X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zupełnie nie trafiłyście ;) ja chodzę prywatnie a wizyty co 4-5 tygodni. Mam 43 lata i za sobą 4 straty, w tym cp. Nikt mi nie kazał przychodzić częściej. A ja też nie mam zamiaru, bo nic by to w razie czego nie pomogło.

BTW d-dmierów się w ciąży nie bada!

Jesienna mama, mi ciągle albo twardnieje, spina się, ciągnie, ale ja mam tak od początku. Nigdy nie miałam uczucia, ze nie wiem, że jestem w ciąży.

Jola, ja czuję od 12 tc, więc tak, możesz, ale to powinnaś czuć od środka, wydaje mi się, ze na zewnątrz za wcześnie. Ja od 4 tygodni czuję, ale jak przykładam rękę to z zewnątrz nic.

A to moje dziecko to albo złośnik albo takie kontaktowe, bo co kichnę to szaleje. Może myśli, ze go zaczepiam jak brzuch się spina.

Zrobiłam zakupy pieluszkowe i oficjalnie jestem goła do końca miesiąca ;)

Jola17a, Jesienna mama, Maybelle, Wowka lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Asia_ Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesienna mama wrote:
    Baby, dzięki. Pocieszyłaś mnie. Martwiło mnie że tylko mnie tak ten brzuch męczy. Już i tak troche mniej niż w drugim miesiącu. Oby z czasem ustało 😊

Evoleth gratuluję córeczki 😍 też po cichu liczę że u mnie będzie dziewczynka 🙂

Mnie tez od początku ciąży boli brzuch, w 12 tyg miałam takie bóle ze płakałam na podłodze w łazience ale wszystko z mała było ok. Teraz tez pobolewa ale głównie przy bliźnie po operacji wycięcia torbieli okolojajowodowej która miałam w lutym bądź jak robię coś ciężkiego

Jesienna mama lubi tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_ wrote:
    Mnie tez od początku ciąży boli brzuch, w 12 tyg miałam takie bóle ze płakałam na podłodze w łazience ale wszystko z mała było ok. Teraz tez pobolewa ale głównie przy bliźnie po operacji wycięcia torbieli okolojajowodowej która miałam w lutym bądź jak robię coś ciężkiego

no to zrosty... u mnie też stawiam, że ciągnie, bo zrosty...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Nie zrozumcie mnie źle, ja się nie cieszę że i was brzuch boli, cieszę się że moje odczucia są najwyraźniej naturalne a ja panikuje 🙂

Soldering94, Freja000 lubią tę wiadomość

de3dab218e.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, pochwal się co kupiłaś :)

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja a niby czemu twierdzisz, że d-dimerów się nie bada?
    Na recepcie juz zauważyłam zmianę heparyna i luteina reufundacja! Ktoś wspominał k tym, ze to ma być w lipcu.

66f2b88525.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Na recepcie juz zauważyłam zmianę heparyna i luteina reufundacja! Ktoś wspominał k tym, ze to ma być w lipcu.

tak - ja pisałam - mąż mi czytał o pracach nad ustawą, że ma wejść w życie od lipca, ale niektóre leki moga być już wcześniej.
    Duży to koszt miesięczny ta heparyna i luteina? bo duphaston sama brałam - na szczęście krótko bo nie musiałam dłużej, to wiem mniej wiecej ile

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heparyna 10 szt kosztuje 134 zł luteina 100 jedno opakowanie 54 zł, duphaston 30 zł. Mniej więcej to jest 400 zł heparyna luteina 3 opakowania po 60 szt na miesiąc i tyle samo duphaston 6x30szt. Suma sumarum: 760 zł

Może dawki progesteronu po połowie ciąży będą zmniejszane, ale heparyna zostaje do samego końca i po poproszę 6 tygodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 08:58

66f2b88525.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wykupienie tego po refundacji to była bajka ;) za wszystko zapłaciłam nie całe 200 zł

baby lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście już "wychodzę" z duphastonu. Jadłam 3x2 codziennie plus witaminy już miałam dość tych tabletek. Ale najlepsze jest to że pierwsze opakowania kupiłam w aptece obok i zapłaciłam 40 zł za opakowanie. Potem lekarz mi powiedział o aptece gdzie jest po 20. Masakra jaka przebitka! Na samym duphastonie mogłam zaoszczędzić bez mała jakieś 400-500 zł. Kosmos.
    A brzuch mnie też kłuje 🙂 i tak, to rozciągająca się macica. Najgorzej mam jak zacznę kaszleć, bo potrafi złapać i dobra chwilę nie puszczać.

• Asia_ Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Heparyna 10 szt kosztuje 134 zł luteina 100 jedno opakowanie 54 zł, duphaston 30 zł. Mniej więcej to jest 400 zł heparyna luteina 3 opakowania po 60 szt na miesiąc i tyle samo duphaston 6x30szt. Suma sumarum: 760 zł

Może dawki progesteronu po połowie ciąży będą zmniejszane, ale heparyna zostaje do samego końca i po poproszę 6 tygodni.
    Jak ostatnio kupowałam luteinę 100 to płaciłam 8 zł w aptece

• baby Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ładne przebitki są na tych lekach.

Sol ☺ udało ci się na wyprawkę zaoszczędzić 👍

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_ wrote:
    Jak ostatnio kupowałam luteinę 100 to płaciłam 8 zł w aptece
    No ja tez tyle teraz zapłaciłam, bo jest refundowana najwidoczniej.

66f2b88525.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś i ja po wizycie.

Dzieć waży 130g. Nóżki skrzyżowane, nie dalo się jednoznacznie podejrzeć co się tam kryje 😉 jajek nie było widać, ale gin nie kazała się przywiązywać do myśli o dziewczynce 😉

Za to szyjka licha. 2,6cm i zaczyna się robić rozwarcie. Mam pobrany posiew, w przyszlym tygodniu kontrola i decyzja co dalej 😊 na razie mam leżeć, trochę mi przykro.

Freja000, Evoleth, Bluberry, Misia78 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gondi wrote:
    Freja, pochwal się co kupiłaś :)

nie wiem czy jest się czym chwalić, bo nic mi się nie podobało ;)
    Jedynie te mnie urzekły:

https://3e.waw.pl/product-pol-1045-Pieluszka-AIO-OS-ALL-IN-ONE-Czaszki.html
    https://3e.waw.pl/product-pol-1099-Kieszonka-OS-PUL-mikropolar-Peonie.html

reszta to formowanki i otulacze, na próbę.
    Soldering94 wrote:

Bo nie ma danych ile mają wynosić w ciąży, bo w ciąży wszystko szaleje :)
    Nawet św. pamięci prof. Dębski uczulał, żeby nie robić niepotrzebnych badań m.in. d-dimerów w ciąży.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyżej mi się, ze to jest cześć prawdy. Bo jak ktoś ma teombofilie wrodzoną i ryzyko zakrzepicy wykazane przed ciążą to badanie d-dimerow jest bardzo pomocne. Nie tylko to badanie, jest jeszcze kilka, które sprawdzają układ krzepnięcia.

66f2b88525.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja ale boskie te pieluszki :D ta w czaszki to czadowa :)

ależ mnie dziś wszystko wnerwia ......... ratunku ....... a tu jeszcze ogłosili że mi dzieci do szkoły nie pójdą jeszcze co najmniej miesiąc- a sądzę że skoro tak to pewnie juz do września nie pójdą :( Tęsknią oboje ... choć ja bede miała troche trudniej bo bedzie trzeba zawozic i przywozic znów

Freja000 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• gondi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czachy od kokosi też mi się podobają, ja biorę tylko otulacz Nb i trochę tetry zszytej w samolot. W Krakowie jest sklep stacjonarny z wielo to może w sierpniu dokupię tam 2 otulacze wełniane jeszcze. Zresztą jak nie masz zamiaru wielopieluchować newborna to spokojnie się załapiesz jeszcze na przyszłoroczny Tydzień Pieluchy Wielorazowego. W ciągu tych 2 lat to pojawiło się mnóstwo nowych sklepów, marek, rozwiązań. Piękne są te pieluszki, ja żałowałam zeszłego lata, że nie mam dziewczynki i wszystkich tych kwiatowych wzorów :)

Freja000 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o tym że mają ruszać przedszkola i szkoły ale ja mimo to moich dziewczyn już w tym roku nie puszczę są jeszcze małe więc dużo nie stracą a w domu też pracujemy. Wg mnie to by było duże zagrożenie dla nas jakby poszły nie wiem co będzie za miesiąc ale nie wierzę że wirus nagle zniknie.

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę że do szkół i przedszkoli będą wysyłać (jeśli w koncu otworzą) rodzice którzy pracują, ale nie zdziwię się jesli będą i tacy którzy mają po prostu dość ;)

ja jestem matka polka kura domowa :) dopiero gdzieś na piątym miejscu jest moja praca która jest dla mnie również ważna, i mimo że zawsze chciałam być z dziećmi jak najdłużej w domu i bardzo to lubię, to teraz już chyba trochę mi to siedzenie w domu ... kipi ;)
    Dam radę oczywiście, ale każdy miewa gorsze dni ;)

zresztą moje dzieciaki same po prostu tęsknią za normalnością i przyjaciółmi

f2wl4z17a25l2zbv.png

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ