Natalii, Bluberry, Misia78, Freja000, Wowka lubią tę wiadomość

Alicja marzec 2017 ❤️

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:19

Evoleth lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • agusiagim1. Debiutantka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth gtatulujemy🤗

Ja mam wizyty co 3-4 tyg, teraz mam dłuższa przerwę 5 tyg przez weekend majowy. Tez mi się już trochę dłuży, ale trzeba wytrzymać do 6 maja akurat w męża urodziny😍

Tez mam takie skurcze, często nad ranem jak przekręcam się z boku na bok. Wcześniej były silniejsze albo się już przyzeyczailam🤪

Evoleth, Jesienna mama lubią tę wiadomość

shl9at3.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz miałam równo miesiąc przerwy między prenatalnymi a dzisiejsza wizytą. A 19 maja mam połówkowe w szpitalu wojewódzkim, myślałam więc że kolejna moja regularna wizyta wypadnie gdzieś w czerwcu. Ale mój lekarz kazał mi się normalnie umówić za 3-4 tyg. Więc będzie gęsto tych wizyt w maju.

Alicja marzec 2017 ❤️

• Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby, dzięki. Pocieszyłaś mnie. Martwiło mnie że tylko mnie tak ten brzuch męczy. Już i tak troche mniej niż w drugim miesiącu. Oby z czasem ustało 😊

Evoleth gratuluję córeczki 😍 też po cichu liczę że u mnie będzie dziewczynka 🙂

Evoleth lubi tę wiadomość

de3dab218e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę co miesiąc :)
    Teraz wyjątkowo lekarz kazał mi przyjść za 3 tygodnia na połówkowe, co wypada w 19 tygodniu, ale dopiero później to obliczyłam i sama nie wiem czy przesunąć, czy ewentualnie w 21-22 tyg. pojsc na drugie połówkowe do lekarza, do ktorego chodziłam w pierwszej ciąży i ma super sprzęt, bardzo dobrze robi tez badania genetyczne.
    Mojemu lekarzowi ufam, ale wlasnie prenatalne zrobił jakos tak szybko i czułam niedosyt i stąd ten pomysł, ale ciągle biję się z myślami ;)

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wg usg mam 14 tydz.2d.Czy to możliwe że mogę czuć ruchy maleństwa? Przykładam dłonie u dołu brzucha i czuję jakby pulsowanie? Sama nie wiem, potem nic i znowu...Nie chcę sobie wkręcać, ale może...

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ