Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBubu o tym samym pomyślałam dziś, nawet jak przed wakacjami otworzą przedszkola również mojego syna nie będę posyłać. Bała bym się o siebie, wiem że równie mój mąż by mógł wirusa przywlec, bo pracuje, ale staramy się zachować to bezpieczeństwo i tak już tyle wszyscy przetrwaliśmy. Syn też już tęskni i pyta kiedy wróci do przedszkola, ale jak na 5 latka rozumie dużo co się dzieje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 14:25
-
gondi wrote:Czachy od kokosi też mi się podobają, ja biorę tylko otulacz Nb i trochę tetry zszytej w samolot. W Krakowie jest sklep stacjonarny z wielo to może w sierpniu dokupię tam 2 otulacze wełniane jeszcze. Zresztą jak nie masz zamiaru wielopieluchować newborna to spokojnie się załapiesz jeszcze na przyszłoroczny Tydzień Pieluchy Wielorazowego. W ciągu tych 2 lat to pojawiło się mnóstwo nowych sklepów, marek, rozwiązań. Piękne są te pieluszki, ja żałowałam zeszłego lata, że nie mam dziewczynki i wszystkich tych kwiatowych wzorów
właśnie, mi się wydaje, że dziewczęcych więcej fajnychWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 14:50
gondi lubi tę wiadomość
-
Moja też pięciolatka no jeszcze trochę i sześcio no od września do zerówki idzie i też obie z młodszą siostrą bardzo tęsknią za przedszkolem ale co zrobić zwłaszcza że np ok mąż chodzi do pracy ale to jest dorosła osoba wie jak stosować środki ostrożności utrzymywać w miarę możliwy dystans itp a dzieci w przedszkolu nawet jak byłoby ich mniej no to wiadomo jak to dzieci się że sobą bawią nie jest możliwe żeby je tak upilnować. Zresztą pewnie najpierw będą szły dzieci rodziców którzy będą chcieli do pracy wrocic bo jakieś ograniczenia ilości dzieci też muszą być
-
A ja mam jeszcze inne rozterki związane z przedszkolem. Moja trzylatka w marcu zakończyła żłobek i od kwietnia miała pójść do przedszkola. Już jest zapisana, ale wiadomo, siedzimy w domu i czekamy. Jeśli przedszkola ruszą pod koniec maja, też od razu jej nie puszczę. Ale już po 2-3 tygodniach chciałabym żeby poszła. Przedszkole będzie dla niej czymś nowym. Mimo że w żłobku odnajdywała się znakomicie, przedszkole to zupełnie inne miejsce, inna sytuacja. Nie chcę żeby zaczynała dopiero we wrześniu, bo wtedy czekają ją dwie wielkie zmiany prawie na raz. Mam termin na sam początek października, więc zaraz w domu pojawi się dzidzia. Chciałabym żeby starsza córka już była wtedy oswojona z przedszkolem.
A z drugiej strony też mnie to przedszkole martwi, jako źródło patogenów.
To będą trudne decyzje 🤔Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
No z jednej strony fajnie by było jakby poszła do przedszkola szybciej ale strach trochę też jest ale np moja córeczka młodsza chodzila rok do żłobka później miesiąc do jednego przedszkola a po miesiącu zmieniliśmy na inne bo chcieliśmy żeby były razem były w jednym a dopiero wtedy skończyła 2,5 roku i mogła iść i powiem ci bałam sue tez jak ona z tym da radę ale było super bezproblemowo i dalej sobie świetnie radzi
-
Asia_ wrote:Jak ostatnio kupowałam luteinę 100 to płaciłam 8 zł w aptece
Z tym że u mnie po luteinie podrażnienia były i niewchlalniala się dobrze więc brałam lutinus...w Krakowie za opakowanie płaciłam 110 zł ( starczało na 10 dni) a u mnie w mieście 250 zł za to samo opakowanie 🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 18:18
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Wczoraj byłam na bilansie 2latka i młody miał suchą skórę od jakiś dwóch miesiecy, podejrzewałam AZS. Lekarz potwierdził, dostaliśmy receptę na maść i olejek do kąpieli. Jak zobaczyłam ceny w polskich aptekach to się za głowę złapałam. Leki na recepte w Niemczech dla dzieci są całkowicie bezpłatne.
Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ile potrzebowała bym pieluszek wielorasowych? Co najlepiej kupić i gdzie? Teraz jak jest tydzień pieluszki wielorazowej to może dobry czas, żeby coś kupić teraz. Któraś z Was ma doświadczenie z wielopieluchowaniem od urodzenia?
Misia78, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość
-
Soldering94 wrote:Dziewczyny, ile potrzebowała bym pieluszek wielorasowych? Co najlepiej kupić i gdzie? Teraz jak jest tydzień pieluszki wielorazowej to może dobry czas, żeby coś kupić teraz. Któraś z Was ma doświadczenie z wielopieluchowaniem od urodzenia?
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
nick nieaktualnyGondi moja córka też z problemami skóry. Do pewnego czasu kupowaliśmy dla niej kosmetyki tylko w aptekach, póki nie zobaczyłam jaka jest różnica w cenach kupując przez internet 🤦 na szczęście nie potrzebujemy tych na receptę, dlatego teraz kupuję te same kosmetyki przez internet dosłownie o połowę tańsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 12:08
-
Moja córka ma na jesień i na wiosnę zawsze takie suche placki, pediatra twierdzi że to uczuleniowe, ale szczerze nie wierzę w to. U nas na szczęście pomaga smarowanie i kąpiel w emolientach, nie widzę żeby ją to swędziało czy coś, nie mam pojęcia z czego jej się to bierze.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyJa myślę o pieluszkach wielorazowych dopiero na późniejszym etapie, bo mnie ta rozmaziana kupa na początku by przerażała i to pranie później 🙆 Teraz na lato dla córki chętnie bym coś kupiła.
Dobre są też pieluszki eko bambusowe Bambiboo używaliśmy ich na początku jak mała się urodziła i tych pieluch szło dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 12:23
-
Blueberry, w końcu i my doszliśmy do wniosku, ze za rok przystąpimy do tego tematu.
za to znaleźliśmy fajne łóżeczko!
Firma woodies, ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi meblami. Wozek mammas&pappas ocarro czarny ❤️
https://woodies.pl/produkt/lozeczko-niemowlece-noble-cot-vintage-120x60/
Tylko czarny :
https://ewozki.eu/pl/p/MamasPapas-Ocarro-wozek-wielofunkcyjny%2C-zestaw-3w1-z-fotelikiem-Cybex-Aton-5-Dark-Navy/5375?gclid=CjwKCAjwv4_1BRAhEiwAtMDLspFiQAiEJ0Q6uRy1iZX0Hp2BRZk-q5PuxIoqMBP-S5i9ZtTLMEGaGhoC3WUQAvD_BwE